Jump to content

PVA

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Inmiddels heb ik een financial lease contract afgesloten. Ik heb alleen nog een aantal vragen hoe ik e.e.a. in de boekhouding (excel spreadsheet) moet verwerken. btw kan ik terug vorderen. brandstof/verzekering/wegenbelasting/onderhoud/etc kan ik van de omzet aftrekken als kosten. (ik ga ervan uit dat wanneer onderhoud boven de €450,- ik dit niet hoef af te schrijven?) de afschrijving van de auto kan ik ook van de omzet aftrekken. Hoe zit het met het leasebedrag, kan ik dit volledig van de omzet afboeken of alleen de rente die ik betaal? Ik heb wat verschillende berichten gelezen op het www en weet het nu niet meer zeker. Misschien dat ik e.e.a. ook wel door elkaar haal :-[ Hoe zit het met bijv. winterbanden? deze kosten zijn meer als €450,- moet ik dit dan afschrijven? en over welke termijn?
 2. Hallo, Er staat al veel geschreven over lease auto's op dit forum, maar ik kan niet echt vinden wat ik zoek. Wij zijn toe aan een nieuwe auto. Aangezien ik een eenmanszaak heb (dit is naast mijn full time baan), zit ik er over te denken om de auto te gaan leasen. Wat ik tot nu toe ervan begrijp is dat ik alle kosten (lease bedrag / brandstof / verzekering / wegelbelasting / etc) op kan voeren als kosten op mijn bedrijf. Omdat ik een jong bedrijf ben, wil de lease maatschapij een aanbetaling van 25% hebben. Dit is geen probleem. Aangezien ik de bestaande auto verkoop aan de garage (dit is bijna gelijk aan de 25% aanbetaling) gebruik ik dit voor de aanbetaling. Nu vraag ik mij af of ik dit bedrag ook weer mag opvoeren als kosten op mijn bedrijf of zit dit bedrag bij de afschrijving in van de totaal waarde van de auto. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.
 3. Ik bedoel idd inkomstenbelasting.... Ik wil graag weten wat dit "grapje" mij gekost heeft. Ik heb ook mensen ingeschakeld en die ik wel keurig betaald heb. Wat Ruben al schreef heeft deze "parttime" ondernemer zijn lesje wel geleerd! Ik heb gekeken en het nieuwe bedrijf staat op een andere naam. Ik zal contact met ze opnemen om te vragen hoe het zit en proberen tot nieuwe afspraken te komen. Iedereen bedankt voor de info.
 4. In principe waren er al betalingsafspraken gemaakt (telefonisch) maar deze worden niet nagekomen. Op dat moment wist ik dus nog niet dat ze in de schuldsanering zaten. Het bedrijf was geen BV. De eigenaar is er dus persoonlijk voor aansprakelijk. Als ze failliet gaan is hij persoonlijk ook failliet lijkt mij. Jammer genoeg ligt de site van de kvk eruit, nu kan ik niet zien op wiens naam e.e.a. staat. Zou het helpen als ik een incasso bureau inschakel? Weet iemand ook hoe het nu met de belastingdienst gaat? Ik heb al btw afgedragen over dit bedrag. Kan ik dit terug vorderen? Hoe zit het met de loonbelasting? De facturen staan in de boeken. Moet ik dit gewoon betalen ookal heb ik niets ontvangen?
 5. Hallo, Ik ben er achter gekomen dat een debiteur (bedrijf) al ruim drie weken in de schuldsanering zit (via een particuliere klant van hun) en verder zijn gegaan onder een andere naam. Ze hebben nog 12 facturen bij mij open staan (5x 70 dagen te laat, 6x 43 dagen te laat en 1 zit nog in de termijn). Ik heb al wat zitten googlen, en heb begrepen dat ik moet worden benaderd met een schikking voorstel? Is er iemand die mij kan vertellen hoe e.e.a. in zijn werk gaat in zo'n soort geval? Ik ben een "parttime" ondernemer naast mijn loondienst. Het openstaande bedrag is iets meer dat een derde van mijn omzet tot nu toe
 6. Hallo, Even een korte vraag. Ik ben "parttime ondernemer". Ik moet mijn winst dan ook als "overige inkomsten" aangeven bij de jaarlijkse aangifte. Ik moet wel per kwartaal de btw opgeven. Ik ga dit jaar aan verekende btw minder dan de KOR grens betalen. Is de KOR regeling nu ook voor mij van toepassing (aangezien ik "parttime ondernemer" ben)? m vr gr Pieter
 7. Ik heb op een andere site het volgende gevonden: Op de aangifte moet u in rubriek 2, vraag 2a de naar u verlegde BTW invullen. U vult het totaalbedrag in van de door uw onderaannemers en uitleners van personeel aan u in rekening gebrachte omzet en rekent de BTW uit die naar u is verlegd. Deze BTW kunt u in rubriek, vraag 5b weer als voorbelasting aftrekken. Dit correspondeert met wat John Bouwmans schreef. Ik heb mijn spreadsheet aangepast zodat ik snel terug kan vinden of de BTW verlegd is, zodat het weer makkelijk in te vullen is bij de aangifte. Waarschijnlijk krijg ik er niet weer mee te maken, maar je weet maar nooit.
 8. Ik heb reclame pennen aangeschaft van een Nederlands bedrijf met een buitenlandse rekening. Op de factuur stond geen BTW aangeven (alleen dat het verlegd was volgens een bepaald artikel van de BTW wet). Mijn BTW aangifte kan ik zo volgens een automatisch lijstje invullen, dat lijstje klopt nu niet meer.
 9. Hallo, Ik ben een eenmanszaak begonnen en voer mijn boekhouding middels een spreadsheet. Dit gaat prima voor mij. Nu heb ik echter een factuur ontvangen waarbij de BTW verlegd is. Als ik het goed begrijp moet ik de BTW nu rechtstreeks aan de belastingdienst afdragen. Mijn vraag is hoe ik dit het beste in mijn boekhouding kan vermelden.
 10. Daar heb je ook gelijk in. Maar ik ga denk ik toch maar voor een bluetooth autoradio met mute functie die lijkt mij het makkelijkst geen gedoe met inbouwen etc. Vind het toch gek dat ik niets met de btw/aftrekken van omzet kan doen, wanneer ik mijn bedrijfje niet had, zou ik het niet nodig hebben. m vr gr Pieter
 11. OKey bedankt voor de reacties! Het is een prive auto. Als ik het goed begrijp vallen deze onkosten dus onder de 0,19 vergoeding per kilometer en kan ik er verder niets mee, jammer! m vr gr Pieter
 12. Omdat ik bijv zo'n radio ook voor prive gebruik is.
 13. Hallo, Naast mijn vaste baan heb ik een tekenbureau opgestart. Nu doet het volgende zich voor. Ik moet steeds meer telefoneren wanneer ik in de auto zit. Nu vraag ik me af of ik bijv. een autoradio/carkit kan aftrekken als onkosten van mijn omzet. (en ook de btw natuurlijk). m vr gr Pieter
 14. Bedankt voor de tip Alex, maar de investeringen komen daar niet op uit en voorlopig heb ik geen onkosten meer. Nu is het hopen dat het tekenbureau een beetje gaat lopen, het is moeilijk om tussen de gevestigde orde te komen. Mijn balans en btw staat inmiddels op papier. Over dat laatste heb ik nog een vraag. Ik heb zitten googlen maar kan niets vinden. Ik heb een verzekering op het bedrijf. Hiervoor heb je een premie bedrag die je betaald en assurantie belasting. Naar mijn idee wordt er over de premie geen btw geheven, klopt dat? Moet ik voor de belastingdienst ook iets met de assurantie belasting doen? Op de site van de belastingdienst kan ik ook niet echt iets vinden. *************************************************************************************************************************************** off topic Ik dacht dat boekhouden doe ik wel even. De in- en uitgaven bijhouden is niet zo ingewikkeld, maar alle andere zaken waar je van te voren niet bij stil staat......... Gelukkig zijn er forums zoals deze om de onwetenden op weg te helpen! :)
 15. Bedankt voorde snelle reactie, super! Ik wil een soort van jaarbalans maken tussen inkomsten en uitgaven, ik weet niet of ik dit moet opgeven aan de belastingdienst, maar wil het sowieso voor mezelf wel even op papier hebben. Als ik het goed begrijp moet ik in mijn geval de volgende som toepassen voor 2008: aanschaf x 20% /12 *3 voor de software. Het klopt toch wel dat alles onder de €450,- in 1x moet? Dus ook de subscription van de software. ************************************************************************************************************************************* Bij het maken van het overzicht vraag ik me nu ook af of ik de kosten van de verzekeringen die ik heb ook als onkosten op moet dienen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept