Jump to content

Mavis

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk en ben net begon
 1. Dank beiden, ik zal zeker deze format gebruiken! Was al halverwege, maar maakt niet uit komt goed! Nogmaals bedankt!!
 2. Begrepen! Ik zou het fijn vinden als u uw licht er over kan laten schijnen. Ik luister graag naar uw mening! Ik heb vorige week al alle ins en outs otrent de BBZ aangevraagd en heb ook al een afspraak staan om het in te leveren!
 3. Dank je Danny, Daar was ik al mee bezig. ;-) Ik heb flink geschrapt en ben bezig mij plan in het Nederlands te herschrijven!! Mag ik hem dan even naar je toe sturen?
 4. Dank voor uw uitgebreide analyse! Ik had al Danny benaderd maar heb geen reactie kunne krijgen. In ieder geval bedankt!
 5. Dank voor je respons, Ik moet inderdaad zowiezo het plan herschrijven. Juist omdat ik niet alle concepten kan gaan starten het concept zal dan zijn voor wat de bbz betreft (zie businessmodel op pitch) Community + Knowledgebase + software als 1 concept. Want investering hiervoor is het minst! En de overige twee concepten in de webshop gegoten via een andere weg: incubatie! Ik heb al sinds 2009 contact gelegd daar en alle partijen zijn al klaar om te starten, ik moet alleen machines daarheen en prototypes hierheen halen. Ik heb ook al geïnteresseerde afnemers (grootste draad leverancier ) maar ze moeten wel wat in handen hebben om te kunnen zeggen op zwart wit hoeveel van wat ze willen afnemen! Wat betreft de bedragen die nodig zijn die kan ik je wel opsturen, voor wat betreft de nieuwe splitsing: BBZ versus incubatie. Wat de accountant gemaakt heeft is in "vision planner" (dit heb ik ook naar je gestuurd). Maar ik ken dat niet volgens mij kennen de meeste accountant en banken dit wel. Let wel dit is slechts een gedeelte van wat er daadwerkelijk komt. Maar als ik het afbetaald heb dan zal ik wel het beste eisen, nu kan ik niets eisen als ik nog niet betaald heb! ;-) Maar goed ik wil het eerst zo proberen via de BBZ om te zien of ik de eerste deel kan implementeren. Ik stuur u straks even een pm met de gegevens. Dan heeft u denk ik een beter beeld! Ik zal verder ook Inno Squad en Nico Schouten ook benaderen, wellicht dat ik dan toch een stap verder kom! Ik geloof zeker in mijn idee alleen al daarvoor ga ik vooral door ook al heb ik die zak geld niet!! ;-)
 6. Beste heer henkh, Ik heb een heel goed door getimmerd plan! Ten eerste de reden waarom ik maar 2 vellen vel heb gehad is dat hij mij niet geheel met lege handen wilde laten om een pitch te geven zonder een prognose, aangezien ik het geld niet had om hem in een keer te betalen. Dit is een compleet beschreven financieringsplan met motivatie en businessplan die gemaakt is in een software die de banken ook hanteren om hun financieringen te beoordelen. Ik heb hem die complete 1000 euro nog niet kunnen geven (en dus ook logisch dat ik niet het gehele plan krijg). En ik heb me vergist het is een prognose voor 4 jaar! Ten tweede wat adviseur land betreft daar ben ik al achter gekomen dat er hele goede zijn maar dat er ook slechte adviseurs tussen zitten. Sinds ik gestart ben in 2009 heb ik in totaal 2500 euro op die manier bij elkaar kwijtgeraakt. En ben ook al een keer belazerd (nog eens 2500 euro) omdat ik geprobeerd had via een consultant die mij zou helpen met het bouwen van een portaal. Dit is vooral zo omdat zij eerst geld willen zien alvorens advies uitbrengen of überhaupt een traject met je willen starten. Tragisch want zo kunnen ze ervandoor met je geld zonder echt iets voor je gedaan te hebben. Ik ben inmiddels ook al bij 2 banken geweest, maar die willen nader info omtrent de zekerheden hoe ik denk hen terug te gaan betalen en om het feit dat het om een relatief nieuw technologisch concept gaat (en zij hier geen vergelijking materiaal voor hebben om te kunnen bep. hoe succesvol het zou kunnen zijn) wilden zij graag een volledige fin. plan zien. En dat heb ik natuurlijk niet kunnen weerleggen omdat ik de financieringsplan met motivatie niet in handen heb. Ik heb hen de situatie uitgelegd en laten weten dat zodra ik de accountant afbetaald heb ik hen die fin. plan zou doen toekomen (het is een heel rapport). Ten derde, nadat ik al bij deze banken was geweest kreeg ik een uitnodiging voor het pitchen van mijn idee (deze partij had ik al begin dit jaar benaderd). Nu dat ik weet dat ik in een pre-incubatie traject mag gaan zitten wilde ik weten wat mijn mogelijkheden zijn en hoe ik dit het beste aan kan pakken om toch nog mijn gehele plan uit te voeren hoe ik dit voor mij zie. Ik wil je best het een ander toesturen zodat u ernaar kan kijken. Maar kan en wil niet veel inhoudelijk hier kwijt over mijn idee. Ik stuur u even een pm!
 7. Oh zag nu je volgende post ...........ik geef het niet op hoor en ben ook bij alle andere branches verder aan het zoeken. Dus daar zal het niet aan liggen. maar ik ga vrolijk verder ik ben niet te stoppen wat dat betreft. Het zal me uiteindelijk wel lukken die baan. ;)
 8. Ok duidelijk! Bedankt nogmals!
 9. "Waarom 5 concepten? Ik krijg een beetje het idee dat je denkt als het een niet loopt zal het ander wel gaan. een soort verkeerde risicospreiding dus". Nou het is zeer zeker geen risicospreiding, dat is in ieder geval niet mijn gedachten gang. Het idee bevat 5 onderdelen die het compleet maakt naar mijn insziens het is niet zo dat die 5 concepten los het andere zal gaan dekken het vult alleen maar aan. Maar goed ik snap dat ik eigen inbreng moet hebben. Geloof me maar dat ik al heel wat heb ingebracht, aan coaches. marketing strategieplan etc. En ik ben al 3 jaar op zoek aan het solliciteren! Alleen het wilt niet lukken. Ik heb alles bekostigen door al zelf zelfgemaakte producten te maken en te verkopen, maar dat gaat niet hard genoeg qua inkomsten. Het beste zou zijn bij helemaal niemand aan hoeven kloppen maar dat is in mijn geval al helemaal niet realistisch ook al vind ik een baan voor 40 uur in de week en toch blijf ik het proberen. Ik heb dus iets heel onrealistisch gevraagd blijkt dus ten aanzien van de BBZ, want daar ging het mij om. Ik heb sinds mijn 15e leeftijd gewerkt, van krantewijk, bollenpellen, mac donalds, bij een bank tot ICT bedrijven. Ik ben helemaal niet vies van werken maar heb door omstandigheden nu sinds aug. 2008 thuis gezeten in 2009 weer aan de slag gegaan maar als eerste eruit gezet (uitzendbasis) door economie en het bedrijf moest gaan bezuinigen. En sindsdien op zoek! Ik heb al de schaaf erdoorheen gehaald en ga dus kleiner beginnen en zal dan ook aanzienlijk minder nodig hebben. Ik zou dan bijvoorbeeld met 30.000 kunnen starten want al het nodige daarvoor heb ik al gedaan. Maar ik begrijp dat mensen in mijn situatie die geen suiker oompjes hebben het ondernemen kunnen vergeten? Maar goed ik snap het en wil u beide danken voor u tijd en aandacht!
 10. Danny, Dank voor uw antwoord! Maar ik had toch liever een antwoord op de vraag omtrent de 5 concepten die ik kan opbreken (= dus vele malen kleiner beginnen) en dan pas verder. Dan heb ik aan het eind ook veel minder nodig. Ik vind het helemaal niet erg om mij eerst te bewijzen dat wil ik ook! Maar kan dit en mag ik dit doen? Dit betekent dan simpelweg dat ik mijn plan moet herschrijven. Henkh, Dank voor uw antwoord! Ik heb de gehele investering nodig voor Inventaris, machines, autos en aanloopkosten maar ook research kosten, personeels kosten, productiekosten, vervoerskosten, verzekeringen, algemenekosten en verkoop kosten. Ik probeer dan ook voor mijn prive schuld een oplossing te vinden, vandaar ook o.a. mijn vraag!
 11. Ik heb net een aantal dingen gelezen omtrent de BBZ. Ik heb er een vraag over. Ik heb een aantal prive schulden en een melding bij de BKR van mijn mobiele telefoon abbonement. Verder heb ik een bedrijfsplan en een accountant die voor mij een geheel nieuwe financieringsplan en bedrijfsplan in elkaar heeft gezet die met zo'n programma is gemaakt die de banken gebruiken volgens zijn eigen zeggen. Nu heb ik vorige week een pitch gegeven van mijn idee en ben geacepteerd voor een pre-incubatie. Nu is het zo dat zij mij gaan begeleiden van begin tot eind. Ik was al 2 jaar lang bezig bij de gemeente te zeuren of ik in het BBZ kon maar mijn toenmalige klantmanager werk die mijn plan nooit gezien had weigerde mij door te sturen. ik heb doorgezet en zelf voor allerlei coaches betaalt (met mijn uitkering van 996,- p/mnd) en nu ben ik bij de accountant die ruim 1000 rekent voor die financieringsplan etc. Die kan ik natuurlijk niet in een keer betalen. Ik heb wel een 2 vel papier van hem gehad met prognose voor de komende 3 jaren. Nu is het zo dat ik ook al mijn eigen ondernemersplan en financiele prognose ( 2 pag. van accountant) en pitch naar 2 banken heb gestuurd (triodos en Rabo) die willen allebei motivatie zien van hoe ik denk de boel terug te kunnen betalen dus zekerheden. Ik weet zeker dat mijn plan successvol zal zijn maar ga volgende week woensdag inloopspreekuur voor BBZ om aan te horen wat de voorwaarden zijn etc. Ik heb een investering nodig van 300.000 euro om te beginnen. Ik weet dat ik met dat bedrag niet aan hoef te kloppen bij de BBZ want zij gaan maar tot 32.900? Maar goed omdat mijn idee uit 5 verschillende concepten bestaat kan ik het opbreken en eerst een concept doen en de rest via de de incubatie. Dan zou ik wel via de BBZ aan kunnen kloppen. Wat zijn mijn kansen en hoe kan ik dit het beste bij hen brengen? Want zullen ze dat accepteren dat ik 2 verschillende dingen doe? En mag dat wel? Anders moet ik helemaal niet bij die BBZ terecht, maar ik heb niet genoeg om mijn vaste lasten te betalen en ben te lang uit roulatie en vind heel moeilijk werk ondanks mijn HBO achtergrond (in de ICT). Ik denk dan aan een BMKB regeling via de banken aan te vragen aangezien ik toch al de steun van een incubatie heb. Maar voor nu moet ik wat verzinnen en ik weet dat ik een baan nodig heb maar makkelijk is het niet. Wat voor advies kunt u mij geven? Groet, [titel aangepast - mod]
 12. Beste mensen, Dit zijn mijn allereerste vragen! Ik wil een internet sociale community (met een webshop/community/knowledgebase) website opzetten. Daarbij wil ik de nieuwe 4 p's toepassen (http://www.management-issues.com/2010/2/10/opinion/rip-the-4ps.asp ) en social media businessstrategy aangezien dit laatste een onderdeel is van het totale strategy zou ik graag hulp willen krijgen bij het uitwerken van mijn strategiebepaling in mijn businessplan. Ik heb 4 concurrenten op de markt (die tussen 2005 en 2008 gestart zijn en enorme success geboekt hebben), maar ik kan heel weinig informatie vinden van een tweetal mede omdat ze wat later opgericht zijn. Hoe kom ik alsnog aan de nodige informatie om zo aan de weaknesses en strength te komen? Doordat ik zoveel in een wil gaan doen kom ik er niet helemaal uit omtrent hoe ik mijn businessplan zo helder mogelijk moet houden. Ik ben anders bang dat ik teveel overbodige info opschrijf. Kan iemand mij helpen? Hopelijk kunt u mij een pm sturen dan kan ik wat meer inhoudelijke info geven! Groet, M.A.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept