Jump to content

wim_kerk

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik heb iedereen intussen een persoonlijk bericht/bedankje gestuurd. Nogmaals bedankt!
 2. Beste mensen, Ik ben op zoek naar referenties aangaande betrouwbare IT bedrijven in landen zoals India. Ons bedrijf wil graag werk uitbesteden. Op getacoder heb ik een advertentie geplaatst en 30 reacties ontvangen (voornamelijk uit India en Pakistan). Uit eigen ervaring weet ik echter dat het gemakkelijk is om opgelicht te worden: betaal een bedrag en hoor vervolgens niets meer van de programmeur. Hij zit toch aan de andere kant van de wereld. Ik heb contact opgenomen met Nederlandse IT offshore services. Het betreft Nederlandse projectleiders die samenwerken met IT'ers in o.a. India. Deze bedrijven in Nederland vragen €10.000+ voor ons project. Als we ons project door een Nederlander laten ontwikkelen, zijn we ongeveer hetzelfde kwijt. Dat schiet ook niet op. Wie heeft positieve ervaringen met outsourcing en wil deze informatie met ons delen? Alvast hartelijk bedankt!
 3. Beste Edo, Klinkt indrukwekkend, dan heb je inderdaad met top-programmeurs gewerkt. Ik heb je ook een persoonlijk bericht gestuurd.
 4. Bedankt allemaal! Zeer bruikbare informatie.
 5. Robin Ik heb dit inderdaad overwogen. Het bedrijf kan dan ook mijn programmeur de code uitleggen, zodat hij er verder mee kan werken. Het concept is totaal nieuw, maar de basis van de site lijkt wel op YouTube (uploaden enz.). Bedankt Cees. We hebben ook privé even gebabbeld en je hebt het talent om voor de leek ingewikkelde materie eenvoudig uit te leggen. Een soort patenten voor dummies ;)
 6. Sites zoals FaceBook en Metacafe hebben veel prominente adverteerders (Coca Cola, Nike enz.). Hoe benaderen deze (en andere) sites die adverteerders? Ik neem aan dat bijvoorbeeld Metacafe een sales afdeling heeft die weer contact opneemt met de sales divisie van Coca Cola/Nike. Daarnaast zullen de social sites in zee gaan met grote advertentienetwerken zoals Tremor Media of ScanScout. Maar maken de social community sites ook reclame op bepaalde business websites of in bladen? Of wordt er op andere manieren genetwerkt om grote adverteerders binnen te slepen? Wie weet hier iets over? Alvast bedankt.
 7. Ik hoor wat je zegt Vossie en inderdaad dat soort dingen gebeuren. Maar ik neem liever dat risico (met goede vrienden), dan dat ik constant met een stapel juridische papieren onder me arm mijn vrienden bezoek.
 8. Beste Cees, Edo heeft me flink wat stof tot nadenken gegeven, maar hier hebben we het niet over gehad. Wat betreft een patent, dit is toch extreem moeilijk voor videosites? Als ik bijvoorbeeld voor Nederland en de VS een patent heb (wat betrekkelijk eenvoudig is), weerhoudt dat een Indiaas of Chinees bedrijf er niet van om een kloon te maken (kijk maar naar YouTube). Je kunt alleen ernaar streven de 'first mover' (de eerste te zijn met je idee). De rest zijn dan klonen en worden in de media en door gebruikers dan vaak ook zo gezien. De IT'ers waaraan ik het tot nu toe aan getoond heb, zijn vrienden van me. Sommige mensen denken nu misschien dat dit niet betekent dat je ze kunt vertrouwen met iets potentieel zeer winstgevends, maar ik ben niet zo cynisch en heb in ieder geval vertrouwen in mijn vrienden.
 9. Ik sta altijd open voor suggesties. Ik heb je een e-mail gestuurd.
 10. De video's worden inderdaad bewerkt, maar je moet hierbij niet denken aan allerlei speciale effecten of iets anders wat andere sites al doen. Zoals ik al zei, het is een uniek concept. Ze zouden werken voor alleen die aandelen en zijn zo overtuigd van het concept dat ze zelfs willen betalen voor de servers en bandwidth. De IT'ers zijn goed betaalde freelancers. Hoe beter de videosite gaat lopen, hoe meer tijd ze eraan zullen spenderen. Maar als ze tevens aan een ander (betaald) project werken, kan de aandacht inderdaad verslappen.
 11. Er zijn veel YouTube klonen, maar er wordt niets revolutionair nieuws gedaan met video. Ik heb wel iets totaal anders op dit gebied bedacht. Zo innovatief dat er zeker een patent voor nodig is. Het biedt voor ieder wat wils: volwassenen, jongeren en adverteerders. Het is dus geen niche. Onderdeel hiervan is ook een nieuw soort videoadvertenties (nee, niet alles is al bedacht), die klantvriendelijker en niet irritant zijn. Ik heb mijn ondernemingsplan en diapresentatie getoond aan een aantal IT'ers en een technostarterscoach. Dezen kregen meteen dollartekens in hun ogen en wilden allen meewerken (en investeren) in ruil voor aandelen. Eerst kort iets over mezelf en dan mijn vraag. De laatste jaren heb ik een stichting geleid voor kinderen/volwassenen met extreme sociale problemen (door fysieke of mentale beperkingen). Dit betekent ook een bescheiden salaris. Ik heb wel een zeer gedetailleerd ondernemingsplan geschreven, maar ben geen programmeur. Ik heb nu drie opties: 1) Ik ga met de IT'ers en coach in zee. In dat geval ben ik tussen de 20% en 40% van mijn aandelen kwijt. Het probleem is dat één IT'er een systeembeheerder is en geen programmeur. De andere twee zijn wel goede programmeurs, maar hebben geen ervaring in het programmeren van videosites. Dat vind ik zorgelijk. 2) Ik neem contact op met een Nederlands bedrijf, gespecialiseerd in online video. Er zijn er een aantal en ik heb er vooral één op het oog. Dit bedrijf heeft jaren ervaring, indrukwekkende voorbeelden van hun werk en zo'n tien medewerkers. Als ik met de oprichters van dit bedrijf zou samenwerken, ben ik waarschijnlijk 50% van mijn aandelen kwijt. En later dan nog een flink percentage aan investeerders. Mijn site wordt dan wel door specialisten geprogrammeerd. 3) Ik neem nu contact op met een (grote) investeerder. Ik ben ervan overtuigd dat ook hij/zij het potentieel van mijn plan zal inzien. Maar dat betekent dat ik alleen mijn ondernemingsplan heb en geen prototype, programmeur of andere medewerkers. Dan moet de investeerder zélf een programmeur zijn, in dienst hebben of willen betalen. In dit geval is de vraag: kun je met alleen een uitstekend concept toch een investeerder vinden? Dit is mijn dilemma. Suggesties zijn zeer welkom.
 12. Hallo, Op http://www.startkapitaal.com/nebib/ staan adressen van investeerders. Ik ben een technostarter, dus er zitten een aantal interessante adressen tussen, o.a.: http://www.gorillapark.com/ (bestaat dit nog, de link doet het niet meer?) en www.enterlead.nl (werderom een niet langer bestaande website). Zijn dit gewoon oude links, want er staan nog wel telefoonnummers? Ook Lunatech Research en Sky Invest B.V. zijn interessant voor mij. Ik kan echter niet veel informatie vinden over deze investeerders. Weet iemand meer? Alvast bedankt.
 13. Hartelijk bedankt voor alle reacties! Ik denk eveneens dat er wat hiaten zijn in de kennis van mijn huidige team. Nog wat om over na te denken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept