Jump to content

elbo

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Belastingprikbord
 1. Hallo, Ik ga een artikel uit onze webshop leveren binnen nederland, factuuradres is ook binnen nederland, maar het is een klant met een Duits btw nummer. Moet ik nu wel of geen btw berekenen? Alvast bedankt!
 2. Bedankt voor je reactie! Er zijn geen afspraken over de autokosten gemaakt, die worden dus niet doorberekend aan de werkmaatschappij. Dus als de werkmaatschappij nu gewoon deze kosten nu voor haar rekening neemt zou je dat punt dus opgelost hebben m.i. Ik ben het met je eens dat er betere afspraken moeten komen. Wat betreft de managementfee is mijn vraag eigenlijk of deze wel lager mag zijn dan het brutosalaris.
 3. Goedemiddag allemaal, Ik doe de administratie van een Holding en werkmaatschappij en ben bezig met de jaarrekeningen van 2010. Er is hier sprake van één DGA die werkzaamheden voor de werkmaatschappij verricht. De auto is in het bezit van de Holding. Er worden geen kosten doorberekend in de managementfee. Volstaat het nu om de werkelijke autokosten in de werkmaatschappij te boeken? Ook is hier de post management fee lager dan bruto salaris. Voor zover ik het begrepen heb moet de management fee minimaal gelijk aan het bruto salaris zijn. De DGA verricht uitsluitend werk voor de werkmaatschappij. Alvast bedankt! Gr. Ellie
 4. Hallo, Hoe kan ik in de aangifte vpb (van de belastingdienst) het betaalde vpb bedrag van vorig jaar opnemen. Ik heb het te betalen bedrag vorig jaar niet verwerkt in het eigen vermogen. In de jaarrekening van dit jaar is het direct op het vermogen gecorrigeerd, maar in de aangifte kan ik het nergens kwijt. Alvast bedankt!
 5. Hartelijk dank voor je reactie Roland! Groet, Ellie
 6. Ok, dat heeft nogal wat voeten in aarde blijkbaar! Bedankt! Groet, Ellie
 7. Vanwege hoge investeringen in het huidig boekjaar ben ik niet in staat om de aanslag vpb over 2009 te betalen. Ik heb gezien dat er meerdere manieren zijn om dit te melden bij de belastingdienst: Formulier melding van betalingsonmacht bij belastingen en premies en het formulier Verzoek Betalingsregeling en uitstel van betaling van belasting en/of premie Voor ondernemingen. Wat is nu de beste manier om dit te melden? Of moeten beide formulieren ingezonden worden. ??? ??? Alvast bedankt!
 8. Hallo allemaal, Ik heb een vraag waar ik niet direct antwoord op kan vinden ??? ??? ??? . Kan een DGA gebruik maken van de WVA indien hij zelf een MBA opleiding volgt? Hij is in loondienst van zijn BV. Alvast bedankt!
 9. Even nog een vraag over het storten van het kapitaal. In dit geval is er € 10000 geleend van een familielid en dit bedrag wordt in maandelijkse termijnen vanuit de bv terugbetaald. Hoe boek je dit nu, rechtstreeks van het aandelenkapitaal af of maak je de volgende journaalposten: Storting 10000: bank aan aandelenvermogen Aflossing: lening aan bank Of hou je het heel simpel en boek je de lening niet en maak je alleen van de aflossing de boeking rekening courant prive aan bank Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept