Jump to content

Lumpii

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  financiering
  ondern
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ryan, ben vandaag bij de KvK geweest om me in te schrijven. Daar ook even nagevraagd waar ik BTW plichtig ben, ze gaven aan dat, aangezien dit een bedrijf die gevestigd is in Nederland, ik in Nederland BTW moet betalen. Nu snap ik het niet helemaal meer...
 2. Ryan bedankt voor je antwoord! Helder en duidelijk. Ik ga maar eens contact zoeken met de EVD of de Kroatische belastingdienst om wat meer info te krijgen m.b.t. de BTW aldaar.
 3. kan ik deze tekst uit het belastingverdrag tussen kroatie en nederland: als volgt uitleggen?: De voordelen van een onderneming uit Nederland zijn in Nederland belast, tenzij de onderneming in Kroatië een vaste inrichting heeft (wat in dit geval niet van toepassing is). Nu vraag ik me alleen af hoe het zit met de BTW, of ik die in Kroatië moet heffen en betalen of gewoon helemaal niet.
 4. Beste Fred, Ik ben inderdaad al bij de belastingdienst op de site geweest. Ben er zelfs nog steeds aan het zoeken, net als EVD.nl. Zo ben ik er achter dat de plaats van dienst buiten de EU is en ik dus niet BTW plichtig ben in Nederland als ik het goed begrijp
 5. Ik heb even een paar belastingvragen over een op te richten internetbedrijf in Nederland die zijn omzet volledig in Kroatië zal behalen. Het betreft een online advertentiesite a la speurders oid. de inkomsten die hier uit komen zullen betaald worden met creditcards door voornamelijk particulieren en enkele ondernemers ter plaatse. Gevoelsmatig denk ik dat ik geen BTW plicht heb in Nederland omdat de plaats van dienst buiten Europa is, moet ik in dit geval BTW in kroatie heffen en betalen? Of ben ik in beide landen vrijgesteld voor de BTW?. Of moet ik wel Nederlandse BTW heffen en afdragen? Daarnaast heb ik natuurlijk ook nog de inkomstenbelasting. Als ik mijn bedrijf in Nederland vestig en de omzet komt uit Kroatië, moet ik dan in Kroatië inkomstenbelasting betalen, of in Nederland? Of misschien zelfs in beide landen? Alvast bedankt voor de moeite!
 6. Vreemd, ik zie het wel goed. Meer mensen bij wie het onleesbaar is? Met safari heb ik het wel leesbaar zie ik net.
 7. Wat betreft het gezamelijk een B.V. oprichten kan het voor zover ik weet natuurlijk ook. Dan neem je voor die €9000 per persoon beide 50% van de aandelen in de B.V. Als je een bedrijf in wil brengen kan dat ook, dan moet je een accountant er naar laten kijken zodat er een waarde van het bedrijf wordt bepaald. Voor die waarde kan je het dan inbrengen. Dit gebeurd vaak bij bijvoorbeeld een omzetting van een eenmanszaak naar een B.V.
 8. Even iets anders tussendoor. Zie dat je op je site een foutje hebt, In firefox loopt de tekst onderaan helemaal door elkaar (zie bijlage voor een print screen). Ik weet niet of iedereen dit heeft, maar dan kan je er desnoods nog wat aan doen.
 9. Nooit iets tekenen voordat je precies weet wat het is. Dus zoals in november al geadviseerd is, eerst juridisch advies gaan zoeken anders kan het nog een vervelend staartje gaan krijgen
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept