Jump to content

deno

Super Senior
 • Content Count

  177
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dus je verrekent het 'netto-dividend bedrag' met de vordering DGA Volgens mij snap ik het, dank !
 2. Hi Paul, dank voor je antwoord. De BV betaalt dus 15% namens de BV aan de fiscus. En ik 10% in mijn IB aangifte. Dan kan ik toch beter € 10.435 uit laten keren als dividend. De dividendbelasting die de BV daarover verschuldigd is € 1.565 (15%), stort ik dan van privé naar de BV. Uiteindelijk is de € 12.000 euro R/C verhouding dan verrekend en komt het saldo daarvan precies uit op 0. Zie ik het goed?
 3. Goedemiddag, ik ben 100% DGA van een B.V. die ik wil gaan opheffen. Echter, de B.V. heeft (na afstempeling aandelenkapitaal) nog een vordering van 12.000 euro op mij. Om de B.V. te kunnen opheffen, dien ik eerst deze vordering af te boeken. Makkelijkste is begrijp ik om dividend uit te keren. Ik raak alleen in de war met het formulier van de Belastingdienst. Aangezien bij vraag 2 wordt gesproken over het 'totaalbedrag van de uitkering' en bij vraag 4 'het totaalbedrag van de 15% uitkeringen'. Ik krijg het idee dat er 2 verschillende dingen worden bedoeld? Zie bijlage. Gaat het zo goed? En klopt het dat ik dan nadien alsnog 1.800 euro aan de BV moet overmaken zodat die haar belastingen kan betalen (er staat namelijk geen geld meer op de rekening). Of kan ik het zo regelen dat dividenduitkering + te betalen belasting precies even hoog is als de vordering die de BV dus nog op mij heeft. Alvast bedankt voor de hulp!
 4. Kan ik niet de holding alleen voor de fiscus uitschrijven en voor de kvk actief laten staan. Want de holding verricht geen activiteiten meer.... behalve het houden van de aandelen.
 5. Ik heb een holding en daaronder 2 werkmaatschappijen. In een van de werkmaatschappijen (A) zit een klein stukje onroerend goed, wat een beetje omzet en een beetje winst oplevert. In de andere werkmaatschappij (B) gebeurt echt niks. Nu kost het mij veel energie en geld om de hele club in de lucht te houden, terwijl er eigenlijk niet veel gebeurt en ook niet gaat gebeuren binnen deze entiteiten. Is het mogelijk dat ik de inactieve werkmaatschappij (B) afmeld bij de KVK en de belastingdienst en dit ook voor de Holding doe. En dat ik alleen de actieve werkmaatschappij, waar het OG in zit, actief laat bij de KVK en de Bdienst. Dat scheelt mij 2x publicatiestukken, 2x vpb, 2x accountant etc. Alvast dank voor het meedenken!
 6. beste Eric, dank voor je antwoord. Ik begrijp dit, maar vind het onnodig geneuzel. Want ik heb twee 100% dochtermaatschappijen vanuit mijn persoonlijke holding. Ik zie het nut er niet van in om rente te berekenen. Moet dit fiscaal? Dat is meer de vraag. Dank!
 7. Ok, thanks voor je berich! Maar is t fiscaal gezien verplicht?
 8. Ik heb een korte vraag, stel ik heb een groep die bestaat uit een holding en 2 werkmaatschappijen. Tussen deze groepsmaatschappijen wordt er af en toe met geld geschoven. Moet er dan een rente berekend worden? Ik zie het nut er niet van in? Alvast dank!
 9. deno

  Opheffen deelneming

  ow ok. En per saldo 0 euro VPB aangezien alles in de deelnemingsvrijstelling valt? Top!
 10. deno

  Opheffen deelneming

  De balans bestaat in feite uit 100K bank en 100K eigen vermogen. Alleen het eigen vermogen bestaat uit 18K kapitaal en 82K overige reserves. Ik heb begrepen dat we maximaal ten hoogste een bedrag gelijka an de overige reserves mogen uitkeren. Hoe gaan we hiermee om? Veel dank
 11. deno

  Opheffen deelneming

  Hi Joost, nee. Ik heb een 100% belang in de holding en de holding weer 100% in de deelneming. Die laatste doeken we op. Het geld blijft in de holding en wordt aangewend voor andere deelnemingen. Groeten, deno
 12. deno

  Opheffen deelneming

  Marnix, Joost, dit was ook mijn suggestie aan de adviseur. Alles met de deelnemingsvrijstelling omhoog (hebben we vaker gedaan) en dan de boel opdoeken. Dan kost het voorlopig geen belasting en hebben we voldoende werkkapitaal in de holding om met andere dingen door te pakken. Draai aan de oren was dus zeker terecht. Ik heb bij mijn adviseur nagevraagd hoe we de B>V. moeten liquideren, ik kreeg weer een heel wollig antwoord, namelijk dat we een slotbalans moeten maken per 31/8 die ik samen met het plan van verdeling moet deponeren bij de KVK? Voorts dat we de liquidatie moeten publiceren in een dagblad en dat we daarna de rechtbank moeten vragen om ontbinding van de B.V. Volgens mij kan dit in de praktijk veel makkelijker?
 13. deno

  Opheffen deelneming

  Beste Dennis, - de 100k is bijna allemaal banksaldo - aandeelhouder is de holding, 100% - geen overwaarde - schuldenvrij In principe dus actief het geld en passief eigen vermogen ( op paar kleine postjez na)
 14. We hebben jaren met een werkmaatschappij (100%) gewerkt, waar we nu niets meer mee doen. In deze werkmaatschappij ziet 100K eigen vermogen en 100K aan activa. We willen graag de werkmaatschappij beëindigen, compleet opdoeken dus. Nu geeft onze adviseur aan, dat we over de 100K moeten afrekenen? Daar verbaas ik mij over, aangezien we tot nu toe altijd VPB hebben behaald over de behaalde winsten. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Alvast dank
 15. Beste Joost, dank voor je antwoord. Hoe verwerk je dat dan in de holding? Mag dit verlies de kosten van de Holding drukken, m.a.w. hierdoor minder VPB betalen? Dank, Deno
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept