Jump to content

BuB

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Jan
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Ge

Company info

 • Location
  Drenthe
 1. Goedenavond allemaal, Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een ondernemingsplan voor een online shop in lichaamsverzorgingsproducten. Met name het financiële gedeelte roept bij mij nogal wat vragen op, ook omdat ik weinig cijfers kan vinden. In het begin zal ik slecht geïndexeerd staan / gevonden worden in zoekmachines. Dus moet ik het hebben van Google Adwords. Maar: hoe maak ik nou een reële inschatting van het aantal verkopen? Edit: Er schiet met net zelf een idee te binnen: ik plaats een aantal Google advertenties, om te testen hoe vaak hierop geklikt wordt. Als
 2. Op http://www.e-tail.be/ kun je veel informatie vinden. Je kunt ook een zeer uitgebreid pdf-bestand downloaden (na het geven van je e-mail adres) over Linkbuidling. Zeer uitgebreid, ik heb hem ook gedownload. Je wordt daarna niet 'dood gespamd' op je e-mail adres.
 3. Het lijkt me erg moeilijk fabrikanten bereid te vinden om te leveren. Duren merken hebben liever het exclusiever imago dan dat hun producten in een webshop te koop zijn. Maar het kan wél, ik bestel zelf bijvoorbeeld vaak op www.dress-for-less.nl, een bedrijf uit Duitsland.
 4. Als ik trouwens de kosten voor een heel jaar hosting van de webwinkel opneem op de investeringsbegroting, mogen die dan ook weer als kosten op de exploitatiebegroting terugkomen?
 5. Oké, ik doel dan dus op de exploitatiebegroting. Ik heb marktonderzoek gedaan, en een doelgroep gedefiniëerd. Ook weet ik (via het CBS) wat er per jaar gemiddeld uitgegeven is per huishouden aan de productgroep die ik ga verkopen. Tevens weet ik dat gemiddeld 3% van de non-food aankopen online plaatsvindt. Zo kan ik een reëel beeld schetsen van het aantal potentiële klanten. Maar hoe schat je in hoeveel mensen daadwerkelijk iets kopen? Is daar een formule voor, of blijft dat echt puur gissen en onderbouwen met je marketingplan?
 6. Sofiak, Bedankt voor je antwoord. Dat begrijp ik. Wellicht was mijn vraag niet helemaal helder: hoe schat ik de inkomsten in?
 7. Hallo allemaal, mijn naam is Jan en ik ben nieuw hier op dit forum. Ik ben bezig om voor mezelf te beginnen, met een internetwinkel. Mijn ondernemingsplan is zo goed als af, het belangrijkste ontbreekt nog: het financieringsplan. Of beter gezegd: een deel daarvan. Wat ik aan uitgaven moet doen om te beginnen is helder, wat ik moet lenen ook. Maar hoe maak ik de liquiditeitsbegroting? Is dat domweg gissen (lijkt met niet) of heeft iemand daar tips voor?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept