Jump to content

kabo

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Is het voor jou niet veel intressanter om bruto geld weg te zetten voor je pensioen en bij onvoldoende geld dit te lenen bij een bank? Lijkt me fiscaal wel aantrekkelijker?
 2. Dat ik niet over het ingelegde geld kan beschikken vind ik niet erg, het is immers voor mijn pensioen. Het nadeel van kort vastzetten is dat je niet de hoogste rente krijgt: https://www.rabobank.nl/images/spaarrekeningen_vaste_rente_298622.pdf Eerder opnemen Opnemen lijkt me ook niet echt intressant: Tegoed Rabo ToekomstSparen opnemen voor einddatum Het tegoed op de rekening Rabo ToekomstSparen is geblokkeerd voor opnames. Wilt u het tegoed eerder contant opnemen en dus niet langer gebruiken als aanvulling op uw pensioen? Dan moet u over het opgenomen bedrag inkomstenbelasting (maximaal 52%) en een boete aan de belastingdienst betalen. Heeft u ToekomstSparen met vaste rente en wilt u het tegoed voor de afgesproken einddatum opnemen, dan maken wij een berekening van de marktrentevergoeding. Afhankelijk van de actuele rente op het moment van opnemen bent u een marktrentevergoeding aan de bank verschuldigd óf betaalt de bank deze vergoeding aan u. In de productkenmerken staat uitgelegd hoe de vergoeding wordt berekend. De vergoeding (meestal 20%) en de administratiekosten (€ 50) worden verrekend met het saldo op de rekening. Of zien jullie dit anders?
 3. Hallo, Ik sta op het punt om toekomstsparen via de rabobank af te nemen voor mijn pensioen. Ik ben 28 jaar en heb een vof en heb berekend om ongeveer 200k te verzamelen voor mijn pensioen. Dan heb je circa 15 jaar ongeveer 1000 pm extra. Wat vinden jullie hier van? En wat betreft de looptijd, vrij laten komen op 65 of al eerder en dan verlengen?
 4. Wij willen binnekort met een mailing mee doen, waar ongeveer 10 andere flyers of brochures in zitten. Nu willen we hier ook aan deelnemen met een flyer met een hoog gadget gehalte, het moet echt iets speciaals zijn. De bedoeling van deze flyer is dat de ontvangers naar onze online brochure gaan met filmpjes en dynamische tekst. Hiervoor hebben we een speciale domeinnaam die dit mogelijk maakt. Hier voor heb ik enkele mogelijkheden gevonden: http://www.dropcard.nl http://www.logoloop.eu We hebben ongeveer 8000 stuks nodig, dus de prijs is van belang. Ook het gewicht moet zo beperkt mogelijk zijn aangezien het via de post vestuurd wordt. Hebben jullie nog leuke alternatieven ?
 5. kabo

  btw en onderwijs

  Nee, je bent niet 19% duurder dan je concurrenten, want die heffen dezelfde btw. En het onderwijs is dat gewend, want dit is ingecalculeerd in de financiering en budgetten. Dat ligt er eigenlijk wie je als concurenten ziet. In het onderwijs zie je vaker dat wordt gerekend met een bedrag van 60k per leerkracht, als gemiddelde voor 1 fte. De een is wat goedkoper, de ander wat duurder. Als wij dus iemand leveren voor 60k komt er dus 19% bij, het is dus lastiger om te concureren met interne medewekers.
 6. kabo

  btw en onderwijs

  Wij zijn een bedrijf dat webapplicaties verkoopt aan het onderwijs. Nu hebben willen we ook aanvullende diensten aanbieden, personeel verhuren aan onderwijs instellingen. In het onderwijs zit je altijd met het probleem dat ze de btw niet terug kunnen vorderen. Hiermee ben je direct 19% duurder. Is er een mogelijkheid om de webapplicatie en of aanvullende diensten via een 2e onderneming te verkopen die vrijgesteld is van btw ? Heeft hier iemand ervaringen mee ?
 7. Ik ben nu met acunetix aan het testen. Je kunt hier een demo van downloaden. http://www.acunetix.com/ Hier heb je wellicht ook wat aan: http://www.acunetix.com/blog/docs/how-to-choose-web-vulnerability-scanner/ Aangezien ik pas net aan het testen ben heb ik nog geen ervarings gegevens.
 8. Ik denk dat het lastig is om het vermogen tegen een gegarandeerd of redelijk gegarandeerd rendement weg te zetten voor 6% voor een langere periode. Waar zou ik dit kunnen doen, met een beperkt risco ? De rente tarieven van de hypotheek en rente tarieven banksparen lijken mij stabieler. Zo ver ik het nu kan overzien lijkt mij zelf investeren de beste keuze. Om de bovengenoemde risico's te beperken kun je natuurlijk ook voor 75% zelf financieren en 25% hypotheek nemen.
 9. In deze voorbeeld situatie is er geen sprake van een bv, maar een vof. Tevens wil ik in deze situatie als voorbeeld nemen dat je het bedrag bijvoorbeeld 200k gewoon op de je rekening hebt staan (dus idd niet beleggen of andere zaken) met een hypotheek voor het huis of dat je het bedrag niet meer hebt en geen hypotheek. Als je er vanuit gaat dat je tussen de 40 en 80k verdient kun je er vanuit gaan dat je met een beperkt bedrag in de 52% schaal zit.
 10. Ik vraag me wel eens het volgende af: Stel je hebt een vermogen van x, wat je momenteel niet nodig hebt. Je bent ondernemer dus je jaarsalaris is wisselend. Je verwacht dat dit de komende jaren tussen de 40k en de 80k komt te liggen. Je wilt graag op termein een huis kopen, is het dan fiscaal intressant om dit huis uit eigen middelen te kopen of een hypotheek te nemen ? En kan iemand dit aan de hand van een rekenvoorbeeld onderbouwen ?
 11. Voor een 26-jarige IT-er, € 32.000,- met index en wachttijd 3 maanden is het geen vreemde aanvangspremie. Maar de eerstejaarspremie zegt sowieso erg weinig: er zijn verzekeraars die het eerste jaar volledig gratis aanbieden en over een looptijd van 5 jaar toch nog als duurste uit de bus komen. Een zinnig vergelijk van premies kan dus alleen op basis van een gemiddelde premie over een wat langere looptijd, bijvoorbeeld 5 of 10 jaar. Nota bene: vergelijken op de totale of gemiddelde premie tot aan de einddatum (leeftijd 65) is weer het andere uiterste: dat is net zo nietszeggend als alleen naar de eerstejaarspremie kijken... Goed, dat was premie. Vervolgens is de vraag wat je daarvoor eigenlijk krijgt: [*]wat voor soort product (budgetvariant, volledige AOV, volledige AOV met uitsluiting psyche) [*]Welke voorwaarden? Iedere verzekeraar / product heeft zo zijn specifieke plussen EN minnen. [*]wel of geen correctiebepalingen inkomen en aanpassing werkzaamheden binnen eigen bedrijf bij arbeidsongeschiktheid [*]Een beperkt aantal verzekeraars biedt ook sommenverzekeringen aan: de uitkering daarvan is onaantastbaar: er wordt dus nooit gekeken naar noch gecorrigeerd op neveninkomsten of een inkomen dat op het moment van schade aanzienlijk lager lag dan wat bij aanvang was opgegeven. Bij normale schadeverzekeringen vind die correctiebepaling wel plaats [*]wel of geen optierecht (periodieke verhoging zonder medische waarborgen [*]Bij een algemene verzekeraar of een specialist [*]Wat is de performance van de verzekeraar: welk rapportcijfer geven klanten deze verzekeraar, ook na schade? [*]Wat is de beloning van de adviseur? [*]Last but not least: is het bovenstaande door de adviseur besproken/toegelicht? Conclusie/mijn persoonlijke mening Leuk zo'n online offerte met "laagste prijs garantie". Maar afgezien van het feit dat iedere adviseur met vergelijkingssoftware altijd de laagste prijs kan vinden, moet je je afvragen of je wel voor de laagste prijs wilt gaan. Mijn keuze en advies zou het in ieder geval absoluut niet zijn: voor mijn klanten zoek ik naar de partij met de beste verhouding tussen prijs, voorwaarden en performance. Dat betekent dus ook dat verzekeraars/producten niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden en performance beoordeeld en vergeleken moeten worden. Hoe zou ik de performance van een verzekeraar kunnen bepalen ? [*]Last but not least: is het bovenstaande door de adviseur besproken/toegelicht? Nee ik ben zelf nog met een vooronderzoekje bezig. [*]Wat is de beloning van de adviseur? Als de gemiddelde prijs/voorwaarden goed zijn, maakt de vergoeding voor de adviseur wat mij betreft weinig uit. Wel of geen correctiebepalingen inkomen en aanpassing werkzaamheden binnen eigen bedrijf bij arbeidsongeschiktheid Wat bedoel je hier precies mee ?
 12. Welke tarieven bedoel je? Er staat geen premie vermeld Mijn excuses: Premie op basis tariefsoort combie €35,31 per maand Premie op basis tariefsoort standaard €93,96 per maand
 13. Inmiddels heb ik het hele topic al doorgespit dit heeft al veel opgeleverd. Op http://www.doeterverderniettoe.nl heb ik een premie berekening gedaan met de volgende gegevens: Leeftijd: 26 jaar Roker: Ja Inkomen: € 40000 Zakelijk rijden: 5000 km Uw beroep: Computersysteemontwerper Wekelijkse uren: 40 Zelfstandig sinds: 01-01-2006 Vaker zelfstandig: Nee Bedrijfsleeftijd: t/m 10 jaar Rubriek A (eerste jaar) Uitkering: 32000 Wachttijd: 3 maanden Arbeidsongeschikheidsdrempel (eerste jaar): 25% Rubriek B (Na het eerste jaar) Uitkering (na eerste jaar) 32000 Wachttijd: 3 maanden Arbeidsongeschikheidsdrempel (na eerste jaar): 25% Stijging voor arbeidsongeschiktheid: CBS Stijging na arbeidsongeschiktheid: CBS Arbeidsongeschiktheids criterium: Beroepsabreidsongeschiktheid Contractsduur 1 jaar Eindleeftijd 65 jaar Kan het wel dat deze tarieven zo goedkoop zijn of zit er ergens een addertje onder het gras ? Is het verstandig om deze verzekering prive of zakelijk af te sluiten? We willen misschien aankomend jaar een bv starten. Blijft bij arbeidsongeschiktheid icm een faillissement de uitkering in de failliete bv of krijg je deze dan privé uitgekeerd? Mod edit: link verwijderd, zie toelichting
 14. Ok bedankt, ik had al van diverse bronnen vernomen inkomen van verhuur van een huis/pand gewoon bij je inkomen opgeteld moest worden. En stel dat je met 2 mensen een huis van 200.000 koopt dan kun je dus een ieder 100.000 in box erbij tellen ?
 15. Weet je waar ik dit terug kan vinden dat 100% zeker niet belast wordt ? En hoe wordt mijn "vermogen" dan belast? Stel dat ik zonder een hypotheek een pand van 200.000 koop en daar huurbrengten mee ga genereren.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept