Ga naar inhoud

melie020

Senior
 • Aantal berichten

  41
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door melie020

 1. Hoi Mikkie, Die link had ik al bekeken ja, bedankt. Ik denk dat mijn situatie als volgt is. Kan iemand beoordelen of ik het zo goed doe?? Ik koop een horloge in Duitsland voor 50 euro. Omdat ik een bedrijf en BTW-nummer heb hoef ik er geen belasting (VAT) bij te betalen. In Nederland moet ik wel 19% BTW betalen en invoerkosten. Klopt dit zo?
 2. Goedendag, Ik heb een vraagje. Ik heb een bedrijf en wil voor de eerste keer producten in Duitsland kopen. Dat bedrijf geeft aan dat als ik een europees VAT nummer heb, ik geen VAT (19%) hoef te betalen. Hier begrijp ik niet veel van en ik kan er op internet ook niet zo makkelijk iets over terugvinden. Kan iemand me dit aub uitleggen of verduidelijken? Dank je. Paul
 3. Hoi, het klopt natuurlijk ook wel dat voor dergelijke goedkope producten niet veel klanten bij me terug zullen komen. En het klopt ook dat ik ze wel tegemoet zou komen hoor. Dat is het probleem niet. Maar ik wil het op papier vast hebben liggen, en daar zit het probleem voor mij. Is het wettelijk mogelijk dat ik bijvoorbeeld, maar twee maanden garantie geef? Naast horloges verkoop ik ook nog andere dingen, bijvoorbeeld grote restpartijen van bepaalde producten. Hier wil ik helemaal geen garantie op geven (behalve bijvoorbeeld een week, zodat de koper er zeker van is dat het geleverde goed is). Is dit ook mogelijk? Waar moet ik dergelijke dingen vastleggen. In de algemene voorwaarden kan bijna niet, omdat ik anders voor elk product een regel in de algemene voorwaarden moet gaan opnemen. Graag uw advies. Gr. Paul
 4. Goedendag, ik heb een vraagje over garantie. Ik heb een bedrijfje en verkoop sinds kort (goedkope) horloges (inkoop 5 euro ex btw). Van mijn leverancier krijg ik zeer beperkte garantie op het uurwerk en geen garantie op de rest van het horloge. Ik wil mijn klanten, de consument, dezelfde beperkte garantie geven. Is dit mogelijk of en ik qua wetgeving altijd verplicht garantie te geven? Ik hoop spoedig van iemand te mogen horen. Groeten.
 5. Klopt, maar als Melie in febr 2009 ondernemer is geworden dan valt er nog niets aan te geven. Dat komt pas eind maart voor de BTW (periode eerste kwartaal) en voor de IB pas als 2009 voorbij is. groet Joost dus als ik het goed begrijp klopt het dat ik nu nog geen aangifte hoef te doen? Wanneer moet ik dat dan wel doen? Bvd
 6. Goedendag, Ik heb een vraagje. Ik ben sinds half februari ingeschreven bij het kvk. Ik vraag me nu af of ik nu al aangifte moet doen bij de belasting. Als ik op de site van de belastingdienst inlog en ik kijk bij "Overzicht aangiften en opgaven" dan staat daar dat er op dit moment geeft aangiften of opgaven beschikbaar zijn. Wil dit zeggen dat ik voor 1 april ook niets in hoef te dienen? Ook heb ik geen papieren verzoek tot aangifte binnen gehad. Kan iemand mij helpen? Bedankt alvast. Edit topic titel aangepast
 7. Ah, super. Ik ben nog niet zo ervaren met HigherLevel, maar wat is PM :-[ :-[
 8. Ik ben op zoek naar diverse fabrikanten/importeurs van motorkleding.
 9. Kan ik begrijpen ja. Maar heb je wel tips om hier toch achter te komen? Je zou me hier geweldig mee helpen.
 10. Nou, bij fabrikanten is het inderdaad anders. Die zijn (volgens mij) niet zo makkelijk te vinden bij internet, of zit ik er naast. Leveranciers noemt zichzelf bijna iedereen. Ze kopen bijvoorbeeld bij een groothandel een hoop spullen in, en beschouwen zichzelf dan als leverancier. Dat is voor mijn natuurlijk niet zo interessant, want ik wil met de oorspronkelijke leverancier contact opnemen. Dat bedoelde ik eigenlijk.
 11. Goedendag, Ik wil graag rechtstreeks met diverse fabrikanten/importeuren/leveranciers om de tafel gaan zitten. Als ik op internet ga zoeken, dan noemt iedereen zich fabrikant of importeur of leverancier. Hoe weet ik nu wat de 'echte' zijn? Alvast bedankt.
 12. Hallo, De afgelopen tijd heb ik al diverse berichten geplaatst en elke keer goede antwoorden gekregen. Ik sta op het punt me in te laten schrijven bij de kvk. Nu krijg ik te horen van een vriend dat wanneer je wilt stoppen met je onderneming je de btw van de afgelopen 5 jaar terug moet betalen als je met de btw-regeling mee doet. Hier stond ik wel van te kijken moet ik zeggen en kan ik bijna niet geloven. Volgens mij is de btw-regeling dat je van de inkoop je btw terugvraagt en doet iedereen dit. Kan iemand me vertellen hoe dit precies zit? Bedankt alvast.
 13. Hoi Maarten, Staat niet op de factuur. Ik heb iets gekocht bij bedrijf A en laat het door bedrijf B (transporteur) bezorgen. Uiteraard krijg ik daar ook weer een factuur van.
 14. Hallo, Ik heb een vraagje. Ik wil iets gaan kopen voor 200 euro ex btw. De verzendkosten zijn 84 euro ex btw. Mag ik dit nu inboeken als inkoop 284 euro ex? Dank alvast.
 15. Oke bedankt. En als ik hiervan geen bon heb, wat in mijn geval zo is? Ik weet dat het niet zo handig is en dit ga ik ook voorkomen in de toekomst, maar nu is het zo even.
 16. Oke, dit is duidelijk.... Ander vraagje. Ik heb iets voor 300 euro gekocht als particulier zijnde. Ik wil dit nu via mijn bedrijf gaan verkopen voor 600 euro. Hoe moet ik dit in de boekhouding opnemen?
 17. Oke, duidelijk. Dank je. Wil dit ook automatisch zeggen dat de verzendkosten bij de winst wordt gerekend?
 18. Goedendag, Ik vroeg me af hoe ik om moet gaan met de verzendkosten. Stel ik koop iets in voor 10 euro ex en verkoop het voor 20 euro ex btw en ik verstuur het via de post (komt dus 6,20 euro bij). In totaal moet de klant dus 20*1.19+6,20 =30 euro betalen. Over 10 euro heb ik al btw betaald, dus zou ik denken dat ik slechts over de 10 euro winst btw moet betalen. Klopt dit zo? Bedankt alvast.
 19. Hoi Ryan, Bedankt voor je antwoord. Hoe bedoel je met "afhankelijk hoeveel je betaalt". Ik neem aan dat ik naast de btw de omzetbelasting moet betalen. Stel ik maak 1000 euro bruto winst per maand. Wat heeft dit dan voor gevolgen voor mijn (voorlopige) terugaaf? Bedankt alvast.
 20. Hoi Joost, En dat heeft het zeker altijd invloed op de teruggaaf van de belasting? Gr. Melie
 21. Goedendag allemaal, Ik sta op het punt me in te laten schrijven bij het kvk, maar heb toch nog een vraagje. Ik werk gewoon 40 uur voor de baas en wil in de avond uren wat bijverdienen met mijn eigen bedrijfje. Weet iemand of dit gevolgen heeft voor mijn maandelijkse terug van de belastingdienst en wat die gevolgen zijn?
 22. Hoi Joost, Heel erg bedankt voor je snelle antwoord maar weer. Gr. Paul
 23. Bedankt voor je antwoord. In mijn geval zullen er niet zo gek veel investeringen zijn. Ik heb dan wat producten gekocht en weer verkocht (ga namelijk de handel in), maar verder niet veel anders. Is het dan een probleem? Ander vraagje. Ik ben op dit moment nog niet ingeschreven, maar over een week misschien wel. Als ik nu producten koop die ik later als bedrijf zijnde wil verkopen. Is het dan mogelijk die rekening toch nog voor mijn bedrijf te gebruiken? Bedankt alvast maar weer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...