Jump to content

vhattem

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hoi! Nu blijkt dat ik nog facturen heb van Adwords als kostenpost en daarover BTW moet afdragen (kan ik dus ook direct weer vereffenen, per saldo dus 0) Kan ik dat ook in het laatste kwartaal boeken en opgeven, ongeacht dat het in eerdere kwartalen zou moeten opgegeven worden? Of moet ik nu wel een suppletieverzoek indienen? MVG
 2. Ik moet over heel 2010 voor vrijwel ieder kwartaal wel een wijziging opgeven in omzetbelasting vanwege Adwords facturen die erbij door zijn geschoten. Ik moet dus BTW afdragen, maar mag deze ook weer aftrekken als voorbelasting. Dus per saldo is het nul. Kan ik hiervoor een supplieverzoek indienen, of kan ik het opgeven in kwartaal 4? Het is vanuit beginne beredeneerd te weinig afgedragen BTW. Hoe moet ik het opgeven? Diverse losee formulieren per kwartaal, of kan ik ineens het totaalbedrag over alle 4 kwartalen opgeven?
 3. Kan ik het dus in hetzelfde kwartaal boekhoudkundig afdragen en als voorbelasting aftrekken, zodat het per saldo nul is?
 4. Top! Bedankt hiervoor, scheelt me weer een boel geld :) Weet je ook het antwoord op mijn andere vraag?
 5. Ik heb diverse klanten die Adwords diensten bij mij hebben afgenomen. Ze betalen aan mij bijv. 400 ex. BTW voor budget en ik voeg 400 euro toe aan Google Adwords (zonder BTW). Het resterende BTW bedrag heb ik netjes betaald aan de belastingdienst (onder 4a Leveringen/diensten uit landen buiten de EU), maar niet verrekend als voorbelasting. Ben ik verplicht om de BTW van Adwords sowieso af te dragen aan de belastingdienst en kan ik dit niet aftrekken als voorbelasting? M.a.w. doe ik het zo goed?
 6. Hoi! Ik wil aangifte doen van het laatste kwartaal van 2010. Ik heb op de voorgaande tijdvakken de kleinondernemersregeling toegepast, echter in tijdvak 4 begint mijn bedrijf erg te groeien en nu is de kleinondernemersregeling niet meer van toepassing gezien mijn BTW bedrag. Nu wil ik een correctie toepassen, zodat ik netjes alle BTW betaal die ik moet betalen over 2010. Hoe moet ik dat doen? Via deze aangifte omzetbelasting of op een andere wijze? MVG
 7. Ik lees zoveel tegenstrijdige berichten hierover. Wat ik heb gedaan: - Klant wil 100 euro adwords adverteren. Ik heb heb dus 119 euro gefactureerd (met 19% btw). OK, BTW is verlegd naar mijn onderneming. 100 euro heb ik betaald aan Google, de 19 euro van de ondernemer heb ik nog in bezit. Maar dat is BTW moet ik dus afdragen aan de belastingdienst omdat het verlegd is. Maar als ik het hetzelfde kwartaal nog aftrek als voorbelasting, krijgt de Belastingdienst toch nooit die 19 euro? Wat heeft het dan voor nut? En waarom zou ik dan 19 euro btw berekenen over het 100 euro Adwords tegoed, als het op mijn rekening blijft en ik het verder niet af hoef te dragen? Kan je uberhaupt de Adwords BTW aftrekken als voorbelasting terwijl je het nooit hoeft te betalen aan de belastingdienst? Normaal trek je toch alleen BTW af die je echt betaald?
 8. Bedankt voor je antwoord! Ik kan aan de slag als IT medewerker bij een vrij grote firma, wat misschien ook weer andere deuren opent. Ben benieuwd hoe of wat, het staat nog wel allemaal in de kinderschoenen. Het zijn zomaar wat vragen die bij mij naar boven komen en die eventueel een struikelblok zouden kunnen vormen (maar deze vraag nu dus niet meer). ;)
 9. Er heeft zich de mogelijkheid aangediend om een jaar te gaan werken als werknemer in Zuid-Afrika. Ik heb echter wel een eenmanszaak. Als ik geen activiteiten meer verricht in het komende jaar, wat voor consequenties heeft dit voor mijn onderneming? En wat moet ik doen om aan te geven dat ik een jaar in Zuid-Afrika zit?
 10. Beste Joost, bedankt voor je reactie. Door omstandigheden zit ik in het 3e kwartaal reeds, maar ga ik nu net fulltime ondernemen. Het heeft even stilgelegen. Zijn er dan nog mogelijkheden om het op te voeren voor de BTW?
 11. Beste, Ik heb de eerste investeringen rechtstreeks betaald van mijn priverekening. Hoe kan ik dat administratief het best verwerken en kan ik het tevens opgeven als eerste investering voor het terugvragen van de BTW?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept