Jump to content

RdenBleijker

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Remy
 • Last name
  den Bleijker
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Nog geen

Company info

 • Location
  Apeldoorn, Nederland
 1. Bedankt voor jullie reacties, het leek mij opzich ook wel een inkoppertje maar kan ik dan het beste alleen vragen naar hun ervaringen met huidige leveranciers of is het beter ook gelijk mijn visie aan hen voor te leggen? Want ik heb zo natuurlijk wel mijn idee erover maar voordat ik het ook daadwerkelijk aanbied ben ik benieuwd naar de tevredenheid over de bestaande leveranciers.
 2. Beste lezers, Even kort ter inleiding, na een aantal jaren in loondienst geweest te zijn geweest heb ik nu besloten om te gaan kijken of ik een lang gekoesterde droom (ondernemen dus) waar kan maken. Ik mis de uitdaging in de loondienst, ik wil juist op de blaren zitten van verkeerde beslissingen, maar vooral genieten van de juiste beslissingen. Ik ben ervan overtuigd dat ik het in me heb om te slagen! Nu heb ik niet direct een innovatief idee maar wil ik een bestaande markt met een andere visie gaan benaderen. Het gaat hierbij om het verkopen van een product. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van waar de markt naar op zoek is wil ik dat graag vanuit de klant zelf horen. Mijn vraag is dan ook, of het een goede zet is om eventuele toekomstige klanten met deze vraag te benaderen zonder dat je eigenlijk al wat te bieden hebt? Wat ik eigenlijk van ze wil weten is waar ze hun producten nu afnemen en of dat voldoet aan de wensen. Ik hoor graag van jullie en ik hoop dat jullie me een stapje verder kunnen helpen in het realiseren van mijn droom!
 3. Als ik deze tekst combineer met je eigen opmerking. Je denkt dat er geen grote markt voor is, heb je een grote markt nodig? En sport leeft in Nederland, individuele begeleiding, er is een markt voor. Werk dat eens uit in een ondernemingsplan, stap sportscholen binnen, kijk eens hoe het eraan toegaat. Ik weet dat er veel begeleiders op uurtarief werken, een aantal heeft de sportschool niet meer nodig, omdat ze zelf genoeg klanten hebben. Ja dat is natuurlijk een goede vraag, dat zou een marktonderzoek uit moeten wijzen. Hoeveel klanten heb je nodig? In die richting zal ik me ook moeten orienteren zodra ik wat concrete ideeen heb. Zoiets als sportbegeleiding klinkt interessant. Ik zat zelf ook een beetje te spelen met het idee om ballen voor alle takken van sport te gaan verkopen. Bij clubs aanbieden maar misschien ook bij (sport)evenementen.. Bedankt voor je reactie!
 4. Enig idee waar ik zoiets kan vinden? Of heb je een voorbeeld voor mij?
 5. Zelfde antwoord als bij Wouter Hol, misschien moet ik inderdaad meer uitgaan van eigen kracht! Bedankt voor je reactie!
 6. Interessante post! Ik had het in mijn eerste post al kort even aangehaald, ik ben zelf heel fanatiek met basketbal en eigenlijk sport in het algemeen. Daarnaast heb ik wat met Amerika, van sport tot kleding en auto's. Daar weet ik zeker van dat ik heel fanatiek in zou kunnen handelen. Maar mijn vraag is dan is daar genoeg markt voor in Nederland? Kun je mij wat vertellen over je eigen ervaring? Wat voor bedrijfje je precies gestart ben en hoe? Franchiser heeft zijn interessante kant, daar ga ik me ook nog maar eens goed in verdiepen. Probleem waarschijnlijk zal wel je hoge eigen inleg zijn. Maar toch de moeite waard om eens te bekijken! Bedankt voor je input!
 7. Momenteel ben ik werkzaam bij de Belastingdienst, waar ik anderhalf jaar werkzaam ben geweest als administrateur.. Het project is voorbij en ik mag helaas niet meer verlengd worden. Daarmee kan ik dus niet zoveel. Daarvoor ben ik 5 jaar werkzaam geweest bij een schildersgroothandel waar ik wel ruime ervaring opgedaan heb met voorraadbeheer, administratieve handelingen, leidinggeven en uitvoerende werkzaamheden. Daar kan ik wel mijn voordeel mee doen maar ik zie mijzelf geen handel drijven in dit product.. Meer vragen of tips zijn zeker welkom, dat houd mij scherp en kom ik steeds dichter bij een duidelijk(er) beeld voor mezelf! Bedankt!
 8. Belangrijk punt volgens mij: Het is nooit het idee wat slaagt, het is de ondernemer die slaagt. Als je het zo stelt dan zou ik gewoon moeten slagen. Is misschien ook wel de juiste benadering, overtuigd zijn van eigen kunnen. Bedankt voor je reactie!
 9. Oei dames en heren, geweldig dat jullie zo massaal reageren! Dat stel ik zeer op prijs, ik wil daarom ook het liefst persoonlijk even reageren op jullie reacties. Helaas kom ik daar nu even niet meer aan toe maar ik zal zsm hierop terug komen en dan hoop ik op meer meningen/ideeen en tips! Super bedankt!
 10. Uitdaging, zelf bepalen wat er binnen je onderneming gebeurd (hoe je dingen aanpakt), loon naar werken en misschien nog vooral wel mijn vaardigheden benutten.
 11. Ik wil niet negatief overkomen maar toen ik jouw bericht las moest ik gelijk hier aandenken. Ga in al jouw enthousiasme niet voorbij aan de consequenties van een bedrijf starten. En wat voor bedrijf je moet starten? we zouden hier misschien wel 100 ideeën aan kunnen leveren maar of je daar wat mee opschiet? Om te beginnen, bedankt voor je reactie. Je zult natuurlijk begrijpen dat dit niet de reactie is waarop ik hoopte maar ik vind het 100% begrijpelijk. Wat ik toch graag even extra wil benadrukken is dat ik zeker niet zomaar in het diepe zou springen en wel degelijk een goed plan voor nodig is om de stap te gaan zetten. Groot verschil met de post uit jouw quote is dat het voor mij niet als een noodsprong voelt maar als een uitdaging. Dus als je tips hebt over hoe ik mijn visie aan moet passen dan hoor ik het graag! Wat betreft het soort bedrijf dat ik zou moeten starten dacht ik al dat ik misschien wat vaag was geweest. Ik hoopte op misschien een paar voorbeelden van ondernemingen die een goede kans van slagen hebben als je er het juiste plan en de juiste inzet op los laat. Is bijvoorbeeld een koeriersbedrijf een idee wat vaak slaagt, of een webshop voor kleding of is langs de deuren gaan met brandmelders een goed idee.. Misschien zou je me toch wat op weg kunnen helpen met voorbeeldjes? Hoe dan ook, bedankt voor je reactie!
 12. Hallo HL bezoekers! Mijn naam is Remy, 27 jaar jong en al een tijd geinteresseerd in een eventueel ondernemerschap. Nu ben ik me al tijden aan het inlezen over alle pros en cons van het ondernemen, wat voor eigenschappen je moet bezitten en vooral wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen onderneming wil starten. Daarbij ben ik tot de conclusie gekomen dat mij een eigen onderneming helemaal geweldig lijkt, vooral vanwege de uitdaging en grotendeels de mogelijkheid om je eigen succes te bepalen. Om niet door mijn eigen enthousiasme verblind te worden wil ik graag even globaal mijn situatie voorleggen aan jullie. Ik sta op het punt om in de WW te komen omdat mijn contract niet verlengd mocht worden. Daardoor moet ik ergens opnieuw gaan starten en zijn er 2 opties, een andere werkgever zoeken of mijn eigen werkgever worden. Nu is, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, het UWV best wel gewillig om mensen een half jaar te steunen bij het opstarten van een eigen onderneming, dus dat is voor mij uiteraard een mooie gelegenheid om die wens te laten uitkomen! Maar nu komt dan het probleem, ik heb nog niet duidelijk voor mijzelf wat voor onderneming ik zou willen beginnen. Ik heb geen idee of dit dan een verkeerde benadering is, want begin je een onderneming omdat je een goed product of dienst kan bieden of begin je een onderneming omdat het ondernemen je zo geweldig lijkt? Ik heb voor mezelf daarin al een aantal afwegingen gemaakt en ben tot de conclusie gekomen dat ik geen dienst aan ga bieden, maar een product. Mijn interesse ligt vooral op sportgebied en dan vooral basketbal. Daar denk ik alleen niet van dat er een hele grote markt voor is in Nederland. Nu zou ik graag van jullie wat tips ontvangen. Het gaat er namelijk om dat ik een onderneming ga starten die voor mijn gezin voldoende inkomsten binnen brengt om goed van te leven, denk aan 1500 euro netto in de maand. Zijn er misschien wat voorbeelden van ondernemingen die met de juiste hoeveelheid passie en inzet je een grote kans van slagen geven? Is bijvoorbeeld het openen van een webshop in kleding, sportartikelen of kantoorartikelen met de juiste inzet en ondernemingsplan een "zekere" onderneming? Of moet je vernieuwend/ onderscheidend zijn in je product? Nou begrijp ik heel goed dat dit vrij amateuristisch overkomt, dat kan goed kloppen want wat ondernemen betreft ben ik ook een amateur. Ik hoop alleen wel dat jullie begrijpen dat ik niet op zoek ben naar redenen waarom ik geen onderneming zou moeten starten, maar wat ik kan doen om misschien in mijn opvattingen aanpassingen te maken en wel ervoor te gaan. Alle tips zijn welkom en ik hoop dan gewoon middels replies een vruchtbare conversatie te starten hier! De ambitie is er, nu het product/idee nog! Alvast bedankt iedereen! Mods: ik heb overal gezocht naar de juiste plek om deze algemene vraag te stellen, dit leek mij de meest geschikte plek. Als dat niet zo is dan hoor ik het graag even!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept