Jump to content

Trib0

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  ..
 1. Ik proef hier zeer veel ervaring en kennis, hartelijk dank voor deze uitgebreide reply! Een strandfeest voor ca 5.000 mensen staat toevallig inderdaad in onze agenda voor volgende zomer dus vandaar ook deze thread. Wat me overigens verbaasde was deze quote "Een bestuurdersaansprakelijkheiddekking helpt daar overigens niet voor (die dekking vind ik persoonlijk dan ook een erg beperkte meerwaarde hebben!)". Zijn er dan wel alternatieve verzekeringen waarmee het bestuursaansprakelijkheid afgedekt kan worden? Dit blijft voor ons een non profit hobby en aangezien er op dit soort evenementen veel mensen aanwezig en er altijd wel iets gebeurd wat je niet onder controle hebt wil ik inderdaad zoveel mogelijk risico's beperken en dichtimmeren met verzekeringen.
 2. Het betreft hier relatief kleinschalige (tot ca 600 mensen) dance events. Daarbij richten wij ons op de opkomende artiesten waarbij wij als springplank willen fungeren. Qua publiek richten we ons op de liefhebbers, dus niet op het brede publiek. "Vroeger" waren er een aantal labels welke zelf events organiseerden maar nu zijn er steeds meer commerciele bedrijven die dit doen en de meest belachelijke bedragen vragen, talent geen kans geeft etc.
 3. Goed punt, hier kan ik weer mee verder, bedankt!
 4. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik weinig medelij heb met investeerders die geld verdienen aan events in onze branche/doelgroep dus daar maar ik me niet zo druk om.
 5. Bedankt! Misschien een stomme vraag maar wanneer is het precies nodig om daadwerkelijk een contract te ondertekenen? Ik bedoel, er zullen vrijwilligers zijn welke bv eenmalig een paar uurtjes zullen "helpen", is het dan al nodig een contract aan te gaan? En aan wie zijn wij als stichting in dit geval verplicht verantwoording af te leggen? Ik bedoel, zijn er instanties die controleren of wij ook daadwerkelijk contracten afsluiten etc?
 6. Ik heb net bij "ondernemingsplannen" gekeken inderdaad. Wij willen geld verdienen dmv kaartverkoop en in de toekomst hopen we ook sponsors aan ons te binden. Het bedrag wat ik verwacht nodig te hebben is ca 10.000,- euro.
 7. Ik ben op dit moment bezig om een stichting op te richten en daarbij komt uiteraard ook de vraag welke verzekering(en) wij nodig hebben. Ik heb al eerder een verzekering gezien om persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurders af te dekken maar aangezien dit mijn eerste ervaring als ondernemer gaat worden wil ik graag informeren of er bepaalde verzekeringen zijn welke jullie aanraden? Het betreft dus een stichting welke muziek evenementen gaat organiseren. Er zal alleen met vrijwilligers gewerkt gaan worden welke naast hun part/full-time baan voor ons aan het werk zullen gaan.
 8. Zijn er misschien voorbeeld contracten voor vrijwilligers in "dienst" van een stichting? Ik ben een stichting aan het oprichten waarbij een aantal mensen een paar uurtjes per week gaan helpen maar weet nog niet hoe ik dit op papier moet zetten..
 9. Op dit moment weet ik dat zeker ja. Wellicht dat wanneer we in de toekomst meer ervaringen hebben en alle kneepjes van het vak kennen we ook een "profit" tak kunnen opzetten maar dat heeft niet de hoogste prioriteit op dit moment. Hebben jullie tips/advies voor het aanvragen van zo'n lening? Of is het gewoon de bank uitzoeken met de laagste rente? Dit word mijn eerste ervaring als "ondernemer" vandaar deze vragen.
 10. Beste allemaal, Ik ben net begonnen met het bekijken van de mogelijkheden om een stichting op te richten welke zich zal bezig houden met het organiseren van (non profit) evenementen. Nou kan ik dit op zich wel financieren met prive geld maar ik vroeg me af ofo het ook mogelijk is om hier bv een lening voor aan te vragen bij een bank? Zo ja zijn er dan ook banken die zich specifiek richten op de doelgroep "stichtingen" ? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept