karin1976

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door karin1976

  1. dank je wel voor je snelle reactie ik had in een eerder getypt bericht gezet dat het om houten beelden gaat. maar ik kreeg een foutmelding en ben vergeten dit nu weer in het bericht te zetten het gaat om beelden, handgemaakt die uit teakhout zijn gemaakt. en afkomstig zijn uit indonesie. ik hoorde dat je geen teakhout uit thailand mag invoeren zonder vergunning. vandaar deze vraag.
  2. heeft iemand van jullie ervaring met het invoeren van teakhout. ben je hiervoor een verklaring van cites nodig ? ik kom er niet echt uit. of laat ik op de factuur hout zetten en geen teak hout.
  3. oke dank je wel. ik zal vandaag de kvk eens even bellen.
  4. ik had dat in eerste instantie ook gehoord. maar ik heb douane groningen gebeld en die zeggen dat ze niet weten waar je dit zelf nog kunt aangeven. ws alleen in schiphol en dit kun je niet zelf maar moet een expediteur doen. weet jij waar ik dat zou kunnen doen dan, en moet ik dan een t1 hebben ? ik woon in drenthe. alvst bedankt
  5. nou john bedankt dat ik toch nog iets goed doe. ik land idd in duitsland en rij vanaf daar naar huis. sorry dat ik je antwoord nog niet had gelezen. ik schreef gewoon dat ik benieuwd was wat eruit kwam. en ja ik heb nu je stukje gelezen.
  6. ja ik geef wel aan dat het voor een bedrijf is. ik wil ook wel de invoerbel betalen en de btw maar dat gebeurd niet. ik bedoel met de voorbelasting : als ik in nov weer in dld land en ik betaal daar btw en invoerrechten.
  7. er gaat 1 doos vanaf maleisie naar nld. en er zijn er dus al 3 vanuit indonesie aangekomen. maar ja allemaal met hetzelfde probleem, geen btw en invoer betaald. dus die btw kan ik niet bij voorbelasting aftrekken ? als levering uit eu land ?
  8. ben benieuwd wat er uit komt. want deze vraag had ik ook http://forum.zibb.nl/index.php?board=44;action=display;threadid=26522;start=msg239808#msg239808 er werd mij door de douane verteld dat ik nog aangifte moest doen maar niemand wist waar. en later belde ik nog eens terug omdat ik dus niet kon vinden hoe dit alsnog te doen en toen vertelden ze me dat dat ook niet kan, dat moet je met t1 doc doen en met expediteur. in sept ga ik naar thailand en laat ik spullen verschepen maar ik neem ook wat goederen mee, dit geef ik dan bij douane dld aan. dan betaal ik btw aan de douane in dld kan ik die wel aftrekken bij voorbelasting ? ik laat ook weer 1 doos versturen met ems en dan krijg ik weer dat met geen btw en geen invoerrechten betaald. dus ben benieuwd naar je uitzoek werk john.
  9. hoi john zoals ik al eerder heb gezegt zijn een heleboel antoorden me duidelijk ! het spijt me dat het niet allemaal in 1 keer heel duidelijk is. ik start net. ik ben de mensen die veel tijd in mij hebben gestoken ook dankbaar en ik ben zeker verder gekomen. alleen haal ik nog een aantal zaken doorelkaar. ib, ob,btw en wat wel en niet voor mij meetelt. ik bedoelde of ik mijn kosten op de ob aftrek of op de ib en dan bij winst of resultaat uit overige werkzaamheden.
  10. hoi dank je wel ik geloof dat ik dat deel met debelasting nog niet helemaal goed uit elkaar houdt. ik heb 6 sept een voorlichtingsavond van debelastingdienst dan zal het hopelijk duidlijker worden. dus de kortingen komen op de ib en niet al op btw of ob. behalve KOR is op de btw. maar kor kun je toch ook aan het eind van het jaar nog toepassen zodat ik zeker weet of ik er wel recht op heb ? en voor KOR moet je dan nog aan andere voorwaarden voldoen ? en mijn kosten wanneer trek ik die af ?
  11. ik heb nu van de belastingdienst een papier gehad dat ik aangifte voor de omzetbelasting moet doen. klopt dit dan wel ? de inkoop waarde van de producten incl vervoer is ongeveer 300 euro. dus niet inklaren en dan dus niet opgeven bij de inkoop op de aangifte ? of toch gewoon opgeven bij inkoop en verkoop ?
  12. volgens de kvk zou ik als ik aan de 1225 uur voldoe wel een ondernemer zijn. ik ga dit niet doen om geen winst te gaan maken. zit er een min aan dat je moet omzetten per jaar ? ik ga in eerst instantie naar thailand om inkopen te doen en dat wordt dan naar nld verscheept of dit met dozen met tnt gaat of met lcl weet ik nog niet dat moet ik daar bekijken. soms is het goedkoper om het met tnt te sturen heb ik gelezen op het forum. en omdat ik inkopen doe in meerdere plaatsen in thailand is het mss lastiger om dat llemaal in bkk te krijgen. maar de insteek hoe ik ook verstuur is toch zeker winst te gaan maken en hopelijk tzt mijn werk te kunnen opgeven en alleen hiervan te kunnen leven.
  13. hoi john bedankt voor je uitleg. wat ik nog niet helemaal begrijp is waarom zou ik voor ib niet gezien worden als ondernemer ? komt dat door de koop bij particulieren of doordat mijn producten niet zijn ingeklaard ? en als ik dit idd onder winst of resultaat uit overige werkzaamheden zet dan heb ik ook geen recht op de aftrekposten ? kosten, startend ondernemer enz je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat ik iemand moet zoeken die dat daar voor mij regelt en hopelijk lukt dit ook na een tijdje. maar ik heb ook met iemand gesproken afgelopen weekend die hetzelfde doet en dan ieder jaar 3 mnd in thailand verblijft en dan zijn inkopen daar doet en de rest van de maanden hier verkoopt. verder is het zo dat ik mijn baan gewoon houd en dit partime ga doen, zo'n 20 uur per week. mocht het uiteindelijk goed blijken te gaan dan kan ik altijd mijn baan nog opzeggen. hoe zou ik mijn spullen nu nog in kunnen klaren die ik met tnt thuis heb ontvangen, weet iemand dat ? en nog iets anders ik heb naar de douane tel gebeld om te vragen hoe dat gaat als ik spullen bij me heb in het vliegtuig en die wil inklaren, ze zeggen dat ik dan op schiphol iemand moet zoeken die dit voor mij doet. kan ik dit niet zelf doen ?
  14. Zoals Yannick als zei, je bent een beetje summier in het geven van info. Ik kan er dan ook niet zoveel over zeggen, behalve dat kopen van mensen die het zelf maken en dus geen ondernemer zijn een rare gevolgtrekking is. Een echte bakker maakt toch ook z'n eigen brood. Issie dan geen ondernemer? ja je hebt natuurlijk gelijk het zijn wel ondernemers maar ze schrijven geen bonnen enz en of ze exportvergunningen hebben betwijfel ik Voor wat betreft die bonnen. Laat die mensen uit de Oost een bon geven, of maak zelf een kwitantie die je door hun laat tekenen. Maar je gaat toch niet voor elke inkoop naar Indonesië? Vertel eens hoe dat zit met verdere inkopen, of komen die er niet? hoe ik dit precies ga doen hangt van de verkoop af natuurlijk, het beste is iemand daar zoeken, maar ja geld opsturen is niet zo handig want dan zie ik geen spullen in de meeste gevallen denk ik (en denken de mensen met wie ik dit daar heb besproken) dus tot ik betrouwbare mensen vind ga ik er inderdaad zelf naartoe. Wat zijn je plannen? Ga je een winkel beginnen? Ben je al begonnen? Heb je een BTW-nummer? Om wat voor producten gaat het? Aan wat voor soort klanten wil je gaan leveren? Ben je al bij de KvK geweest? etc. ik heb een btw nummer, gesprek heb ik gehad met kvk, en een gesprek met kvk met iemand over import. het gaat vooornamelijk om decoratiemateriaal uit azie(indonesie en thailand) handgemaakt houtwerk (geen verboden tropisch hout, ben geen citesverklaring nodig), ketting hangers, en ander materiaal voor decoratie. ik ga op markten,braderien en kerstmarkten verkopen, klanten zullen tussen de ... en 99 jaar zijn.
  15. ik hoef geen invoerrechten te betalen maar normaal wordt het toch ingeklaard en betaal ik btw als ik dit niet doe ,kan ik dit dan wel verkopen en dus aangeven voor inkomstenbel. en over de producten waar ik wel invoerrechten over moet betalen, hoe doe ik dat alsnog ? ik ben hier zelf geweest en heb contant betaald. het is van mensen die het zelf maken gekocht.dus geen ondernemers. in indonesie heeft niet iedereen een bankrekening en als ik rond rij om spullen in te kopen kan ik niet overal internet vinden om het via internet over te maken. ik heb wel afschriften dat ik geld opgenomen heb bij de bank maar verder niet.
  16. mijn eerste pakketje is aangekomen uit indonesie. 1. nou had ik deze met post verstuurd, het probleem is dat hij niet is ingeklaard ik heb dus ook geen invoerrechten betaald. kan ik dit nu wel gaan verkopen ? en kan ik het wel opgeven op mijn bel.aangifte ? 2. wat doe ik trouwens als ik van een particulier koop, hoe toon ik die koop aan ? dan heb ik geen bonnen.
  17. toch nog even een vraagje. bijna alles ben ik uitgekomen maar hier kom ik niet uit. ik neem dus 40 kg aan producten mee uit thailand. ik kom aan in dusseldorf met het vliegtuig. daar kan ik een T1 doc aanvragen en dan moet ik het in nld laten inklaren. hoe doe ik dat en wat zijn de kosten hiervoor ? mocht het nou zo zijn dat ik in nld aankom hoe doe ik dat dan op de luchthaven ? ben ik dan ook een expediteur nodig of doe ik het dan gewoon zelf ? en als ik laat verschepen naar rotterdam zitten bij die facturen ook expediteuren en inklaringskosten bij of wat betaald ik daar nog bij ?
  18. hoi dank je wel voor jullie antwoorden. ik heb nog 1 vraag. ik wil in sept weer naar thailand gaan en dan mijn spullen gaan inkopen en versturen. nou wilde ik mijn ticket gaan boeken en iemand vroeg of die met mij mee kon. mag dat ? ik begrijp dat ik die kosten niet kan opvoeren maar ik bedoel als ik dat doe denk de bel.dienst dan niet dat het vakantie was ? deze persoon gaat mij namelijk helpen met inkopen doen en tillen naar het postkantoor. en ik vind het ook wel gezelliger dan alleen te gaan . en die gaat natuurlijk ook wel vakantie houden en ik ook wel een paar dagen . maar de hoofdzaak is bedrijf. wat denken jullie ? kan ik dat ticket gewoon samen met mijn ticket boeken ?
  19. zal wel aan mij liggen maar thailand kan ik niet aanklikken bij hun. alleen china,vietnam en cambodja.
  20. en weet je ook kosten ? ik kan alleen thailand er niet bij vinden, gaan ze dan dus niet vanuit thailand ?
  21. met welke expediteurs hebben jullie goede ervaringen ? en wat zijn de kosten voor vervoer ?
  22. http://www.douane.nl/particulier/reizigersbagage/reizigersbagage-07.html#P201_13325 betekend dit dat als ik in bagage spullen meeneem ik ipv de normale %, 2,5% betaal ? en weet iemand hoeveel inklaringskosten je betaald bij de douna op schiphol ? maandag zal ik ze even bellen voor informatie. maar zal blij zijn als iemand me kan helpen.
  23. ja dat zal wel dat het daar ergns moet staan. ik heb hier samen met de man van kvk op zitten zoeken maar we konden het niet vinden.
  24. mag je alles invoeren ? ik denk dat bepaalde dingen niet mogen maar wat mag niet. ik heb bv iets waar schelpdeeltjes in verwerkt zijn. pijl en boog , sier maar wordt dat door douane ook zo gezien ? verder heb ik houtsnijwerk maar mag dit ? welk hout mag wel en welk hout niet.
  25. ik ben vandaag bij de kvk geweest. maar ben toch nog met een vraag blijven zitten en het is weekend dus kan mijn vraag ook niet ergens stellen, maar mss kunnen jullie mij helpen. ben ik voor indonesie en thailand een exportlicensie nodig ? en kan ik die krijgen of kan alleen iemand dat uit het land zelf. ik doe vervoer met tnt. verder heb ik nog 1 vraag : uren die onder onderneming vallen : ik ga naar thailand, welke uren tel ik mee ? en kan ik ook bepaalde kosten hiervan aftrekken ? zo ja welke kosten zijn dat?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.