loading
Ga naar inhoud

ondernemer2009

Junior
 • Aantal berichten

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

-3

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  25-30
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  kamer van koophandel

Recente activiteiten

 1. Hallo allemaal, Ik heb gelukkig mijn zaak verkocht. Nu het volgende: De betaling van de zaak vindt in termijnen plaats. Ik heb dus nog geen cent ontvangen. De koper gaat mij per maand een bepaalde bedrag betalen. Moet ik daar BTW over gaan betalen? Ik heb geen idee!
 2. Dank u! Dat is snel. Laatste vraag zie boven: Wat als je wel de huurovereenkomst bent aangegaan, maar nu pas achter bent gekomen dat de verhuurder waarmee ik een huurovereenkomst heb getekend niet bevoegd is?
 3. Hallo, ik ben er weer. Ik ben een ondernemer en huur een winkelpand. Hoe kun je uitzoeken of een verhuurder bevoegd is om een huurovereenkomst met je te sluiten? Moeten verhuurders van winkelpanden ook bij de kvk ingeschreven staan? Wat als de winkelpand niet op de naam van de desbetreffende verhuurder die het contract heeft getekend staat? Wat te doen als de verhuurder niet bevoegd is voor het sluiten van een huurovereenkomst?
 4. Bij huuropzegging moet er minimaal zes maanden van te voren bij de verhuurder bericht binnen zijn. Ook als de huurtermijn eindigt is.(op 01 jan 2013). Ik heb meerdere mensen hier naar gevraagd: Iedereen zegt weer wat anders. Mijn advocaat zegt dat de zin krom is en er zeker sprake is van een tussentijds huuropzegging. Een andere zegt dat dit zin geen Nederlands is. De huurbaas heeft bij de ondertekenen van de huurovereenkomst dat wel als tussentijds huuropzegging schriftelijk vastgesteld en zegt nu wat anders. Voor de duidelijkheid ( Er zaten genoeg getuigen bij). Ik kende de term tussentijds toen de tijd nog niet, anders had ik het duidelijker vast gesteld om nu al die gedoe te voorkomen. Maar ja geweest is geweest.... We spraken toen over de term iedere moment kunnen stoppen, als we dat maar binnen 6 maanden aangaven. Nogmaals aan jullie de vraag. Wat is jullie conclusie????
 5. Dus ook als je geen andere bedrijf opricht maar in loondienst gaat, de schuldeiser hun geld kunnen opeisen??
 6. Ben je nog in gesprek met deze mensen? Hoe zien zij jouw huidige situatie? Ja dat ben ik wel, maar hun zitten nu ook in een situatie waarbij ze hard geld nodig hebben en ik neem ze ook niet kwalijk.
 7. Sorry mijn fout. Er is iets fout gegaan. Ik ben natuurlijk blij met alle reacties en wil iedereen daarvoor bedanken. De bedoeling was ok ok iedereen bedanken maar is per ongeluk het bericht verwijderd.
 8. Als je een eenmanszaak failliet verklaart of de verhuurder verklaart het feit. Ik weet dat ik persoonlijk ook failliet ga? Ik heb eigenlijk maar 1 kamer en heb niks op de bank maar sta ook niet rood. Ik heb me laten bergijpen dat wanneer ik failliet ga de schuldeiser in dit geval de verhuurder in de toekomst alleen zijn geld kan opeisen wanneer ik weer een onderneming kan beginnen en Niet wanneer ik in loondienst ben. Ben ik voor de gek gehouden???
 9. Ik heb een vraag over faillissement aanvragen. Ik run een eenmanszaak. Het gaat nu erg slecht met de zaak. De zaak brengt geen geld meer op. Om de zaak te starten heb in het begin een paar duizenden euro's van enkele mensen geleend. Om verwarringen en problemen te voorkomen en hun geld veilig te stellen heb ik contracten getekend waarbij ik binnen 2 jaar tijd al hun geleende geld terug zou geven. Het is nu de tijd om de schulden af te lossen. Ik dacht binnen 2 jaar lukt het wel om alle schulden af te lossen. Jammer genoeg is het niet echt gelukt. Ik heb een contract getekend waarbij ze beslag mogen leggen op mijn inventaris in de zaak. Ze mogen dus alles wat in de eenmanszaak van mij is inbeslag nemen en te verkopen. Nu willen ze geld zien. Ze zitten zelf ook in een onaangename situatie. En ik heb al 3,5 jaar huurtermijn te gaan. Ik zit dus tussen 2 vuren. De verhuurder en de mensen die hun geld willen. De mensen zeggen dat ze een contract met mij hebben en zo de zaak leeg kunnen halen. De verhuurder aan de andere kant wil voor geen meter het contract opzeggen en wil nog van 3,5 geld zien. De verhuurder heeft al 5000 euro van mij als waarborg. Mijn vraag luid??? Moet ik de schuldeisers al mijn inventaris geven om zo mijn schulden af te lossen?? Wat kan de belastingdienst doen wanneer de schuldeisers beslag leggen op de inventaris. Voor de duidelijkheid ( ik ben de belastingdienst en andere mensen behalve die 2 schuldeisers niks schuldig . De schuldeisers vragen geen faillissement aan, alleen willen ze hun geld en dat doen ze door zoals het in het contract staat beslag te leggen op mijn inventaris. Wat kan de verhuuder in zo geval doen? Wat moet ik in zo geval doen?
 10. dank u voor uw reactie. Maar wat houdt het volgende dan in? Bij huuropzegging moet er minimaal zes maanden van te voren bij de verhuurder bericht binnen zijn. Ook als de huurtermijn eindigt is.(op 01 jan 2013). Het is 6 maanden. en Nee hij vertelde heel erg duidelijk dat ik binnen die 5 jaar kon stoppen, zolang ik dat maar binnen 6 maanden aangeef. Ik mijn oom, vader en mijn broer zaten erbij toen het contract werd getekend. Hij zei dat het duidelijk in het contract stond, dat was het eigenlijk.... Ik las het en idd staat er. Alleen pas nu geeft hij er een andere betekenis. Toen was er ook geen enkele sprake van crisis en wat dan ook. Hij garandeerde dat... 6 weken voor het verstrijken van 01 januari 2013 zodat de verhuurder een andere huurder kan zoeken. Zoals ik het nu allemaal lees heb je een standaard huurovereenkomst ( op die huurder na dan) en heb je die bij ondertekening of niet goed doorgelezen of je snapte het niet. Dat laatste gebeurd wel vaker omdat men bij huuropzegging meteen denkt dat men ten aller tijden de huur op kan zeggen net zo als dat je een huis huurt.
 11. dank u voor uw reactie. Maar wat houdt het volgende dan in? Bij huuropzegging moet er minimaal zes maanden van te voren bij de verhuurder bericht binnen zijn. Ook als de huurtermijn eindigt is.(op 01 jan 2013).
 12. Dat is snel dank u. Jah maar lees het ook heel goed. Ik krijg vergoeding voor de de volgende punten: De totale huur van de winkelpand bedraagt negen honderd euro (900) per maand of een deel ervan exclusief verbruikkosten. Zoals gas, water, elektriciteit, gemeentebelastingen, verontreinigingkosten, waterschap, rioolrechten. Afvalstofheffing, kabel tv etc. De genoemde kosten worden door de huurder betaald. De verhuurder doet er een bijdrage in de bovengenoemde kosten van wegen de kamerbewoners. Dit bedrag is 100 euro per maand. Ik krijg geen huurgeld.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké