Jump to content

BeSales

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste Karolien, Ik heb je herkenbare bericht gelezen. De reactie van de adviseur verrast me niet, dat zal je begrijpen. Ook hier herken ik een oppervlakkige kennis bij het IMK. Ze had zich natuurlijk ook in je branche kunnen verdiepen maar men koos voor een weg van de minste weerstand. Op basis van eigen tekortkoming kiest men vaker voor hun eigen hachje en adviseren negatief. Je toekomst hangt af van wie je adviseur is, net als het lot uit een loterij. Uiteindelijk krijg je vaak een afwijzing door het gebrek aan branchekennis van een adviseur. Maar goed, in beroep gaan kost erg veel tijd en die heb je misschien niet. In discussie gaan met zowel gemeente als Imk is ook zinloos, je gaat dan van het kastje naar de muur doordat elke verantwoordelijk heid heen en weer wordt geschoven. Samenvattend blijft het vreemd. Jij kent als geen ander je branche, en daarmee je markt. Alleen jij bent bent als enige verantwoordelijk voor een kredietverstrekking, ook daar zou men eens van uit kunnen gaan. Trek een streep onder wat gebeurd is, het is zinloos hierover te discusiëren, kijk naar de toekomst. Vergeet die banken, dat heeft momenteel sowieso weinig zin en geeft alleen frustratie. Alleen als je een ton hebt liggen kan je 10.000,00 lenen. In een grijs verleden heb ik een 4-jarige HBO opleiding gevolgd voor fotografie dus een klein beetje voel ik je markt wel aan. Je hebt een schat aan ervaring, netwerk en referenties in je bedrijf. Wees inventief en verleg je corebusiness. Een documentaire zoals je die nu hebt gemaakt lijkt me erg goed maar geeft momenteel een te lange termijn visie. Gebruik je inventiviteit, dat heb ik ook gedaan. Met regelmaat kijk ik b.v. naar Discovery het programma "How it;s made'. Veel bedrijven zouden erg graag e.d. professionele film/documentaire ter promotie over hun bedrijf hebben voor marketing op DVD of hun website, zeker nu. Maak geen uitgebreid marketingplan maar een goed belscript en ga telefonische acquisitie doen. Op deze manier kun je snel omzet genereren om andere investeringen te doen. Wat mij betreft; men heeft mij 50% krediet verstrekt van het gevraagde. Ik heb mijn plannen hierdoor flink moeten bijstellen waardoor ik mijn doelstellingen minder snel zal bereiken. Daarna werd ook ik onverwacht overvallen door de e-crisis en moest mijn plannen wederom enigzins wéér bijstellen, maar ik zal mijn doelstellingen bereiken. De huidige e-crisis raakt mij niet die is voor de concurent. Ondernemen is ook bijstellen, een continu aanpassen aan de markt en mondiale omstandigheden. Je bedrijf staat er al, je bedje is gespreid, velen zouden graag daar starten waar jij nu bent. Ik wens je veel succes, het gaat je lukken. Groetjes, Marco.
 2. Hallo allemaal, Na nogal wat strubbelingen gaat mijn bedrijf per 1 januari starten. Velen verklaarden me voor gek om juist nu een bedrijf te starten, maar als je Bbz kredietje nét voor een "e-crisis" gefiateerd wordt ....... ??? Daarbij wordt voor mijn gevoel een e-crisis aangepraat en bestaat het dus grotendeels uit theorie. Natuurlijk ontstaat er dan een afwachtende en voorzichtige houding maar het is aan jou en aan de kwaliteit van je product/bedrijf om dit te doorbreken. Zoals bij elke "crisis" wordt in eerste instantie het kaf van het koren gescheiden, en dat is alleen maar goed. Mijn website, drukwerk en marketing wachten ongeduldig op de start. Vooral dat laatste is nu van onschatbare waarde, want om nu een bedrijf te starten zonder netwerk is niet eenvoudig. Enkele aanzienlijke en serieuze offertes zijn reeds uitgebracht. Ik denk dat als je je markt creeert i.p.v. zoekt is er altijd omzet te realiseren. Er zijn nog steeds bedrijven met een sterk financieel fundament die je product nodig hebben, je moet natuurlijk wel weten waar en er voor zorgen dat je je markt en je product door en door kent en dat je gesprek goed onderbouwd is. Geen kwantiteit maar kwaliteit is juist nu van groot belang evenals een ijzersterke marketing. Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een succesvol 2009 toe. Laten we gezamelijk de uitdaging van 2009 aangaan met inventiviteit en ondernemersspirit, waarbij we al onze doelstellingen waarmaken. Groetjes, Marco.
 3. Te laat voor jou, maar ikzelf ging elke drie jaar met mijn administratie naar een ander acc.kantoor ter controle. Niet dat ik mijn RA niet vertrouwde - ik was dik tevreden- maar fouten maakt iedereen weleens. Alleen komen de door je acc. gemaakte fouten op jou bankafschriften te staan. Hulp inroepen van derden, tja, als je knip leeg is....... Laat het de zoveelste les zijn voor iedereen die dit leest. Vertrouwen is goed...... controleren is beter. Ik wens je heel veel sterkte.
 4. Beste Karel, Citaat; Ik geloof dat Marco inmiddels er achter gekomen is ....................... Haha, ik ben er inderdaad achter. Maar begrijp me goed, zoveel heb ik niet nodig. Gewoon voldoende om een goede start te maken en met zéér beperkte risico's. Eigenlijk 0 risico, of ik moet weer ziek worden van die gele ploeg. Mijn uitschrijving K.v.k. was sept. 2007, en ik heb mijn bedrijf stil moeten leggen (door ziekte) in mei 2006. Let wel, ik heb geen probleem met de gemeente maar wel met het uitgebrachte advies. Gisteren heb ik de gemeente nog gesproken en alles gaat nog volgens normen en waarden. De intermediair (nu met vakantie) daar moet ik het mee oplossen en daarmee heb ik goed contact. Het gesprek met laatst genoemde moet nog plaatsvinden na zijn vakantie. Het gesprek wat ik met hem vóór zijn vakantie had was bemoedigend. Het was mijn bedoeling hier wat ervaringen te vragen/filosoferen om zo straks tijdens hét gesprek wat feedback te hebben. Er zou hier immers expertise aanwezig zijn, maar die is hier op dit vlak ver te zoeken, behalve dan van Margauerite natuurlijk. Zij is voor mij een van de weinige hier die begrijpt wat marketing is, dus mocht ik straks betááld advies nodig hebben weet ik haar in ieder geval te vinden want zij verstaat haar vak als Mkb adviseur bijzonder goed. De tips en het meedenken van jou waardeer ik natuurlijk bijzonder. Bij een tegenvallend resultaat schakel ik mijn RA in. Maar ik heb in 25 jaar ondernemen al heel wat varkentjes gewassen, en geloof me, daar zaten hele vieze bij. Dus maak je geen zorgen, ik red me echt wel. Wederom erg bedankt voor je meedenken, en ik hou je op de hoogte, hetzij via hier en anders via je e-mail. Ciao, Marco.
 5. Hallo Karel, Natuurlijk rolt het juiste bedrag uit je plan. De aanvraag én dus de hoogte van het bedrag had als doel om redelijkerwijs en tóch op een professionele wijze een nieuw bedrijf te starten. Ik heb geen exhorbitant bedrag gevraagt omdat ik sowieso een bloedhekel aan schulden heb. Het gevraagde is misschien in hun ogen te hoog, zaken als een drietrapsmailing, full color brochure e.d. zijn voor hen overdreven. Een zwart/wit coptje zal volgen hen ook kunnen volstaan. Een simpele en krappe marketing kan misschien ja, maar zal e.e.a. ook vertragen. Ik ben iemand die er 100% voor gaat omdat 90% vermoeiend is. Alert ben ik altiijd, mij ontgaat maar weinig. Alleen kan ik natuurlijk ook niet alles plubliekelijk op tafel gooien hier, ik gooi dan mijn eigen ruiten in. Je weet nooit wie er meeleest, en wat er nu van mij geschreven staat klopt voor de volle 100%, daar sta ik achter. Men mag al mijn jaarverslagen inzien, geen probleem. Sterker nog, ik heb mijn jaarverslagen van dag 1 t/m de dag dat ik ziek werd (moest stoppen) aangeboden. Reactie!? Is niet nodig, daar hebben we volledig vertrouwen in zei men. Mijn bedrijf is altijd gezond geweest, t/m de laatste dag. Nogmaals, op deze wereld is er niemand die ook maar één cent van me tegoed had/heeft en ik heb altijd een dikke boterham verdiend. Ciao, Marco.
 6. Ter info, @ Karel, Een starterskrediet BBz is voor het starten van een nieuw bedrijf. Een doorstarterskrediet is voor bedrijven die tijdelijk in financiele problemen zijn. Dus dm in aanmerking te komen voor doorstarterskrediet moet je bedrijf nog actueel zijn, anders is deze vorm van krediet niet mogelijk. @Marguerite, Ik heb je 18 aug. een mail toegezonden, ik hoop dat je hem hebt ontvangen. Ciao, Marco.
 7. Beste Karel, Deze wet/regelgeving is ondanks dat het ietwat verouderd is wel bruikbaar. Ik ben nog niet uitgelezen maar heb inmiddels zeker enkele bruikbare opties gevonden. Achteraf denk ik dat het "normaal" zou moeten zijn dat deze tijdens een aanvraag overhandigd zouden moeten worden. Wat ik nog niet gevonden heb (ben nog aan het lezen) is de "bepalende factor inzake de hoogte van een kredietverstrekking". Want daar ligt op dit moment mijn prioriteit. Ook bij mij had men totaal geen inzicht betreffende mijn markt én het product. Ik denk dat ze daardoor in hun ogen het zekere voor het onzekere hebben gekozen waardoor de risico's voor mij vergroten. Voor wat betreft het type lening, dat ben ik nu ook aan het onderzoeken. Ik wil volledig geinformeerd zijn als ik bij de gemeente aan tafel zit. Maar welke vorm het ook wordt, het gaat er bij mij om dat ik verantwoord van start kan gaan. Dat gedoe met een herfinanciering na 1 jaar kan me gestolen worden. Als ik zie hoe het e.e.a. nu verloopt, zie ik dat meer als langzaam doodbloeden van je bedrijf én kansen. Ik moet gewoon snel maken dat ik uit die omgeving wegkom. Krediet, bedrijf starten en knallen, dat is wat ik wil, en niet al dat gezeur. Dit is volgens mij de enige juiste definitie van "ondernemen". Dat van die auto...... goed dat je me op de hoogte brengt. Ik was al aan het rondkijken voor een Maybach. En nee, niet in de kleur van het Imk natuurlijk, het wordt dan een motiverend kleurtje. Ciao, en bedankt voor je info. Marco.
 8. Hallo Karel, Ik wist niet dat die verschillen er waren, zal me er inderdaad eens wat meer gaan in verdiepen. Dom misschien, maar ik was erg gefixeerd op het snel opstarten van. Als ik wat beter was ingelicht door Imk, had ik dat wellicht geweten maar de verantwoordelijkheid licht bij mij natuurlijk. De feitelijkheid "om niet" had ik al bestudeerd en geeft toch mogelijkheden. Voor wat betreft de uitschrijving k.v.k, daar is een vergissing in gemaakt. In dit geval komt het gunstig uit en ik ga kijken wat mijn mogelijkheden zijn. Dus die "link" waar jij het over had bestaat wél. Ik kan v.w.b. dit laatste, me niet verder uitwijden want je weet nooit wie er meeleest. Nogmaals bedankt, Marco.
 9. Beste Karel, Ere wie ere toekomt. Ik zie dergelijke forums als deze niet meer als een ruimte om ervaringen uit te wisselen en te filosoferen/richting aangeven over bepaalde zaken. Eventuele adviezen/tips van dit forum, screen en/of controleer ik altijd. Immers, iedereen kan zich vergissen. Mijn bedrijf moest ik stopzetten (18mnd geleden) om priveredenen en een daarop volgend ziek zijn. Ik heb alles netjes stopgezet/betaald. Ook de lopende contracten van Leads. Ik ben dus niemand iets verschuldigd, alleen heb ik een schuldgevoel over de toendertijd reeds lopende contracten die ik als interim niet naar behoren heb kunnen afsluiten. In april is tijdens het aanvragen van een uitkering direct gesproken over het starten van een nieuw bedrijf. Imk sprak over een Bbz krediet. Ikzelf dacht altijd dat een Bbz hetzelfde was als een starterskrediet. Ik ben van dit alles niet op de hoogte omdat ik er nooit mee te maken had en wil er geen study van maken. Voor mij was het simpel. Om de draad weer te kunnen oppakken moest ik even financieel ondersteund worden. Ik voldoe aan het pakketje van gestelde eisen en voorzag geen probleem. Aan de screening betreffende mij als ondernemer zaten geen problemen men heeft er ruim voldoende vertrouwen in. Waarom dan zo drastisch hakken in mijn kredietaanvraag? Enkele deals en ze hebben hun centjes terug. En die deals komen er, zeker weten. Maar goed, ik heb dit al meerdere keren uitvoerig beschreven. Vooralsnog onderneem ik niets. Na 25 augustus ga ik op gesprek bij de gemeente. Ik heb de betreffende persoon (Gem.) reeds gesproken en die is voor rede vatbaar. Ikzelf denk dat ik sterk sta omdat er aan mijn ondernemerskwaliteiten niet te tornen is en dit ook bevestigd is in de rapportage Imk. Mocht het voor mij niet goed verlopen ga ik in beroep en tegelijkertijd op zoek naar andere mogelijkheden. Het zakenleven gaat door, ook bij mijn leveranciers/prospects/leads. Hieruit ontstaan voor mij natuurlijk bepaalde risico's. Op juridisch vlak zijn er dan ook gelukkig mogelijkheden mijn eventueeel opgelopen schade te verhalen. Er bestaat voor zowel Imk als gemeente geen gegronde rede mijn aanvraag zo drastisch te vertragen. Maar alles bij elkaar genomen, verkeer ik voor mijn gevoel me in een belachelijke situatie. Ciao, Marco.
 10. Hallo Karel, Dank je wel voor de tip, ik zal hem (wanneer nodig) zeker gebruiken. Ik wil niet terugkomen op je (grote) geschreven stuk maar er zitten zeker raakvlakken in die ik nu al herken. Een bedrijf draaiende houden is in principe peanuts, maar een bedrijf starten vraagt in mijn geval een veelvoud aan energie. Tevens is het erg symphatiek dat jij als enige betrokkenheid laat zien, meedenkt en met adviezen komt. Het barst hier immers van de advieseurs. ??? Het blijft een belachelijk situatie allemaal. In het bedrijfsleven zoekt men kennis en ervaring maar het liefst opgedaan in zo'n 3 jaar of zo, want boven de 40 tel je al niet meer mee. En dat allemaal in opdracht van een directeur die in veel gevallen ruim boven de vijftig is. De overheid wil je aan het werk maar werkt dat tegelijkertijd ook weer tegen. Ik heb nu vier maanden een uitkering die per maand even hoog is als ik 1,5 jaar geleden wat ik per dag verdiende. Bij een kredietverstrekking die onverantwoord laag is bestaat de kans dat ik na een start weer terug in die uitkering val, maar dan met schulden. Maar goed, ik ben in ieder geval nog zeer strijdlustig en blijf er voor gaan. Ik heb "gelukkig" niets anders te doen. Wederom bedankt voor je reactie. Ciao, Marco.
 11. en ik zou vreselijk balen als dit alles geen doorgang zal vinden. Zoals het er nu voorstaat is er ook een kans dat ik bedank. Ik heb namelijk geen behoefte mezelf verder in de nesten te werken. Rectificatie; Ik ontving een e-mail van iemand die dacht dat ik opgaf. Ter voorkoming van eventuele misverstanden hierbij het volgende; Met bovenstaande bedoel ik natuurlijk niet dat ik opgeef. Wat ik hiermee bedoel is dat ik niet accoord kan gaan met een te laag krediet dat teveel risico's geeft.
 12. Beste Marguerite, Ik begrijp dat je geen oordeel kan geven zonder het plan gelezen te hebben. Het product(en) heeft zeker een hoge kans van slagen. Het is goed onderbouwd met micro/macro (etc) omgeving alsook een uitvoerige SWOT analyse. Daar is geen speld tussen te krijgen. Inderdaad, het probleem zit hem in de hoogte van de kredietaanvraag/toekenning. Ik ben echt van het minimale uitgegaan. De hoogte van mijn kredietaanvraag is volstrekt verantwoord om professioneel aan de slag te kunnen. De correctie hierop van het Imk is volstrekt onverantwoord. Een verlaging van zo'n 40% is ronduit belachelijk. Het totaal te lenen bedrag(je) is net zo groot als dat wat ik een jaar geleden gewoon continu op mijn lopende privérekening had staan. De financiering is bedoeld puur voor het opstarten en voor zaken als een auto, laptop, printer, drukwerk, wat samples, voorfinanciering btw (1k) en aanloopkosten/onvoorzien (2k). Alleen het echt broodnodige dus. Het is me duidelijk dat Imk struikeld over de auto en laat dit nu de belangrijkste tool zijn. Ik heb altijd een nwe MB gereden en reed minimaal 60k per jaar, maar ik begrijp dondersgoed dat dit nu ff niet kan. Is ook niet belangrijk natuurlijk wat je rijd, zolang je er maar komt. Imk liet doorschemeren dat ik altijd verwend was best maar eens een stap terug kan doen. Kijk, een gratis opvoedkundig advies. Het bedrag wat me voor een auto beschikbaar is gesteld is 10k. Ik ga uit van 8k omdat je met e.d. bedrag terecht komt bij auto's van zo'n 10jaar oud en 200/150k op de teller. Afleveringskosten/Apk/verzekeren/wegenbelastig e.d. komen daar nog bij. Het risico van onvoorziene/reparaties is dus groot, zeker als je veel km's maakt. Tjongesjonge......... waar heb ik het over. dat je als herstartend ondernemer je daar druk om moet maken. Andere zaken zoals boven vernoemd heb ik ook verlaagd. Goedkopere laptop e.d, met het risico dat ik over afzienbare tijd nieuw moet aanschaffen omdat het niet voldoet. Vooral in marketing heb ik flink de bijl moeten zetten. Dit is eigelijk niet verantwoord. Mijn netwerk bevind zich hoofdzakelijk in het Mkb+ management en die stuur je geen zwart/wit copytje. Resultaat? Minimale kans van slagen. Mijn netwerk, kennis en ervaring staan borg, ik heb dat aangetoond. Ik heb geen schulden. Mijn laatste lening is van zo'n 25jaar geleden, dat was ook een autootje. Ben trouwens toch van mening dat zelfstandige business coaches en adviseurs die zelf ook ondernemer zijn zich meer in die ondernemer kan verplaatsen. ;D Ben ik met je eens, maar de kredietverstrekking staat dat niet toe. Hier ben ik het natuurlijk helemaal mee eens, maar je hebt geen keuze. Het Imk is aangewezen door de gemeente. Misschien maakt dit het wat duidelijker voor je?? Is altijd al duidelijk voor me geweest, zie het resultaat. Alles ging erg snel in het begin en ik geen rede om te tweifelen aan het Imk, daarnaast wist ik niet dat er ook een mogelijkheid m.b.t. keuzes bestond. In het alleerste begin heb ik één afspraak gehad met een intermediair van Imk die alles doorstuurd naar de adviseur van het Imk. Met deze "adviseur" heb ik ook één gesprek gehad. Het zal je duidelijk zijn dat hier geldt; minimale investering, maximale opbrengst. KIJK........... voor zichzelf weten ze wel hoe het moet. De investering voor mijn bedrijf moet minimaal en de advieskosten maximaal. Mijn plan is zo simpel en helder dat ze mij die 2500 ook hadden kunnen betalen. Het zou me niet verbazen als (door)starters de loze uurtjes opvullen, of zoals bij veel administratiekantoren, simpele klusjes laten uitvoeren door stagiaires en doorberekenen als professionele kracht. Tig-duizend starters x 2500,00 excl.btw = juist. Voor mij is 1+1- 2 , en ik zou vreselijk balen als dit alles geen doorgang zal vinden. Zoals het er nu voorstaat is er ook een kans dat ik bedank. Ik heb namelijk geen behoefte mezelf verder in de nesten te werken. Al spreek ik hiermee (bovenstaand) wel in je straatje, met het Imk heb ik het wel gehad. Hartelijk bedankt voor je meedenken en heb je nog een reactie, mag je die ook aan me mailen. Groetjes Marco,
 13. Hallo Karel, Ik heb dit in overweging genomen maar wil eerst de reactie aanhoren van de gemeente. Een gesprek zal om en nabij 25 aug. plaatsvinden. Van nature ben ik niet zo "afwachtend" maar in sommige gevallen is dat helaas verstandig. Anderzijds gooi ik natuurlijk de knuppel in het hoenderhok. De relatie met de gemeente is nog prima en het lijkt me verstandig dit zo te laten tot het tegendeel is bewezen. Bij een negatieve beslissing van de gemeente zal ik me nooit zonder slag of stoot neerleggen, daar ben ik ondernemer voor. Groetjes en bedankt voor je reactie, Marco.
 14. Om de e.o.a. rede is onderstaand bordje op een verkeerde topic terecht gekomen. Voorafgaand stond een heftige discussie misschien was dat de rede? Ik vind het van belang hem hier te plaatsen omdat er soms misverstanden ontstaan. Wie ben ik. Een ondernemer die ruim 25 jaar een zeer gezond eigen bedrijf had. Een eenmanszaak met een inkomen van 120k+ per jaar. Commerciele ondersteuning op mkb/mkb+. Het bedrijf heb ik om gezondheidsredenen moeten stopzetten. Wat mankeerde ik. Mijn toenmalige vriendin heeft mij samen met haar broer (Notaris) letterlijk alles ontnomen. Ik stond dus van vandaag op morgen in mijn blote kont op straat. Een zeer heftige Burnout heeft mij doen besluiten om langere tijd in het buitenland te gaan wonen. (Hierover geen filosofiën/discusies graag). Nu ben ik weer enige tijd in Nederland. Mijn vorige bedrijf kan ik niet hervatten. Ik heb dat natuurlijk wel geprobeerd, maar door de ziekte heb ik de lopende contracten niet kunnen nakomen. Dit is natuurlijk hartstikke fout maar mijn gezondheid liet dat niet toe. De zakenwereld is nu eenmaal klein en slecht nieuws praat snel rond, ik kon geen opdrachten binnenhalen. Ik ben een sales dus wil nu aan de slag met productverkoop. Mijn grootste uitdaging zijn revolutionaire/innovatieve producten. Na veel zoeken en gebruikmakend van mijn netwerk heb ik een aantal produkten gevonden en wil graag beginnen. Omdat ik bij terugkomst in Nederland geen cent meer bezat heb ik met een enorm gevoel van schaamte een uitkering aangevraagd. Tijdens de aanvraag kwam het starten van een eigen bedrijf al snel ter sprake. Het was mijn bedoeling eerst een baan en later weer als zelfstandige. Ik ben de 45 jaar gepasseerd en om die rede kreeg ik geen baan. Het is keihard maar waarheid. Zelfs onder mijn niveau lukte het niet. Pas toen ik mijn leeftijd van mijn c.v. haalde kreeg ik uitnodigingen. Maar goed eens kom je toch met je leeftijd op de proppen. ( Dit alles even terzijde). Goed een eigen bedrijf starten. Volgens een (Imk) intermediair die gezeteld is op de plaatstelijke gemeente kan ik gezien mijn ervaring een bedrijf starten binnen zes weken (normaal 3 mnd of langer). Ik moest een ondernemersplan en een marketingplan schrijven, inleveren en wachten op een reactie van het Imk. Aanvraag is ingediend op 28 april 2008. Na lange tijd niets meer gehoord te hebben ging ik (op vrijdagmiddag) bellen met Imk. Kreeg toen een afspraak voor (dinsdag 2 juni) de week erop volgend. Ik kreeg het gevoel dat als ik niet had gebeld nooit iets gehoord zou hebben. Tijdens het gesprek met de Imk consulent kwam de opmerking dat mijn ondernemersplan e.d. er prima en compleet uitzag. Geen probleem dus. Ikzelf ben volgens zijn zeggen een professioneel en vakbekwaam ondernemer, ook geen probleem. Dat hij bang is voor innovatieve producten werd me al snel duidelijk, hij stopte dat ook niet onder stoelen of banken. Ik leverde hem alle mogelijke informatie zonder al teveel technische details. Ook gaf ik een aantal referenties als Banken, ziekenhuizen, productiebedrijven etc. waar een pilot was gedaan. Hij bleef negatief. Een week na dit gesprek zou ik uitsluitsel krijgen, hij zou me bellen. Tijdens dit gesprek kreeg ik te horen dat hij mijn aanvraag goedkeurde maar dat het krediet wel verlaagd is. Ik wist niet wat ik hoorde..... maar liefst 40% minder!! Mijn heftige discussie was niet gewenst en hij zei me dat hij eerst voornemens was mij als pré-starter verder te laten gaan. Huh? Snap je? Het begrip préstarter houdt in dan je 6 maanden de tijd krijgt jezelf te bewijzen als ondernemer !!!??? Snap ik niet. Mijn leven lang was ik zelfstandig én succesvol. In 2003 behaalde ik de tweede plaats in een contest van de verkoop van innovatieve producten ( van een multinational bedrijf uit Zweden) met als mededingers 1200 accountmanagers verspreid over geheel Europa. Mijn verbazing werd nog groter toen ik een paar dagen later het verslag/advies ontving. Naast verschillende taal en grammaticale fouten (waarschijnlijk veel knip en plakwerk) stond er o.a. het volgende in. Ineens véél lof over mij én mijn produkt. Ook stond er in dat hij maar van één produkt was uitgegaan (het zijn er vijf) en daar de prognose op los had gelaten. Er stond "eventueel gebruik van externe bronnen is in dit rapport aangegeven met bronvermelding" zijn enige bronvermelding was ik. Ook stond er "hij geeft de klant de mogelijkheid een (of meerdere) producten uit te proberen". Dat is nieuw voor mij, wat niet nieuw isvoor mij is dat hij het begrip "pilot' niet snapte. Er staan nog meer van dit soort zaken in vermeld, maar ik krijg het niet meer gelezen en/of uitgetikt. Een dergelijk verslag kost de gemeente (lees gemeenschap) maar liefst 2500 euro ex btw. Bij mij heerst het sterke vermoeden dat met mijn "behandeling" de loze uurtjes zijn opgevuld maar ik kan dat niet bevestigen. Daarbij komt dat het mij overduidelijk is dat de persoon in kwestie nog héél veel moet leren. Wat pijn doet is dat gebrek aan kennis hierbij mijn toekomst gaat bepalen. Het krediet (advies Imk) wat nu beschikbaar is gesteld is te risicovol voor mijn start. Ik heb vertrouwen in mezelf en mijn product, maar om straks hier en daar een paar knaken te moeten lenen om te kunnen tanken verdom ik. Mijn kredietaanvraag bestaat uit het minimale. Ik ben niet de persoon om maar wat te vragen maar basseerde e.e.a. op het redelijke wijze en professioneel starten van een bedrijf. Ik heb na de ontvangst van het advies (21 juli jl.) de gemeente gebeld. Daar moesten ze het rapport nog lezen en komen erop terug als de Imk intermediair ( 25 aug a.s.) weer terug van vakantie is. De periode van 6 weken is dus "iets" uitgelopen, het wordt nu 15 weken. Ik heb mijn verhaal op dit forum geplaatst in de hoop een aantal tips/adviezen te ontvangen voor het gesprek wat gaat komen na 25 aug. Ik kan mezelf goed redden, da's geen probleem. Maar ik weet natuurlijk ook niet alles en je weet maar nooit of er iemand is die dé tip voor me heeft. Ik hoop hiemee wat meer duidelijk te hebben geschapen. Ciao, Marco.
 15. Hallo Marguerite, In je eerste alinea omschrijf je exact mijn gedachtengang. Het is meer een oorzaak en gevolg geworden. Ik kom uit het buitenland (lees mijn topic voor deze) Ik was in het buitenland al aan het solliciteren (en mogelijkheden gezocht als zelfstandige) en heb dat nog enkele maanden volgehouden toen ik weer in Ned was. Het lukte niet dus ik moest noodgedwongen een uitkering aanvragen. Tijdens het eerste gesprek op de Sd kwam het zelfstandig ondernemen al snel ter sprake en een paar dagen later zat ik tegenover een Imk-intermediair. Allemaal niets mis mee. Als je dan hoort dat het binnen een week of zes geregeld kan zijn ( door mijn kennis en ervaring) ga je als de donder aan de slag met de organisatie van je bedrijf. Je wil klaar zijn, je wil actie. Verder had ik geen enkele rede om een andere bank te zoeken. Voordeel van Bbz is natuurlijk ook de rente en de looptijd, de looptijd houdt me flexibel. Alles liep op rolletjes totdat de Imk adviseur in beeld kwam. Alle voorgaande zaken verliepen vlot en inhoudelijk, ik voorzag geen problemen. De problemen begonnen dus toen die ene adviseur in beeld kwam. Ik moest wachten tot hij zou reageren. Hij reageerde niet totdat ikzelf na 5 weken besloot te bellen. Daarna een gesprek en twee weken wachten op uitsluitsel. Ook dit werd weer twee weken uitgesteld. Daarna conclusie Imk bekend. Doordat ik het niet eens met Imk wil ik een gesprek met de Imk intermediair en de gemeente. De intermediair is voor een maand met vakantie. Ikzelf ben zeer strikt met mijn afspraken en verwacht dat in principe ook van anderen. Dat dit in dit geval niet opging-tja- da's achteraf. In het begin ging alles vlot, ik had geen redenen om anders te verwachten. Dat ik per toeval een minder gekwalificeerd persoon tref als adviseur kan ik ook niet helpen. Dit soort dingen gebeuren, en niet alleen bij mij. Had ik iemand getroffen met ondernemerskwaliteiten was alles anders gelopen. Abacadabra? Een andere bank? Ik heb voor derden heel wat banken afgelopen, ken je die paraplu niet? Weet je niet dat je als zelfstandige het drievoudige moet bezitten om eenderde te krijgen? En zou het je al lukken betaal je de hoofdprijs aan rente. Voor zelfstandigen gelden andere regels andere wetten. Ik snap ook niet waar de kruks zit. Het rapport ligt hier voor mijn neus. Enkele citaten; Hij (ik dus) voldoet aan de criteria van het begrip zelfstandige volgens het Bbz 2004. Zijn vakbekwaamheid beoordelen wij als goed. Zijn verkoopvaardigheden en commercieel inzicht beoordelen wij als goed. Het getoonde aan marketingmiddelen en Pp. presentatie stralen professionaliteit uit. Hij maakt op ons een zeer gemotiveerde en gedreven indrukhet is te merken dat hij in het salesvak zat. Gelet op de genoemde eigenschappen is de verwachting dat dit product in populariteit zal toenemen. Hij heeft een groot (aantoonbaar) netwerk bestaande uit diverse soorten bedrijven. Hij heeft veel ervaring opgedaan met het in de markt zetten van innovatieve producten. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het probleem is dan ook de hoogte van de kredietverstrekking. Ik kan veel met weinig, maar kan niets met bijna niets. Een echte onderbouwing van deze verlaging mis ik ook in het verslag. Met het toegewezen krediet zijn de risico's te groot. [i]Ben trouwens toch van mening dat zelfstandige business coaches en adviseurs die zelf ook ondernemer zijn zich meer in die ondernemer kan verplaatsen. Hier ben ik het natuurlijk helemaal mee eens, maar je hebt geen keuze. Het Imk is aangewezen door de gemeente. Misschien maakt dit het wat duidelijker voor je?? Dank je wel voor je aanbod, ik houd het in gedachte. Je begrijpt dat ik eerst het gesprek met gemeente moet aangaan. Daarbij is er geen andere info meer, alles staat hier op het forum. Verder ben ik inderdaad tegen heel wat aangelopen en kan daar goed mee omgaan, toen, en ook nu. En mijn toekomst? Die bepaal ikzelf. Nogmaals hartelijk dank voor je reactie en je aanbod, Marco.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept