Tobias de Wolff

Junior
  • Aantal berichten

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Ridderkerk

Tobias de Wolff's trofeeën

  1. Het is nu inderdaad duidelijk dat er iets moet gaan gebeuren met de slider, deze staat nu teveel centraal. Door de slider aan te passen (grootte, vorm,positie) en het Prestat doosje op de achtergrond helderder te maken denk ik dat het meer een geheel wordt. Nieuwe foto's komen over 2 weken binnen, deze zullen dan prominenter geplaatst worden. Tekstueel moet er inderdaad nog een hoop gebeuren, het is nu nog teveel een directe vertaling van de Engelsen. Netzoals mijn voorganger (Mauroz) wil ik me bewust niet gaan richten op logobonbons, er zijn al teveel spelers op de online markt hiervoor. Ik ben blij dat Right aanhaald dat het geheel te onpersoonlijk is, iets waar ik me in kan vinden. Om het te verpersoonlijken zit ik te denken om foto's (Bijv. met zo'n bolle lens als google streetview) te laten maken van de Engelse Chocolatier. Hier ga ik mee aan de slag. Het is helaas niet mogelijk om het doosje zelf samen te stellen daar ik ze compleet krijg aangeleverd, verzegeld en al. Ze hebben zeker eieren en chocolade hazen, deze wil ik met pasen 2011 ook gaan verkopen. Helaas doen ze in Engeland niet aan Sinterklaas, en maken ze dus geen chocoladeletters en chocoladesinterklazen. ;) Misschien is het in de toekomst wel mogelijk om van de cacao van Prestat in Nederland letters te laten maken. Dit was inderdaad precies datgene wat ik niet wilde, een standaard design. Ik zal de komende dagen hier een compromis in moeten gaan zoeken. Volgende week heb ik een afspraak met mijn designer, er zullen dan nieuwe designs worden getekend. Ik zal jullie hiervan op de hoogte houden. Nogmaals heel erg bedankt voor alle kritiek/tips ! Tobias
  2. Bedankt voor alle reacties! De tips worden meegenomen, begin volgende week weer een afspraak met de programmeur. Het is inderdaad een goede om het winkelwagentje aan te passen. Iets in de zin van " Op de toonbank" . @Astron," Je menu met categorieën lijkt een onderdeel te zijn van je logo. Daar verwacht je minder belangrijke links zoals je aan de rechter kant hebt. Het staat heel mooi voor de site maar werkt minder goed voor de shop functie." Hoe zie je dit anders voor je? Een losse sidebar aan de linkerkant met categorieën en het middenvlak voor minder relevante informatie?
  3. Er zit ook een verschil in het adres van de ontvanger en die van de besteller. Het cadeaukaartje wordt automatisch geadresseerd aan de ontvanger en niet aan de besteller. Dit zijn dingen die veel nadrukkelijker op de site moeten worden geplaatst. Bedankt voor alle tips.
  4. Dat is zeer zeker niet mijn bedoeling. Mocht dat wel zo over komen, mijn excuses. Ik dacht dat men hier niet zit te wachten op nog zo'n lange lap tekst. De € 1,95 is gebaseerd op de kosten die bol.com rekent voor haar verzending. Ik merk dat ik zelf geen enkele moeite heb dit te betalen, ik ben immers ook zo een paar euro kwijt als ik met de auto naar de chocolatier moet gaan rijden. Komt dit over die"psychologische grens" van de 1,95 heen, dan zou ik er echter meer moeite mee hebben. Ik besef dat de totaalprijs aan de hoge kant is, ik hoop dit dus met de nieuwe chocolade lijn een beetje weg te nemen. Aan alle design/content punten wordt momenteel gewerkt (de site is net 2 weken de lucht in). Zo zal de slider inderdaad worden aangepast en zal er meer nadruk worden gelegd op de USP's d.m.v. een sidebar. M.b.t. de verzending, dit is inderdaad cruciaal. De bonbons komen altijd in goede staat aan. De repen daarintegen willen wel eens door midden breken. Ik ben momenteel hard op zoek naar een oplossing hiervoor. Bubbelenveloppen en beschermfolie hebben tot nu toe nog niet geleid tot een 100% no - break garantie. Is het slim om een stuk over mijzelf te schrijven op de site? Of zou mijn leeftijd juist afschrikken.
  5. Bedankt voor alle reacties! Helaas heeft Prestat geen voorverpakte napolitains (kleine chocolade die in de horeca veel gebruikt wordt). Ik zie denk ik echter meer wat in een samenwerking met een thee merk dan met koffie. Ik ga deze zaterdag inderdaad maar eens wat babbelen op de Beleef koffie/thee beurs. Eens kijken wat er allemaal mogelijk is. Zijn er meer leden van HL die van plan zijn hiernaartoe te gaan? Helaas is de .be naam al in bezit van een ander groot bedrijf. De eigenaar van Prestat vertelde me dat hier vrij weinig aan te doen is. Arena Flowers is de eigenaar van de engelse versie www.prestat.co.uk . Het is echter volgens de eigenaar van Prestat zeer onwaarschijnlijk dat arena bloemen opnieuw chocolade in Nederland gaat verkopen. Rond de maand juli zal de nieuwe Prestat productlijn richting Nederland komen. De doosjes zijn vrijwel hetzelfde gebleven, de inhoud is echter veranderd. Er zullen minder bonbons in hetzelfde doosje gaan zitten (luxe tray erin), waardoor de prijs flink zakt. Zo zal bijvoorbeeld het hartendoosje zakken van €14,95 naar € 12,00.
  6. Omschrijving van je concept: WWW.PRESTAT.NL is een online winkel waarin luxe bonbons en chocolade wordt verkocht. Nu is dit concept niet zozeer origineel, er zijn immers meerdere online chocolatiers. Deze zijn naar mijn mening echter vrij saai, stralen weinig uit en zijn soms niet erg gebruiksvriendelijk. Dit is iets wat ik wil gaan veranderen, ik wil meer beleving geven aan de chocolatier. Het moet nóg leuker worden om een doosje bonbons te bestellen, of te geven aan iemand anders. Ik zal me de komende maanden voornamelijk gaan richten op het geven van een doosje bonbons als cadeau. Het moet gemakkelijk, duidelijk en leuk zijn om een doosje bonbons naar iemand te sturen. Dit moet worden bereikt door de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. In dit kader zijn de grootste ergernissen van online winkels weggenomen. Zo zijn er lage verzendkosten, hoeft er niet te worden gewacht op een pakketje (de bonbons passen door de brievenbus) en wordt het geheel persoonlijker door de mogelijkheid om gratis een brief mee te sturen. Wanneer dit gedeelte van de site goed werkt zullen ook de overige producten van Prestat Chocolade worden aangeboden. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Eind 2008 besloot ik dat ik een online chocolatier wilde gaan beginnen. Ik heb destijds een hoop kunnen leren van het draadje van een online chocolatier, begonnen door Mauroz. Alle tips die in dit draadje stonden in mijn achterhoofd houdend, heb ik een flink aantal chocolatiers bezocht. Een jaar lang ben ik wezen kijken bij chocolatiers in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Italië. Helaas kwam ik in geen van deze landen een chocolatier tegen waarvan zijn producten mij aanspraken. Het leek allemaal téveel op elkaar, allemaal mooie lekkere bonbons met veelal een bruin designdoosje. Ik zocht een chocolatier met een verhaal, een chocolatier die anders was dan anderen. Deze kwam ik per toeval (wat heet toeval) tegen na een review op een Engelstalig chocolade weblog. Dit was een Engelse chocolatier die bonbons verkocht in gekke doosjes met bijzonder gekke kleuren. Na wat zoekwerk kwam ik erachter dat er een winkel in Groningen deze doosjes verkocht, en heb deze toen besteld. De bonbons waren echt heerlijk, en ik voelde dat dit wel eens de chocolatier kon zijn die ik zocht. In de week die daarop volgde heb ik de Nederlandse importeur achterhaald, en gevraagd of ik de Prestat Chocolade online mocht gaan verkopen. Dit wilde hij echter niet, ik zou de markt verpesten. Hij wilde de weg vrijlaten voor zijn huidige klanten om online te gaan beginnen. Ik vond dit echt volstrekte onzin, en heb diezelfde dag nog gebeld naar de Engelse chocolatier in mijn beste Engels. Ik werd doorverbonden met de salesmanager, en we besloten een afspraak te maken. En daar zat ik dan, in een hotel in Amsterdam. De beste man vond het nogal vreemd, een 18 jarige student die online chocolade wilde gaan verkopen. Ik heb toen uitgelegd wat ik allemaal van plan was en hij zag geen reden om niet mee te werken. Hij heeft me toen het alleenrecht voor de online verkoop in de Benelux gegeven. Daarnaast hoefde ik niet meer via de Nederlandse importeur in te kopen, ik kon direct van Prestat Londen afnemen Dat is eind november. In de daaropvolgende maanden is de website ontworpen, gebouwd. Een proces wat meer tijd kostte dan dat ik dacht. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Ik wil het leuker gaan maken om een doosje bonbons te bestellen of te geven. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Prestat wil online winkel zijn met een heerlijke, vrolijke en creatieve sfeer, iets wat op het moment nog niet bestaat. Het is een online winkel met een verhaal. Zo is Prestat Chocolade is opgericht in 1902 door Antoine Dufour. Antione Dufour stamt af van de familie die de chocolade truffel in 1876 heeft uitgevonden. Daarnaast bezit deze chocolatier twee Royal Warrants van hare Majesteit Queen Elisabeth. En als laatste heeft Roald Dahl een boek geschreven waar de bonbons van Prestat in voor komen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid. Zo wordt er gebruik gemaakt van vaste lage verzendkosten (€ 1,95) , hoeft er niet te worden gewacht op de pakketpost en wordt het geheel persoonlijker door de mogelijkheid om gratis een brief mee te sturen. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Ik ben zelf echt gigantisch enthousiast over dit concept, iets wat waarschijnlijk wel te merken is aan de grootte van de lap tekst. ;) Ik hoop feedback te ontvangen in hoeverre mijn online winkel (www.prestat.nl) overeenkomt met mijn concept als hierboven beschreven en welke dingen er nog kunnen worden verbeterd.
  7. Ik raak zelf geïnspireerd door enthousiaste mensen. Barend Boot is een koffiebrander die straalt van enthousiasme. Een klein interview met de beste man:
  8. Een aantal domeinen die mij te binnen schieten: - www.matchboard.nl - www.meerdanstudent.nl - www.meerdanstuderen.nl
  9. Het mag dan wel bijna een jaar later zijn, toch wil ik graag nog even kwijt dat het uiteindelijk is gelukt. Het is niets geworden met losse kaartjes, linten of stickers. De oplossing bleek gemakkelijker te realiseren. Wanneer de order wordt verwerkt kopieer ik de persoonlijke boodschap naar Word (hoe simpel kon het zijn ;) ). Dit wordt afgedrukt op een mooi luxe bedrukt A5 papiertje welke in een mooie envelop wordt gedaan. Alsnog bedankt voor alle input, ik heb er (in al die maanden) zeker wat aan gehad. Zo is het uiteindelijk iets geworden als Joost Schravendeel destijds voorstelde, een applicatie waar mensen direct kunnen zien hoe het kaartje eruit komt te zien.
  10. @ Maarten, wellicht leuk voor in de toekomst, maar die dingen zijn voor de starter best duur in aanschaf. @ willem, dat is inderdaad een heel goed idee! , de verpakking wordt zoizo gestanst, kan mooi gelijk vragen of hij de cadeaukaartjes ook kan stansen :) @Joost, zoiets wilde ik inderdaad. Had alleen geen idee hoe ik dat duidelijk ging maken aan mn programmeur. Thx voor het verwoorden. :) @djluc, zou je eens wat nader kunnen toelichten? Moet eerlijk zeggen dat ik het niet helemaal begrijp. In ieder geval allemaal heel erg bedankt voor de tips! :D
  11. @Dennis Met een sticker krijg je ook al snel zo'n cheapy uitstraling ben ik bang. Ook moet ik dan voor elk kaartje een sticker laten drukken. Niet echt handig. @ Frans Hmm, dat is nog wel een aardig idee. Dit doet me eraan denken om in elke hoek op de originele kaart een touwtje 45 graden scheef te zetten. Dan kun je zo de persoonlijke boodschap ertussen schuiven. Zie onderste afbeelding. @ironny Het is opzich wel een aardig idee. Al denk ik persoonlijk dat ik een echt kaartje meer zou waarderen dan dat ik die code moet gaan intypen en de boodschap op een scherm zie.
  12. Dat zou evt. kunnen , maar dan moet ik gelijk een heel A5/A4 papier vullen, en zelf nog gaan snijden. Anders ga je meer naar de mini foto printers, deze printen op creditcardformaat. Het laten printen van die kaartjes is geen probleem, dat kan in de trant van visitekaartjes bij de drukker. Maar hoe ik dan achteraf nog die boodschap erop ga krijgen. Wat ik vergeten ben te zeggen is dat ik het cadeaukaartje van vrij dik bruin papier/karton wil laten maken. ( Moet een recyclebare uitstraling hebben)
  13. Momenteel ben ik bezig een geschenk te ontwikkelen dat via internet te versturen is. Nu wil ik dit graag personaliseren, ala de bloemenkaartjes bij een bosje bloemen. ( ongeveer hetzelfde formaat, zie de afbeelding onder ) Ik zit er eerlijk gezegd niet echt op te wachten om bij elk geschenk de boodschap met de hand over te schrijven. Maar eerlijk gezegd heb ik ook geen idee hoe ik dit anders kan gaan aanpakken. Ik heb zitten denken om de persoonlijke boodschap uit te laten printen op een label, en dit te plakken op het kaartje, maar dat ziet er ook zo cheapy uit. ;) Dus daarom mijn vraag, heeft iemand een leuk creatief idee hoe ik dit proces kan vergemakkelijken? Alvast hartelijk bedankt!
  14. Ik heb exact van hetzelfde last gehad als jij , voor al mn schoolsamenvattingen ging de "ik" voorop. Van mn leraar heb ik toen te horen gekregen dat je de zin moest ombouwen, het bij het naampje noemen. Wat zelfstandignaamwoorden erin zetten, het lijdend voorwerp (ik) vermijden in de zinnen. Voorbeeld: Ik wil per maand 400 pinda's verkopen = De doelstelling is om per maand 400 pinda's te verkopen
  15. Goedemiddag, Ook ik vind het wel zo netjes mijzelf even voor te stellen. Ik ben 17 jaar, net geslaagd en hoop in september bedrijfskunde aan het Erasmus te studeren. Al een jaar of 5 wil ik graag een webshop starten. De eerste ideeën waren niks geworden. Ik startte met het idee om Zippo's online te gaan verkopen ( die amerikaanse aanstekers ). Er was een paar jaar terug in Nederland maar 1 online verkoper van deze aanstekers , en met dit in mijn achterhoofd ging ik aan de slag. Ik had het gevoel of ik het "ultieme" idee had. Het gat in de markt. Goed, ondernemersplan gemaakt en het eens laten lezen aan een ondernemer. Hij vroeg mij of het wel slim was je te storten op de aanstekersmarkt als roken nu op dit moment zwaar wordt gedemotiveerd. Hmm, daar had ik niet overnagedacht. Het enige wat ik zag, en dat was achteraf ook te zien in het ondernemersplan, was mijn eigen succes. Ik sloot mn ogen voor de risico's. Goed, weer van geleerd. Nu zitten we in eind 2007, na mn voorexamenklas tripje naar Rome ( waar veel van die kleine koffiezaakjes zitten ), kwam ik op het idee om deze kleine koffiezaakjes te benaderen en deze naar Nederland te importeren. Het leek me heel wat, al is dit idee maar van korte duur geweest. Ik hoefde niet lang te zoeken naar concurrenten. Ik kwam gelijk joekels als Simon Levelt en de Koffiethuiswinkel tegen. Hmm, dat werd niks. En na een half jaar , in 2008, kwam het volgende idee weer opgeborreld. Ik wilde Parkerpennen online gaan verkopen. En dan voornamelijk als geschenk, dat wil zeggen met gegraveerde boodschap in de pen en cadeauverpakking. Leek me ook heel wat. Maar , geleerd van het zippo idee, ik ging eerst eens een marktonderzoek doen. Eens rondgevraagd wat mensen vonden van het idee. Ik kreeg vaak te horen, waarom een parker pen, Bic pennen doen het toch prima. Aangedrongen op het feit dat het een luxe-geschenk was kreeg ik vervolgens te horen : " Als ik al een pen zou geven als geschenk, dan haal ik er gewoon een bij de boekhandel, en niet op internet". Hmm, ik vond daar wel wat inzitten, en zodoende ook weer gestopt met dat idee. Ondernemersplan weer in de prul. Eind 2008 heb ik een aantal ondernemerstests gedaan. Gewoon om te kijken wat mijn vaardigheden zijn. Ik wilde nog steeds erg graag mijn eigen bedrijf beginnen, en zodoende ook opgeschreven in welke sector ik evt. wel ooit iets zou willen beginnen. Ik wilde graag iets starten in de "koloniale export sector" , tabak, koffie,thee, chocolade. Zodoende ben ik blijven hangen in het idee chocolade. Dit idee zit nog steeds in mijn hoofd, op dit moment bezig met het ondernemersplan en het laten ontwerpen van het product. Zodra alles is geregistreerd zal ik volledig vertellen wat het idee is, op dit moment gaat dat nog niet. Goed, dat was mn lange lap met tekst. Ik hoop nog veel te leren van dit forum. Tobias
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.