Jump to content

anjaw

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hallo, Op 1-1-2016 is de eenmanszaak overgegaan naar een B.V., met 1 dga, voorheen de eigenaar an de eenmanszaak. De eenmanszaak maakte een paar jaar gebruik van de FOR. Hoe moet dat administratief verwerkt worden in de boekhouding van de eenmanszaak? En bij de aangifte IB voor ondernemers? De FOR moet niet vrij vallen. Graag een antwoord hoe te handelen.
 2. Hallo Marcel bedankt voor je antwoord. Wat jij geschreven hebt staat ook in het programma. Alleen begrijp ik niet wat ik in moet vullen. De balans is heel eenvoudig: Op de activa staat € 300 van een laptop, € 200 voor openstaande debiteuren en € 1000 aan liquide middelen. Op de passiva staat € 1500 aan eigen vermogen. m.i.v. 31-12 is het bedrijf gestopt.
 3. Hallo, Hoe moet ik specificatie van de stakingswinst invullen op de aangifte IB voor ondernemers? Het gaat om een eenmansbedrijf, deze wordt gewoon gestopt en niet verkocht. Op de balans staat een paar honderd euro voor de activa, voor de liquide middelen en de debiteuren. Op de creditzijde staat alleen een kleine eigenvermogen. De Activa, een computer gaat over naar prive. Verder is er dit jaar een zeer kleine winst genoten, vandaar de beeindiging. Voor de goede orde, er wordt niets verkocht. Graag hulp gevraagd.
 4. anjaw

  FOR-regeling

  Hallo, Als je gaat stoppen met je eenmanszaak en in loondienst gaat werken, wat gebeurd er dan met je FOR-regeling? Bedankt voor je reactie!
 5. anjaw

  Lunch

  Tsja beetje dom van mij! Zal ik het anders zeggen, ik heb 'n eenmans bedrijfje met twee man personeel.
 6. anjaw

  Lunch

  Als zzp-er haal ik iedere dag boodschappen bij de buurtsuper voor de lunch. Zijn deze kosten aftrekbaar? Deze lunchkosten zijn niet alleen voor mijzelf maar ook voor 'n paar werknemers, zij hoeven daar niets voor te betalen. Hoe zit dat met de aftrekbaarheid en met de WKR? Graag uw meining/raad. Bvd.
 7. Hallo Hans, Ja, de bijeenkomsten met ontbijt betaal ik per keer. Anja
 8. Hallo, Graag wil ik weten of de lidmaatschapskosten van BNI Bussines Networking voor het netwerken en promoten van mijn bedrijf aftrekbaar is? Voor de bijeenkomsten en mijn eigen bedrijf te promoten moet ik ook betalen, krijg dan wel 'n ontbijtje dat is dan toch 73,5% aftrekbaar. Graag antwoord.
 9. Onlangs in de USA geweest voor een congres, alle hotels voor 'n redelijk bedrag waren vol. Nu kon ik via via voor $ 150 per nacht bij iemand prive overnachten, geen bon/factuur natuurlijk. Van iemand gehoord dat ik in de boekhouding 'n aannemelijk bedrag mag opvoeren als reiskosten voor de overnachtingen. Klopt dat? Graag reactie, bedankt!
 10. Dank je wel, nu snap ik het! Gr. Anja
 11. hallo, Ik heb facturen ontvangen die moeten drukken op de winst van vorig jaar, zijn namelijk werkzaamheden die vorig jaar verricht zijn. Hoe moet ik deze boeken, ik wil de BTW in het eerste kwartaal 2014 als voorbelasting opgeven. Kan ik dat de factuur excl. BTW boeken in 2013, en de BTW in 2014 boeken? Graag uw advies! Dank, Anja
 12. Dank je wel Richard en Joost voor het antwoord. Ja Richard ik voldoe aan de eisen. En joost ben blij dat ik het goed doe! Nogmaals bedankt! Anja
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept