Jump to content

handdoekje

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Recent activities

 1. Bedankt voor de info, dan ga ik het zo versturen. Nee heb nog geen kosten (behalve die 2 rekeningen) en ook geen omzet. Dat komt in het 2de kwartaal (nu) en ik ga ook naar een boekhouder haha want dit is niks voor mij.
 2. Bedankt voor de info. Ik ga de aangifte zo invullen: Ik neem aan dat het zo correct is?
 3. Ik ga die kosten vanuit Turkije weglaten. Ik neem dus alleen de rekening vanuit Spanje mee in de aangifte. Maar 5b moet ik toch gewoon leeg laten omdat ik nog geen BTW heb betaald? Die BTW vanuit Spanje is immers naar ons verlegd.
 4. Ik kan er nergens iets over vinden, zowel op de proforma als de bon van UPS. Dat is wel vreemd, ik neem aan dat UPS wel weet wat ze doen.
 5. Oke duidelijk. Het maakt verder ook niet uit dat ik met mijn zakelijke rekening heb betaald?
 6. Ik heb een sample laten maken en daarvoor betaald. De leverancier heeft die sample via UPS naar ons gestuurd. Op de invoice staat "no commercial value - only for sample".
 7. De goederen zijn niet via de douane bij ons gekomen. Moet ik het daarom weglaten bij de aangifte? Ook wanneer ik de rekening met mijn zakelijke rekening heb betaald? ps: die binnen de EU heeft wel gewoon een BTW-nummer. maar is inderdaad niet te zien.
 8. Hallo Allemaal, Ik moet, over mijn eerste kwartaal, mijn "omzetbelasting" invullen en heb slechts 2 kostenposten. Namelijk een rekening vanuit Turkije voor een sample van een product en ook een rekening vanuit Spanje voor mijn website waarbij de BTW is verlegd. De rekening vanuit Turkije is een proforma invoice, waarbij het BTW-bedrag niet vermeld staat, slechts een totaalbedrag. En de rekening vanuit Spanje is wel gewoon een normale rekening. Ik heb het zo ingevuld klopt dit ?:
 9. Ik heb de nieuwe Proforma Invoice binnen: Ik vroeg om een nieuwe offerte met een DAP verzending en ze doen er niet moeilijk om: "Thank you for your prompt reply. The price of DAP is the same as that of EXW. Our quotation includes freight. Don't worry, we will send it to you by express door-to-door."
 10. @Richard Theuws Het is een kleine hoeveelheid nieuwe producten met een totaalbedrag van € 900,- (incl. verzending). Het bedrijf is hier niet van afhankelijk. @Roel J Ik ga vragen of zie op basis van DAP willen verzenden. Kijken hoe ze daar op reageren.
 11. Ik weet niet of het meteen amateurs zijn, ze staan 10 jaar op alibaba ingeschreven. Ik weet niet of dit een bepaalde waarde heeft. Is het beter om te vragen of ze het willen omzetten in FOB?
 12. Dit is wat ze hebben geantwoord: "The price we quoted is the EXW price, which is stated in the contract, and the price includes freight. We will send it directly to you by express door-to-door delivery. After the goods are sent out, I will give you the express bill number so as to check the location of the goods at any time." Ik heb gegoogled wat een EXW-prijs is en ik lees dat ik dan verantwoordelijk ben voor de gehele verzending van punt A naar Punt B. Klopt dit?
 13. Bedankt voor de informatie, ik ga vragen wat de leveringsvoorwaarde zijn. Wanneer ik meer weet zal ik het hier melden.
 14. Hallo, Ik wil voor het eerst producten uit China importeren maar weet nu niet hoe ik verder moet. Ik heb met de leverancier een prijs voor het product afgesproken en dit bedrag is incl. verzendkosten. Nu kreeg ik een "proforma invoice" binnen maar hier staat verder niks over de verzending in. Hoe moet ik nu verder? Ik heb hier op dit forum gezocht naar een antwoord maar zie door de bomen het bos niet meer. Wat kan ik het beste vragen om er achter te komen of ik de producten ergens moet ophalen of dat het voor de deur wordt bezorgd? En welke ko
 15. Mijn kleding wordt buiten de EU gemaakt, dus dat kan helaas niet. Hoe zit het met de wassymbolen? Die zijn ook niet verplicht toch? Ik zie ze wel overal.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept