Ga naar inhoud

Marcel (Up)

Legend
 • Aantal berichten

  1515
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

314

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Geslacht
  Male
 • Voornaam
  Marcel

Bedrijfsinfo

 • Plaats
  brabant

Visie op

 • Mijn mening over ondernemerschap
  Ben en blijf jezelf, daarmee bouw je de grootsten en trouwste klantenkring op die je je maar kunt wensen !
 1. Beste "Snelle Jelle", (vond ik wel passend) Ook ondernemen is een vak. Het zit in je bloed, maar je moet hier mee om kunnen gaan. Probeer 1 focus te vinden, waar je je passie in kwijt kunt, en focus daar op. Continu. blijf bij je plan, bouw dit uit, maar ga geen zijstraten in. FOCUS !
 2. Dank je wel. In mijn optiek is dit ook niet meer dan normaal. Ook tijdens zaken doen mag je soms je emotie laten zien, en tijdens communiceren ook, als je maar netjes blijft. Ik ben er bijna klaar mee. De huidige eigenaar heeft gisteren gereageerd op mijn bericht dat het momenteel niet mogelijk is om zijn bedrijf over te nemen. Ook hij is teleurgesteld. Zij hebben besloten het restaurant in ieder geval nog tot einde dit jaar open te houden. De gasten en reserveringen nemen weer toe. Maar het gaat ons gewoon niet lukken. Rationeel. Waar het misschien wel het meest om gaat : Dat we maar niet vooruit komen. We hebben genoeg geschopt en gejankt, onze schulden betaald, we willen vooruit. Deze overname was de kans van ons leven geweest. **Moderator : excuus voor mijn topic. Gelieve deze te sluiten **
 3. Dag Remco. Bedankt voor je input. Kaapverdië is het land waar de huidige eigenaar graag zijn voetjes regelmatig in het zand legt. Ook voor Cosara : "Het beloofde land" is Portugal. De bedoeling is dus al 3 jaar om daarheen te emigreren, maar wel met een plan. Iedereen kent de "Ik vertrek" verhalen en over hoe het negatief afliep. Deze overname kwam "per ongeluk" op ons pad, en we hebben de stoute schoenen aangetrokken om te kijken of emigreren en overname (dus werk) een gelijktijdige optie was. Zoals gezegd Cosara, hebben we momenteel rationeel moeten besluiten het niet door te laten gaan. Maar emotioneel hebben we de laatste jaren al zoveel moeten en kunnen overwinnen, dat we nu ook klaar zijn voor een volgende, heftige stap. Momenteel zitten we, voornamelijk ik, in het schuitje, waarom is het met een plan als dit (voor COVID-19) niet mogelijk een financiering te krijgen ?? Dus ja, misschien is het wel meer een emotioneel vraagstuk. Ik kan me er niet bij neerleggen......
 4. DaMedia : Dit hebben we bij de eigenaar neergelegd, en hij wil volop meedenken, maar 1/3 financiering (tot nu toe) Hey Wouter ! Leuk je weer te "spreken" ! Wij waren precies voor COVID-19 terug in Nederland. Gelukkig/helaas, want ook hier hadden we binnen een half uur de lock down te regelen. Ook daar draait de huidige eigenaar op 50% omzet en 4/10 bezetting. Onze reden om het (momenteel) af te blazen, is precies de reden die jij aangeeft. Het risico is gewoon te groot. Voor ons ook een reden om momenteel niet af te reizen die kant op. De eigenaar is op leeftijd, en kan het simpelweg niet meer aan. De klik tussen ons 4 is uitstekend. Zijn bedrijf is zijn "kindje" (logisch) en hij is zeer selectief in zijn opvolgers. Ook hij begrijpt dat hij het nu niet kwijt kan voor de volle prijs, maar hij wil er ook zo snel mogelijk vanaf, en binnen een jaar genieten op een strand in Kaapverdië. Financiering voor horeca is ook in dat land niet mogelijk.
 5. Hallo allemaal, Ik ben Marcel, gelukkig (in de breedste zin van het woord) gescheiden en vader van 2 opgroeiende dochters. Nog gelukkiger hertrouwd. Voorheen eigenaar van 3 MKB, mijn huidige echtgenote had een cateringbedrijf. Mijn echtgenote heeft haar bedrijf laten doodbloeden, ik moest noodgedwongen stoppen. Dit MOETEN stoppen heeft een jarenlange impact gehad op mijn privéleven, mijn gezondheid, op alles. Mijn bedrijf is gestopt in 2010, sinds vorig jaar schuldenvrij bij de BD, en begin dit jaar (met een afkoopsom) ook klaar met BKR. Nieuwe start begonnen met een geweldig huwelijk met een fantastische vrouw, met ook een berg aan verleden. Afgelopen jaren hard gewerkt. Zij in de horeca, ik als logistiek medewerker en in de weekenden ook horeca. Door alle omstandigheden en mijn gezondheid hebben we 3 jaar geleden besloten Nederland vaarwel te zeggen. Helaas kwam er een puberende dochter tussendoor die plotseling bij ons woonde, en een onverklaarbare longziekte bij mij bij. Mede door onze ervaringen besluiten wij natuurlijk niet zomaar te emigreren. Als we al emigreren, willen we een baan hebben, of in ieder geval goed uitzicht hierop. Het enige wat we konden vinden was een callcenter, maar dit gaat het niet worden. Intussen, door de BD, de aflossing bij BKR, en ik bij de WW / WIA (?) flink ingeteerd op ons potje. En ineens komt er een geweldig bod op ons bordje……. We kunnen een restaurant overnemen in het warme buitenland, met meer dan goede cijfers, volop mogelijkheden tot upgraden, omzet minimaal 65% verhogen…… Voor een minimale prijs daar wonen…. When it looks like a duck, and talks like a duck….. Dus. Wij op onderzoek en het vliegtuig gepakt. Ter plaatse gaan kijken. Meegedraaid in de keuken en bar. Aantekeningen gemaakt. Boeken bekeken. Het is goud. Helaas krijg ik de financiering niet in orde. Intussen kunnen we eindelijk in Nederland een financiering als een hypotheek krijgen (we zijn beiden 48…..nog nooit gelukt) of wat dan ook, maar wanneer we praten over financiering in het buitenland is het fout. Met een hypotheek van 150.000 kan ik in Nederland nog geen schuur kopen, maar voor ¾ heb ik een restaurant en een woonhuis. Vele, vele financierders gesproken. Stuk voor stuk enthousiast. Totdat het gaat over buitenland. Vorige week heeft de eigenaar zijn verkoopprijs nog met € 34.000 verlaagd voor ons. Van de verkoopprijs wil de eigenaar 1/3 financieren. Deze week hebben wij rationeel toch besloten van alles af te zien. De cijfers zijn veranderd, onze banken en dergelijke willen niet mee….. Maar toch….. het bloed blijft kriebelen, koken zelfs…. Wat kunnen we nog meer doen om de droom na te jagen ? Crowdfunding ? Op de bonnefooi gaan en over 6 maanden berooid en met hangende pootjes terugkomen ? Of vertrouwen in onszelf hebben en gaan !!! Mocht iemand nog een idee hebben, ons af willen vlammen of op willen beuren….. dan graag.
 6. Dank je wel Norbert ! Hahahaha, ik denk ook nog vaak terug aan dat weekend ! Wat hebben we genoten en gelachen..... Site weer herontdekken, ik zie gelukkig nog wat bekende namen, sommige namen/personen mis ik, maar zal vast goed komen.
 7. Hallo iedereen, Na enige jaren van afwezigheid alhier, wil ik me graag weer melden in de roerige omstandigheden van het ondernemerschap. Ik ben Marcel, aka Up, aka Down, aka..... maar eigenlijk gewoon Marcel. Iets te veel meegemaakt de afgelopen jaren, maar ik probeer mijn werkschoenen weer aan te trekken. Ik moet de site weer herontdekken, maar ik hoop wederom hier met mijn vragen terecht te kunnen, maar zeker ook om collega's te ondersteunen waar nodig door mijn ervaringen. Groet, Marcel
 8. Beste Ondernemer, Ik denk echt dat je je verkijkt op de voorraad en voorraadbeheer. De hobby wereld is zo veranderlijk als het weer…..soms geen peil op te trekken. Ook de leveranciers weten dat er geld in te verdienen valt, en geloof me, iedere paar maanden komt men met een nieuwe hype. Het is de kunst om in te zien of je daar in meegaat of niet. Geloof je erin…. Ben je bijna altijd verplicht een zg startpakket te kopen. Dit kost een paar 100 piek, maar de marge is dusdanig dat je besluit dit in te kopen. Na een paar maanden blijkt dit toch niet aan te slaan, en weg zijn je centen. Ik wil je echt niet afvallen, maar behoeden voor “fouten”….. Voorbeeld : Na 5 jaar had ik van compleet assortiment Fimo klei 5 blokjes verkocht….. met de rest heb ik mijn achtertuin mee kunnen betegelen… Viltlapjes zijn we op een gegeven moment gaan gebruiken als poetslapjes… Die paar 1000 knipvellen van vorig seizoen e.d. waren zo weinig meer waard (gevoelsmatig, voor de consument) dat men het bij de rommelmarkt niet eens meer wilde aannemen. De hobbymarkt is zo ontzettend moeilijk, je snijdt jezelf constant in je vinger. Hou het bij de simpele, goed verkoopbare spullen. Mesjes, pincetten, snijmatjes, potten waterverf (ideaal voor thuis en op school) …. Concentreer je aub echt goed op het assortiment !! Succes !
 9. Beste, Graag wil ik je wat puntjes meegeven inzake de hobby sector. Knipvellen voor 3D knippen / kaarten maken : Deze komen wekelijks met tientallen nieuwe items uit. De vellen zitten per 10 of 20 verpakt en je verkoopt ze los. Ten eerste zul je goed moeten bekijken welke items je inkoopt. Als jongere heb je een andere smaak wellicht dan de “oudere” doelgroep. Een verkeerd item inkopen, betekent 20 knipvellen op de plank waar je niet vanaf komt. Maar ook al slaat het item wel aan, is de kans groot dat je er maar een deel van verkoopt. Stel dat je deze week 10 nieuwe items uitkiest, heb je dus minimaal 100 knipvellen op de plank liggen. Een deel slaat aan, een deel niet, dus je houdt er al snel minimaal 40 over. En dit iedere week. Na een half jaar heb je meer dan 1000 onverkoopbare knipvellen op voorraad. Het is dubbeltjes werk, maar loopt gruwelijk hard op. Vaak worden er ook stoffen gebruikt om uit te knippen. Stoffen gaan per baal van tientallen meters, waar je zelf handbare en verkoopbare delen van moet knippen. Koop 6 balen stof, en je hebt honderden lapjes voorraad…. En dan maar hopen dat je klant ze ook mooi vind en wilt kopen. De hobby markt veranderd per dag. Wat vandaag een hype is, is morgen ineens over. Speel je nu net te laat in op de nieuwe hype, blijf je met al je spullen zitten. Er valt goed te verdienen op de hobby produkten, maar mijn ervaring is dat je winst verdampt ten opzichte van je voorraad. Succes.
 10. Beste Mariska, Ik herken je complete gevoel en snap wat je mee maakt. Ik kan en wil je nu nog geen bedrijfsadvies geven, maar wanneer je gewoon eens wilt sparren of je verhaal kwijt wilt, mag je me altijd een PB sturen. Gewoon eens spuien wat je dwars zit, of waar je mee zit, kan al een hele opluchting geven en wellicht de druppel energie die je nodig hebt om door te gaan. Marcel
 11. Hallo, Er schijnt een regel te zijn ivm verrekenbaar verlies van je "oude" onderneming. Ergens iets gehoord over een klok en een klepel, maar ik kom er niet goed uit of ik dit nu zelf moet aangeven, of dat dit automatisch verwerkt wordt in mijn aangifte. Iemand die weet waar ik het over heb ? ;D
 12. Thnx. Ook aan diegenen die via PB gereageerd hebben ! Leuk om te zien hoe het reus / kneus systeem nog zo "leeft" ;)
 13. Marcel (Up)

  Back in town?

  Misschien…. Misschien ook niet. Na een afwezigheid van 2 jaar heb ik besloten weer eens voorzichtig rond te kijken hier. 2 jaar van vrij grootschalige depressie ivm “beëindigen” van 2 bedrijven, een einde van een huwelijk en alles er rondom heen, verlies van huis en haard en alles wat ik bezat. Schijnbaar heeft toch alles een reden. Ik woon (dankzij een tip van een zeer gewaardeerd HL-lid ;-) ) anti kraak, maar heb me in jaren niet zo thuis gevoeld als hier. Ook persoonlijk krabbel ik steeds verder op. Leuke relatie, goede omgang met kinderen, financieel nog een puinhoop, maar och, met alles valt te (over)leven. Nadat ik 2 dagen weer meegelezen heb, en ook mijn persoonlijke berichten weer eens doorgespit heb (van 2 jaar geleden dus) wil ik graag excuses maken aan alle HL leden die mij altijd gesteund hebben, maar die ik “uit het oog verloren ben”, en aan wie ik nooit meer iets heb laten weten/horen. HL moe, internet moe… de omstandigheden…geen excuus, ik weet het. Geen idee of ik (snel) weer deel ga uitmaken van de door mij zo gewaardeerde HL community, maar ik bedank bepaalde mensen uit de grond van mijn hart (en jullie weten zelf wel wie ik bedoel) en hoop snel weer enigszins contact te hebben. Nogmaals sorry. Hopelijk kan ik snel weer wat mensen van dienst zijn uit ervaring of verleden. Groet, Marcel
 14. Het zijn niet alleen de verzekeraars, ook de banken, de gemeente, noem maar op. Je wordt overal weggezet als ""wanbetaler"" of crimineel. Geen gezeik, maar feit. Het is echt niet alleen maar die BKR hoor, die na 5 jaar zogenaamd weg is. Ik hoef bij mijn vroegere bank nooit meer binnen te komen, alleen maar omdat de manager aldaar wel zo uit zijn jas is geveegt, dat ik de voordeur niet eens voorbij kom. Mijn verzekeraar vraagt ook : Heeft U ooit achterstanden gehad ? En na een eerlijk ja.... exit. Gelukkig is daar dan ons aller Norbert !
 15. Voor het eerst sinds heeeeel lange tijd log ik in onder deze naam, heel soms onder AKA. Maar nu speciaal voor jou Christine. Geweldig dat je niet bij de pakken neer bent blijven zitten. Dat is kracht. De woorden van Iwan treffen het mijn inziens precies. Ik ken het, en maak het momenteel mee, maar ook mij krijgen ze er niet onder ! Succes, en bedankt voor je bericht. Marcel
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.