Jump to content

Woodsbox

Senior
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Borg of een voorschot vragen is oplossing waar we ook gebruik van maken. Echter kost het allemaal meer tijd en moeite. Maar misschien dat je als onderneming niet aan ontkomt?
 2. Beëindigen van het contract kan, echter lijkt mij voorkomen beter dan genezen. De betaalverplichting blijft echter gaat het om een bedrag van rond de 50,- euro per maand. Dat betekend dat na een paar maanden het bedrag te klein is om een civiele procedure te starten. Hiervoor hebben we Das Incasso al geprobeerd maar zelfs die geven aan als het geld niet te halen is ze adviseren de rekeningen af te boeken als verlies.
 3. Hi Maxn, Daar heb je ook een goed punt, we zitten heel scherp in de markt als er dan een paar klanten tussen zitten die niet betalen heeft dat grote impact. Eigenlijk wil je scherp in de markt blijven en het voor de klant zo makkelijk mogelijk maken zonder poes pas en zo'n klein mogelijk risico op verzuim.
 4. Hallo ondernemers, Doormiddel van dit bericht wil ik jullie advies inschakelen voor het voorkomen van betaalproblemen met onze klanten. Wij sluiten contracten af met zowel particulieren als zakelijke klanten. De klant verplicht zich tot een maandelijkse betaal verplichting. Helaas komt het voor dat voornamelijk de particuliere klant na enige tijd niet meer betaald. Als wij vragen waarom de klant niet meer betaald word vaak aangegeven dat ze het geld niet meer hebben. Om dit te voorkomen zouden wij voor we met de klant een contract aan gaan er zeker van zijn dat de klant de betaalverplichting ook kan betalen. Nu zijn er websites waar je tegen betaling een kredietcheck kunt doen. Echter ben ik benieuwd of er ook officiële kanalen zijn waar je deze gegevens kan opvragen. Hypotheekverstrekkers etc. kunnen een BKR controle uitvoeren, maar andere bedrijven kunnen zich daar niet aanmelden. Een ander idee zou misschien zien de klant een bepaald document aan te laten leveren voor er een contract afgesloten word. Echter weet ik niet of de klant daar überhaupt aan kan komen en waar hij dat moet opvragen. Wellicht hebben jullie nog tips?
 5. Zojuist even met de belastingdienst en de gemeente aan de telefoon gehangen. De te verwachten belastingen zijn volgens hun als volgt: - Overdrachtsbelasting (belastingdienst kon dit niet met 100% bevestigingen) - OZB niet woningen (zowel gebruiker als eigenaar) - Rioolheffing - Waterschapsbelasting - Eventuele ondernemersverenging Meer konden de heren niet verzinnen (alsof het nog niet genoeg is)..
 6. Beide bedankt voor uw reactie. Met de onroerend goed belasting ging ik uit van de ozb belasting. Echter was ik de overdrachtsbelasting vergeten, deze zal er uiteraard ook bij komen. Door de aanwezigheid van riolering zal ik ook rekening moeten houden met rioolheffing. Wat bedoelt u tot slot met omzetbelasting, dat heeft niks met het stuk grond te maken toch? Moet ik ook rekening houden met belasting voor vuilnis of eventuele andere aanslagen?
 7. Een goede avond, Wegens het overwegen van het aankopen van een klein stukje grond probeer ik informatie te achterhalen van de verschillende belastingen die hierover betaald moeten worden. De grond wordt aangekocht voor mijn eenmanszaak en gaat gebruikt worden als opslagterrein. Op het terrein wordt dus niks gebouwd, hierdoor verwacht ik geen onroerend goed belasting te betalen. Er zijn wel een aantal regen putten op het terrein en mogelijk dat er hierdoor wel rioolheffing betaald moet worden. Misschien weten jullie nog een aantal belastingen waar rekening mee gehouden moet worden. Bij deze dan ook dank voor een eventuele reactie. Mvg,
 8. Ik weet uiteraard de persoonlijke situatie niet maar: - Heb je een auto nodig voor je bedrijf of heb je er twee, verkoop er 1. - Kijk of je nog andere spullen hebt die je eigelijk niet nodig hebt en zet ze om naar geld. - Heb je helemaal geen voorraad meer, indien je die nog wel hebt ga ze verkopen. - Heb je een huis verkopen en ga huren Laat aan de bank zien dat je alles op alles zet om het probleem aan te pakken. Als ik om mij heen kijk zie ik nog een laptop liggen die ik niet gebruik of een tomtom. (Dit is mijn visie zeg niet dat ik het juist heb maar dit zou ik doen)
 9. Al 13 jaar ervaring en dan nog gaan adverteren op een forum?
 10. Beste Lezers, Al enige tijd loop ik tegen het probleem aan dat mijn huidige mobiel abonnement afgelopen is. Ik wil nu graag een ander toestel en bundel aangezien de telefoon versleten is en ik vaak buiten mijn bundel bel. Na enig speurwerk ben ik er achter dat het tegenwoordig hip is om of het toestel te lease (hi) of een abonnement aan te bieden waarbij je de eerste 6 maanden 50% korting krijgt maar vervolgens de hoofdprijs betaald. Nu vraag ik me af kan ik het beste een telefoon kopen en er een sim only abonnement bij nemen of tel+ab samen afnemen. Met welke aanbieder hebben jullie goede ervaring en waar hebbe jullie voor gekozen? Mvg,
 11. Zojuist opnieuw de belastingdienst gebeld, kreeg nu iemand aan de lijn die er meer verstand van had. De FOR mag zoals eerder door jullie vermeld opnieuw geinvesteerd worden in de onderneming of het mag gebruikt worden voor een lijfrente/bank sparen. Waar gaat persoonlijk jullie mening naar uit, sparen of investeren?
 12. Op verschillende websites zoals: http://www.zzp-nederland.nl/artikel/fiscale-oudedagsreserve Lees ik nergens terug dat het bedrag geinvesteerd moet worden in de onderneming.
 13. één BV twee BV's en hele hoop BV's. Wat is hier de reden voor, waarom niet één BV opstarten en de aandelen 50/50 verdelen?
 14. @odeon Zojuist even de belastingdienst gebeld en die zeggen dat dit wel mag. Volgens hun is de FOR een boekhoudkundige reserve waarover de belasting later afgerekend moet worden. Of ik het in de onderneming laat zitten of dat ik het in een spaar deposito stop maakt hun niet uit. Ze adviseerde dan ook om juist het geld wel apart te zetten zodat de rekening altijd betaald kan worden.
 15. Blijkbaar begrijp ik de regelingen niet correct. Op de website:Lancelots.nl Las ik het volgende: Vandaar dat ik de woorden "opzij gezet" gebruik. Begrijp ik het goed als ik zeg: het geld wordt boekhoudkundig opzij gezet. Op dit moment hoeft er geen inkomensbelasting over betaald te worden. Indien de reserve wordt uitgekeerd moet dit wel. Ik begreep dat het bank sparen een financieel product is die gebruikt kan worden om de opgebouwde reserve uit de FOR in te investeren. Echter wordt er op een spaardeposito meer rente uitgekeerd. Vandaar dat ik de aannamen maakte dat het misschien voordeliger kan zijn om hier gebruik van te maken. Als ik je goed begrijp adviseer jij om gebruik te maken van bank sparen aangezien daar geen vermogens rendement heffing over betaald hoeft te worden en het beschermd is tegen faillissement? Tot slot jij zegt: Maar dit heeft niks met het bank sparen te maken toch maar met de FOR? Op de website wordt namelijk gezegd: Je zal nog een aantal keer je klomp moeten breken want blijkbaar snap ik er nog vrij weinig van...
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept