Jump to content

CDW

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Michiel
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  internationaal onder

Company info

 • Location
  Enschede
 1. Ja, precies.. Dit stukje tekst: "3.3.2 Naam en adres van de leverancier en afnemer Een verplichte vermelding is de naam en het adres van de leverancier en van de afnemer. In beginsel gaat het daarbij om de juridische naam. De gegevens zijn onder meer van belang om te weten van welke ondernemer de belasting moet worden geheven. Het gebruik van de handelsnaam is geoorloofd, mits deze handelsnaam in combinatie met het adres en de woonplaats als zodanig bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd. Vermelding van alleen een postbusnummer is niet voldoende. De gebruikte handelsnaam mag niet leiden tot verwarring. Het adres is de plaats waar de ondernemer feitelijk woont of is gevestigd. Bij fiscale eenheden is het gebruikelijk dat de naam van het onderdeel van de fiscale eenheid dat de prestatie verricht op de factuur staat"
 2. Bedankt voor de reactie, kon antwoord eerst niet vinden, maar het schijnt alsnog op de site van de KvK te staan..: "Uiteraard vermeldt u de handelsnaam van uw onderneming op uw correspondentie. Voor Coöperaties, Onderlinge Waarborgmaatschappijen, B.V.’s en N.V.’s geldt tevens dat wanneer de handelsnaam afwijkt van de statutaire naam zij eveneens de volledige statutaire naam moet vermelden. B.V.’s en N.V.’s moeten ook de statutaire zetel van de rechtspersoon vermelden." Dus ik ga er maar vanuit dat dit ook geldt voor buitenlandse vennootschappen die belastingtechnisch als B.V.'s beschouwd worden... En verder concludeer ik uit je antwoord dat onze leveranciers WEL mogen adresseren aan de 'handelsnaam'?
 3. Beste, Al even de database doorzocht, maar kon niet een antwoord vinden op de specifieke situatie waar ik een vraag over heb. Over 2009 had ik een eenmansnaam onder de (fictieve) naam "ABC Import". Nu wilde ik deze voort laten zetten in een nieuw opgerichte Ltd, alleen de naam ABC Import mocht niet meer gebruikt worden van de Engeles KvK, dus vervolgens Ltd opgericht onder (fictieve) naam "DEF Import Ltd" Omdat ik voor alle klanten en afnemers de sitatie zonder extra rompslomp wilde laten verlopen, heb ik op ZOWEL het inschrijfformulier van de KvK ALS op het inschrijfformulier van de Belastingdienst aangegeven dat de Ltd onder twee handelsnamen zich op de markt begeeft... namelijk "ABC Import" en "DEF Import Ltd". Op mijn eigen uitgaande facturen heb ik netjes "ABC Import" laten staan (uiteraard het BTW nummer vervangen door het nieuwe, KvK nummer bleef gelijk omdat het om een voortzetting van een bestaande onderneming ging). Ook binnenkomende bonnen en facturen van vast leveranciers zijn nog gericht aan " ABC Import", omdat dat nou eenmaal is wat ze gewend zijn en dat ook netjes ingeschreven staat bij de Belastingdienst en KvK Alles goed en wel, prima volgens het boekje, lijkt me? Maar nu begint mijn boekhouder opeens terug te krabbelen dat ie niet zo heel zeker weet of dit wel mag. Volgens hem zou het best wel eens zo kunnen zijn dat op de factuur verplicht DEF Import Ltd moet staan en alle klanten de bonnen aan DEF Import Ltd moeten adresseren.. Iemand hier die over deze situatie iets durft te zeggen? Mijn eigen idee is dat ik het precies doe zoals KvK en Belastingdienst het willen.. En als dat niet zo is.., waarom zou je dan in vredesnaam zowel bij de KvK als de Belastingdienst kunnen aangeven onder welke handelsnamen je naar buiten treedt?
 4. [edit]Verwijderd. Ik had het originele bericht verkeerd gelezen.[/edit]
 5. Hallo allemaal, Al een aantal weken flink aan het inlezen over het onderwerp "eenmanszaak onderbrengen in BV danwel Ltd" (en zojuist ook 23 pagina's van het grote topic gelezen), maar toch zit ik nog met zaken die me niet geheel duidelijk zijn mbt de afhandeling. Huidige situatie: *Eenmanszaak (voor gemak noemen we deze ABC Imports) *10 man personeel (parttime, bepaalde tijd) Situatie per 01/01 *Ltd (voor gemak DEF Enterprises Ltd.). Ik doe alleen maar zaken met China, Engeland, Polen en wellicht Rusland, vandaar voorkeur Ltd. De "DEF Enterprises Ltd" is bijna opgericht en zal ik begin januari inschrijven bij de KvK. Hier krijg ik een nieuw KvK nummer voor. Voor alle correspondentie zal ik gebruik blijven maken van de oude naam "ABC Imports" Bij de paar contracten die ik heb (huur opslag, huur kantoor, vaste leveranciers) voorzie ik geen problemen. Alleen hoe zit het met 1) Bankrekening? Is het raadzaam die naar de nieuwe naam te wijzigen? En doen banken daar moeilijk over? Het betreft een rekening zonder kredietopnamemogelijkheid. 2) Personeel? Kan ik het oude loonheffingsnummer blijven gebruiken of is dit uberhaupt niet toegestaan? Zo niet, nieuw loonheffingsnummer aanvragen, contracten omzetten, etc?
 6. Ik snapte je verwarring nu pas. Ik heb mijn verhaal even verduidelijkt. ;)
 7. Oh, sorry, vergeten bij te vermelden... Die hou ik uiteraard op de hoogte en is er ook achteraan in Duitsland zelf. Selektvracht is inderdaad nog niet in het spel, maar die constructie is wel de oorzaak van alle verwarring,. Het is vreemd dat je dus op het moment dat je weet dat het pakket al in NL is, op deze manier niet met DHL Nederland contact kunt opnemen, maar met DHL in het land van verzend. Ik vroeg me gewoon af of meerdere mensen deze situatie herkennen en wellicht snellere manieren gevonden hebben om de pakketten te vinden ipv wachten op de verzender die erachteraan belt.
 8. Hallo, Ik heb twee pakketjes voor mijzelf (zakelijk) vanuit China naar een tussenpersoon (van hetzelfde Chinese bedrijf) in Duitsland verstuurd. Deze kwamen daar zonder problemen binnen en deze tussenpersoon heeft ze vervolgens (op 6 juni) van Duitsland naar mij in Nederland verzonden met DHL.. Nu ligt volgens het track&trace systeem ze al sinds 10 juni in NL... bij de douane!! Op zich vind ik dat al opmerkelijk, maar het feit dat het er nog steeds ligt en ik nog niet benaderd ben, nog veel vreemder. Wat nog vervelender is, is dat DHL vanuit Duitsland niet zelf in Nederland aflevert, dat laten ze dan weer over aan Selektvracht.. (althans, in de regio waar ik woon). Als ik DHL Nederland bel, weten ze niet waar het pakketje is en verwijzen ze me door naar Selektvracht.. Als ik Selektvracht bel, krijg ik te horen dat ze nog geen vooraanmelding hebben gehad van DHL en dat ik de verzender in Duitsland moet vragen contact op te nemen met DHL Duitsland. Knettergek word je dr van. Iemand hier ook last van/ervaring mee? En enig idee wie ik moet contacteren om te vragen waar mijn pakketjes zijn? MVG, Michiel
 9. Ah ok, dat is mooi om te weten.. Bedankt!
 10. Het is verzonden via luchtpost (Fedex) en aan de deur afgeleverd. De waarde die ze er op vermeld hebben is slechts 10 USD, dus aangeven scheen niet te hoeven. Maar ik kan uit de documenten niet expliciet opmaken dat het gebeurd is, alhoewel de tegenpartij heeft gezegd dat Fedex daar voor zorg draagt. Heb zojuist douane telefoon gebeld en die zeiden dat ik gewoon geluk gehad heb en dat er vanuit douane oogpunt niet echt een probleem zou kunnen ontstaan. Na vragen wat het worst case scenario zou kunnen zijn, zij de persoon aan de lijn dat hooguit de belastingdienst het zou kunnen opmerken bij een boekhoud inspectie, maar die kans achtte hij heel klein aangezien de BD zich daar niet echt mee bezig houdt. Op zich dus allemaal positief, maar ik hoor graag of anderen dit ook ooit meegemaakt hebben.
 11. Hallo allen, Handig zo'n forum, eens vaker een kijkje nemen. Heb zojuist flink de oude topics doorgespit, maar heb niet mijn vraag kunnen vinden. Ik heb wat kleine hoeveelheden chemicalien (stabiele vaste zoutverbindingen voor planten hobbyisten) naar Nederland laten sturen en inmiddels is het gearriveerd. Goed dat ik met kleine hoeveelheden begonnen ben, aangezien het uiteraard nooit zo makkelijk gaat als zou moeten. Het blijkt nu bij aankomst dat alle documenten aangeven dat het om iets heel anders gaat en dat ze er een veel te lage prijs (10 USD) op gezet hebben om in China veel minder moeite hoeven te doen bij hun douane. Nu zit ik dus met het probleem dat ik hier aangifte moet doen, invoerrechten, etc., maar dat de documenten niet kloppen. Hoe kan ik dit probleem oplossen en wat zou ik mijn expediteuer kunnen vragen om hieraan te doen? En is dit iets wat vaker voorkomt met ook andere artikelen? Ik wil gewoon door kunnen geven aan de douane wat het is, ik heb een commercial invoice en certificate of analysis in mijn mail met de goede info. Alvast bedankt voor alle bruikbare info. MVG, Michiel
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept