Jump to content

Perkele

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dit zijn de premies voor volksverzekeringen die in schijf 1 en 2 worden ingehouden. Is voor AOW, Anw en AWBZ.
 2. Ik heb de codes destijds met de belastingdienst doorgenomen en vul in 022
 3. Perkele

  Stamrecht 1997

  Nou dan probeer ik het hier maar, ik heb me suf gegoogeld maar kan nergens een voorbeeld vinden van een Akte van uitkering die nodig is voor de periodieke uitkeringen. Wellicht heeft iemand hier een voorbeeld van. Bedankt alvast.
 4. Perkele

  Stamrecht 1997

  Norbert, Joost en Marnix bedankt voor jullie toelichtingen, antwoorden en tips. Toch leuk en handig dat er nog over vragen mbt tot een Stamrecht BV kan worden gepost. Ik vind het nog steeds jammer dat dit onderwerp op de "zwarte lijst" staat omdat het naar mijn mening toch ook een ondernemerschap is van de mensen die zulk een BV aangaan.
 5. Perkele

  Stamrecht 1997

  Kun je de hoogte van de Periodieke Uitkeringen zelf bepalen mits je maar aan de 1% sterftekans termijn voldoet of moet dit actuarieel berekend worden (via een software programma)? In mijn geval is de termijn 17 maanden (voor mijn vrouw 40 maanden). Stel ik kies voor een bedrag waarmee de totale termijn ca. 10 jaar is. Mag ik dit dan zelf regelen en in een Akte van Uitkering vastleggen?
 6. Perkele

  Stamrecht 1997

  Joost, begrijp ik je goed dat de leeftijd van je vrouw mede bepalend is voor de minimale termijn van de uitkeringen? Niet dat ons leeftijdsverschil zo groot is maar hier heb ik nog nooit ergens wat van gehoord of gelezen.
 7. Joost, wederom bedankt voor je antwoord. Lijkt me nog niet zo eenvoudig om een bestaande Stamrecht BV over te sluiten naar het buitenland en of zich dit loont is ook nog maar de vraag.
 8. Joost, dat je een stamrechtinstelling in het buitenland kunt vestigen is nieuw voor mij. Is dit het gevolg van een wetswijziging? Geldt dit ook voor een reeds in Nederland gevestigde Stamrecht BV dat je die kunt mee verhuizen?
 9. Niet direct een antwoord op je vragen maar waar haal jij 13% rendement mee? Lijkt me nogal aan de hoge kant maar als het zo is zou ik wel willen weten hoe.
 10. Joost, duidelijk maar wat na de periode van de 1%, in mijn geval dus 20 maanden. Ik vermoed dat er dan nog zo'n 80% van het bedrag in de BV zit. Moet ik dan nog steeds op jaarbasis aangeven wat ik er uit wil halen?
 11. Joost, wederom bedankt voor je toelichting. Toch ben ik in de war omdat je eerst zegt je hoeft niets voor te leggen en daarna "ik heb zo'n regeling al eens goedgekeurd gekregen" hetgeen zou betekenen dat je het toch hebt voorgelegd? Je hebt het over de PU voor een jaar maar mag je binnen een zelfde kalenderjaar ook veranderingen aanbrengen. Misschien wat simpel maar gewoon door het vernieuwen van de "Akte van periodieke uitkeringen". Die je toch zelf beheert!
 12. Nu ben ik ook geintresseerd in de mogelijkheid om de uitkeringen uit een Stamrecht BV variabel te maken. Ik was tot nu toe van mening dat dit mocht zolang als je aan de 1% norm voldoet, de minmale uitkeringsduur, en dat het wordt vastgelegd in een zgn. "Akte van periodieke uitkeringen" die je zelf kunt bijhouden en mogelijk door de belastingdienst kan worden opgevraagd. Ik ben zelf 55 jaar en heb tot nu toe nog geen uitkering vanuit de BV gedaan. Is het werkelijk zo dat je de hoogte vooraf met de belastingdienst moet overeenkomen? Of geldt dit pas vanaf 65 jaar? Mijn plan was om de verplichte 1% periode, in mijn geval 20 maanden, een laag vast bedrag te laten uitkeren en daarna afhankelijk van de situatie de hoogte van de uitkeringen te varïeren. Dus in sommige maanden geen uitkering dus 0
 13. Ronaldinho, waar zie jij die nieuwe verdragen? De laatste overeenkomst met Portugal is van 1999 bij het Min. van Fin.
 14. Mede door de recente uitspraak van de hoge raad omtrent de belastingheffing bij emigratie over pensioen (en in een andere zaak over lijfrente) zal in de meeste gevallen ook de heffing over periodieke uitkeringen uit een Stamrecht BV toegekend worden aan het woonland. Tenzij dit uitsluitend in het belastingverdrag wordt vermeld. Voor de uitspraak zie http://www.rechtspraak.nl/Actualiteiten/Fiscus+mag+geen+belasting+over+pensioenaanspraken+heffen+bij+emigratie+naar+Frankrijk.htm
 15. Volgens de Inspecteur van de Belastingdienst blijft bij een emigratie naar Spanje het heffingsrecht in Nederland maar volgens hem komt Spanje dan om de hoek kijken met een aanslag op je wereldinkomen en dan ben je nog niets opgeschoten. Deze opvatting wordt niet gedeeld door de fiscalisten van Jongbloed die er heilig van overtuigd zijn dat Spanje de volledige heffing mag doen gezien het belastingverdrag. Het zelfde geldt voor Malta maar.... die heffen niet over het wereldinkomen en hebben zeer gunstige belastingtarieven. Afhankelijk van je keuze een flat fee van 15% !! Was er lekker weer ben sinds gisteren terug van een 10 dagen "werkbezoek" :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept