Jump to content

Account23

Super Senior
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Goedemiddag, Ben me aan het oriënteren om een autoverhuurbedrijf te starten voor zowel de zakelijke als particuliere klant. Nu heb ik de standaard/grote maatschappijen gesproken maar die doen daar helemaal niets mee, te groot risico! Heeft iemand een goed adres? Groet,
 2. Het is me duidelijk inderdaad dat je daarvoor moeten waken als werkgever. Leuke verhaal, zal het niet verder vertellen ;) Bedankt voor je input. Grtz
 3. oke , ga er direct naar kijken. Bedankt Joost. Grtz Ruben
 4. oke. waarom geen netto loon afspraken ? Veel mensen zeggen dat maar met scholieren maakt het echt niets uit zoals ik het berekend heb.
 5. Klopt dat bedoel ik. Alleen via een collega ondernemer heb ik begrepen dat het mogelijk is om die extra bonussen gewoon als loon te zien en niet als bonus omdat het vaak voor komt. Mijn vraag was dan eigenlijk ook, KLOPT DAT ? Ik verloon netto omdat het allemaal scholieren zijn ( oproepbasis ) en het verschil tussen netto en bruto nihil is. Ik geef nu de netto bedragen door aan mijn boekhouder inclusief bonussen. kan ik niet gewoon het totale netto bedrag doorgeven aan me boekhouder zonder een overzicht van bonussen ? Of is dat tegen de regels ;D ?
 6. klopt. netto afspraken. Die 5 euro gaat naar werknemer en die 2.60 is extra loonheffing ( belasting ) omdat het en bijzondere verloning is. Althans dat lijkt mij logisch !
 7. oke, ik hanteer loon + bonus stel ik betaal iemand 5 euro bonus dan wordt daar nu extra heffing over betaald namelijk de bijzondere verloning. Als ik iemand 5 euro bonus wil geven dan kost me dat nu 2.60 extra. Die 2.6 is nou mijn punt, het gebeurd structureel namelijk dat mensen dit halen. Wat mij betreft is het gewoon een deel van het salaris. Die 2,6 en meer betaal ik nu al een heel jaar aan extra heffing. Mijn vraag is dus kan ik dit terug vorderen ?
 8. mijn boekhouder hanteert bij de salaris administratie voor een bonus van een werknemer van mij een extra duur tarief. Zei zegt omdat dit incenditeel is en ( bijzondere verloning volgens mij ) Ik vind dat dit niet zo is omdat het structureel gebeurd bij alle werknemers. Nu is mijn vraag zie ik dat goed en kan ik daardoor het te veel betaalde geld aan loonheffing terug vorderen ?
 9. Beste, Ik heb veel scholieren die bij me werken, regelmatig ontvangen zei een bonus als ze een bepaalde target halen. Nu heb ik een al een tijdje discussie met mijn boekhouder omdat ik vind dat het gewoon salaris is en niet iets bijzonders. Klopt dit ? Ik wil dan ook een suppletie indienen over 2008 !
 10. oke bedankt allemaal voor de input. Het is me een stuk duidelijker allemaal. Grtz
 11. kun je trouwens ook je ib per maand betalen ?
 12. Super bedankt voor je snelle reactie. Het is me een stuk duidelijker en ik weet wat me te doen staat. Grtz
 13. Hi ondernemers, Aankomende week gaat me boekhouder aan de slag om 2008 af te ronden. Ik las net ergens dat je de ib van 2008 ook pas in 2010 kan betalen ! Klopt dat ? Hoe doen jullie dat ? Is het verstandig om die zo snel mogelijk te betalen of is het handig om te bekijken hoeveel er in kas zit ? Ik hoor het graag ! Grtz
 14. yes doen we. Hij word momenteel al ingebouwd.
 15. heb me toevallig net aangemeld met een proefaccount ! Zit er duidelijk uit en is makkelijk in het gebruik.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept