Jump to content

makkie

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik dacht even aan het feit dat ik de btw bij de Duitse belastingdienst moest terugvragen...
 2. Als ik als ondernemer goederen inkoop via internet bij een (in dit geval) Duits bedrijf met een Nederlands btw-nummer ontvang ik een factuur met daarop 21% btw. Kan ik deze btw als voorbelasting opvoeren in de aangifte aangezien dit bedrijf in Nederland btw afdraagt?
 3. Volgens mij klopt het toch niet helemaal. Een intracommunautaire verwerving betekent toch dat het product naar Nederland vervoerd moet worden (vanuit een ander EU land)? Dat is hier dus niet het geval. Ook zal de ondernemer in Duitsland moeten aantonen (voor hem een intracommunautaire levering) dat het product naar Nederland is gegaan. Mag er op de factuur dan nog wel 0% BTW staan?
 4. Hierbij wil ik graag de volgende situatie schetsen: Ondernemer A (Nederland 19% BTW) Ondernemer B (Duitsland 19% BTW) Particulier C (Zweden 25% BTW) A verkoopt product aan C via internet. C betaald bijv. 100 euro aan A. A koopt het product in bij B voor bijv. 80 euro en B stuurt deze rechtstreeks naar C (dropshipping). Product komt dus niet Nederland in. Is dit een afstandsverkoop? Hoe moet er hier met de BTW omgegaan worden? Welk BTW tarief moet er komen op de verkoopfactuur van A aan C? Welk BTW tarief moet er komen op de inkoopfactuur van B aan A? Graag
 5. Dus dan zullen er toch facturen aangemaakt moeten worden :-\
 6. Automatiseren is natuurlijk het mooiste, maar als we puur kijken naar of het mag of niet begrijp ik hieruit dat het niet uitmaakt hoe je de facturen inboekt als de boekhouding maar overeenkomt met de binnengekomen betalingen? Uiteraard wordt het minder overzichtelijker wanneer je alle klanten op een hoop veegt, maar uiteindelijk gaat het toch om de maand/jaaromzet?
 7. Hallo Astrid, Wat bedoel je precies met onderliggende stukken? Als je maandelijks 1 verzamelboeking maakt (voor mij Snelstart) en dat matched met de binnengekomen betalingen van de klanten in die maand, dan heb je toch een aantoonbaar verhaal?
 8. Wij hebben al een aantal jaren een webwinkel en boeken alle verkoopfacturen apart in. Dit vergt behoorlijk wat tijd en volgens mij is dat niet nodig. De klant betaalt vooruit en is voor 99% particulier. Mijn vraag is of ik wel alle facturen apart MOET inboeken of dat ik ook een maandomzet in 1x mag inboeken. Volgens mij hoef ik particulieren ook geen factuur te sturen, toch? Bedankt voor jullie reactie alvast!
 9. Dit is inderdaad iets om eens na te vragen daar bij Snelstart. Ik krijg aardig wat facturen (niet allemaal) met een barcode erop van mijn leveranciers. Bedankt voor de tip!
 10. Hoi Arjan, Weet je toevallig ook de naam van dat pakket of het bedrijf die deze software maakt?
 11. Als ik de inkoopfactuur naar csv formaat converteer en ervoor zorg dat alles op de juiste plaats staat, word het volgens mij alweer wat makkelijker, toch?
 12. Yuki is volgens mij een soort van uitbesteding van je boekhouding. Je verstuurt de facturen naar Yuki, waarbij iemand anders dan de facturen zit te boeken voor een bepaald bedrag per maand. Op zich ook een idee maar toch niet iets wat ik zoek.
 13. Hallo, Ik ben op zoek naar een stukje software (of iemand die dit kan schrijven) die ervoor zorgt dat ik de inkoopfacturen die ik ontvang van mijn leveranciers (in pdf formaat) automatisch kan inlezen in mijn boekhouding (Snelstart). Ik heb wel eens ergens iets gelezen over OCR (optical character recognition). In het Nederlands (bron Wikipedia): optische tekenherkenning is een transformatie waarbij uit een afbeelding van een tekst door middel van patroonherkenning alle tekens uit de afbeelding als zodanig worden herkend en apart opgeslagen door een computer(programma). Kan iem
 14. Dank je wel Roel! Ik denk dat ik met jouw antwoord wel iets kan. Er zit in het rekeningschema van Snelstart niet iets wat met leningen te maken heeft dus die maak ik dan zelf wel even aan. Groeten, Marc
 15. Hmmm, ok. Op welke grootboekrekening moet ik deze dan boeken? Ik ontvang geld op de bank (waar ik geen rente over hoe te betalen), dus wellicht als privé betaling?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept