Jump to content

Sener

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dit kan ook gedaan zijn door ateliers gewoon in NL. Vaak moet je dan wel zelf de stof leveren. Btw, leuke praktijkvoorbeeld, van Danny Jansen!
 2. Oke, ik begrijp de formulering. En dat inkomstenbelasting niets te maken heeft met BTW begrijp ik nu ook enigszins.
 3. Bedankt voor de antwoorden. Het lijkt me inderdaad verstandig om mezelf in te schrijven bij de belastingdienst en KvK alvorens ik begin te verkopen aan vrienden, in de testfase. Want bij kleine ondernemers wordt de te betalen BTW geschorst als deze minder is dan € 1.345 per jaar. Joost, ik heb je collum gelezen, maar weet niet wanneer je de BTW van je inventaris mag aftrekken. @ Fred, als je over de nettowinst nog IB moet betalen, is het toch geen netto meer? Je hebt: Omzet directe kosten variabele kosten ------------------------ minus brutowinst inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting (= het aantal % af te dragen ------------------------ minus nettowinst, deze steek je in eigenzak. De 19% voor machines die ik heb betaald, trek ik die af van het dikgedrukte? Kan het antwoord nergens vinden.
 4. Beste mensen, In de toekomst wil ik een bedrijf starten, daar wil ik nu al wat inventaris voor kopen waar de BTW van af te trekken is, zodra ik sta ingeschreven. Kan ik de BTW, voor een PC en machines die ik nodig heb voor het ondernemen, aftrekken? De aankoopdatum is vóór de ingeschrijfdatum van de onderneming. Welke dingen kan je nog meer aftrekken, naast inventaris. Ook kostuums, voor zaken bijvoorbeeld? En die BTW trek je toch af van de af te dragen inkomstenbelasting (bij een Eenmanszaak), vóór de nettowinst? Wat gebeurt er als ik producten verkoop, zonder me te hebben aangemeld bij de KVK of belastingdienst? Ik draag dan geen 19% BTW af over mijn producten, omdat ik eerst wil testen bij vrienden en familie voor een lage prijs of het wel verkoopt.. Word ik dan gesommeerd om te stoppen, krijg ik een waarschuwing, word ik voor de rechter gesleept of moet ik als nog de geschatte BTW terugbetalen?
 5. Hallo BlueAngel, Als je de ontwerpen af hebt, dan moeten er patronen van gemaakt worden. Dit kan soms bij een atelier, of je kan kijken of je iemand kan vinden op het internet die dit kan doen. Vervolgens kan je er samples (12 stuks ongeveer) van laten maken. Het beste is om dat te doen in Nederland, makkelijk contact, dichtbij etc. Vervolgens kan je met de samples Wehkamp "porren" om het product te koop aan te bieden. Je gaat dan op audiëntie en "verkoopt" je product als het ware aan Wehkamp. Waarom zij het product moeten opnemen etc etc. Als je een eigen webshop wilt, waarop je je kledingontwerpen en de lijn wilt verkopen, kan de Atelier die je samples heeft gemaakt, een grotere oplage laten produceren in het buitenland. Je weet dat de productie goedkoper is in het buitenland, dit is pas relevant vanaf grotere producties. Ik ken een atelier die je hierbij kan helpen, stuur me een bericht voor informatie. En ik hoop je hiermee een beetje goed geholpen te hebben.
 6. Wouter Hol en wrbrand, bedankt voor jullie reacties. Het geeft me een inzicht over dit lastige onderdeel van de 'business etiquette'. Ruben van den Oord, bedankt voor je uitgebreide reactie, goede tips om als ondernemer zijnde, goed zakelijk en toch sociaal om te gaan met contacten! Meer reacties zijn nog steeds welkom natuurlijk.
 7. De vraag is vrij simpel, maar kon er weinig over vinden. Hoe krijg je contact met bedrijven zonder netwerk? Hoe kan je zorgen dat je met bedrijven contact maakt om het 'balletje' te laten rollen? Hoe ontstaat zo'n dialoog? Zeggen dat je student en bezig bent met een scriptie? Dat ben ik niet. Dus hoe trap je deuren open? Doe je dit per e-mail, schrijf je een brief? Pleeg je een telefoontje? Vaak kan dit alleen amar via een algemeen telefoonnummer of adres. En wat zeg/schrijf je dan allemaal? Dit is onderdeel van het "begin", wat vaak het moeilijkste is.
 8. Bedankt voor je reactie. Wist b.v. ook niet dat je de aandelen weer terug kan kopen :) Maar bij een notaris kan ik dus terecht voor de details etc.
 9. Bedankt voor je input Ronaldinho. Toch zou ik er meer informatie en eventueel ervaringen over willen weten, iemand die weet hoe ik aan deze info kom?
 10. Het moet inderdaad geen franchiseformule zijn. @ Jeroen Bakker, min of meer komt het daar wel op neer, alleen dan wil ik mijn bedrijf met een eigen (merk)naam opstarten. Die informatie oftewel "het recept" die zij mij kunnen geven maakt het een stuk makkelijker om een eigen bedrijf op te starten in ruil voor aandelen. Dan heb ik dus niet écht zélf het bedrijf opgestart. @ Jeroen Reith, dat kan ook, maar ik denk niet dat ze het mij zullen verkopen. Aandelen is voor mijzelf ook veiliger. Dan hoef ik tenminste niks af te betalen of zit ik in de schulden als het geen succes wordt.
 11. Over dit onderwerp kon ik weinig vinden op Higherlever en op internet. In het buitenland bestaat er een internetconcept dat ik graag zou willen introduceren in Nederland. Nou heeft dat bedrijf al veel ervarig waar ik gebruik van kan maken. Als ik hier een eigen bedrijf start, met hun hulp en ervaring (moeilijke en dure dingen om zelf te ontwikkelen), als zij mij die informatie geven in ruil voor aandelen in mijn bedrijf in Nederland, wat betekenen die aandelen dan precies? Even een voorbeeld. Ik wil een pizzaria bedrijf beginnen. Dit kan ik doen, maar heb niet de juiste recepten voor een lekkere goede pizza. Dan kan je b.v. Pizzahut vragen om aan die recepten te komen, inruil voor de recepten krijgt Pizzahut 20% aandelen in jouw bedrijf. Gaat dan 20% van een verkochte pizza naar Pizzahut? Ik weet weinig van deze soort aandelen. Kan iemand mij aan de inside-outs helpen? De vraag kon ik niet makkelijker formuleren, ik hoop dat jullie het begrijpen.
 12. Onder rembours kunnen betalen voor klanten van webshops zal de drempel ook verlagen voor mensen om wat te kopen die nieuw zijn met de internet handel en alles (nog) niet helemaal vertrouwen.
 13. "Omzet internetbedrijven kan fors omhoog" Bron: NU Z "De omzet van internetbedrijven in Nederland zou flink kunnen stijgen als klanten op rekening mogen betalen. De bedrijven zouden een stijging van gemiddeld 20 to 50 procent tegemoet kunnen zien. Dit meldt marktonderzoeker Experian. Consumenten die een aankoop van een bedrijf online overwegen zijn vooral bang voor misbruik van persoonlijke gegevens of vanwege ingewikkelde betaalfuncties. Voor een groot gedeelte is dit reden genoeg om van de koop af te zien." Dit las ik net op internet. Hoe denken jullie hierover. En, op rekening mogen betalen, is dat mogelijk, en hoe gaat dat?
 14. Bedankt voor de goede tips! Zoals ik al eerder vermelde is het concept in het buitenland vrij succesvol. Over het onderwerp heb ik me zo goed mogelijk ingelezen op websites om het ook hier uit kunnen voeren. Natuurlijk is er niet 100 % garantie dat het zal slagen, maar ik geloof er in. Wat ik nu zal doen is het volgende: - Ondernemingsplan maken - Ondernemingsplan voorleggen aan iemand uit mijn directe omgeving - Daarna een afspraak maken bij de KVK
 15. Beste forummers, Omdat ik nog geen antwoord heb gevonden op de volgende stel ik hem hier. Al enige tijd ben ik namelijk bezig in mijn hoofd met plannen om een eigen onderneming te starten. Deze onderneming zal bestaan volgens een nieuw concept, die er in dit land nog niet is. Nou ben ik vrij jong, maar ik zal wel mensen/bedrijven moeten voorleggen wat mijn plannen zijn voor eventuele samenwerkingen, en om te kijken of zij mij groen licht kunnen geven. Ik weet het, het klinkt wantrouwend en dat ben ik misschien ook een beetje, maar kunnen deze mensen, die je helemaal niet kent, die niet loyaal zijn, jouw plannen helemaal of deels "pikken", omdat ze er zelf brood in zien? Hoe bescherm je jezelf hier tegen, of kan dat nooit hélemaal? Dan een andere vraag, hoe leg je aan bedrijven waarmee je samen wilt werken plannen voor, om te kijken of ze geinteresseerd zijn? Ik heb geen KVK nummer, gewoon een mail sturen naar een mail adres die je tegenkomt op een site? Zullen zij je dna uitnodigen voor een gesprek? Ik hoop dat ik in het goeie forum heb gepost onder het mom van "Intellectueel eigendomsrecht en kennisbescherming." Ik hoop dat jullie mij een verlossend antwoord kunnen geven.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept