Jump to content

Triker

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  financiering
  ondern
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Heb er nog geen bezo
 1. Triker

  auto aanschaf

  Hoi Joost, Het gaat me eigenlijk om de BTW teruggave, dus met geld uit de zaak kopen en privé gaan rijden. Is dat uiteindelijk gunstig of ongunstig belastingtechnisch? Ik moet dan een of ander formulier invullen, dat ik hem zeker uitvoer ofzo iets dergelijks en mijn btw nummer tonen. Maar nogmaals het gaat vooral om de BTW teruggave, zakelijk kopen en privé gaan rijden. Gr
 2. Triker

  auto aanschaf

  Ik heb een eenmanszaak en heb een klein hotel in Duitsland, en rijdt nu ook een auto met Duits kenteken, en woon nog in Nederland.
 3. Triker

  auto aanschaf

  Ik koop een auto in Nederland met geld van mijn Duitse zaak, ik hoef geen Btw te betalen, ik ga de auto privé rijden, is dit belastingtechnisch verstandig? Wat kan ik het beste doen? Stel dat de auto 15000 euro kost, beter privé kopen of via de zaak kopen? Gr Triker.
 4. Bedankt heren voor jullie moeite, ben er echt mee geholpen!!!
 5. Hoi Erik, bedankt, maar als deze auto nou bij opbod verkocht wordt, dus dat die man failliet verklaard is, dan veranderd dat niets aan de zaak?
 6. Bedankt Joost, dus er zitten geen addertjes onder het gras? De auto staat wel erg goedkoop in de aanbieding, vandaar dat ik dacht dat er iets met de BPM was, staat er ook bij, zal het even hier onder noteren. Voor deze taxi is in het verleden waarschijnlijk een teruggaaf verleend voor de BPM. Bij het onttrekken aan het gebruik als taxi is degene aan wie de teruggaaf is verleend gehouden de BPM op aangifte te voldoen. Het is ons niet bekend of er nog een restant BPM bedrag op deze taxi drukt en/of verkoper de BPM op aangifte heeft voldaan. Het is derhalve onduidelijk of bij export van deze taxi of voortgezet gebruik als taxi nog BPM teruggevorderd kan worden. Dus ik heb hun gevraagd of ik bij aankoop de BPM nog zou moeten nabetalen. Antwoord: We vermoeden dat u nog wel bpm dient te voldoen. U kunt dit nagvragen bij het RDW. Met vriendelijke groet, Margreet.
 7. Bedankt Joost, Maar dat had ik ook gevonden, nu is niet bekent of hij dat gedaan heeft, gaat dan de schuld over op de nieuwe eigenaar? groet Joost
 8. Ik wil een taxi kopen, en die privé gaan rijden. De eerste eigenaar heeft de BPM teruggevorderd, nu weet ik niet of hij bij verkoop van de taxi de bpm heeft terugbetaald, wie moet die bpm dan betalen? De nieuwe eigenaar of de oude. Deze auto is van 2008 en heeft waarschijnlijk 2 jaar als Taxi gereden.
 9. Goededag, ik had een vraag over eigentumergrundschuld. Ik ben van zins een Hotel in Duitsland te kopen en daar rust nog een Eigentumgrundschuld van 100000 euro op, moet ik die schuld overnemen of is het zoals de makelaar zegt, die wordt bij de notaris Gelöscht??? Gr Bert
 10. Ik heb eerder een VOF gehad, en het is inderdaad zo, dat je persoonlijk aanspakelijk wordt gesteld. En ik krijg geen inkomen uit de toekomstige zaak dus heeft geen invloed op mijn uitkering. En een beetje risico hoort bij ondernemen. Maar wat bedoel je met je handtekening? Ik moet alles nog ontdekken, maar vind het wel een gave site!!! Gr Bert.
 11. Alvast bedankt met dit antwoord Fred. Het zit eigenlijk zo dat mijn vrouw hier in Nederland wil blijven wonen en af en toe naar Duitsland komt. Ik heb een gedeeltelijke wao uitkering dus ik doe niet mee in de zaak. Mijn vrouw en haar vriendin willen een VOF oprichten en dan hebben we geadviseerd gekregen eerst het pand te huren en daarna met eerste recht van koop het te kopen. Er is wel een probleem, het hotel moet opgeknapt worden, en als het hotel niet draait dan ben ik natuurlijk wel de renovatiekosten kwijt. Of heb jij een andere oplossing?? Gr Bert.
 12. Hoi hoi, ik had een vraag over het volgende, ik wil een hotel kopen in Duitsland van de overwaarde van ons huis. Kan ik dit privé kopen en dan daarna verhuren aan mijn vrouw en een partner? Wat zijn de financieële gevolgen? Alvast bedankt voor de moeite!!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept