Jump to content

Andries75

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Address
  Dwingeloweg 73, Winschoten, 9671KC, Netherlands
 • First name
  Andries
 • Last name
  Luchies
 • Company or organization name
  LUCIAN
 • Website address
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Businesscompleet
  Be

Company info

 • Location
  Winschoten
 • Phone number
  0655684505
 • Branch
  Groothandel
 • Branch 2
  29
 • Website address

Vision

 • My opinion about innovation
  Innovatie is belangrijk in al zijn facetten mits het geen afbreuk doet aan duidelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie. Persoonlijk zie ik het vereenvoudigen van vaak te ver doorontwikkelde processen als een innovatie. Mijn onderneming innoveert kortom door vereenvoudigde dienstverlening aan te bieden!
 1. Wat een beetje Google-werk al wel niet aan nuttige informatie kan opleveren ;) Check even de volgende voor wat meer info, waarom zou je immers het wiel zelf opnieuw moeten uitvinden als het er al is en prima werkt. http://www.mkbservicedesk.nl/2285/hoe-zit-met-btw-export-diensten.htm http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/diensten_in_en_uit_het_buitenland/
 2. Bedankt voor alle reacties, super dat jullie zo mee willen denken. Ik ben vandaag benadert door Incepto en heb duidelijk gemaakt niet gediend te zijn van dergelijke praktijken. Uiteraard direct geeist dat mijn gegevens van betreffende website verwijdert worden, simpelweg omdat ikzelf wel uitmaak met wie ik geassocieerd wens te worden. Ik wacht het voorlopig even af, zal betreffende site en betreffend bedrijf in de gaten blijven houden. Voor mezelf heb ik in ieder geval al besloten dat mocht binnen 7 dagen een en ander niet gerectificeerd zijn ik andere (juridische) maatregelen zal nemen. Al met al is hier volgens mij meer aan de hand maar daar krijg ik de vinger ook nog wel achter. Allemaal nogmaals bedankt voor al jullie reacties.
 3. Ik heb een vraag en denk dat ik het wel binnen de juiste categorie geplaatst heb, ben daar echter niet zeker van. Ik run een kleinschalig administratie-en incassokantoor in Winschoten (GRO). Vanavond even de vindbaarheid van mijn website nagelopen en tot mijn verbazing kwam ik een website (www.incassobureauwinschoten.nl) tegen met daarin opgenomen mijn contactgegevens, een linkje naar mijn website opgezet in een flauw aftreksel van het origineel (mijn eigen website). Na even zoeken kwam ik erachter dat een internetbedrijfje (Incepto uit Nieuw-Buinen) de partij is die het geheel opgezet heeft, zonder dat ik daar vooraf op enigerlei wijze toestemming toe heb gegeven. Persoonlijk vind ik het nou niet bepaald prettig dat een volledig onbekende mijn gegevens gebruikt in een uiting (website) zonder dat ik daar in gekend ben en/of toestemming daartoe verleend heb. Ik krijg hieromtrent toch een beetje vreemd gevoel in mijn maag (oplichtingspraktijken?) en vraag mij af of er anderen zijn die ervaring hebben met dit soort praktijken, met het internetbedrijfje Incepto uit Nieuw-Buinen, en die mij wellicht kunnen wijzen op mogelijke actie die ik daarop zou kunnen ondernemen. Alvast bedankt voor het meedenken.
 4. Lijkt me niet echt de plaats om een dergelijke vraag te stellen, ik zou zeggen maak eens contact met een marketeer en/of iemand die verstand van zaken heeft en laat een pakkende, wervende tekst opstellen!.
 5. Ik heb te maken met een bijzonder gevalletje, te weten: Onderneming X is opgericht als LTD in 2011 door persoon A (waarom de onderneming in de LTD-vorm is gegoten doet niet terzake, dit is een gegeven). Begin 2013 is via de notaris de LTD omgezet in een B.V., tegelijkertijd zijn de aandelen overgedragen van persoon A op persoon B waartussen een familierechtelijke relatie bestaat (zoon/moeder). Fiscaal/financieel-administratief is de wijziging van de rechtsvorm en de overdracht van de aandelen niet verwerkt. Naar aanleiding van dit geval heb ik een aantal, toch wel vrij specialistische, vragen: 1. Ik kan het mis hebben maar had er tentijde van de overdracht niet fiscaal afgerekend moeten worden met de belastingdienst?. Zo ja, waarom zijn de betrokken personen daar dan niet over op de hoogte gebracht of is dit een aangelegenheid die je zelf moet oppakken?. 2. Indien bovenstaande van toepassing is dan ga ik er van uit dat ik geen rekening hoef te houden met eventuele (ik kan me haast niet voorstellen dat dit van toepassing is) geruisloze overdracht van activa/passiva en de balans kan openen (van de BV) zonder rekening te houden met de activa/passiva van de LTD?. 3. Indien er niet fiscaal afgerekend had moeten/moet worden afgerekend is het voor mij zaak eerst de LTD af te ronden en deze geruisloos over te dragen naar de BV, zie ik dit goed of mis ik ergens nog iets?. Alvast bedankt voor de interesse en het meedenken. Mvg, Andries
 6. Mijn welgemeende excuses voor het feit dat ik een klantvraag op dit forum heb geponeerd, dit zal niet nogmaals voorkomen. Daarnaast had ik niet de moeite genomen even de huisregels door te nemen, dit zal ik alsnog doen. Mvg, Andries
 7. "Roel heeft natuurlijk wel het essentiele punt dat de Beginbalans wel onderbouwd dient te zijn uit de eindiging van 2011" Uiteraard!, maar dan moet mijn klant wel een eindbalansje aan kunnen leveren over 2011 en laat ik het erop houden dat ik geheel vanuit het niets een begin moet maken met de betreffende administratie o.b.v. schamele aanwezige informatie! "Daar je de schuld per bank betalen kunt, levert dit mede direct de vraag of ook niet een banksaldo vanuit 2011 op de balans dient te staan. Saldo per 31-12-2011 ?" Is uiteraard meegenomen, zie voor de rest boven. In ieder geval ontzettend bedankt voor jullie input m.n. brood. Ga jullie vast wel meer spreken in de toekomst, bedankt!.
 8. "Als ik het goed begrijp heb je blijkbaar alleen een BTW schuld per 31-12-2011" Dit is correct, ik moet een beginbalans opstellen en de enige post die ik te verwerken heb in de beginbalans is een BTW-schuld per 31-12-2011 a 800 euro. Uitgaande van deze veronderstelling, zit ik een beetje in de goeie richting met Kapitaal (D) 800 Afdracht BTW © 800 en dan bij afdracht van de BTW: Afdracht BTW (D) 800 Bank © 800 Snap overigens werkelijk niet dat ik zo iets simpels niet even kortsluit, ben **** al jaren bezig en struikel nou hierover, gewoon even helemaal de kluts kwijt denk ik. Trouwens bedankt voor alle input.
 9. Het volgende lijkt op een totale verstandsverbijstering en dat is het waarschijnlijk ook maar ik kom er op het moment helemaal niet uit!. Wie kan mij helpen. Ik moet een beginbalans opstellen voor 2012. Op de eindbalans over 2011 staat een creditboeking 'BTW-afdracht' a 800. Deze creditboeking neem ik een op een mee naar het nieuw jaar maar ik moet daar een tegenrekening tegenover hebben staan anders is er immers geen permanence. Welke tegenrekening moet ik gebruiken?. ? (D) 800 BTW-afdracht © 800 later in de eerste maand van 2012 natuurlijk BTW-afdracht (D) 800 Bank © 800 Het gaat mij derhalve om die ? Alle hulp wordt meer dan gewaardeerd, alvast bedankt.
 10. Is dat niet een beetje te ruim bemeten dan en zegt de fiscus dan niet dat dit essentieel van elkaar verschillende activiteiten zijn?. Dat moet je natuurlijk altijd maar weer afwachten dat weet ik maar wellicht dat iemand hier daar ervaring mee heeft.
 11. Ik moet voor dit jaar een VAR aanvragen en zit een beetje te worstelen met de omschrijving van de werkzaamheden. Nu heb ik op dit forum al eerder topics hierover gelezen maar nog niet echt een antwoord op mijn vraag gevonden. Mijn dillema: Ik run op dit moment een eenmanszaak welke zich bezighoudt met creditmanagement (debiteurenbeheer, onderzoeken naar verhaalsmogelijkheden/kredietwaardigheid etc..) en incasso. Naast deze werkzaamheden heb ik 2 klanten die graag willen dat ik de administratieve verwerking van hun onderneming erbij ga doen. Nu wil ik al deze werkzaamheden graag gebundeld hebben in 1 omschrijving van mijn werkzaamheden omdat ze mijns inziens in elkaars verlengde liggen maar ik kom maar niet op een omschrijving die de lading dekt. Iemand een idee?. Ik zat zelf te denken aan: Financieel-administratieve en incassodienstverlening, maar is dit niet een beetje te ruim bemeten?. Advies aub.
 12. Zelf goede ervaringen met software van Informer, misschien de moeite van het googlen waard?.
 13. Capiche, ergens zat er een gebrekje in mijn redenering. Ik ga maar fictief voor een derdenrekening constructie en houdt dit ook administratief maar aan. Wellicht dat ik mijn oude verstofde stichting derdengelden LUCIAN maar weer eens uit de kast moet halen?, haha. In ieder geval bedankt voor jullie reacties en wellicht tot een volgende vraag.
 14. Even recap!. 1.Bij betaling draag ik volledig overgemaakte bedrag over aan mijn opdrachtgever (inclusief door mij in rekening gebrachte kosten ex. BTW). Wellicht t.b.v. de transparantie gevolgd door een afrekeningetje (geen factuur derhalve) 2.Dit laat ik volgen door een factuurtje inclusief BTW over de door mij in rekening gebrachte kosten. Correct?.
 15. Ik werk als incassobemiddelaar voor diverse opdrachtgevers in de regio Groningen en kom iedere keer onderstaand probleem weer tegen waar ik tot op heden nog geen afdoende oplossing voor heb kunnen bedenken. Wellicht dat iemand een oplossing voor mij heeft. O.v.v. opdrachtgever A heb ik Debiteur X aangeschreven tot betaling van een 'overdue' verkoopfactuur over te gaan. Naast het openstaande factuurbedrag heb ik €7,50 aan kosten in rekening gebracht (OB mag ik niet in rekening brengen aangezien mijn opdrachtgever BTW-plichtig is). Debiteur X maakt het openstaande factuurbedrag incl. kosten over op mijn zakelijke rekening. Het oorspronkelijke factuurbedrag maak ik over naar mijn opdrachtgever en de door mij in rekening gebracht kosten behoud ik als vergoeding voor geleverde diensten. Debiteur X ontvangt van mij een interne factuur aangaande de in rekening gebrachte kosten en opdrachtgever A ontvangt een afrekening als bevestiging dat gelden zijn overgemaakt. De BTW-verrekening vindt plaats middels een verzamelfactuur welke ik verzend aan het eind van iedere maand. Bovenstaande is voor mijn opdrachtgever administratief moelijk te verwerken. Heeft iemand een idee hoe ik dit wat efficienter kan aanpakken, uit het oogpunt van mijn opdrachtgever gezien dan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept