Jump to content

papegaai01

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen eigenlijk
 1. Klopt inderdaad. Ik zal er nog wel wat mee doen en wellicht af en toe een factuur sturen maar het zal niet de hoofdzaak zijn. Ik beheer nog een aantal websites en kan die werkzaamheden daar wel onder laten vallen. Het gaat mij op de startersaftrek en zo, aangezien ik wel wat winst heb gemaakt.
 2. Maar ik verkoop niets meer, dat doe ik voor mijn nieuwe werkgever. Hoe ziet de belastingdienst dit dan? Of moet ik af en toe een factuur sturen?
 3. Bedankt voor de reacties. Het is inderdaad geen probleem om de resterende uren in het rest van het jaar te doen. Maar hoe kijkt de belastingdienst hier tegenaan? Ik heb dan een fulltime baan. Ik zal geen klanten meer gaan werven voor mijn onderneming, dit ga ik voor het andere bedrijf doen wat in dezelfde branche zit. En inderdaad, starterskorting en zelfstandigenaftrek is erg interessant aangezien ik wel wat winst heb gemaakt.
 4. Ik zit nu op 800 uur. Mijn klanten zullen overgaan naar het andere bedrijf (die doen hetzelfde) Denk dat het verstandig is om even door te gaan totdat ik de 1225 uur heb, en dan de overstap maken
 5. Hallo Mij is gevraagd voor 40 uur per week. Verdiensten zijn inderdaad beter en vind het persoonlijk toch leuker, blijkt nu. Het gaat erom dat als ik nu de eenmanszaak ophef ik niet in aanmerking kom voor startersafstrek en andere voordelen omdat ik dan niet voldoe aan de urencriteria van 1225 uur. (negatieve consequentie) Eventueel ernaast doen zou kunnen maar ga ik dan de 1225 halen, en kan ik dit dan aannemelijk maken?
 6. Ik zit even met het volgende: Ik heb per 1-01-2011 een eenmanszaak opgericht. Nu komt er een aanbod voorbij om in loondienst te gaan, wat wel erg aantrekkelijk is. Ik zit alleen met mijn 1225 uren criteria, dit ivm startersaftrek en andere startersvoordelen. Wat is nu wijsheid om te doen? Alvast bedankt
 7. Hallo Richard, Dat is inderdaad een goede opsomming. We gaan hiermee aan de slag. Hartelijke bedankt voor je goede adviezen in deze. Hoe zit het trouwens met getrouwd in gemeenschap van goederen? Kunnen ze ook aanspraak maken op het spaargeld van mijn vrouw? Wat onderstaande las ik ook : Het is echter niet mogelijk een eigen schuld van de ene echtgenoot te verhalen op het eigen vermogen van de andere.
 8. bedankt voor je reactie. Zoals iemand ook al aangaf hebben wij een "lening" aan de BV gedaan. Hier hebben wij nooit rente over gekregen en dit zou gezien moeten worden als storting op het kapitaal waarover je nooit rente kan ontvangen en niet als lening. Dit staat dus verkeerd in de boeken.
 9. Ja dat wil hij vorderen op de aandeelhouders. 18k + schulden. Dat kan wettelijk dus niet?
 10. ja dan zou de schuldenlast ook lager zijn. Er staat ook verder geen reden in waarom het en/en is.
 11. Ja dat is correct. Dat stelt de curator MOD edit: quote tags voor leesbaarheid
 12. Mocht het nou echt zo zijn dat we met zijn alle hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld, is er dan ook een mogelijkheid om een betalingsregeling te treffen? Gaat een curator daar in mee of wordt er direct beslag gelegd op alles?
 13. Oke, zo. Dat zal inderdaad een lastig verhaal worden omdat dit niet op papier staat en niet goed is geboekt door de boekhouder. Wij zijn zeker wel bereid (mocht dat zo zijn) alsnog de 18K te storten, alleen voor de rest hebben we absoluut geen geld. We zullen dit in samenspraak met een advocaat heel goed moeten uitzoeken/verwoorden. Kijk, wellicht kan ik mijn 20% van de schuld wel betalen alleen weet ik niet of de andere dat ook kunnen. Ik ben zeker niet van plan de gehele schuld te dragen terwijl de andere dat wellicht niet kunnen. Dan ga ik privé ook failliet. Daarnaast stond ook i
 14. Die omschrijving staat er wel degelijk bij. En het staat ook zo omschreven in de boekhouding dat er 18000 is gestort.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept