Jump to content

Josephus

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Oke, dank je wel, dat valt mee! Ik dacht dat er allerlei ingewikkelde dingen speelden op het gebied van transfer pricing, maar dat lijkt dan mee te vallen.
 2. Hallo Joost, Als ik het goed begrijp wordt in dit geval ten aanzien van de winstallocatie de 'directe methode' gehanteerd, d.w.z. dat de vaste inrichting en het hoofdhuis voor de belastingheffing worden gezien als waren het twee afzonderlijke ondernemingen die transacties met elkaar doen. In theorie is me dit duidelijk, maar hoe werkt dit in de praktijk? Wie beslist of de transacties reëel zijn? (Het blijft immers nattevingerwerk als de onderneming in de praktijk gewoon als één onderneming functioneert.) In potentie lijkt me dit nogal een lastige constructie met veel dure accountantsverklaringen en veel getouwtrek met de belastingdiensten van twee landen. Of is er een methode om dit eenvoudig vooraf vast te laten stellen? Alvast bedankt, J.
 3. De woning moet natuurlijk wel in de verkoop staan. Bovendien kan er van hoge huur geen sprake zijn omdat de kamerverhuurvrijstelling aan een maximum gebonden is. De rest van de woning wordt dan niet verhuurd. Hartelijke groet, J.
 4. Hartelijk dank! Het is wel ingewikkeld, want de woning wordt gedurende die tijd aangemerkt als "eigen woning", waarop dan de bepalingen inzake eigen woningen van toepassing moeten zijn. Anderzijds staat er expliciet dat de woning leeg moet staan. Het lukt me maar niet om hier een definitief antwoord op te vinden.
 5. Hallo allemaal, Een vraag voor de fiscalisten onder ons: Als je bij emigratie je huis nog niet hebt kunnen verkopen, is het mogelijk om onder voorwaarden gedurende twee jaar na het jaar van emigratie te blijven profiteren van de hypotheekrenteaftrek: http://www.belastingdienst.nl/variabel/buitenland/particulieren/particulieren-62.html#P878_85276. Mijn vraag is nu of deze regeling te combineren is met de kamerverhuurvrijstelling (om toch wat op de kosten te besparen): http://www.belastingdienst.nl/particulier/aangifte2009/wonen/wonen-07.html. De Belastingtelefoon Buitenland zegt dat dat inderdaad mogelijk is, maar ze konden me niet vertellen waar dat staat. Met vriendelijke groet, J.
 6. Hallo Odeon, Hartelijk dank voor je duidelijke antwoord! Mvg, J.
 7. Hallo allemaal, Eerder heb ik uit discussies op dit forum begrepen dat bij emigratie (in dit geval naar Turkije) van een dga de bv fiscaal gezien meeverhuist als de bv ook daadwerkelijk vanuit het buitenland geleid gaat worden. Wat mij echter nog niet helemaal duidelijk is, is wat fiscaal meeverhuizen precies inhoudt. Betekent dit dat er ook een Turkse bv moet worden opgericht, of moet de Nederlandse bv gewoon volgens Turkse boekhoudregels gaan werken en belasting afdragen? Alvast bedankt! J.
 8. Hallo Odeon, Bedankt weer. Zelfs als ik me fiscaal in Turkije zou vestigen, hou ik toch Nederlandse nummers en een adres aan. Een KvK-inschrijving zou daarom ook handig zijn (weliswaar Turkse onderneming, maar toch actief op de Nederlandse markt). Ik ga proberen om uit te vinden of dat mogelijk is. Met vriendelijke groet, J.
 9. Hallo, Nogmaals bedankt voor de reacties, in ieder geval begint me nu duidelijk te worden hoe het zit. Nog een vraag: kan ik me als Turkse onderneming ook inschrijven bij de KvK? Wat zijn daarvoor de minimale vereisten en waar is dat precies geregeld? Met hartelijke groet, J.
 10. Dank voor de reacties! Krijg ik in dit geval dus twee bedrijven (een in Nederland en een in Turkije)? Of kan ik alles via de Nederlandse onderneming laten lopen? En waar moet de boekhouding van de Nederlandse onderneming worden bijgehouden? Tot slot: zou het oprichten van een Nederlandse bv in dit geval een meerwaarde hebben? Of reist een bv mee met de dga? Alvast bedankt! J.
 11. Hallo allemaal, Ik heb een eenmanszaak in de dienstensector met een paar man personeel. Nu heb ik het plan om naar Turkije te emigreren. Mijn onderneming wil ik ongewijzigd voortzetten en runnen vanuit Turkije. Volgens de Turkse wetgeving en het bilaterale verdrag zal ik echter belastingplichtig worden in Turkije. Ik zou echter in verband met mijn klantenkring en diverse mogelijkheden in Nederland gewoon een Nederlandse onderneming willen blijven en geen Turkse. Weet iemand een constructie om dit op te lossen? Alvast bedankt! Josephus
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept