debuurman

Junior
  • Aantal berichten

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door debuurman

  1. Ik heb helemaal geen ervaring met franchising, maar hoe wordt zo'n franchise-fee bepaald? Een bepaald percentage van de te genereren omzet, neem ik aan, maar wat is gebruikelijk? Ik heb van meet af aan gedacht dat het simpel moets blijven en dat ik er niet te veel tijd, rompslomp en gedoe mee wilde hebben, maar wellicht dat het bloed toch kruipt waar het niet gaan kan en dat het relatieve succes en de niet mis te verstane vraag me zal dwingen toch in deze wat complexe materie te duiken. Ook best wel interessant eigenlijk. Vergroten van het werkgebied doe ik eigenlijk al. We hebben ook abonnees in Amersfoort en Huis ter Heide. Dat gaat niet gestructureerd, maar ad hoc, qua mond-tot-mond. Ik denk ook zeker te weten dat er binnen de regio nog veel meer te halen valt, getuige het feit dat er net weer iemand uit ons eigen dorp, op 2 blokken van ons adres, abonnee is geworden en nog nooit van ons gehoord had! Ondanks alle flyers, advertenties, kranteartikelen etc... En een trial periode vind ik geen optie. het is te omslachtig en tot op heden heeft niemand het om het geld gelaten.
  2. Rene, bij jouw voorstel zie ik als risico dat je een laag bedrag vooruit krijgt en vervolgens afhankelijk bent van de inspanningen van een derde, die ook fysiek een eind uit de buurt zit. Ik heb liever een stevig bedrag ineens, dat ze dan ook als goodwill o.i.d. in een aantal jaren kunnen afschrijven t.l.v. het bedrijfsresultaat.
  3. Tja, het probleem bij mijn model is, dat ik geen franchisegevertje kan spelen. Ik doe geen centrale marketing, heb geen landelijke partners, geen vast prijsbeleid, prijslijsten, vaste productdefinities etc. Degene die het elders wil gaan doen kan wel profiteren van onze naam, opgebouwde kennis door trial en error op gebied van productmix, doelgroepen marktbewerking, documentatie, selectiekriteria voor partnerbedrijven etc, ik heb een aantal waardevolle contractteksten, een mooie website, ik kan de nieuwsbrief blijven maken, maar dan houdt het wel en btje op. De "filiaalhouder" zal veel lokaal zelf moeten regelen en uitvinden. Ik dacht zelf dan ook aan een lumpsum te betalen voor bovengenoemde support en "vliegende start". Dit bedrag dan gebaseerd op mijn verdienste-model en te verwachten potentieel in het betreffende gebied.
  4. Dank Otto, voor je meedenken. Je hebt er kennelijk ervaring mee en je opmerking over de franchisenemer is absoluut waar.
  5. Bedankt, Rene, ga zeker wat met j suggestie doen. Ben het helemaal met je eens dat je eigen klanten je beste bron van informatie zijn. Natuurlijk heb ik zelf wel een redelijk goed beeld waarom men voor ons kiest, want bij iedere nieuwe abonnee krijg ik dat verhaal weer te horen, maar een gestructureerde vragenlijst kan veel waardevols opleveren. Enne: Deventer zal nog heel even moeten wachten, maar als je iemand weet die de goede instelling heeft om dit werk te doen, dan sta ik voor alles open. Gister nog een gesprek gehad met een mogelijke filiaalhouder in de Randstad. Copy paste naar Deventer is snel gebeurd...
  6. Met alle respect, maar aan abonnees die over 9,95 per maand (dat is dus nog geen 35 centjes per dag) struikelen, heb ik niet zo veel. In alle contacten met de nu dus circa 150 abonnees, is er nooit iemand geweest die het te duur vond. Wel hebben mensen afgehaakt, die alleen bijv. een hulp in de huishouding willen en dan een abonnement erbij te duur vinden, omdat ze niet denken allerlei andere diensten af te gaan nemen. Maar dat is natuurlijk net de grap: je bent verplicht een abonnement af te sluiten en wilt daar vervolgens dan ook gebruik van maken, dus ipv dat je de glazenwasser zelf belt, vraag je het ons, ipv dat je zelf een aannemer belt, vraag je ons. Dus: dank voor de suggestie, maar het is een full-fletched abonnement of niets.
  7. Je hbt er kennelijk ervaring mee. Zoals gezegd: ik wacht de post af. Hierin moet ik ook het logo in hardcopy in drievoud of zoiets bijsluiten. Weet niet wat ze nog meer willen zien. Ik kon inderdaad maar 1 klasse vinden waarvoor onze dienstverlening van toepassing is en wat bedoel je met "woordmerk"? Die kreet ben ik nergens tegengekomen. Misschien ook dat de post hierin duidelijkheid brengt.
  8. Ik wacht nog op de post van het merkenbureau. Ik heb daar in ieder geval ons logo en naam met toevoeging "Particuliere Dienstverlening" laten registreren. Helaas bestond "De Buren" al (een handelsonderneming in Roermond: zowel geheel aandere activiteit als andere regio). Lijkt me wel zinvol dit dus vast te leggen en ben nu benieuwd naar wat er allemaal in de post zit.
  9. Hartelijk dank voor deze KvK tip. Ik heb inmiddels een zeer bruikbaar bestand van bedrijven voor nog geen 25 eurootjes! Aan de slag...
  10. Heb de naam inmiddels vastgelegd. Volgens de KvK kon dat niet, omdat deze te algemeen was. Heb het nu via het Benelux merkenbureau ingeschreven. Dank voor de suggestie!
  11. Dank Jeroen, maar dat hebben we dus al geprobeerd. Er komt helemaal niets uit! Er was zelfs een abonnee, die op eigen initiatief maar liefst 5 nieuwe abonnees had aangebracht. Die hebben we Ämbassadeur van het jaar gemaakt en anderen aangspood hetzelfde te doen. Bij 5 nieuwe abonnemeneten een abonnement cadeau. Zilch reactie. Men gaat kennelijk niet actief voor ons de boer op, maar praten het wel door. 90% van onze klanten komen via via.
  12. Klopt ehlemaal. En daar krijg je betrouwbare bedrijven voor, die onze abonnees ee streepje voor geven. Daarnaast zien wij persoonlijk op correcte afhandeling toe.
  13. Zie mijn overige reacties, rene, gewoon even geen tijd gehad. Nu dan dus wel. Ik weet zeker, dat we niet aan onze "taks" zitten en dat erveel meerin moet zitten. De suggestie verderop, dat ik zorginstellingen en woningcorporaties kan benaderen, maar ook de bedrijven in de regio, zijn heel nuttige tips. Het zijn dingen, die je zelf ook al eens overdacht hebt, maar dan kwam er weer wat tussen en nu is alles weer opgerakeld als het ware. daar moeten we dus mee aan het werk. Een bestand met bedrijven met werknemers vanaf 20 man in de regio heb ik hard nodig. Enig idee? O, enne: maadag 6 april heb ik een gsprek met een mogelijke franchisenemer!
  14. Klopt. En dan krijg ik nog straf van Rene ook! We hebben het nogal druk gehad ineens, ook prive, en nu weer even tijd voor reflectie. Dus: sorry voor geen reactie, maar allemaal hartelijk dank en we gan ermee aan de slag!
  15. Prima idee en daar had ik ook wel al aan gedacht, alleen hoe krijg ik zo'n bestand? Ik weet dat er nationaal opererende organisatie zijn, zoals lekkerleven, die dit aanbieden (landelijk) en ook grote werkgevers onder hun klanten hebben. Zo groot wil ik dus helemaal niet worden, maar er kan een aantal bedrijven in de regio zijn, die hier wel voor voelt. Er zijn wat kleinere industrieterreintjes in de rgeio, maar hoe kom ik aan het bestand van bedrijven, hier gevestigd, met zo'n minimaal 20 man personeel> Enig idee? Dank voor je reactie trouwens!
  16. Hi Elsbeth, Ik weet niet welke producten en/of diensten je wilt toelichten, maar ik ben er van overtuigd, dat als je het kan voorkomen (en je bestand qua klanten dus niet te groot is), je beter niet met email kunt werken. het is zo gemakkelijk weggeklikt, er wordt diagonaal doorheen gescand en het i vergeten. Dat is als je niet sowieso al in de spam-bak terecht komt. Wij maken tweemaandelijks een nieuwsbrief van 2 kantjes A4, op goed papier. De nodige weetjes, een nieuwe dienst, een anecdote, een persbericht, van alles en nog wat. het is iedere 2 maanden wel iets waar ik weer tegeop zie, maar op de een of andere manier lukt het wel telkens weer en onze abonnees zijn enthousiast. Daarnaast heb ik voor de website een digitale pdf versie. Kijk maar eens op onze site (zie mijn profiel) en dan onder "Burengeruchten". Mocht je het een onmogelijk nare opgave vinden om zo'n nieuwsbrief te maken: misscien dat ik je ermee kan helpen. mod-edit: link verwijderd, is ook via profiel te vinden
  17. In 2005 ben ik, samen met mijn vrouw, een unieke organisatie voor particuliere dienstverlening begonnen. Middels zeer persoonlijke service lossen we alle problemen van abonneehouders op die zich voordoen op gebied van onderhoud van huis, tuin en computer. Ook verlenen we persoonlijke assistentie, als administratie en vervoer in de eigen auto. De abonnees bellen 1 telefoonnummer en alles wordt geregeld; van oppas tijdens de vakantie tot het uitzoeken en plaatsen van een nieuwe keuken, van schilderwerk tot schoorsteenvegen... Voor het invullen van professioneel vakwerk hebben we een select gezelschap partners (loodgieters, hoveniers, schilders, aannemers...) onder contract staan. In juni 2007 bereikten we de magische grens van 100 abonnees (9,95 per maand is het tarief). Voorzichtig schatte ik in dat we eind 2008 dan de 200 moesten hebben gehaald. Per vandaag zitten we op 140 abonnees (inclusief het nodige verloop van verhuizen, sterfte en opzeggingen). Inmiddels hebben we er van alles aan gedaan om groei te bewerkstelligen: free publicity (veel nieuws hebben we helaas niet meer te melden, dus beperkte interesse bij pers), een advertentiecampagne in de lokale bladen, het ronddelen van honderden flyers, een mailing in samenwerking met een multinationale leverancier, in de tweemaandelijkse nieuwsbrief de nodige acties voor het aanbrengen van nieuwe abonnees... Maar we blijven maar rond dit aantal zitten. Onze doelgroep is tweeledig: enerzijds de senioren die graag zelfstandig blijven wonen en anderzijds de jonge gezinnen/tweeverdieners die geen zin/tijd hebben om alles te regelen. We hebben in 2008 een topjaar gehad en dit jaar zal weliswaar minder, maar niet slecht zijn. Ons verzorgingsgebied telt zo'n 100.000 inwoners en daar MOETEN gewoon meer geinteresseerden zijn. Ook al omdat de bestaande abonnees zeer tevreden zijn en zich afvragen hoe ze het hiervoor zonder ons gered hebben. Ik heb niet als verwachting 500 abonnees te halen (dit is ook niet meer hanteerbaar voor een bescheiden vof zonder personeel), maar 135....? Ik realiseer me goed dat het behouden en verder bewerken van bestaande relaties profijtelijker kan zijn dan het winnen van nieuwe, dus daar werken we ook aan. Alleen die nieuwe zijn absoluut nodig voor een gezonde basis. Heeft er iemand een zinvolle suggestie hoe we ons bestand actief verder zouden kunnen uitbreiden? Alvast hartelijk dank voor jullie moeite. Het is een fantastisch mooi forum. Joost Vellinga Edit door moderator: even je plaatje flink verkleind, het trok het forum uit z'n lood :)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.