Jump to content

handdoekje

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik heb de nieuwe Proforma Invoice binnen: Ik vroeg om een nieuwe offerte met een DAP verzending en ze doen er niet moeilijk om: "Thank you for your prompt reply. The price of DAP is the same as that of EXW. Our quotation includes freight. Don't worry, we will send it to you by express door-to-door."
 2. @Richard Theuws Het is een kleine hoeveelheid nieuwe producten met een totaalbedrag van € 900,- (incl. verzending). Het bedrijf is hier niet van afhankelijk. @Roel J Ik ga vragen of zie op basis van DAP willen verzenden. Kijken hoe ze daar op reageren.
 3. Ik weet niet of het meteen amateurs zijn, ze staan 10 jaar op alibaba ingeschreven. Ik weet niet of dit een bepaalde waarde heeft. Is het beter om te vragen of ze het willen omzetten in FOB?
 4. Dit is wat ze hebben geantwoord: "The price we quoted is the EXW price, which is stated in the contract, and the price includes freight. We will send it directly to you by express door-to-door delivery. After the goods are sent out, I will give you the express bill number so as to check the location of the goods at any time." Ik heb gegoogled wat een EXW-prijs is en ik lees dat ik dan verantwoordelijk ben voor de gehele verzending van punt A naar Punt B. Klopt dit?
 5. Bedankt voor de informatie, ik ga vragen wat de leveringsvoorwaarde zijn. Wanneer ik meer weet zal ik het hier melden.
 6. Hallo, Ik wil voor het eerst producten uit China importeren maar weet nu niet hoe ik verder moet. Ik heb met de leverancier een prijs voor het product afgesproken en dit bedrag is incl. verzendkosten. Nu kreeg ik een "proforma invoice" binnen maar hier staat verder niks over de verzending in. Hoe moet ik nu verder? Ik heb hier op dit forum gezocht naar een antwoord maar zie door de bomen het bos niet meer. Wat kan ik het beste vragen om er achter te komen of ik de producten ergens moet ophalen of dat het voor de deur wordt bezorgd? En welke kosten komen er voor mij nog bij? Ik kom op BTW en een importheffing, klopt dit?
 7. Mijn kleding wordt buiten de EU gemaakt, dus dat kan helaas niet. Hoe zit het met de wassymbolen? Die zijn ook niet verplicht toch? Ik zie ze wel overal.
 8. Even voor de zekerheid. "Made in ..." hoeft niet op het etiket te staan, toch? Ik heb het (de links) doorgelezen maar wil het zeker weten.
 9. Ja ik ga een .com gebruiken. Omdat .com naar mijn mening onafhankelijk is.
 10. Oke bedankt! Ik wilde het zeker weten voordat ik straks iets naar bv Frankrijk stuur en opeens een boete krijg. Zijn die regels in die PDF (waar je naar linkt) de enige regels waar ik me aan moet houden mbt kleding?
 11. Hallo, Ik las op https://ondernemersplein.kvk.nl/regels-voor-etiketten-van-kleding/ dat het etiket in de taal van het land waar het wordt verkocht moet staan. Ik wil via mijn webshop kleding ook verkopen aan het buitenland. Maar moet ik mijn etiketten ook in het Deens zetten wanneer ik een kledingstuk aan een Deen (uit Denemarken) verkoop? Ik verkoop het vanuit Nederland dus je kan de regel van het ondernemersplein op 2 manieren lezen.
 12. Ja ik heb ze vandaag gesproken. En ze gaven aan dat het inderdaad BTW uit Spanje is. Maar heb geregeld dat bij de volgende factuur de BTW wel verlegd wordt.
 13. Ja dat is bij mij ook het geval. Het is een klein bedrag maar zie het liever naar mij toe gaan dan naar de overheid van Spanje. Kom ik verder niet in de problemen wanneer ik dit weg laat bij mijn aangifte? Ik wil namelijk bij "Hebt u dit tijdvak iets aan te geven?" nee aanvinken.
 14. Ja dit is weer een leermoment. Ik had voorheen nog nooit van "verleggen" gehoord. Mijn focus lag bij het ondernemen en te weinig bij boekhouden/administratie. Maar ik ben volgens mij niet de enige.
 15. Wanneer kan je iets in 4b invullen? Ik dacht dat het juist voor zulke zaken in het leven is geroepen? Ik zit er aan te denken om via e-boekhouden mijn boekhouding te doen. Heb je daar ervaring mee?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept