Jump to content

Theldens

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Hallo Bas, Die website heb ik al bekeken, maar er staat geen letter over 16 of 17-jarigen die ondernemen. Dat is het probleem, ik vroeg me af of ik per kwartaal iedere keer uit moet gaan rekenen wat mijn winst is (wat ik administratief voor zover ik weet niet verplicht ben) of dat ik wat ik netto overhoud aan het einde van het jaar door vier mag delen, dit scheelt een hoop werk en je hebt dan ook een gemiddeld resultaat.
 2. Hallo, Ik ben een ondernemer van 16 jaar, ik ben in Juli mijn eigen bedrijf begonnen. Op de website van het SVB staat dat ieder inkomen boven de 800 euro gemeld moet worden bij het SVB en boven een inkomen van 1240 euro komt de kinderbijslag te vervallen. Het gaat hier om het netto inkomen dat ik werkelijk binnenkrijg Nu is mijn vraag, hoe wordt dit inkomen per kwartaal berekend? Op het eind van het jaar wordt de winst pas berekend en de eventuele inkomstenbelasting en bijdrage zorgverzekeringswet betaald. Wordt dit gewoon door vieren gedeeld op het eind van het jaar? Ik heb net gebeld met het SVB maar daar konden ze geen duidelijk antwoord geven op mijn vraag Heeft iemand ervaring met dit soort zaken? B.v.d.
 3. Ok, hartelijk bedankt voor de snelle reactie! Ik vroeg het me af omdat het een erg fraudegevoelige regel is, als je onder de 227 euro geen inkoopsverklaring nodighebt kun je als het ware iedere prijs opgeven die je maar wilt...
 4. Hallo, Om hier maar even op door te gaan; ik zit met een soortgelijk probleem: Ik ben afgelopen juli een bedrijfje begonnen en ik verkoop vooral tweede hands laptops en onderdelen hiervan. Deze koop ik meestal particulier in voor ca 175 euro en verkoop ze vervolgens weer voor ca 250 euro. Omdat een prijs van 175 euro onder de wettelijke norm van 227 euro ligt hoef ik hier dus geen inkoopverklaring voor te hebben. Ik schrijf voor iedere aankoop een simpel bonnetje uit. Bijv. Inkoop margeregeling IBM Thinkpad R51 9-10-2009 €175 Ook met het kasboek klopt alles en de inhoud van de kas is ook in orde, ik zit nu alleen met een hele administratie vol met handgeschreven bonnetjes. Nu is mijn vraag: Is dit aannemelijk genoeg voor de belastingdienst of moet ik wellicht wat meer toevoegen?
 5. Ik heb inmiddels een goede, goedkope en betrouwbare leverancier gevonden die in partijen laptops kan leveren dus dat is gelukkig geen probleem :) Wat de onderdelen betreft, dat loopt als een trein, particulier zo nu en dan een defect laptopje kopen voor 50 euro en daar vang je dan aan onderdelen soms wel 200 euro voor! Dat inkopen in de VS. zal ik wel eens bekijken, is dit geen enrom gedoe met de douane?? In ieder geval bedankt voor de tips!
 6. Heel erg bedankt voor de reactie, erg duidelijk! Nu kan ik weer vooruit :)
 7. Ik heb zojuist mijn 1e product verkocht op naam van mijn bedrijf dat niet opgehaald wordt maar dat ik moet opsturen, nu leek me dat in eerste instantie redelijk simpel maar na eens gezocht te hebben op internet kom ik er niet meer uit. Even wat gegevens: Ingekocht via margeregeling : HP Ipaq €50 Verkocht via margeregeling : HP Ipaq €100 Verzendkosten: 6,75 Over de marge van €50 moet ik 19% BTW afdragen maar ik mag geen BTW vermelden op de factuur omdat ik via de margeregeling verkoop. Toen ik net aan het zoeken was op internet kwam ik het volgende tegen: De wet op de omzetbelasting stelt zeer duidelijk dat: "Portokosten die bij de levering van goederen in rekening worden gebracht, behoren tot de vergoeding waarover belasting is verschuldigd. Hierbij is hetzelfde BTW-tarief van toepassing als dat van die goederen." U dient dus omzetbelasting te berekenen over het totaalbedrag van uw goederen inclusief verzendkosten. Het tarief hangt hierbij af van onder welk omzetbelastingtarief uw goederen vallen. Vaak zal dit 19% zijn. Hoe vermeld ik dit op de factuur en moet ik nu wel BTW heffen over de verzendkosten of niet? Ik hoor het heel graag!
 8. Wat dat electronics/elektronics heb je gelijk, dit wordt inderdaad veel fout gedaan. Maar wat de bedoeling is: Ik ga veel adverteren op marktplaats en dan gaat het er toch niet om wat je naam is, het is natuurlijk wel gemakkelijk als mensen in de regio de naam kennen voor het door te spreken of om terug te komen maar ik denk dat ze mij toch wel weten te vinden (visitekaartjes en stickers op de producten). Ik ben van plan om maar een klein bedrijfje te starten en de meeste mensen komen toch uit de regio (ook bij het zoeken op marktplaats). Voor de regio lijkt me "Peel en Maas Electronics" en erg sterke naam omdat het zich heel snel rondspreekt omdat iedereen de naam al kent.
 9. Ik heb mijn naam gevonden ;D Toen ik aan het nadenken was over heldenelectronics dacht ik aan de plaats Helden. Op 1 januari 2009 gaan de gemeentes Helden, Meijel, Kessel en Maasbree (incl. kerkdorpjes) fuseren tot de gemeente "Peel en Maas" wat dus een redelijk grote gemeente wordt. Vandaar dat ik gekozen heb voor "Peel en Maas Electronics" Klinkt leuk, of niet?
 10. Het klinkt opzich wel leuk, alleen is er een probleempje... Ik woon zelf in Meijel dat 10km van het dorp Helden af ligt, dat kan nogal verwarrend werken ???
 11. Ik ben afgelopen vrijdag naar de KVK geweest om te informeren naar het een en ander. Een ophaaladres was geen probleem als de buren maar geen last hadden van (parkeer)overlast. Ik hoefde zelfs de gemeente ervan niet op de hoogte te brengen ;D
 12. Ik ben van plan a.s. vrijdag mijn bedrijfje te gaan registreren bij de KVK, alles is (zo goed als) rond behalve een naam voor mijn bedrijf. Ik wil voornamelijk 2e hands laptops gaan verkopen maar ik wil hoogstwaarschijnlijk ook in andere elektronica gaan handelen dus ik wil in ieder geval niets met laptops in de naam verwerkt hebben. (mogelijk wel bijv. electronics of products) Ik zoek een simpele naam die makkelijk te onthouden is. Misschien is het handig om te weten dat ik Teun Heldens heet, misschien moet ik daarvan een gedeelte in de naam betrekken? Iets algemeens zoals "aldi" of "Action" is ook geen probleem, zo lang het maar goed te onthouden is Mocht iemand suggesties hebben dan hoor ik het erg graag :) Even een update: Ik kwam zelf op het idee van T-products, helaas is deze al beschikbaar door: T-products BV T-products medial Misschien dat ik hem met een kleine verandering toch kan gebruiken? Ik weet niet precies wat de regeltjes zijn voor zo'n naam
 13. ja inderdaad, maar bij ons in de buurt zijn ze niet zo flauw :) En bovendien ga ik de spullen zelf ergens halen en 0-5 klanten in de week geven net zo veel overlast als een beetje bezoek dus ze zullen het niet eens doorhebben ;D Ik zal het voor de zekerheid nog even informeren bij de gemeente voordat ik dit gezeur ook krijg >:(
 14. Mooi, op dit antwoord hoopte ik :) Ik ga het uiteraard zelf nog even op de gemeente navragen maar mijn zaakje is weer een stuk dichterbij ;D (had anders in gedachten om officieel een webwinkel te worden en dan de mensen een ophaalmogelijkheid te geven maar als het 100% via de regeltjes kan is het natuurlijk een stuk beter) In ieder geval heel hartelijk dank voor de nuttige reacties!
 15. Het is de bedoeling dat het een paar keer in de week gebeurt, ik ben zelf nog een student en wil zo wat bijverdienen maar het liefst wel gewoon "wit". Het is dus niet de bedoeling dat er de hele dag door mensen aan huis komen, daar heb ik niet eens tijd voor ;D
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept