Jump to content

PCGT08

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. @ Merkava: Goed verwoord! Mijn complimenten. Zoals eerder gezegd " Zoals de waard is zo vertrouwt hij zijn gasten". We hebben een extreem achterdochtige overheid waarvan de basis gelegen is in angst. Bakellende c.s. zijn niets anders dan angsthazen, maar wel met een bepaald doel: de controle over mensen. De overheid vertoont ook junkiegedrag. Een junkie moet drugs scoren en daar doet hij alles voor, zelfs het bestelen van zijn eigen moeder. De overheid probeert op allerlei manieren de Staatskas te vullen door innen van belastingen, accijnzen, boetes, etc. Ze zijn verslaafd aan belastingen en daar doen ze van alles voor, zelfs het bespioneren van hun eigen burgers. Het is immers allang bekend dat Nederland internationaal hoog staat wat betreft het bespioneren van hun eigen onderdanen. De DDR zijn we allang voorbijgestreefd. Alles bij elkaar genomen is Bakellende niets anders dan een verlichte despoot.
 2. ::) Ik verbaas me om de ongeloofelijke naieviteit van collega ondernemers............. Als dat maar goed komt.. ;D ;D [voor niets komt de zon op]
 3. Ik heb geen woord over voor de Overheid en al helemaal niet De Belastingdienst. Zoals de waard is zo vertrouwt hij zijn gasten. Heb de Overheid nooit vertrouwd en sinds de xenofobische Kabinetten Bakellende is mijn vertrouwen tot het absolute nulpunt gedaald. De administratieve en belastingdruk is alleen maar toegenomen. Den Haag snapt niet wat er in de wereld speelt. Op financieel gebied hebben ze en Wouter Bos in het biijzonder helemaal geen kaas gegeten. Door lastenverzwaring ontvangen ze met de linkerhand miljarden euro's van hardwerkende burgers en ondernemers, zonder door te hebben wat de langetermijn effecten kunnen zijn. Door deze lastenverzwaring wordt de consumptie fors gedrukt, de beurskoersen kelderen en het bedrijfsleven verliest zo dus tientallen miljarden euro's! De overheid , de PvdA en de angsthazen Jan Peter Bakellende en Wouter Bos hebben het gepresteerd de economie in korte tijd kapot te maken. Het wordt tijd voor een nieuw Kabinet. En nog iets.... Ik denk dat De Staatsloterij een grote oplichterij is. Mensen worden gek gemaakt om mee te doen om kans te maken op de Jackpot. De Staatsloterij heeft beloofd dat het winnende lot uit de verkochte loten wordt gehaald en niet uit het zogenaamde " Universum" (dat zijn de onverkochte loten; in totaal ca. 20 miljoen loten!). De kans dat je de Jackpot wint is dan helemaal gereduceerd naar 1 op 20 miljoen. Je loopt meer kans door de bliksem getroffen te worden dan de loterij winnen. En prompt was de winnaar al bekend, zogenaamd wonend in de regio Den Haag, nog voordat de zogenaamde winnaar het wist. Dan volgt een ongeloofwaardig persbericht van de Staatsloterij dat de winnaar zich eerst vergist had in het aantal nullen. Hij dacht eerst 250000 euro gewonnen te hebben, terwijl weken van te voren bekend is dat de Jackpot 25 miljoen euro zou bedragen...... Kortom, ik geloof er geen barst van! Er heeft niemand wat gewonnen...... Beste mensen, het is FAKE! De enige winnaar is de Staat, eigenaar van de Staatsloterij. Iedereen is er ingetuind, het geld is direct de Staatskas gevloeid. Met list en bedrog hebben 7 miljoen Nederlanders vrijwillig belasting betaald en dan zit hier de Belastingdienst internet af te struinen... Wat een oplichters; ze moesten zich schamen om 7 miljoen hardwerkende burgers op te lichten. Staatsloterij.... Staatsoplichterij zul je bedoelen.
 4. Hoi Ik denk dat mijn boodschap wel duidelijk zal zijn. In het zakendoen is integriteit belangrijk; dit zal je redden mocht je als ondernemer in de grootste problemen zitten. Schuldeisers zullen in dat geval coulanter optreden dan wanneer je de boel probeert te flessen. Dan zullen ze je blijven achtervolgen totdat ze je zakelijk en prive hebben kapot gemaakt. Ik heb het 3 jr geleden meegemaakt dat ik veel werk verrichtte en dat de afnemer opeens niet met de geld over de brug kwam. Die persoon had allerlei smoezen klaar om onder haar betalingsverplichtingen uit te komen. Om dit extra kracht bij te zetten probeerde ze me zwart te maken op internet. Ik was des duivels.... Heb het juridisch aangepakt, een deurwaarder erop afgestuurd met beslaglegging en uiteindelijk voor de rechter gesleept en mijn gelijk gekregen. Heeft me wel wat geld gekost, maar dat was een goede les voor die persoon. Die zat er namelijk zakelijk, psychisch en prive er helemaal doorheen. Via via kwam ik erachter dat die persoon later persoonlijk failliet is verklaard en een regelmatige bezoeker is van het Leger des Heils. Integriteit is belangrijk maar kwets ook niet de verkeerde persoon. Patricia.
 5. Jouw stelling is onjuist! Deze ondernemer met zijn BV zit al (!) in de problemen: hij heeft lopende lease- en huurcontracten dat hij dus ook niet meer kan voldoen, geen opdrachtgevers en het moeten terugbetalen van commissies; er is dus nog geen faillissement. Iedereen (ook zijn schuldeisers) en hij dus kunnen al van tevoren(!) aan zien komen dat er een faillisement aan zit te komen als hij niet de juiste maatregelen treft. Wijzigingen in de entiteit van het bedrijf door in deze fase boven de BV een LTD op te zetten met als oogmerk de schuldeisers van zich af te schudden is dan volgens de letter van de wet al illegaal en zelfs bedrog cq. fraude! Patricia.
 6. Geenszins raar. Dat risico's meespelen is een feit. Het gaat erom dat als die risico's werkelijkheid worden, hoe je dan handelt. Bescherm je je brood en onderdak tegen alles en zonder scrupules of strijd je met open vizier? salut Joost Speel het gewoon eerlijk. Hoe men het ook wendt of keert; bedrog komt altijd uit! Daar zorgen advocaten wel voor; die zorgen er wel voor dat direct daarna beslag wordt gelegd op alles wat je bezit. Ook wanneer jaren later het bedrog uitkomt (!). Reken ermaar op dat niemand, ook niet je partner en kinderen hier op zitten te wachten. => je trekt altijd aan het kortste eind en je sleept je gezin ermee in. Dat nemen ze je niet in dank af en dat zal je jarenlang blijven achtervolgen. Advies: strijden met open vizier en proberen de zaken in de minne te schikken desnoods via de rechter.
 7. Schuldeisers zijn vaak ook ondernemers. Als ik werk doe voor een ander en een ander probeert door kunstgrepen aan zijn betalingsverplichtingen te ontkomen dan voel ik me belazerd. Ik zou collega's waarschuwen niet meer met deze ondernemer(s) in zee te gaan. Kortom, probeer bij problemen met elkaar uit te komen, desnoods via de rechter. Alle partijen hebben daar belang bij. Immers, van een kale kip kan je niet plukken. Het doen van kunstgrepen is niets anders dan het plegen van fraude en strafbaar en daarmee maak je de zaken er alleen maar erger op. Bij de rechter sta je in dergelijke gevallen helemaal zwak. Vaak betekent dat een persoonlijk faillissement! Overigens een rare discussie. Als ondernemer neem ik aan dat je weet waar je aan begint en dat risico's, verliezen en onvoorziene problemen erbij horen.
 8. Schuldeisers zijn vaak ook ondernemers. Als ik werk doe voor een ander en een ander probeert door kunstgrepen aan zijn betalingsverplichtingen te ontkomen dan voel ik me belazerd. Ik zou collega's waarschuwen niet meer met deze ondernemer(s) in zee te gaan. Kortom, probeer in problemen met elkaar uit te komen, desnoods via de rechter. Immers, van een kale kip kan je niet plukken. Echter, het doen van kunstgrepen is niets anders dan het plegen van fraude en daarmee maak je de zaken er alleen maar erger op. Vaak betekent dat een persoonlijk faillissement! Bij de rechter sta je in dergelijke gevallen helemaal zwak.
 9. PCGT08

  Aandelen

  Hallo Nils, Mijn dank voor je snelle en heldere uitleg. 1. Dus feitelijk zeg je dat als ik start met 50.000 euro en de omzetten nemen in de toekomst toe dan blijf ik toch voor de start-investering (even eigen inzet, middelen buiten beschouwing gelaten) van 50.000 euro 70 % eigenaar van mijn bedrijf terwijl de investerdeers voor een veelvoud van dat bedrag voor 30 % eigenaar zijn. Correct? 2. En hoe schrijf ik aandelen uit? Hoe gaat dat verder in zijn werk? Waarde van onderneming bepalen is eigenlijk deels koffiedik kijken, natte-vingerwerk. 3. De ondernemening waar ik mee bezig ben zit in de ICT-sector en ik meen een gat in de markt te hebben gevonden; dwz de waarde kan exponentieel toenemen. Ik wil nl. ook niet dat investeerders voor een dubbeltje op de eerste rang gaan zitten. Wat is dan de beste timing voor inbrengen van investeerders? Patricia
 10. PCGT08

  Aandelen

  Hallo Nils, Dank je wel voor de uitleg. Nu even in de praktijk. Stel dat ik bij de start 50.000 euro in mijn BV stort en ik wil over bv. een half jaar een of meerdere aandeelhouders die tezamen 30 % belang hebben en dat daarvoor een bedrag x, een veelvoud van 50.000 euro dus, tegenover staat. Blijf ik dan nog 70 % aandeelhouder? Werkt dat zo? Of moeten de aandeelhouders in totaal 30/70 van 50.000 euro inbrengen? Groetjes, Patricia
 11. PCGT08

  Aandelen

  Hallo, Ik ben helemaal nieuw hier. Even een kleine vraag over aandeelhouderschap. Momenteel ben ik bezig over te stappen van een 1-manszaak naar een BV. Mijn huidige diensten lopen goed en om in de toekomst verder te kunnen groeien wil ik het financieren door aandeelhouderschap. Heb nog eigenlijk weinig verstand van aandelen bedrijf. Van belang is een meerderheidsbelang. Hoe zit dat eigenlijk? Stel ik wil voor 70 % grootaandeelhouder zijn, betekent dat dat ik 70 % van kapitaal op de bank moet hebben of in de onderneming gestopt moet hebben? Zo ja wat voor kapitaal: startkapitaal of (totale) actuele waarde van de onderneming of victieve kapitaal (kapitaal dat je nog niet hebt maar wel wat de onderneming ongeveer waard is). Of zit ik helemaal verkeerd. ;D Patricia
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept