Jump to content

Wolfbroertje

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Wolf
 • Last name
  Broertje
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Randstad
 • Branch
  Financiering & bankwezen
 1. Beste Firebird1, Hartelijk voor je ondersteuning en de inderdaad erg relevante vragen. Ik heb voorlopig wat huiswerk, en ga dit zorgvuldig verwerken. En iedereen die aan deze thread meedroeg, bedankt! Ik heb reuzen uitgedeeld. Ik zal t.z.t. de voorgang hier posten. Wolfbroertje
 2. Hallo Nils, leuk dat je in Peru zit. Ik heb in de verte zuidamerikaans bloed. Wat betreft het vervoer: een scooter is eigenlijk wel een goed idee! Bedankt! Jouw vraag: waarom ik denk dat ik een goede coach zal zijn? Ik heb gemerkt gedurende mijn leven, dat ik altijd in situaties belandde (zelfs tegen mijn wil in) waar ik een mediator was in groepsconflicten. Eerst vond ik dat moeilijk, maar in de tweede helft van mijn leven ben ik gaan zien dat dit niet voor niets was, ik werd steeds ergens in betrokken omdat het ook nut had, mijn inbreng bracht mensen bij elkaar, ook in bedrijven. Daarnaast ben ik erg geinteresseerd in groepsdynamiek en de menselijke psyche, ik heb daar ook aardig wat studie in gevolgd. Ik denk dat ik een goede coach zal zijn omdat ik de voordelen van conflict in een relatie kan omvormen tot een verdieping in de onderlinge relatie. Wie zijn mijn klanten? Dat is precies de vraag die belangrijk voor me is. In feite zal dat het MKB zijn, omdat grotere bedrijven waarschrijnlijk grotere en/of gerenommeerde bedrijven zullen inhuren. Maar zoals eerder geopperd in deze thread, een marktanalyse in de coaching sector, daar moet je niet te zwaar op af gaan. Maar om te specificeren: mijn klanten zijn bedrijven die last hebben van interne conflicten tussen werknemers, of interne conflicten tussen management en werknemers of hele afdelingen. De manier hoe ik mijn klanten wil bereiken, is ten eerste door middel van netwerken en het geven van gratis seminars en ten tweede door het gebruik van internet, het uitbreiden van een netwerk via website en weblog en social communities.
 3. Antwoord op frans: Ja, je hebt gelijk, ik heb inmiddels van diverse kanten gehoord dat de verhoging van het uurtarief te extreem is in de eerste jaren. Dit ga ik nu uitspreiden over een twee keer zo lange periode, en meer geleidelijk. Bedankt dat je me hier op wijst. Wat betreft de webshop: Internet markting is iets waar ik me ook in verdiept heb onlangs, en heb dit toegevoegd om niet financieel afhankelijk te zijn van extra ww. Iedereen zal bevestignen dat ca. 80% van de zzp coachen andere inkomstenbronnen hebben zoals parttime loondienst, en niet fulltime met hun coach praktijk bezig zijn. De getallen van de webshop progronse zijn inderdaad te hoog zie ik. Maar ik heb hier wel goede verwachtingen in, omdat ik hierin weer gecoached word door een vriend, een zeer succesvolle internet marketeer. Maar ook hierin bedankt voor de tip, want ik wil eigenlijk niet zozeer met verkoop bezig zijn alswel met coachen, dus daar moet ik dan voor gaan. Ik zal die verkoopinkomsten een stuk lager neerzetten.
 4. Ik heb met een vriend hier net over gesproken, en die zegt dat ik inderdaad minder kan rekenen voor een auto, vooral de laatste tijd. Ik geef toe dat ik me daar niet voldoende in verdiept heb. Dat ga ik dus in mn plan ook verminderen. Maar om nu met het openbaar vervoer te gaan, dat vind ik nou weer niet realistisch, mijn klanten zitten niet allemaal in deze stad. Zijn er meer van jullie van mening dat het een goed idee is om als startende coach te beginnen met openbaar vervoer? Het resultaat van het haalbaareheisonderzoek werd niets gezegd over de auto, maar wel over de grote concurrentie in de coachingsmarkt plus de optimistische inkomsten begroting. Zowel UWV als het bureau haalbaarheidsonderzoek, wil meer zekerheid zien m.b.t. inkomsten op langere termijn, vooral in deze recessie. Dat ik het eerste jaar doorkom en desnoods mijn starterskrediet kan aflossen binnen een jaar, dat geloven ze (ik heb al serie opdrachten) maar het gaat om het toekomstperspectief. In antwoord op een eerdere vraag: Mijn USP is het omzetten van conflicten naar goed functionerende relaties binnen een bedrijf. Ik ben nu aan het kijken hoe ik mijzelf hier meer kan laten uitspringen. Ik heb een paar specialiserende trainingen op het oog, maar ben nog niet helemaal op de hoogte van de kansen in deze markt. Ik vind het aardig moeilijk om de doelgroep duidelijk te kunnen omschrijven in getallen; ook een onderwerp waar naar gerefereerd is.
 5. Helemaal mee eens, wat die auto betreft. Maar die 10.000 ga ik niet helemaal voor de auto gebruiken. Ik heb in mijn plan 8.000 voor de auto gerekend, en dat is voor een tweedehands auto volgens mij een redelijk bedrag. Ik kan daar wel 5000 van maken, maar ik wil er graag nog een aantal jaren mee rijden zonder veel reparatiekosten. En voor de blits doe ik het zeker niet. Ik er vanuit dat ik niet coaching sessies geef bij mij thuis, maar bij de klant, want ik heb geen eigen bedrijfsruimte, daar wil ik pas het tweede jaar aan beginnen, als het een beetje loopt.
 6. Even alvast wat verheldering m.b.t. de genoemde getallen: In deze prognose heb ik meegeteld, dat ik een starterskrediet van de UWV ontvang a 10.000 euro. Ik ga dit gebruiken voor de aankoop van een (tweedehands) auto, wat echt nodig is (ik deel een prive auto met mn partner). Volgens mijn exploitatiebegroting zou ik dat na een jaar kunnen aflossen. Dit is misschien wat te optimistisch, en kan ik ook in mn nieuwe plan over twee jaar uitspreiden. Ik ga er van uit (en dat ik ook een UWV voorwaarde, zover ik weet) dat ik binnen het eerte jaar zonder aanvullende ww kan rondkomen. Ik merk dat ik het afgewezen plan financieel te optimistisch heb gemaakt onder een druk die ik voelde door de vorwaarde van de uwv dat ik z.s.m. zonder ww zou kunnen draaien (bij voorkeur binnen het jaar, je gelooft je oren niet als je ze hoort). Daanaast heb ik al voor ca. een half jaar werk geregeld, een werkgarantie bij een opdrachtgever die me ca. 20 uur per week voor een half jaar oplevert. Ondanks dit, gelooft het UWV me niet omdat ze willen zien dat ik in de toekomst nog steeds genoeg opdrachten krijg om financieel onafhankelijk te zijn. Feitelijk ben ik dus al conform uwv normen 'geplaatst' maar ze blijven doorgaan met me testen. Dus hun laatste vraag van een goede marktanalyse die inzicht zou geven op toekomstige opdrachten. Maar dat vind ik weer onrealistisch: hoe kan je nou beloven dat het goed gaat, als je dit jaar wel werkgarantie hebt maar nog niet voor volgend jaar?. Ok, ik zal in ieder geval antwoorden op jullie vragen mbt mijn 'product' dus zo goed is dat het gaat werken in deze blijkbaar weinig belovende markt. Wordt vervolgd..
 7. Goh, wat geeft dat een goed gevoel om jullie reacties te lezen. Ik heb echt iets te verwerken na zo'n onverwachte tegenslag, Ik kan me voorstellen dat iemand er echt in geloofd en het opgeeft. En eigenlijk hebben jullie gelijk: ik laat het niet meer van de UWV afhangen, ik ga er gewoon voor, met of zonder subsidie. En ik ga er maar van uit dat enig transparantie, voor mezelf ook meer ondersteuning oplevert, zo te zien werkt dat prima en daar ben ik erg dankbaar voor! Als eerste mijn financiele prognose zoals opgenomen in mijn (afgewezen) plan. Bij onderstaande prognose ben ik uitgegaan van de volgende uurtarieven: Particuliere coaching sessies: 1e jaar 60 euro, 2e jaar 90 euro en 3e jaar 110 euro per uur. zakelijke coaching sessies: 1e jaar 80 euro, 2e jaar 120 euro, 3e jaar 150 euro per uur. Met 'informatieproducten' bedoel ik verkoop van boeken, cd's en mp3 downloads op internet op het gebied van persoonlijke ontwikkeling (coaching, time management, tips enz) als 'passief inkomen' ter ondersteuning van mijn praktijk inkomen. 1e jaar Coaching zakelijk MKB € 13.920 (ik heb al een lange opdracht binnen) Coaching particulier € 14.400 Verkoop Informatieproducten € 21.600 Totaal € 49.920 2e Jaar Coaching zakelijk MKB € 37.800 Coaching Particulier € 29.700 Verkoop Informatieproducten € 40.000 Totaal € 107.500 3e jaar Coaching zakelijk € 60.750 Coaching particulier € 49.500 Informatieproducten € 60.000 Totaal € 170.250
 8. Mijn concept ondernemingsplan is via het UWV beoordeeld door een bureau voor haalbaarheidsonderzoek, en het is afgewezen omdat het realiteitsgehalte onvoldoende was. Het betreft een startende onderneming voor een coaching bedrijf, en deze markt zou veel te concurrerend zijn om iets te kunnen starten dat op lange termijn financieel self-supporting zou blijken. Daarnaast werd mijn specialistatie niet bijzonder genoeg gevonden en mijn financiele prognoses te optimistisch in deze 'recessie'. Ik vind de beoordeling te zwaar gewogen, maar wil wel mijn plan aanpassen zodat mijn specialistatie overtuigender doorkomt en het marktonderzoek ook sterker onderbouwd is. Het probleem is dat ik geen geld heb voor een professioneel adviesbureau. Graag zou ik in contact komen met iemand die er snel overheen wil kijken. Ik durf het plan hier niet te publiceren, maar wil het wel emailen (plus de beoordeling/afwijzing).
 9. ja dat reus kneus systeem heb ik bestudeerd, maar wordt opgestapeld op naam van een persoon, en is geen cumulatieve beoordeling van een post. Jammer dat er niet zoiets is als wat in Google Groups gebruikt wordt.
 10. Hallo, Is er ook een manier binnen deze forums om de posts te 'waarderen', zoals elders op internet bepaalde sterretjes gegeven worden aan 'antwoorden' en niet zozeer aan 'personen', of misschien zowel de antwoorden als de personen? Dat zou het zoeken naar oplossingen en goede ideeen omtrent een onderwerp, behoorlijk versnellen, evenals de mindstorming. Of zie ik nou een bestaande functie over het hoofd? Groet Wolf
 11. Hallo Ik ben startende NLP Coach (zeg maar hbo level), doorgespecialiseerd op management coaching. Weet iemand wat goede links voor martonderzoek in deze branche? KvK geeft te globale info, stopt bij 'zakelijke adviesbureau's' en dat is wat te breed om mee aan te komen. Management coaching is een onderdeel daarvan, en feiteijk NLP coaching ook daarvan weer, maar die laatste NLP specialisatie die veldwerk ik er zelf wel aan vast. Iets met harde cijfers liefst.. Alvast bedankt Wolf
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept