Jump to content

Benjamin82

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Benjamin
 • Last name
  Berends
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Apeldoorn
 1. Dankjewel! Wanneer e.e.a. financieel rond is en bij de notaris vastligt zal ik jullie vertellen wat ik ga doen. Ben nu nog een beetje huiverig om in dit stadium mijn plan vrij te geven op het www.
 2. Hoi Stefan, Bedankt voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk. Een partner zoeken is zeker een optie wanneer de financieringsaanvraag niet rondkomt. Ik vraag me alleen wel af of potentiële partners (websiteontwerpers+bouwers) zitten te wachten om met mij samen dergelijk avontuur aan te gaan. Ken jij dergelijke constructies uit de praktijk? Om met slechts 1 compagnon de samenwerking aan te gaan vind ik geen optie. Deze "specialist" kan nooit zoveel kennis inbrengen als een groep "specialisten". Wellicht kan deze wel een deel van de investering wegnemen maar nooit de gehele investering. Of is deze veronderstelling te kort door de bocht?
 3. Hallo Marco, In eerste instantie heb ik het plan opgesteld met een investeringsbehoefte van 50K. Daarna heb ik het plan laten lezen door een aantal mensen. Deze gaven aan dat het budget voor promotie te laag was om in het eerste jaar het bedrijfsresultaat te behalen zoals ik dat begroot heb. Daarna ben ik gaan kijken met welke media ik mijn doelgroep wilde bereiken en welke respons ik nodig heb om aan deze omzetdoelstelling te voldoen. Hiervoor was een bepaald budget nodig. Hierop heb ik gemeend om, A; mijn plan aan te passen met de optie extra budget voor promotie en B; De omzetprognose naar beneden bij te stellen wanneer dergelijk budget niet beschikbaar is. De bank heeft niet gezegd dat een investering van 100k te groot is, maar heeft wel aangegeven dat dergelijke financiering grote gevolgen kan hebben wanneer het misgaat. Hij vond het zelfs goed dat dergelijk bedrag voor promotie opgenomen was omdat de meeste plannen die hij onder ogen kreeg deze post vaak niet opgenomen wordt. De aanvraag is idd in behandeling. Begin volgende week krijg ik daar bericht van. Mijn cotactpersoon bij de bank heeft al wel aangegeven dat hij geen grote problemen voorzag. Maar dat moeten we even afwachten. Je/Jullie krijgen i.i.g. te horen wat de uitkomst is.
 4. Hoi Alex, Dank voor je reactie. Hieronder mijn reactie op jou schrijven/typen. Dat besef ik mij heel goed... Daarom vraagt de bank ook om extra zekerheid via borgstelling voor de overheid. Uiteraard heb ik studie gedaan naar de markt (macro en meso omgeving met al haar marktpartijen) waarop ik me straks ga begeven. De exacte response rate van de verschillende media weet ik niet. Maar ik weet wel aan welke media mijn concurrenten hun enorme budgetten spenderen. Dus ga ik er van uit dat zij precies weten waar zij haar doelgroep het beste kunnen bereiken. Waar kun je deze cijfers vinden? Is missschien wel handig, om mij ook met promotie te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Ik heb nog geen offertes opgevraagd voor de website. Maar ik heb mijn plan wel voorgelegd aan een websitebouwer en een automatiseerder. Deze hebben mij een prijsindicatie afgegeven voor de functionaliteit die ik voor ogen heb. Het zou idd. jammer zijn als de marketinginspanningen niet het gewenste resultaat opleveren. Met onderzoek kun je een heleboel twijfels wegnemen en terugverdienmodellen onderbouwen, maar er blijft altijd een zeker risico. Dat is ondernemen. groet Benjamin
 5. Hoi René, Hoe kom je erbij dat ik je reacties niet zinvol vind? Wellicht zegt dat meer over jou dan over mij. Alle reacties zijn welkom en zetten aan tot denken. Dus ook die van jou... De marketingkosten zijn nodig om een bepaalde omzet te generen. Wanneer diezelfde marketingkosten verlaagd worden zal ook de omzet verlagen. Zo is dit ook in mijn plan opgenomen. De bank beoordeeld mijn plan op een aantal punten waaronder de ondernemer, het plan de cash flow en de investering(cq eigen vermogen) De eerste drie punten werden als zeer positief beschouwd (beide opties). Het laatste echter niet. Daarom moest ik 30% eigen vermogen creëren. Daarnaast moest de overheid voor een deel garant willen staan. en idd. de bank loopt op deze wijze bijna geen risico en lijkt een financiering al snel gerechtvaardigt. Maar als ik de bank moet geloven dan kreeg ik geen financiering als ze het plan en de ondernemer niets vonden. Dus rené ook jij bedankt voor je reacties ;)
 6. Hallo Marco, Bedankt voor je zinvolle reacties! Het plan wat ik bij de bank ingediend heb bestond uit 2 opties. Bij de ene optie was de benodigde financiering 100k en de andere 50k. Het is duidelijk wanneer er minder aan promotie besteed kan worden het bedrijfsresultaat in het eerste jaar drastisch naar benenden gaat. De promotie vind ik zeer belangrijk, maar weegt niet op tegen de eventuele last die ik krijg wanneer het plan niet gaat zoals ik wil. Daarom ga ik akkoord met een minder bedrijfsresultaat in het eerste jaar. De bank gaf aan (voor wat dit waard is) dat dit een verstandige keuze is en zien nog steeds voldoende redenen om het plan te financieren.
 7. Waar baseer jij dit op? Heb je ervaring met het bouwen van zeer grafisch verantwoorde websites met een groot aantal pagina's en complexe functionaliteit? Zo ja, wellicht kun je dan op basis van mijn functioneel ontwerp een indicatieprijs geven.
 8. René, Als je mijn reactie doorleest kun je zien dat de totale investering inmidddels gehalveerd is naar 50.000. Van dit bedrag wordt het grootste deel geïnvesteerd in een website. Van de 100.000 was de grootste investering niet de website maar promotie. De website wordt idd anders dan de bestaande. Anders hoeven we immers helemaal niet te beginnen. Wanneer de investering meevalt dan is dat mooi meegenomen (wat ik overigens niet verwacht). Dan kunnen we dat gebruiken voor extra promotie.
 9. Het grootste gedeelte van de investering betreft het ontwerp en bouwen van een website met daarachter een database. Daarnast zijn er wat kosten die met het opstarten van een onderneming gepaard gaan.
 10. Bedankt voor jullie reacties! Ben een paar dagen weggeweest dus vandaar de late reactie! (Fred, als ik moet bezuinigen kan dit dus niet meer ;)) maar ben het zeker met je eens. In geval als het fout gaat zal ik idd. veel moeten laten! Omdat een ton aan schuld nogal veel problemen kan opleveren als het mis loopt, heb ik ervoor gekozen om de investering te halveren. Dit betekent dat het toch al forse budget voor promotie geheel zal verdwijnen. Dit zal tot gevolg hebben dat de cash flow drastisch naar beneden gaat en daarmee de omzet in het eerste jaar. Moet de eerste maanden dus behoorlijk veel lawaai maken middels free publicity. Heeft iemand hier ervaring mee? Wellicht kan ik deze vraag beter stellen op een ander forum. Ik heb een familielid bereid gevonden om mij financieeel te steunen in het plan. Deze wil mij middels een achtergestelde lening € 15.000 lenen. Ik ga ervan uit dat de bank dit ziet als "eigen vermogen". Met de borgstelling van de overheid moet dergelijk financiering mijn inziens geen enkel probleem geven. Iemand hier ervaring mee? Las namelijk dat de overheid voor slechts 45% garant staat i.p.v. 80%. weet iemand hoe de overheid hiermee om gaat? bedankt alvast voor de reacties
 11. Hallo René, Hartelijk dank voor je reactie. Ik zou eerst maar eens uit gaan zoeken of de overheid wel borg wil staan voor die 80.000 euro. Dit heb ik ook aan de bank gevraagd. Zij gaven aan dat de bank de borgstelling met de overheid regelt. Daarvoor moest ik als ondernemer wel een provisie betalen van ongeveer 3,5%. Ze gaven ook aan dat het de vraag was óf de overheid dat wilde doen. Weet jij een andere wijze om erachter te komen of de overheid garant wil staan met een bbmkb? Persoonlijk zie ik het somber in zonder enige financiele middelen de volle 100% te kunnen lenen Dus ook wanneer ik 20k leen van een derde partij zie jij geen mogelijkheden om 80k gefinancieerd te krijgen? groet Benjamin
 12. Hallo beste mensen, Ik heb een aantal vragen waar ik als “ondernemer in spé” mee zit. Ik ben ervan overtuigd dat de goeroes op dit forum mij kunnen helpen! Situatieschets Ik ben voornemens een eenmanszaak te starten naast mijn huidige baan. Voor het starten heb ik €100.000 aan vreemd vermogen nodig, aangezien ik geen eigen vermogen heb, lees spaargeld of overwaarde woning. Ik heb onlangs mijn ondernemingsplan voorgelegd aan de Rabobank. Deze waren zeer positief over het plan en zagen een eventuele financiering wel zitten, mits er aan de volgende voorwaarde werd voldaan. De voorwaarde was om €20.000 via een achtergestelde lening (overheid of Agaath) te verkrijgen. Nu blijft er €80.000 over voor de bank om te financieren. Hiervoor moest de overheid overigens wel borg willen staan voor 80%. Nu mijn vragen Wanneer ik geen tante Agaath kan vinden en niet bij qredits’s microfinanciering wil aankloppen vanwege het rentetarief van 9%. Zijn er dan andere (overheids)instanties (provincie, gemeente) die een achtergestelde lening verschaffen? Zijn er nog andere mogelijkheden? Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Wanneer het uiteindelijk niet zo gaat zoals ik wil, en ik niet de maandelijkse rente en eventuele aflossing kan opbrengen wat is dan het scenario? Ben ik hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele bedrag? Moet ik dan binnen 6 jaar het gehele bedrag aflossen + rente betalen aan de partijen waarvan ik het geld heb geleend? Hoe gaat dit in zijn werk? Of houd de borgstelling in dat de overheid dit risico voor haar aandeel (80% van 80k = 64k) dan op zich neemt? Alvast bedankt voor jullie hulp! Groeten Benjamin Berends
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept