Jump to content

Sray

Senior
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-2

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik heb onlangs een nieuwe webconcept ontwikkeld. Na overzoek blijkt dit concept nog steeds interessant. Nu is het belangrijk om een goede website te ontwikkelen. Ik heb zelf niet de skills om een dergelijke website te ontwikkelen. Nu vraag ik mij alleen af: hoe bescherm je je idee zodat een webbureau er niet met jouw idee van door gaat (een facebook scenario)??
 2. Thanks Mijn bedrijfsnaam is ook mijn handelsnaam, de naam waaronder wij handelen, bekend zijn en marketing voeren. Lijkt mij duidelijk toch? Morgen mijn advicaat eens bellen.
 3. Beste mensen, Een concurrent heeft iets leuks bedacht. Hij gebruikt mijn bedrijfsnaam als URL voor zijn website. Ik ga geen namen noemen maar een voorbeeld: Mijn bedrijf heet "Keko Hekwerken", mijn url is www.keko-hekwerken.nl Nu gebruikt 1 van mijn concurrenten de volgende URL voor zijn website: www.kekohekwerken.nl (dus zonder het min-teken) Kan dit zomaar?? Dit lijkt mij toch behoorlijk misleidend! En wat kan ik er aan doen om er voor te zorgen dat deze concurrent deze naam niet meer kan gebruiken??
 4. Beste mensen, wie heeft er ervaring met Regus in Duitsland? Als ze daar de telefoon voor je opnemen en ze noteren je bericht, sturen ze dit dan in het duits naar je door of kan dit ook in het nederlands?
 5. Hoi Kena, ik zit ook te denken aan een virtual office van Regus met telefoonbeantwoording. Als men daar de telefoon voor je opneemt, sturen ze dan het bericht naar je door in het duits of nederland (of wellicht engels?)
 6. Beste Paul, Ondernemers kunnen voor de aanvraag van prepare2start o.a. terecht bij de Kamers van Koophandel, FME/CWM, Modint en Syntens. Meer informatie is te vinden op de website www.evd.nl/prepare2start. Voor subisidie aanvragen in het algemeen heb ik uitstekende ervaringen met Drs. C.A.J. (Karin) Jansen, Ernst & Young Tax Advisers, Grants and Incentives te Eindhoven. Er zijn prima afspraken te maken omtrent het kostenplaatje. Immers kun je via een geslaagde subisidie aanvraag afspraken maken over de verrekening van gemaakte onkosten. Veel succes. Cor je kunt toch ook gewoon zelf naar de Kvk bellen en een afspraak maken? De regeling heeft vrij duidelijke criteria. Daar heb je geen hulp van een specialist voor nodig lijkt mij. Door een tip van een kennis ben ik het spoor gekomen van deze subsidie en wilde hier even nagaan of er ervaring mee zijn. Iemand concrete ervaring? Morgen ga ik zelf even de KvK bellen en dan hoor ik wel wat ze zeggen. Volgens de criteria van de EVD / KvK kom ik in aanmerking voor subsidie. Ik zal jullie op de hoogte houden van de vorderingen.
 7. Als we er een BV van maken en ik werk maar 5-10 uur per week in het bedrijf en mijn vriendin is bij mij in loondienst, dan hoef ik mij zelf toch geen minimaal DGA salaris te geven, neem ik aan? Ik hoef zelf namelijk nauwelijks salaris uit de BV te hebben want ik heb gewoon inkomsten uit mijn vaste dienstverband.
 8. Bedankt voor de tip. Ik zal er eens op zoeken. wat ik in ieder geval niet heb is 18.000 cash voor de opzet van een BV. Ook kan dit niet ergens tijdelijk lenen. Zou ik bijv de waarde voorraad en rekening courant bij elkaar mogen tellen tot een totaal van 18.000? Wellicht dat jouw constructie een haalbare optie is. Of misschien dat we dit over een jaar kunnen doen. Je zegt het volgende: Aan de hand van deze storting moet je het aandelenkapitaal naar verhouding verdelen zoals deze nu binnen de zaak is. Dit is een vereiste om fiscaal gunstig een onderneming te staken en te storten in een nieuwe BV. Het kapitaal in de vorm van rekening courant en voorraad is volledig door mij gefinancierd uit prive-geld. Ook het risico voor vaste kosten ligt bij mij. Zij heeft niks ingelegd qua geld. De enige inbreng die zij komend jaar zal hebben is 10 a 15 uur werk in de week, net als ikzelf overigens. Dus de gewerkte uren staan gelijk aan elkaar. Na 1 jaar zou zij nog steeds geen geld in gelegd hebben. Wordt het aandelenkapitaal dan verdeeld alleen op basis van het geld dat is ingelegd? In principe zou dit dan nog 100% voor mij zijn. Uiteraard wil ik mijn vriendin voor de gewerkte uren wel wat aandelen geven zodat ze ook verantwoordelijk voelt voor de zaak en haar het gevoel geven dat ze het ook voor haarzelf doet.
 9. ik zal me eens verdiepen in een CV. Probleem is dat we op dit moment geen 18.000 euro hebben voor een BV. Ik weet niet of dit nodig is voor een CV. Tot nu toe was het plan om mijn vriendin in loondienst te nemen inderdaad. Loon doorbetalen als er geen geld is, is volgens mij eenvoudig op te lossen want dan volgt er ontslag (of minder uren werken) en gaan we de tent gewoon weer parttime draaien met z'n 2-en. Mijn vriendin wil liever geen prive-risico lopen vandaar dat ze tot nu toe geen VOF wilde. Ze wil liever dat ik haar vertel wat ze moet doen (zakelijk gezien dan haha ;) ), ze wil liever niet zelf belangrijke beslissingen hoeven nemen en gewoon elke maand haar salaris ontvangen. En ikzelf zie een VOF ook niet zo zitten, want je weet nooit wat de toekomst brengt en hoe de relatie zich de komende jaren zal ontwikkelen.
 10. 1. ok duidelijk. 2. mijn vriendin eigenaar makenis geen optie. ik heb er namelijk veel geld ingestoken dus het is niet zo maar weg te geven voor niks (zelf heeft ze geen kapitaal om te investeren). Ik bijf de baas en hou het overzicht en ben beslissingsbevoegdheid. Daarnaast wil ik gewoon eigenaar blijven omdat ik het zakelijke "brein" ben van ons 2. En ook als we ooit de zaak een keer zouden kunnen verkopen wil ik natuurlijk wel voor de volle pond kunnen incasseren.
 11. Beste mensen, Ik heb naast mijn fulltime baan een eenmanszaak. Aan deze eemanszaak besteed ik in de week ongeveer 15 uur. OP jaarbasis is dit dus x 50 weken = 750 uur. Dit is niet genoeg om aan het urencriteria te voldoen. Maar mijn vriendin werkt ook 15 uur in de week in de eenmanszaak, naast haar fulltime baan. Zij doet dit om te helpen en krijgt hier officieel niks voor betaald. Zij werkt dus ook 750 uur per jaar in de zaak. Totaal dus met ons 2 komt dit neer op 1500 uur. Op basis van deze uren, wordt er dan voldaan aan het urencriteria en hebben we dus recht op bepaalde vrijstellingen? 2e VRAAG Ik ben de eenmanszaak gestart met als doel het eerste jaar samen met mijn vriendin het bedrijf op te bouwen. Na 1 jaar is het de bedoeling dat mijn vriendin het werk fulltime gaat doen. Ikzelf zal gewoon fulltime in loondienst van mijn werkgever blijven en in de avonduren meehelpen zonder beloning. (wellicht is het handig dat ik toch een bepaalde beloning reken voor mijn werk??) Ikzelf zal dus niet voldoen aan de 1225 uur per kalenderjaar. Een VOF aangaan met mijn vriendin zie ik niet zitten. Wat is jullie advies in deze situatie?
 12. In dat geval is het zeer eenvoudig opgelost: 1. handelsnaam toevoegen 2. bankrekening openen op de 2e handelsnaam Zal binnenkort even de bank bellen en navraag doen.
 13. dat weet ik nog niet. ik heb nog niet met de bank gesproken of dit kan. Tot nu toe is de naam van eenmanszaak het zelfde als mijn handelsnaam en dus op die naam een bankrekening afgesloten. of het ook alleen op de handelsnaam kan, weet ik niet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept