Jump to content

andrekreft

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Andre
 • Last name
  Kreft
 • Website address
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Bedankt voor jullie input. Het gaat om een papieren magazine inderdaad. TwaBla heeft een punt. En Jeannine bedankt voor je reactie. We hebben samen dezelfde boekhouder, misschien kunnen we dit het beste aan hem voorleggen.
 2. Bedankt voor je input Hans, maar de haalbaarheid is voor nu niet van toepassing. Ik ben enkel benieuwd in wat voor vorm we deze zakelijke activiteit het beste kunnen onderbrengen.
 3. In grote lijnen wel, alleen nog niet op papier. We weten waar we naar toe willen werken en hebben al diverse connecties en toezeggingen.
 4. Beste allemaal, ik zou graag wat advies willen over het volgende: Ik ben bezig met een vriend van mij om een magazine te maken, die we in eigen beheer gaan uitgeven. Ikzelf ben freelance web designer en mijn collega is grafisch vormgever. Beide hebben we een eigen KvK inschrijving en willen voor de magazine een apart bedrijf opzetten, zodat ons eigen werk en het magazine netjes gescheiden blijft. Hoe kunnen we dit het beste regelen? VoF? BV? Holding? Ik hoor graag jullie advies.
 5. Bedankt allemaal voor jullie advies. Factuur verzonden!
 6. Allen bedankt voor jullie informatie. Als ik gebruik maak van de verleggingsregeling moet ik wel zowel mijn BTW nummer als de VAT van mijn opdrachtgever vermelden toch?
 7. Hi Ryan, Bedankt voor je reactie. Ik ga dit direct navragen. Is het misschen handiger om toch gewoon BTW te rekenen? Of gaat dat niet werken omdat ze in Engeland 15% rekenen en hier 19% of maakt dat verder niet uit, omdat ze met mij in Nederland zaken doen?
 8. Ik heb wat advies nodig omtrent factureren aan een Engelse opdrachtgever. Ik heb al beetje zitten zoeken en kom eigenlijk verschillende adviezen tegen. Vandaar mijn vraag via deze topic. Ik heb een Engelse opdrachtgever en heb voor deze opdrachtgever een website gemaakt en opgeleverd. Nu moet ik een factuur sturen en vraag me af of onderstaand correct is: [*]Valuta: Euro (omdat de opdrachtnemer bepalend is qua valuta) [*]BTW als 0% vermelden met de tekst Shifted VAT (omdat ze dat zelf in Engeland regelen en ik binnen de EU geen BTW hoef te verrekenen) [*]vermelden dat ik alleen bank transfer accept, omdat ik geen check wil ontvangen. [*]vermelden IBAN en BIC code zodat ze het kunnen overmaken Is dit allemaal correct? Of vergeet ik iets belangrijks? Alvast bedankt!
 9. Bedankt allemaal voor jullie info en hulp. Ik zit bij een onderdeel van de FNV bond en ga me daar meer in verdiepen. Dat zou een goed alternatief zijn. Nogmaals denk voor jullie uitleg.
 10. ik ben nog maar op kleine schaal bezig als freelance webdesigner en weet ook niet of het echt zinvol is om dit te nemen. Omdat ik niet goed wijs kan uit die verschillende verzekeringen had ik al een vermoeden dat er voor particulieren en ondernemers duidelijke verschillen zijn. Is het aan te raden om hier een tussen persoon voor in te schakelen of is het verstandiger om het nog even naast me neer te leggen, aangezien het risico vrijwel nihil is op dit moment.
 11. Hoi, ik ben naast fulltime in dienst bij een werkgever, zelfstandige zonder personeel. Toen ik in loondienst kwam bij mijn huidige werkgever ben ik lid geworden van de bond voor juridische ondersteuning. Nu ik naast mijn baan ook zelfstandige zonder personeel ben, ben ik mijzelf aan het orienteren op de noodzaak van een rechtsbijstandsverzekering. Ik zit hierbij te denken om mijn lidmaatschap van de bond op te zeggen en een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten welke mij voor biede doelen dekt. Nu vraag ik mij alleen af of een normale rechtsbijstandsverzekering met een dekking van bv 5.000,- afdoende is voor beide zaken. Iemand die in een soortgelijke situatie zit en/of iemand die mij hierin kan adviseren?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept