Jump to content

Wirausaha

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Haha, een mooi pinguinpak! Zeker een goed idee, ik had er nog niet bij stil gestaan. Dankjewel! Dit gecombineerd met John's idee (mijn gezicht te laten zien) neemt zowel mijn onrust als die van de klant weg.
 2. Goed idee, maar dat kan waarschijnlijk niet. Het is zeer gespecialiseerd werk en de markt schreeuwt om dergelijke mensen. Hierdoor moet ik ze dus vrijwel zeker inhuren bij een ander bedrijf. Dan moet ik ook nog een bus aanschaffen met dito machine. Bij elkaar een heel vermogen. Uitbesteden is in de relatief korte periode waarover ik praat, een goedkopere oplossing. [edit] onzin ge-delete.
 3. Dankjewel voor je reactie(s), Frans. Heel cru gezegd maakt dit niks uit, want het is typisch zo’n opdracht die je maar één keer laat uitvoeren. Enkel particulieren. Dankjewel! Het idee om continue mijn gezicht te laten zien is goed. Ik jaag zo alleen wel m’n reiskosten omhoog; met goede planning zou ik dit echter wel kunnen terugdringen. Ik moet dus een gulden middenweg zoeken. Ten eerste wil ik mijn klanten niet bij aanvang reeds het gevoel geven dat ik ze geld uit de zak klop. Ik bedoel, als ik persoonlijk zou weten dat er een persoon tussen zit, dan zou ik zelf ook nog even verder zoeken. Enige geruststelling – qua prijsraming – is dus op z’n plaats. Daarnaast wil ik ze niet ongemakkelijk laten voelen door pas na acceptatie van de offerte te melden dat ik het iemand anders laat doen.
 4. Bedrijf: installatiebedrijf. We hebben het op het moment gigantisch druk. Zo druk zelfs, dat we het komende jaar vol zitten. Ik neem nu alleen nog orders aan tegen hoge prijzen. De aanvragen stromen echter nog steeds binnen. Ik wil op het moment geen extra personeel aannemen noch machines aanschaffen. Als het straks onverwacht minder gaat, wil ik immers niet in de problemen komen. De machines zijn namelijk duur en hebben amper restwaarde. STEL: Ik pleeg vanaf nu gewoon acquisitie zoals normaal; opmeten, adviseren, offreren, etc. Echter, het werk besteed ik vervolgens uit aan concullega's. Zij voeren het werk uit zoals gewoonlijk, ik betaal hen, ik factureer de klant en strijk vervolgens naar onderling overleg ca. 10% van de verkoopprijs op. Moet ik de klant (en zo ja, vanaf welk stadium) op de hoogte stellen dat niet mijn bedrijf de werkzaamheden uitvoert, maar een ander? Dat zij voorrijden met een bus met eigen logo vind ik geen bezwaar, maar ik wil de klant liever niet het gevoel dat ze besodemieterd worden. Ik zou dus liever nèt voor/in de offerte vermelden dat ik overbezet en een concurrerende prijs bij de concurrent heb bedongen in het voordeel van de klant. Bvd,
 5. Dankjewel! Ik zal d'r morgen een belletje aan wagen.
 6. Branche/sector: isolatiewerkzaamheden voor particulieren en woningcoörperaties. Soorten subsidies? No cure, no pay (voor het bedrijf): startersubsidie en overige fiscale regelingen. Alle andere subsidies, als ze d'r al zijn, moet het bureau verder uitzoeken. Tegen vast tarief: subsidie voor de afnemers van de isolatie vanuit zowel de provincie als landelijke overheid. Laatstgenoemde is onderhevig aan immer veranderende regelgeving; vandaar het periodieke onderzoek. Ik heb - denk ik - nu zo'n 10 bureaus benaderd. Hierbij heb ik voornamelijk gezocht op bureaus met als specialisme de energie sector. P.s.: PM'en mag ook hoor.
 7. Hallo, reeds enkele dagen ben ik opzoek naar een subsidie adviesbureau die de kennis en connecties heeft om de volgende diensten (op regionaal, provinciaal, landelijk en Europees niveau) te leveren: - een subsidiescan voor een startende onderneming op no cure, no pay-basis; - een periodiek onderzoek naar subsidie mogelijkheden bij aankoop van onze producten tegen een vast (uren)tarief, zodat wij onze klanten op dit gebied kunnen bijstaan. Tot nu toe vind ik alleen bureaus waarbij het een kwestie is van of/of. Ze zijn gespecialiseerd in enkel de particuliere danwel zakelijke markt. Anderzijds zoeken ze alleen op no cure, no pay-basis of louter tegen een vast tarief. Heeft iemand ervaring met een advieskantoor die wel al deze diensten kan leveren? Bij voorbaat dank,
 8. Hartstikke bedankt voor alle racties! Vanmorgen heb ik haar gebeld. In het begin was ze haast ijzingwekkend terughoudend - na verloop van tijd zakte de moed mij in de schoenen opdat er waarschijnlijk geen positieve wending meer aan het gesprek te geven was. Echter, op het moment dat ik aankaartte, dat ik altijd ik altijd al bewondering had voor de bedrijfsvoering van haar man, draaide ze faliekant bij. Ze had graag dat ik het een en ander op papier zette omtrent mijn toekomstige aanpak; waarna we wellicht een afspraak konden maken om elkaars verwachtingen kracht bij te zetten. Kortom, ik denk dat het telefonische gesprek in dit geval een betere indruk heeft achter gelaten als wanneer ik haar in eerste instantie had aangeschreven.
 9. Dank voor de grote hoeveelheid reacties, liefst schriftelijk, zodat ik er nog even over kan nadenken. Maar wel duidelijk geformuleerd dat productie wordt doorgezet, zoals Jeroen reeds zei: "in de geest van de oorspronkelijke inzet". Ik zou mij ook ongemakkelijk voelen, als ik het vermoedde had dat het merk verkwanseld zou worden, of dat de producten tegen woekerprijzen zouden worden verkocht. Alleen zeer oppervlakkig enkele oud-werknemers van de betreffende BV; die kort daarop zijn doorgesluisd naar de nog actieve bedrijfsonderdelen. Van hen kreeg ik te horen dat er niet echt animo is om door te starten, noch intenties tot verkoop. Dat laatste idee wil ik juist aanwakkeren. Dat is uiteindelijk wel mijn bedoeling. Het merk was alom bekend en relatief hoog aangeschreven. De grootste troef was de no-questions-asked garantie, maar door de degelijkheid van het product hoefde bijna nooit iemand hier aanspraak op te maken. Dit alles wil ik gewoon oppakken zoals het was. Enfin, ik zit dus nog een beetje te dubben tussen op bellen of aanschrijven. Uiteraard wil ik de beslissing naar mijn hand zetten, maar ik begrijp dat het niet té confronterend moet zijn.
 10. Een man met een aantal bedrijven onder zijn hoede, is vorig jaar overleden. Een van deze bedrijven heeft een aantal eigen merken in de kast, die zeer interessant zijn, maar waar niets meer mee wordt gedaan. De productie is stil gelegd, distributiekanalen zijn afgesneden en garantie is komen te vervallen. Verder vormt het bedrijf nu slechts een lege BV, zonder werknemers. Sinds zijn overlijden – gestaafd door het uitreksel – is zijn weduwe de enige aandeelhouder van het betreffende bedrijf. Ik heb begrepen dat haar man zeer begaan was met zijn bedrijf, waardoor de weduwe hier ogenschijnlijk een band mee heeft. Desondanks zou ik graag een overname voorstel willen doen voor het betreffende bedrijf, waarbij productie en garantie weer in ere wordt hersteld. Ik wil haar daarvoor in eerste instantie graag schriftelijk benaderen met begeleidende uitleg. Aangezien ik niet zo emotioneel begaan met anderen, weet ik ook niet wat de etiquette rond dit soort zaken zijn. Nu nog condoleren is ongepast; zeker omdat ik haar niet persoonlijk ken. Toch wil ik haar niet voor de borst stuiten door alles heel zakelijk te houden, hierdoor zou ze wellicht het gevoel kunnen krijgen dat de eerste aasgieren zijn geland. Heeft iemand tips hoe zoiets dergelijks moet worden aangepakt? Wat zijn de do’s en don’t in dit soort gevallen?
 11. Zo had ik er nog niet over nagedacht. Dan moet ik dus nog even overdenken of het stille vennootschap in een cv mij aanspreekt en of ik een geschikte en betrouwbare partner ken. Prettige kertdagen,
 12. Noobie in de bocht... Onlangs is mij het dealerschap voor een bepaald product aangeboden. Ik heb toegezegd om voor aanvang van het volgende jaar aan te geven of ik daar iets mee wil doen. Bij het schrijven van het ondernemingsplan, is naar voren gekomen dat er een doelgroep voor is; ik ben dus zeerzeker geïnteresseerd. Nu wil het alleen zo zijn dat ik een inspectie- en certificeringsbureau heb. Hoewel het betreffende product niet ons keurmerk draagt noch we contacten onderhouden met de fabrikant, zou er een link gelegd kunnen worden die onze onafhankelijkheid zou kunnen schaden (een gevalletje van "de-spaak-van-het-wiel-van-de-fiets-van-de-broer-van-de-zwager"). Aangezien ik de concurrentie niet domweg een stok wil aanbieden, zou ik bij de nieuwe onderneming graag een beetje buiten de picture blijven. Dit houdt waarschijnlijk in dat ik een partner in de arm moet nemen en de wezenlijke verkoop aan hem/haar moet over laten. In welke rechtsvorm zou ik het geheel het beste kunnen gieten om zelf niet als eigenaar naar voren te komen? Of kan ik het idee beter laten varen ten guste van mijn bureau, omdat het anders wel erg louche constructie wordt? bvd,
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept