Jump to content

Maarten Bruins

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen.
 1. Ah dat dacht ik al inderdaad, bedankt voor de toelichting!
 2. Kun je trouwens met een eenmanszaak een bepaald bedrag aan vakantiegeld aftrekken?
 3. Uiteindelijk toch maar voor Reeleezee gekozen. En daar ben ik erg blij mee! Het is de prijs zeker waard. Geweldig "programma"! Kan haast niet beter. Bedankt voor jullie hulp en "reviews".
 4. Ja, dat is gewoon mogelijk. Heb net even gebeld.
 5. Na het lezen van jullie berichten, ga ik denk ik toch voor SnelStart...scheelt toch behoorlijk wat in prijs al met al. Ik neem aan dat je met SnelStart ook een back-up kan maken en die op een andere computer weer erop kan zetten om vervolgens de boekhouding te doen? Ik werk dus namelijk op 2 computers.
 6. Goedendag, Ik ben me ervan bewust dat ik "weer" een topic aanmaak over een boekhoudprogramma. De oude topics heb ik wel vluchtig gelezen en zag dat er momenteel vaak een slotje op verschijnt. Echter heb ik toch nog een vraagje. Voorheen gebruikte ik het boekhoudprogramma van Osirius. Ook al ben ik niet lui om dingen uit te zoeken of extra moeite te doen om iets werkend te krijgen...maar met Osirius is er echt elke keer wat, zodat je niet verder kunt met je administratie. Hoog tijd om over te schakelen. Nu zit ik te twijfelen tussen SnelStart en Reeleezee. Heb me al wat ingelezen over deze 2 programma's. Ik wil gewoon m'n gehele boekhouding zelf doen, zodat een boekhouder alleen de dingetjes hoeft te doen die ik echt niet zelf kan. Per maand heb ik ongeveer max. 60 mutaties met m'n eenmanszaak. Allemaal vrij simpel dus en geen gekke dingen. Nu ben ik aan het twijfelen of ik met SnelStart ga werken of Reeleezee. - SnelStart is op zondag "dicht" om principiele redenen. Hun website is ook niet bereikbaar op zondag. Dat vind ik een nadeeltje, maar dat hoeft in de praktijk weinig uit te maken. - Op de website van SnelStart zie ik nergens kosten staan voor updates of dat de bedragen per jaar zijn of eenmalig. Weet iemand daar meer van? Nu zou ik niet precies weten wat ik kwijt zou zijn bij het gebruik van snelstart. Ik wil gewoon m'n complete boekhouding ermee kunnen doen incl. facturatie etc. En dan Reeleezee. - Ik zit zelf bij de ABN en Reeleezee kan eraan gekoppeld worden en ABN promoot Reeleezee ook, dus dat zegt naar mijn mening wel wat over de kwaliteit. - De veiligheid is een onderwerp dat soms besproken wordt, maar zoiets is denk ik net zo veilig als online bankieren en dat doen we ook allemaal. Dus ik neem aan dat dat wel meevalt. - Ik ben zelf niet heel erg thuis in boekhouden qua kennis, dus als alles lekker simpel is, is het ideaal. - Ik werk zelf vaak op verschillende plekken, dus dat het online is, is voor mij een groot voordeel. Nu moet ik vaak een back-up maken en die op een andere computer weer installeren. Als geld helemaal geen rol zou spelen, gaat mijn voorkeur uit naar Reeleezee, maar aan de andere kant valt max. 50 Euro per maand voor Reeleezee ook wel mee. Met SnelStart betaal je denk ik per jaar ook voor updates of extra modulen en bij Reeleezee heb je gewoon alles kant en klaar. Zeker omdat ik op meerdere werkplekken werk. Ik zit dus te denken dat voor mij Reeleezee toch handiger is dan SnelStart, maar ik hoor graag jullie mening hierover. BVD!
 7. Zeker, het verzekeringsdeel is duidelijk, bedankt! Ik zal m'n pm even checken.
 8. Beste Joost, Hartelijk dank voor de snelle reactie. Heb je ervaring met Roemeense Renaults? Op zich heb ik in het verleden in een Renault clio gereden uit het jaar 2003. Ik geloof dat in de Dacia dezelfde motor etc. zit en zulke hoge eisen stel ik niet aan een auto. Die renault clio beviel prima, dus vandaar dat ik denk dat een Dacia me ook wel zou bevallen, omdat het ongeveer vergelijkbare auto's zullen zijn (alleen goedkoper geproduceerd). Maar zoveel verstand heb ik er ook weer niet van, maar die indruk kreeg ik in ieder geval toen ik me aan het inlezen was op het internet.
 9. Goedendag, Een dezer maanden wil ik een auto gaan aanschaffen. Waarschijnlijk zal dit een Dacia Sandero worden (nieuw). Ik zal nog even te twijfelen om voor hetzelfde geld een tweedehands auto te kopen, maar omdat de bijtelling over de nieuwwaarde wordt berekend (tot 15 jaar naar mijn weten) leek het mij voordeliger om een goedkope nieuwe auto te kopen. Klopt deze gedachte? En nu komt mijn oorspronkelijke vraag. Ik heb persoonlijk een negatief aantal schadevrije jaren. Als ik de auto op m'n bedrijf laat verzekeren (gaat dus wel om een eenmanszaak) gelden deze negatieve schadevrije jaren dan automatisch ook voor m'n bedrijf? Het is de eerste auto die ik koop op m'n bedrijf. Ik hoor het graag, bvd.
 10. De enige topic waar echt wat reacties erover staan, is: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=16;action=display;threadid=17946;start=0#msg149729 Maar dat gaat over Osirius 2007 en momenteel is er Osirius 2008. Daar heb ik geen meningen over kunnen vinden. Vandaar mijn vraag...
 11. Heeft iemand trouwens ervaring met Osirius? Is dan wel niet helemaal gratis, maar ook niet duur en zag er ook wel aardig uit?
 12. Als ff op de site van Microsoft kijk zie je dit al staan bijv: At this time, Office Accounting Express 2008 is designed for US and UK based small businesses only and does not support local requirements outside of these two countries. Dat had ik nog niet gezien. Wel vreemd dat zibb.nl zelf een bericht plaatst, waar die software min of meer wordt getipt: http://www.zibb.nl/10147430/Financien/Financien-nieuws/Financien-nieuwsbericht/Gratis-boekhoudpakket-Microsoft-in-trek.htm En bedankt iig ook voor de andere reacties. Ik zal alles even laten bezinken en extra bekijken.
 13. Goedendag, Ik heb een eenmanszaak en momenteel doe ik de boekhouding via het excel bestand dat op zibb.nl beschikbaar is gesteld voor de boekhouding. Hierbij heb je alle posten op een rijtje en een verlies/winst rekening zit erbij. Toch wil ik de facturen, klanten, balans etc. eigenlijk in 1 handig programmaatje bijhouden. Ik heb al via Google en dit forum gezocht, maar daar kwam ik meestal net niet tegen wat ik zocht. OS Financials Micorsoft Office Accounting ben ik o.a. tegengekomen als gratis software alleen voordat ik me ga verdiepen in een programma en alles ga invoeren, wil ik graag weten of mensen hier ervaring mee hebben of wat er wordt aangeraden. Ik hoor het graag, b.v.d.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept