Jump to content

Mar8

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor de reactie. Ik ben al geweest voor de bezichtiging. Dan heb je te maken met een makelaar, maar die zal toch altijd het bod moeten doorspelen naar de eigenaar van het pand, of niet? Al die punten die ik noemde, daar zou ik over willen onderhandelen, maar ik weet dus niet hoever je kan gaan.. In principe geeft u dus aan dat ik nog een keer moet gaan kijken, en beginnen over de onderhandeling en kijken wat de reacties zijn. Uit een eerdere ervaring heb ik gemerkt dat bedrijfsmakelaars vrij bot kunnen doen op het moment dat je begint over een forse huurverlaging. Terwijl ze ook met een tegenbod kunnen komen, maar dat werkt dus niet altijd zo.
 2. Goedemiddag, Ik ben op zoek naar een nieuw winkelpand. Nu moet ik gaan onderhandelen over prijzen etc. Ik heb al een aantal bezichtigingen gehad, maar ik vraag me af hoe het nu verder gaat. - Doe ik per mail een bod op het pand? - Hoe laag kan ik inzetten zonder dat de aanbieder het afdoet als lachwekkend..en wellicht niet verder wil. Ik dacht zelf aan iets meer dan de helft van de vraagprijs. - Kan ik reductie in de huurprijs onderhandelen wegens eventuele overlast grootschalige verbouwing winkelgebied vlakbij in de winkelstraat? -Kan ik daarnaast nog een aantal maanden vrij proberen te krijgen in verband met inrichten. Ik hoor graag tips, adviezen en antwoorden. Bij voorbaat bedankt!
 3. Ik heb een vraag gekregen van een klant die voor een belgisch bedrijf (b&B) accessoires wil kopen op de website. Hij/zij vraagt om een intracommunautaire factuur. Wat ik hieruit begrijp is dat diegene de producten wil kopen min de 19% BTW. Moet ik de klant, bedrijf uit belgie, beschouwen als particulier en dus gewoon de 19% doorberekenen of niet? Ik dacht dat alleen het 0% tarief in werking gaat als het bv. een groothandel richting detaillist betreft? Bij voorbaat dank!
 4. Bedankt voor de reactie. Beide kruisposten hebben echter andere eigenschappen. Daar zit voor mij de twijfel.
 5. Bij exact online heb je keuze uit 2 standaard grootboekrekeningen 'Kruisposten' 2000-kruisposten-(vooruitbetalingen/balans/debet) en 1290-Kruisposten liquide middelen-(algemeen/balans/credit) Nu moet ik uit kas, pinbetalingen dmv kruisposten boeken naar bank. Welke kruispost moet ik dan hebben? [titel aangepast - mod]
 6. Ja, ik heb gewoon alle kassabonnen in het verkoopboek zitten. Hier tel ik dan alle contant betaalde bonnen op en die zet per dag ik als 'kassa verkoop' in het kasboek. Ik twijfelde alleen even of dat door de belastingdienst geaccepteerd wordt..
 7. Voor het kasboek van een winkel, mag je er dan voor kiezen om alle contant betaalde aankopen van 1 dag bij elkaar op te tellen en als totaal 'kassa verkoop' invoeren? Of moeten echt alle bonnen afzonderlijk?
 8. Bedoelt u dat als er onderscheid is in BTW tarieven de omzet beter niet als totaal ingevoerd kan worden? Ik neem aan dat als er één standaard tarief is, 19% BTW, het makkelijker is om de omzet als totaal te pakken. Verschillende grootboekrekeningen zijn er niet. Ik heb alles onder 'verkopen'. In ieder geval bedankt voor de snelle reactie!
 9. Goedemiddag, Een vraag: Mag in de beokhouding de omzet (van een winkel) als totaal per maand of per week ingeboekt worden? Of moet het per uitgeschreven bon/factuur? Ik hoor het graag.
 10. Kan iemand mij uitleggen hoe belastingen (bv. vennootschapsbelasting) ingeboekt dienen te worden en welke grootboekrekeningen daar in het algemeen voor gebruikt worden? Bij voorbaat dank!
 11. Een vraag omtrent het gebruik van exact compact. Kan iemand mij uitleggen hoe je bij boekingen in het kasboek ook de btw ingeboekt krijgt. Als ik nu een boeking invoer, staat in het grootboek alleen kas en debiteuren. Van de geintegreerde help-functie wordt ik niet wijzer helaas.. Bij voorbaat dank!
 12. Voor 2007 is inmiddels alles wel afgesloten, Alle rekeningen zijn voldaan. Ik voer nu dus alle bonnen in het kasboek, ook de met pin betaalde bonnen. Alle inkoopfacturen komen in het bankboek. dat zal een hoop werk worden.. voortaan maar beter bijhouden.
 13. Mijn boekhouder vroeg Euro3000,- voor het doen van 1 jaar boekhouding dus besloot ik om voor een paar honderd euro exact compact te kopen... Blijkt toch lastig te zijn voor me, maar wil het wel graag zelf kunnen doen dus nu even doorzetten. Graag zou ik van jullie expertise gebruik willen maken middels dit forum. Ik heb een winkel met vele kleine producten. Gemiddeld heb ik zo'n 30 klanten per dag waarvan (zeg maar) de helft contant betaalt en de helft pint. Af en toe verkoop ik iets op bestelling waar ik dan een factuur voor verstuur, maar deze factuur gewoon met een bonnummer van het bonboekje die ik ook gebruik voor de contante verkopen. Nu moet ik nog voor heel 2007 alle bonnen invoeren. Dat zijn 8 mappen vol met kleine bonnen............ Het is me duidelijk je hebt kas- en bankboek en in- en verkoopboek.. Is het ook mogelijk om alleen het kas- en bankboek te gebruiken, kasboek voor contante verkoop en bankboek voor pin transacties en overboekingen. Tevens in het kasboek de (kleine) contante aankopen en in het bankboek de inkopen etc.. Of mag ik dit niet zo doen en moeten alle inkopen in het inkoopboek en alle verkopen in het verkoopboek welke dan verklaard worden in het kas- en bankboek? Dit zou dan betekenen dat ik alles dubbel moet invoeren?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept