Jump to content

Franck846

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  mij na een gedegen periode van 16 jaar als eenmanszaak met up en downs nu kunnen helpen om een spectaculaire groei in goede banen te kunnen leiden om uiteindelijk tot een stabiel grootbedrijf te komen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Wat goed is, komt vanzelf naar boven drijven.
 • My opinion about innovation
  Er is nog heel veel te doen
 1. Svenh, Dank je voor je nuttige reactie :), we zijn er druk mee bezig en nemen jouw advies mee al staat de boel nu even op een laag pitje ivm vakantie.
 2. Hij komt inderdaad enigzins somber over, maar Dryfast is een bedrijf wat bouwdrogers leverd, mijn bedrijf verhelpt/behandelt lekkage's. :)
 3. Inderdaad - ik zie wel een hoop foto's van lekkages, maar niet wat er vervolgens aan gedaan is. Kan natuurlijk zijn dat je dat materiaal niet voor handen hebt, maar ik zou bij een volgende klus gewoon een serie foto's voor-tijdens-na maken zodat iemand meteen kan zien wat er nou gebeurd bij zo'n lek in de vloer, en hoe het eruit ziet na reparatie. Qua website zou ik het verder iets anders indelen: niet een klein vast kader met een scrollbaar deel erin, maar gewoon de benodigde ruimte gebruiken. De domeinnaam vind ik overgiens wel leuk gevonden - blijft lekker hangen. Zet echter wel je volle bedrijfsgegevens op de website, bijvoorbeeld onder contact. Vermelden van kvk nummer is bijvoorbeeld verplicht, maar het geeft ook wat meer vertrouwen, losse 06 nummers zeggen niet zoveel. Foto's moeten inderdaad nog worden geplaatst, ikzelf dacht maximaal 2 per tekst en soort van voor en na. Ook de verdere gegevens zullen we gaan aanvullen :)
 4. Het 06 nummer staat op de contact pagina, maar inderdaad erg summier.
 5. Beste Highio, Dank voor je antwoord, bedrijfsmatig herstellen wij die problemen die worden genoemd, de problemen die worden hersteld zijn niet eenvoudig en kort te verwoorden doordat elke situatie weer anders is. Ik heb ook geprobeerd om op de stoel van een klant te gaan zitten. Over het domeinnaam wordt al lang een discussie gevoerd; de een vind het geweldig en de ander niet. Bij het noemen van de naam is de reactie vaak dat het makkelijk te onthouden is en er een link wordt gelegd tussen vochtproblemen en het verhelpen. Maar het helpt om er goed over na te denken, dank je wel.
 6. Omschrijving van je concept: Ondanks de harde tegenwind die er nu waait zie ik redelijk veel kansen om mijn bedrijf uit te blijven voeren,mede mogelijk gemaakt door een zijdelings een persoon aan te hebben getrokken met een zeer kritisch oog. Een van de eerste dingen die we hebben uitgevoerd is de teksten te veranderen van mijn webite, www.droogmaken.nl. Ik zou graag iedereen willen uitnodigen om nogmaals met een kritisch oog te willen komen kijken en graag dan ook een ongezouten mening willen ontvangen. De site is nog niet helemaal af, maar in mijn optiek zijn we goed bezig. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: De oude lange teksten vervangen door korte en bondige teksten. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Om een ieder begrijpend te bereiken, zowel particulieren als bedrijven. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Bij een colleaga bedrijf las ik; Als werkzaamheden verkeerd worden uitgevoerd kunnen wij dat niet herstellen. Dat is vreemd omdat wij als bedrijven onze werkzaamheden vaak uit fouten halen. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Vooral ongezouten meningen van zowel kenners en leken, nodig om de uiteindelijke site in de juiste vorm te kunnen gieten.
 7. Vergeet niet dat ik nu vanaf 2009 bij dit kantoor zit; In 2009 heb ik ruim € 3000 betaald i.v.m na- controle van 2007/2008. In 2010 heb ik € 2023 betaald en in 2011 € 832 met daarin ook nog een stukje van 2010. Het is dus iets meer dan € 700 - € 800 per jaar.
 8. De factuur is geen voorschot, echter worden er nu wel verschillende uurtarieven gehanteerd, ik zal ze hieronder specificeren. We zijn begonnen met een afgesproken uurtarief, van lieverlee zijn er "opties" bijgekomen van de boekhouding om het proces te vergemakkelijken lees sneller en eenvoudiger te maken en daardoor weer kosten besparend. Er wordt wel enigzins een vinger aan de pols gehouden, maar dat doe ik zelf ook al. Overigens gaat dit automatisch kan dus niet tijdrovend wezen. Door de jaren heen heb ik aardig wat bijgeleerd, ook met belastingzaken. De uitbestedingsreden was dat ik het over het algemeen het te druk had, maar tijden zijn nu veranderd waardoor ik de kosten naar beneden moet bijstellen, elke besparing is er weer 1. Zoals eerder al opgemerkt, hield en houd ikzelf zoveel mogelijk bij; facturatie heb ik altijd zelf gedaan en doe ik nu nog door gegevens in exal aan te bieden en deze vevolgens via automatische verwerking weer terug krijg in de vorm van een factuur. Wezenlijk gezien enigzins omslachtig, waarbij ik nu steeds meer begin te twijfelen over de "automaat" Ik werd gebeld door de belastingdienst zelf met de vraag waar de aangiftes bleven, hierop met de boekhouding gebelt en daar het antwoord gekregen dat dit al was gebeurd. Zo ben ik in totaal 3 keer gebeld door de belastingdienst, bij het laatste contact wat ik had met de toemalige boekhouding kwam het antwoord dat er nog aan gewerkt moest worden..... Overigens had de man wel een mooie BMW cabrio gekocht, je moet toch wat met je tijd. Ik had een vaste(uur) prijs afgesproken, nu ik er ingedoken ben kom ik over 2012 verschillende tarieven tegen zonder dat ik op de hoogte was. Ik heb de facturen hieronder uiteengezet; 26-02-12, besprekingen/werkzaamheden, 6 uur x €40; € 240.00 06-03-12,whz februari, 13 uur x € 40; € 540.00 whz februari jaarwerk, 2 uur x € 70; € 140.00 Aangifte ib 2010, 1 uur x € 50; € 50.00 verwerken gegevens 2010/ opstellen-verwerken jaarwerk/ aangifte 2010 gereed. 21-03-12, whz februari, 10 uur x € 45; € 450.00 verwerken gegevens 2011/ ob aangifte 2011 gereed. 02-04-12, whz maart, 1 uur x € 45; € 45.00 verwerken gegevens 2012/mail en ob 2011 07-05-2012, whz april, 1 uur x € 45; € 45.00 verwerken gegevens 2012/archief/besprekingen Totaal; € 1796.90 Dit is een hoop geld voor gemiddeld 100 facturen per jaar ???
 9. Ben ik helemaal met je eens, maarrrrrrrrrrrrrrrr mijn huidig systeem met de boehouding zit als volgt in elkaar; ik maak de factuur op met gegevens in exel die ik vervolgens naar de boekhouding stuur, en deze weer verwerkt terug krijg, uitprint en verstuur. Alle bonnen, belasting papieren en noem maar, verzamel ik. Vervolgens verwerk ik deze in ordner waarna deze 1 keer in het kwartaal naar de boehouding gaan voor verwerking; bankmutaties gaan overigens automatisch direct naar de boekhouding. Als ik naar de opmaak van mijn huidige factuur kijk, lijkt het verdacht veel op online boekhouden niets mis mee. Echter dit hele proces kan ik zelf ook door dagelijks te administreren en een keer per jaar de aangiftes te laten controleren/ uit te besteden. Afgelopen week kreeg ik weer eens een factuurtje binnen van de boehouding waarbij de teller voor 2012 nu al op ruim € 1600 staat, erg duur proces en erg veel voor een eenmanszaak met een uurtje-factuurtje administratie. Helaas heb ik in het verleden al diverse boehouders versleten; de een ging ten tijde van de euro van fl 45 naar € 65 !!, de ander heeft 2 !! jaar niet meer ingelogd om aangiftes te doen maar wel facturen sturen en weer een ander ging per jaar steeds meer uren declareren bij minder werk. Helaas heb ik al veel mensen meegemaakt die de kluit hebben belazerd en mij veel schade & geld hebben gekost, mede "uit goed vertrouwen" voor het boekhoud kantoor/vakmanschap. Vandaar dat ik mede gevoed door de huidige recessie wil besparen en door problemen uit het verleden volledig de vinger aan de pols wil hebben zonder iemand op zijn of haar mooie blauwe ogen te moeten vertrouwen.
 10. De recessie hakt er aardig in bij mij zodoende ben ik naar aanleiding van een factuur van mijn boehouding nu op zoek naar alternatieven om deze kosten te gaan drukken. Ik heb al redelijk veel gelezen over Acumulus met alle voor en nadelen, echter kan ik niets vinden over Ficsus hier in HL. Zijn hier ervaring van bekend? En wat zijn pluspunten ten opzichte van Acumulus? Alvast bedankt.
 11. Mijn dank voor de heldere antwoorden. Ik weet dat het inderdaad geen kant en klaar pakketje is zonder haken en ogen. Ik ga mij verder oriënteren om de boel uiteindelijk in goede banen te laten verlopen.
 12. Ah, met andere woorden: of we hier op dit forum een compleet maatwerkadvies in elkaar willen draaien. Succes! Nee zo bedoel ik het dus niet. Ik ken diverse collega bedrijven waarvan de een een ltd is en de andere de "normale" bv en ga zo maar door. Hieruit kan je opmaken dat "iedereen gelijk heeft" , maar ik nog niet de echte overtuiging ben tegen gekomen wat in Nederland het meest gunstige is om als bedrijfsvorm de hebben vooral voor de kleinere bedrijven en zzp'ers. Hoe uiteindelijk het totale plaatje er wel uit komt te zien dat zal na de keuze moeten worden ingevuld wat uiteindelijk een maatwerkadvies wordt.
 13. Ik ben mijzelf nu al een tijdje aan het oriënteren om mijn ondernemersvorm van eenmanszaak te gaan veranderen mede gemotiveerd om onder de persoonlijke aansprakelijkheid uit te komen. Hierbij ken ik voorbeelden van ltd, bv en coöperatie, die door de een wordt aanbevolen en door een ander niet. Ikzelf neig naar de ltd kant te gaan maar mijn accountant weer niet: de flex bv zou weer gunstiger wezen. Ook als ik op higherlevel de verschillende topics lees, zie ik nog steeds veel verschillende kampen. Echter ben ik tot op heden nog steeds niet over uit wat nu het beste zal kunnen aansluiten op mijn situatie. Ook in dit topic lees ik verschillende meningen en vormen waarbij ik toch ook niet echt veel negatieve kanten kan ontdekken waardoor mijn zoektocht steeds lastiger begint te worden. Wie zou mij nu eens een duidelijk voorbeeld kunnen schetsen om de bedrijfsvorm zo te kunnen veranderen dat persoonlijke aansprakelijkheid wordt vermeden, belasting technisch in mijn voordeel uitpakt en het "schimmige" via constructies wordt vermeden zodat "normaal" ondernemen blijft gewaarborgd in Nederland en op later tijdstip ook over de grens.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept