Jump to content

dennisqw

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik lever diensten aan de klant (Webhosting, Domeinnamen etc.)
 2. Wij hebben al enkele maanden een zakelijke klant uit Belgie. (klant heeft een geldig BTW nr etc.) Tot nu toe is er altijd 19% BTW gerekend. Echter wil de klant zijn facturen "BTW vrij" hebben. Nu vraagt de klant of ik een creditfactuur kan sturen voor de gerekende BTW over alle facturen. Kan de klant deze BTW niet zelf terug vragen in Belgie?
 3. Wij zijn zelf een ICT bedrijf, met servers in 4 verschillende ruimtes in Nederland. Opslaan, back-up's etc. is dus no problemo :)
 4. Ik krijg 9 van de 10 facturen digitaal (PDF). Ik vind het zonde van het papier en de inkt. Inscannen en opslaan als PDF mag ook? Als je ze maar kan laten zien als ze komen?
 5. Allereerst allemaal een gelukkig 2010 :) Is het verplicht om de facturen van leveranciers te bewaren? Nu print ik zowel inkoop als verkoop facturen uit, en deze gaan in de juiste map. Dezelfde vraag geldt eigelijk voor verkoop facturen. Alvast bedankt voor de antwoorden ;)
 6. Wij bieden deze dienst sinds kort zelf aan. Veel word er gebruik gemaakt van een 'netwerkstation'. Dit netwerkstation kun je benaderen via Windows verkenner. De voordelen van een online dienst zijn: - Van de bestand word automatisch een backup gemaakt. - Alle bestanden worden door de virusscan heen gehaald. - Benaderbaar vanaf elke computer/laptop met internet - Beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord Een online netwerkstation wordt vooral gebruikt voor bestanden te delen tussen collega's. Mocht je een test account willen hebben moet je maar even een PM sturen. Zie ook de screenshots. http://www.dwsmedia.nl/onlineharddisk.jpg http://www.dwsmedia.nl/inhoudnetwerkdisk.jpg
 7. Ok, dat dacht ik zelf ook tevens mijn boekhouder. Maar een vriend van me zij dat je moet wachten op de bevestiging. Daarom maar even voor de zekerheid na vragen hier. Bedankt allemaal.
 8. Ik mag dan al wel de 19% btw innen? En dan als ik een bevestiging heb van de belastingdienst de factuur hersturen met hetzelfde factuurnummer en dan met het juiste BTW nummer?
 9. Dat weet ik. Ik bedoel als mijn BTW nummer nog niet werkt volgens http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/lang.do?fromWhichPage=vieshome&selectedLanguage=NL Wat moet ik dan op mijn factuur zetten? Mijn btw nummer of in aanvraag? Omdat ik wel meteen bij de kvk een welkomsbrief heb gehad van de belastingdienst.
 10. hoi hoi, Ik heb mijn vrijdag ingeschreven bij de kvk als eenmanszaak :) Nu heb ik mijn daar meteen ingeschreven bij de belastingdienst. Ik heb hier een formulier liggen waar mijn BTW nummer op staat. Mag ik al facturen sturen en daar mijn btw nummer opzetten? Of moet ik erop zetten: BTW nr in aanvraag? Is het laatste van toepassing mag ik dan al de 19% rekenen en daarna de factuur herzenden met het BTW nummer erop en status betaald? Ik heb vandaag een factuur ontvangen van een bedrijf uit belgie. Hier hoef ik geen btw over te betalen omdat ik een BTW nummer heb. Hij zegt van: Als het btw nummer niet klopt dan horen we dat wel na een paar maanden. Wat te doen ??? Al vast bedankt.
 11. Nu nog een vraagje? Is het raadzaam om te doen? Ik zelf vindt van wel. Voor klanten ook meer zekerheid.
 12. Ik heb inderdaad die kvk website gezien. Omdat iemand van de kvk zij dat de klant het contract zou kunnen ontbinden. Wilde ik even een bevestiging dat de mevrouw van de kvk ongelijk heeft.
 13. Kan de klant ook het contract ontbinden omdat ik minderjarig ben? Maarten zegt: Ik denk het niet. Iemand die het kan bevestigen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept