Jump to content

Jaap de Boer

Junior
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Heb net even contact gehad met de belastingdienst. Hierbij maar even de info, misschien dat anderen er dan ook nog iets aan hebben: Stuur een brief naar het regiokantoor van de belastingdienst, tav afd. omzetbelasting. Vermeld hierin dat je een artikel 23 vergunning aanvraagt. Vermeld in de brief onder andere: - het btw nummer - dat het gaat om goederen van buiten de eu - groffe schatting hoe vaak dit jaarlijks zal gebeuren - schatting van de waarde van de pakketjes per keer.
 2. Informeren bij de douane telefoon heeft mij niet verder geholpen, zie eerste post. Zowel de adapter als een inverter is een omvormer en zou dus onder 3,7% vallen. Heb je de taric code toevallig voor mij, dan kijk ik het nog even na. Enig idee waar een ac power jack onder zou vallen? (plug op het moederbord om een adapter op aan te sluiten). Nu moet ik alleen nog weten hoe ik die 3,7 % kan betalen, aangezien er nooit een factuur van de tnt bij mijn ontvangen zendingen zit.
 3. Dat van die tape klopt helemaal :-) Ik heb nog even gekeken en als ik de taric code van de onderdelen bekijk is het percentage 0%, geen probleem dus :-) Wel wil ik graag bij de belastingdienst een vergunning aanvragen voor verleggen btw bij invoer, maar ik kom op hun site niet tegen waar en hoe ik dit regel. Iemand hier ervaring mee?
 4. Er zit eigenlijk nooit een factuur bij, aangezien ik die via ebay uitprint. Maar zal de belastingdienst bij een eventuele controle geen vragen stellen over de inkoop? Ze zullen aan mijn inkoopfacturen kunnen zien dat een product uit bv china komt. Zullen ze mij vervolgens niet vragen aan te tonen dat ik invoerrechten heb betaald?
 5. @subrosa, dankje! Ik ga meteen opzoeken en zal m doorlezen. @Armande, fijne boel daar dus. Ik ben de onderneming begonnen nav goede ervaringen met deze verkoop als particulier. Heb in het verleden al geregeld pakketjes ontvangen en nog nooit een factuur gezien. Maar kan ik hier dan geen problemen mee krijgen. Komt de belastingdienst niet na een tijdje bij me langs om alsnog nooit gefactureerde invoerkosten te innen? Daarnaast worden veel pakketjes al "gift" verzonden. Kan dit nog problemen opleveren?
 6. Goedenavond, Ik ben van plan enkele laptoponderdelen (inverters, ac jacks en adapters) via ebay uit China en VS te halen, het gaat hierbij om kleine zendingen enkele producten per keer. Ik ben er inmiddels achter dat ik btw over de totale kosten (prijs+verzending en import) moet afdragen. De prijs en verzending is duidelijk, maar die import kosten kom ik niet uit. Heb daarom vanavond contact gezocht met de douane en het werd er niet duidelijker op. Ik kreeg 1 of andere halfdronken douanier aan die lijn, die mij alleen kon vertellen dat ik een harmonised code nodig heb van mijn leverancier. Mbv deze code kan ik het tarief op internet uitzoeken. Op mijn vraag hoe ik vervolgens deze importkosten moet betalen was het antwoord: de ptt geeft elk pakket af bij de douane en het betalen van de importkosten doe je dus aan de postbode. Mijn opmerking dat ik inmiddels al verschillende pakketjes via ebay had besteld (waarde gemiddeld 20/25 euro p.s.) en nog nooit een rekening heb gezien, was volgens de beschonken douanier onzin, onmogelijk dus... Kan iemand mij vertellen hoe ik legaal kan importeren in dit geval? Ik wil gewoon de importkosten weten en betalen en geen gedonder met de balstingdienst krijgen achteraf. Alvast bedankt!
 7. Dank voor je heldere uitleg. Zit nog in de opstartfase, is dus voor mij voorlopig geen haalbare kaart. Ik heb besloten de accu's even te laten voor wat ze zijn, gezien meerdere berichten op internet mbt de kwaliteit van dit soort accu's. Binnenkort open ik mijn webshop, waarmee ik me in het begin vooral ga focussen op laptop lcd inverters. Ook voor deze inverters geldt een soortgelijk probleem. Een inverter kan er in theorie voor zorgen dat je laptopscherm stopt met functioneren. Hoewel de kans vrij klein is, wil ik me natuurlijk indekken tegen schadeclaims. Na wat zoeken kwam ik terecht bij een model algemene voorwaarden van de kvk site. Waarin onder andere het volgende staat: Zou het gezien de verkoopprijs van de inverter (+/- 35 euro) en de kosten voor reparatie van een scherm (min 200 euro) rechtsgeldig zijn om de aansprakelijk te beperken tot twee- of driemaal de factuurwaarde?
 8. Binnen enkele weken open ik mijn webshop (obv x-cart) en hiervoor overwoog ik iDeal via de postbank te doen. Multisafepay lijkt me bij nader inzien een beter alternatief, al snel 20 cent goedkoper per transactie en de opstarttijd is veel sneller dan die van de postbank. Maar ze rekenen volgens hun website wel opstartkosten, namelijk 74,95. Meer mensen die ervaring met multipay hebben?
 9. Bedankt voor je antwoord! Mag ik hieruit opmaken dat jij meer informatie kunt verschaffen over een geschikte verzekeraar? Wellicht dat iemand anders een verzekeraar kent die soortgelijke risico's wil dekken?
 10. Ik overweeg op kleine schaal laptop accu's te gaan importeren uit China en de VS. Na het lezen van vele berichten op het forum is het meeste me inmiddels duidelijk. Echter waar ik geen duidelijk antwoord op kon vinden was de aansprakelijkheid. Stel dat een door mij verkochte accu resulteert in een defect notebook, dan is de kans aanwezig dat ik aansprakelijk wordt gesteld. Ik heb al geinformeerd bij meerdere verzekeringsbedrijven, maar deze schade wordt niet gedekt door een AVB. Is het zinvol om mijn leverancier aansprakelijk te stellen, of heeft dit weinig zin. Het alternatief zou kunnen zijn dat ik in mijn voorwaarden een artikel opneem waarin ik niet aansprakelijk kan worden gesteld voor enige schade ontstaan door gebruik van de accu. Maar is dit rechtsgeldig?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept