Jump to content

ijsselg

Senior
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. In mijn btw aangifte heb ik een fout gemaakt waardoor ik zo'n 700 euro teveel heb betaald. Hoe kan ik hiermee het beste omgaan?
 2. Ik heb ze inderdaad ingekocht. Dus dat heeft mij geld gekost. Maar ik bedoel zijn deze kosten aftrekbaar van de brutowinst zoals bijvoorbeeld de aanschaf van kantoorartikelen, een stelling voor de voorraad etc.etc.
 3. Hallo, ik ben bezig met mijn administratie en aangifte. In november 2009 heb ik voor een paar honderd aan producten weggegeven aan een liefdadigheidsinstelling. Hoe verwerk ik dit in mijn administratie? Ik heb een door deze stichting ondertekende verklaring van wat ik precies heb geschonken. Kan ik dit aftrekken als kosten? En de btw??
 4. John, bedankt voor je reactie. Het is me nu bijna duidelijk denk ik. Ik ben m'n administratie al aan het omrekenen. Voor de duidelijkheid: ik tel alle verkopen ex btw op --> dat is mijn omzet ik tel alle inkopen ex btw op ---> mijn inkopen omzet - inkopen is bruto winst Maar nu de kosten: veel zaken zijn wel duidelijk, kantoorbenodigdheden, wat advertentie kosten etc. Maar ik verzend al mijn artikelen per TNT post aangetekend. Zijn dit ook de kosten die ik aftrek om de netto winst te berekenen? Ik neem aan van wel maar vraag het toch maar even. Gerard
 5. Alex, bedankt voor je antwoord. Wil je zeggen dat mijn rekensommetje hierboven goed is?
 6. Mijn vraag is simpel, het antwoord ook denk ik. Het gaat om het volgende: (een voorbeeld) op 1/1 is mijn banksaldo 2000 op 31/12 is mijn banksalco 12000 betaald btw 4000 de inkoopwaarde van voorraad is op 1/1 4000 de inkoopwaarde van voorraad is op 31/12 5000 wat is de winst die ik opgeef aan de belasting: 10000 plus 1000 is 11000 - 4000??
 7. Ik importeer niet, maar betrek mijn spullen van de importeur en van een groothandel. Heeft dit tot gevolg dat ik nooit aansprakelijk gesteld kan worden, en dat ik me dus hiertegen niet hoef te verzekeren? Of zijn er andere scenario's mogelijk?
 8. In mijn webshop verkoop ik op dit moment o.a. bloeddrukmeters. Maar dat zou ik wel willen uitbreiden met een aantal producten. Daarbij denk ik o.a. aan de AED of apparaatjes om bloedsuikergehalte te meten etc.. Steeds vaker hoor je dat klanten een aansprakelijkheidsclaim neerleggen bij een bedrijf. Kan ik me verzekeren tegen dit risico? Stel dat zo'n apparaat een keer niet goed werkt en de behandelde patient komt te overlijden. Stel dat de nabestaanden een claim bij mij neerleggen..? Als ik me kan verzekeren, heeft iemand een tip voor een maatschappij..?? P.s. op dit moment heb ik als onderne
 9. Ronaldinho, bedankt voor je reactie. De prive onttrekkingen en stortingen heb ik verrekend. Ik ben er wel uit (denk ik). Allemaal bedankt!
 10. Je hebt gelijk, je hebt geen inzage in alles. Ik zal m'n vraag inkorten: winst (totale omzet - alle kosten) is € 6.308,99 daarvan moet ik nog afdragen BTW € 1.007,22 vermindering i.v.m.kleine ondernemersregeling € 1.007,22 wat vul ik dan in op mijn IB formulier??
 11. Fred nog een laatste vraag. Doe ik m'n winstberekening zo goed en moet ik € 6.308,99 winst op m'n IB invullen???? voorraad per 31-12 € 2.043,29 Saldo 31-12-2008 € 4.328,78 Saldo 01-01-2008 € 0,00 autokosten € 63,08 winst: € 6.308,99 nog af te dragen omzetbelasting € 1.007,22 vermindering kleine ondernemersregeling € 1.007,22
 12. Toen ik net begonnen was, halverwege 2008 - kreeg ik een brief van de BD met deze tekst: ...op basis van de gegevens die u aan de KVK heeft verstrekt en de beoordeling die op basis hiervan is uitgevoerd, wordt verwacht dat u ondernemer bent voor de omzetbelasting. Om deze reden ontvangt u een BTW identificatie nummer... Gewoon mijn winst invullen bij overige werkzaamheden?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept