Jump to content

leuker5

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Klaas
 • Last name
  Muller
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  MKB Metaaluni

Company info

 • Location
  Almelo
 1. Uitgaande dat ik op leeftijdt ben en mijn huidige bedrijf wil stoppen.Dus ik verkoop mijn inventaris en wil het bestaande bedrijfspand verhuren.Het inventaris is dan de stakings winst . Dit wil ik herinvesteren in een nieuw te bouwen bedrijfspand voor verhuur. Zodat mijn bedrijfs doelstelling is veranderd.Dus de nieuwe bedrijfs opzet is dan verhuur van OG ectr ectr . Valt dit ook onder art 3.64 Wet IB 2001?
 2. Als ondernemer moet je wel toestaan dat een ander over je werk oordeelt.Dan gaat het er niet om wie of wat je bent. Immers kijkt een ander naar je werk (dus het businessplan ) geeft het vertrouwen dat je je zelf ook niet wat wijs maakt.Anders vertaalt het voorkomt een vroege noodstop met remsporen.Dat kost wat , maar een noodstop kost door de bank vele malen meer De grootste onbetaalde rekening die open blijft staan alsdan is Uw eigen gevoel in deze. Stel je zakelijk op en ga het niet anders doen zoals het normaal gebeurd en maak je daar onder geschikt aan. De belasting kijkt ook niet naar het persoon maar naar de feiten en cijfers van Uw onderneming ectr.
 3. Golfkartonschredder?Zou kunnen.De winter heeft ons zeker wel verder geholpen maar zoek toch een produkt wat ons enige jaren verder helpt.Ik zoek het zeker niet in grote kapitale intensieve technische systemen ectr.Wij hebben reeds RVS onderdelen geleverd voor een nieuw wegdek , Modislap.Een proefvak is reeds gelegd, maar het vervolg zal nog wel even op zich laten wachten.
 4. Er is meer als voldoende vak technische kennis op de werkvloer aanwezig.Werk en denk niveau is HBO .Ons bedrijf zit in de groep MKB metaalbewerking.Het machinepark is uitgebreid en hebben we de machine niet dan ruilen we wat in of kopen het. ectr .Het is geen stofafzuiging maar huisvuil afzuiging.Toegeleverd in onderdelen .Toepassing steden. Echte ambachtslieden, ja.Ontwikkelen , ja.
 5. Ik zoek een innovatief produkt wat past in onze mogelijkheden en daar komt china dus niet voor in beeld.Onze interesse is techniek in z'n volle omvang.Wij maken onderdelen van tekening, maar ook de hoed en de rand.Alle faciliteiten zijn aanwezig om dit te doen.Heb je dit jaren gedaan dan is het bedenken van iets niet moeilijk echter een produkt vinden om te maken en te vermarkten is anders .Daarom op zoek naar een idee? Een ding hier noemen wordt namelijk lastig. Goede ideeen komen vanuit jezelf en zijn vaak gerelateerd aan onderwerpen die je interesse hebben, waar je veel vanaf weet. Beetje brainstormen kan natuurlijk wel hier maar dan zul te toch echt de eerste aanzet moeten geven cq. input/denkrichting mod berichtje: beste leuker5, plaats jouw tekst aub na de [ /quote]
 6. Wij zitten in de algemene machine bouw die zijn toepassing vind in, bv, huisvuil afzuigingen en daar de onderdelen voor ectr. Deze toepassing is voor de grote binnensteden.oa machine kamers ectr. Wij maken geen RVS toepassingen in plaat of andere constructie's.In de verspaning doen we wel RVS ectr. Waar worden de machines voor gebruikt? Doelgroep nog niet bepaald ,omdat we gewoon op zoek zijn naar een produkt wat past in de huidige opzet van het bedrijf ectr .
 7. Hoi, Omdat er niet meer zoveel vis in de bekende visvijver zit.ectr ectr.Zijn wij als machine fabriek op zoek naar een innovatief idee (produkt) ?Alle faciliteiten zijn aanwezig om een produkt te maken ectr ectr. Nu het nieuwe idee nog ?
 8. Dat er ooit een eind afrekening zal komen dat is mij bekend.Derhalve je kunt blijven zitten waar je zit en dan afwachten wat het gaat kosten en dat is nu net niet mijn bedoeling.Als ik alleen over een FOR moest afrekenen zou ik niet zo moeilijk doen. Wat zijn de grooste posten op een balans die in aanmerking komen bij een fiscale afrekening. Dat zijn bij ons het bedrijfsgebouw en de aanliggende kavel industriegrond en de machines inventaris. Dan heb je gauw een verhouding van 20 op 1.Dus de fiscale afrekening loopt dan vrij hoog op en ook nog eens voor de vennoten die ooit een vervroegde afschrijving hebben genoten. Dat je over de for moet afreken is mij ook bekend en af kunt storten ectr ectr uitgaande dat alle kleine beetjes helpen . Dat ik belasting moet betalen heb ik niet zo'n probleem mee maar alles in redelijkheid en zeker als je er een leven voor gewerkt hebt.Maar daar zijn spelregels voor bedacht niet door mij en zal er dus naar gelang gebruik van gaan maken. Mijn toekomst plan zou er als volgt uit gaan zien : 1.Kavel bouwgrond verkopen vanuit de VOF 2.De FOR voor alle vennoten afstorten. 3.Oprichten de nodige BV's . 4.Geruisloos de gehele VOF inbrengen en deze uit laten zakken. 5.Zodat we uiteindelijk een BV ontroerendgoed gaan verkrijgen en een BV inventaris.(noem het zo maar even) 6.Nu kunnen we het uit deze bv later gaan verhuren.(het is mij nog niet geheel duidelijk in hoever dit risico's opleverd ectr ?). 7.Nadat wij ons bedrijf niet meer wensen uit te oefenen kunnen we de BV inventaris verkopen of einde verhaal maken. En over dit bedrag afrekenen. 8.Zodat we nog een inkomsten born overhouden uit BV OG. Opmerking: Heb nog niets gedaan dus het kan alle kanten op en daar neem ik de tijd voor .
 9. Zit er ook een tijds factor aan verbonden als je alsdan de boel wilt verkopen in een bv structuur.
 10. Nee alles zit in de VOF zoals machines inventaris en het bedrijfspand en geen prive geld leningen of borgstellingen of wat dan ook.
 11. Het is niet zeker dat mijn zoons de firma over nemen van wege het feit dat m'n zonen weten wat het is om als zelfstandige een bedrijf alsdit in stand te houden is ectr ectr. We werken namelijk al meer dan tien jaar samen dus het zogenaamde doorschuiven is geen belemmering.Je moet er gewoon aardigheid in hebben om het te doen niks meer niets minder. Ze hebben dus maar een keer de kans om het te doen . Derhalve worden we er met elkaar niet jonger op en moet ik op een bepaald moment naar een eind datum toe werken .In Nederland als regel land moet je daar gewoon de tijd voor nemen.Mijn bedoeling is als de beide zonen het niet willen het ontroerend goed te behouden en te verhuren ectr ectr. Dit bepaald dus de grootste som bij een fiscale afrekening ectr ectr. Zou het dan niet verstandig zijn om de gehele VOF geruisloos in een BV onder te brengen en dan na drie jaar een besluit te nemen ?Misschien is dan de economie ook weer beter! Alle twee zoons hebben een goede technische HBO opleiding en zijn middel de dertig dus daar hoef ik me geen zorgen om te maken.Maar niks doen gaat teveel kosten ectr, ectr ,en in het kader van hoofdelijke aansprakelijkheden binnen de VOF moet je in de pas laten lopen met de uiteindelijke bestemming van het geheel. Ben er nog niet uit.
 12. Is het verstandig een bestaande VOF om te zetten naar een BV stel geruisloos ? I.V.M planmatige voorbereiding van bedrijfs eindiging en of bedrijfsopvolging.Anders gezegd op dat moment moet men er klaar voor zijn ,dat wil zeggen dat de onderneming verkoopbaar is tegen aanvaarbare fiscale afrekening.VOF met een behoorlijke stille reserve. De vennootschap bestaat uit vader en twee zonen met vervroegde afschrijving.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept