Jump to content

pruttel

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. maar daarme is de vraag niet beantwoord...klopt het nu zoals ik het stel?
 2. Even een rare beginners vraag voor de startende ondernemer, het uitrekenen van je winst voor de belastingberekening inkomstenbelasting is deze als volgt? verkopen hoog 25000,00 Inkopen hoog 12540,00 -/- algemene kosten 1430,00 -/- administratiekosten 502,00 -/- ---------------- winst voor berekenen inkomstenbelasting 10528,00 toevoeging oudedagsreserve 1263,00 -/- winst voor de ondernemersaftrek 9265,00 zelfstandigenaftrek 9028,00-/- -------------- belastbare winst voor vrijstelling 237,00 winstvrijstelling 24,00 ------------- belastbare fiscale winst uit onderneming 213,00 Ik werd aan de twijfel gebracht omdat iemand me zei dat je de inkopen niet van de totale omzet mag afhalen. Echter ik neem aan dat Snelstart dit zelf allemaal regelt in de winst verlies rekening. Zoals het er boven staat klopt het toch? Iemand zei me dat die 25000,00 wordt genomen voor het berekenen van de inkomstenbelasting. En de kosten van alles wat ingekocht is (en verkocht, ik heb geen voorraden) zou ik niet mogen aftrekken… inkopen zijn toch kosten die je maakt voor je bedrijf en wat je kwijt raakt op je winst van 25000,00. Het zou raar zijn als je over die 25000,00 inkomstenbelasting moet berekenen terwijl je er 12540,00 van hebt uitgegeven om onderdelen te kopen voor klanten. Die 12540,00 investeer je toch?
 3. Door een beroep te doen op de 75 % btw-aftrek geeft u aan dat u geen kilometeradministratie hebt. U mag de kilometeradministratie dan dus ook niet voor andere doeleinden (bijvoorbeeld voor de inkomstenbelasting) gebruiken. De hierboven beschreven regels (volledige aftrek + forfaitaire correctie) gelden voor zowel personenauto’s als voor bestelauto’s. Maar niet voor de bestelauto die (nagenoeg) uitsluitend geschikt blijkt te zijn voor vervoer van goederen. Als deze bestelauto per jaar toch voor meer dan 500 kilometer voor privé wordt gebruikt, moet u aan de hand van een kilometeradministratie het aantal privékilometers bepalen. Voor het aandeel van de privékilometers bestaat dan geen recht op BTW-aftrek.
 4. Geweldig stien dat wilde ik weten! Is het trouwens dan nodig bij elke prive uitgave een bonnetje te hebben (als je er geen btw over terugvraagt) of is dat alleen maar romslomp. Of getuigt het van goede wil ten opzichte van de belastingdienst? De meeste bonnen heb ik allemaal maar er waren inderdaad particuliere aankopen gedaan zonder een bon en deze moet ik natuurlijk wel uit kas boeken. Dacht dat de belasting er naar zou vragen als ze zoiets tegenkomen zonder bon maar ik heb begrepen dat ze er alleen in geinteresseerd zijn als je de btw er van terug vraagt.
 5. Dat is inderdaad beter maar dat is voor de toekomst, moet het nu allemaal gaan boeken. Dus vandaar de vraag of het kan om een prive uitgave waarover je geen btw terugvraagt mag boeken zonder bewijs of bon in de kas onder prive uitgaven.
 6. Bedankt dat je zo snel reageerd. Het is niet zo dat ik de btw er terug van moet hebben of het zakelijk gebruik of heb aangeschaft. Ik heb bijvoorbeeld van een particulier iets gekocht voor mijn eigen gebruik van 300,00 , en dit betaald uit de kas (eenmanszaak) Natuurlijk mag ik hier geen btw over terugvragen en dat doe ik ook niet maar ik wil het wel kloppend hebben met mijn kasboek. Dus dat die uitgave er wel is geweest anders heb je ineens een overschot van 300,00 die nergens te vinden is. Maar ik vroeg me af of je deze uitgave waarvan je niets aan btw terugvraagd mag boeken zonder een bon of aankoopbewijs. Niet iedere particulier is bereid ergens voor te tekenen.
 7. Het lijkt erop maar het is me gek genoeg nog onduidelijk daar. Niet dat ze er wat aan zullen hebben maar gaat de belastingdienst er mee accoord dat er een uitgaande post (uitgave prive) wordt geboekt in Kas zonder een bewijsje of bon
 8. Hoi, Als eenmanszaak heb ik zowel via het bankboek als kasboek inkomende betalingen van klanten. Nu doe ik vanuit mijn kas ook uitgaven prive. Deze kan ik zoveel mogelijk boeken met kassabonnetjes en facturen die ik zoveel mogelijk vraag. Maar als ik nu bijvoorbeeld iets van een particulier koop zonder een bonnetje of factuur dan gaat dit geld wel uit de kas maar hoe boek ik dit dan in de kas. Als ik het niet boek dan loopt de kas omhoog terwijl er contante uitgaven (zonder bon) mee zijn gedaan. Ik wil natuurlijk deze uitgaven (zonder bon) wel meenemen in het kasboek als uitgave. Wordt dit gewoon een uitgaande betaling prive maar dan zonder een bonnetje? Met andere woorden, mag ik deze betalingen vanuit de kas waarvoor ik geen factuur of bonnetje heb gekregen van de particulier boeken als uitgaande betaling prive?
 9. Begrijp het Benm, de calculatie klopt, gekke is dat je juist verwacht van de belastingtelefoon dat ze van wanten weten. Hun reactie hierop was dat premie volksverzekeringen anders werd berekend dan de inkomstenbelasting. Als de inkomstenbelasting nihil was dan werd over de winst uit boekhouding zonder aftrek van starters of zelfstandigenaftrek alsnog premie volksverzekering geheven. En dan kom je op globaal uit op zo'n 32% van 7935 = 2593,00 Maar het dringt niet tot ze door dat naar mijn mening zowel de inkomstenbelasting alsmede de premie ziekenkostenverzekering en premie volksverzekeringen pas berekend mogen worden als de (startersaftrek) en de zelfstandigen aftrek is toegepast. Dat brengt de boel in mijn zaak in de min. Ik wilde ook zeker weten dat bovenstaande het geval is. Dus winst uit boekhouding (omzet-kosten) daar trek je de startersaftrek en zelfstandigenaftrek vanaf en daar over wordt inkomstenbelasting, premies volksverzekeringen en ziekenfondswet geheven..
 10. Dat dacht ik al!! ;D Maar de berekening in grote zin klopt wel dus..
 11. Heb dit meegemaakt, ik kreeg na invullen een aanslag van 1929,00 en of ik die even wilde betalen. Heb nu alles op papier gezet en dan blijkt dat het belastbaar inkomen negatief is. Zelfs de belastingtelefoonmedewerker melde me dat inkomstenbelasting en volksverzekeringen worden geheven over de winst in de boekhouding zonder aftrekposten. dus over die 7935,00. Op mijn vraag waar dan de aftrekposten voor dienen zoals startersaftrek en zelfstandigenaftrek werd niet gereageerd. naar mijn idee klopt het plaatje zoals ik het heb omschreven. WAZ werd ooit geheven over de winst zonder aftrek Inkomstenbel. en volksverzekeringen over de winst na aftrek, hierna kun je andere zaken aftrekken zoals combinatiekorting enz enz.. De medewerker vertelde me dat volksverzekeringen apart werden berekend over de winst zonder aftrek...
 12. Misschien een zinloze vraag maar ik wil het graag weten, Als ik voor een eenmanszaak een berekening maak als volgt, omzet: 17470,00 kosten: 9535,00 winst volgens boekhouding: 7935,00 winst voor ondernemers aftrek is dus 7935,0 - 8386,00 = - 451,00 (2005) Als alles klopt hoef ik dus geen premie ziekenfondswet te betalen door een negatieve winst. Geen inkomstenbelasting. Maar moet ik nu wel premie volksverzekering betalen en zo ja, over welk bedrag dan? Is dat dan over de winst van 7935,00 of de - 451,00 ( in dat geval 0,00 dus) ? groet Pruttel
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept