Jump to content

torero

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Wel ingewikkeld hoor, die materie van webshops als je geen technische kennis in huis hebt. Dacht er aan de productie van een Magento shop te laten doen door het te outsourcen naar India voor 500$. Maar veel vragen blijven nog overeind. Hoe krijg je het voor elkaar dat ze de betalingsmodule van bv Multisafepay integreren met het Nederlandse iDeal? En welke eisen moet je stellen aan de hosting provider? Kan ik zelf wat prutsen met een Magento pakket, of heb ik daar echt een "server" voor nodig en is mijn computertje daarvoor onvoldoende? Dat soort zaken vreten tijd doordat mijn kennis volstrekt ontoereikend is.
 2. Ik verwacht geen grote successen omdat het een niche markt is. Ik ben op het idee gekomen omdat ik zélf het product zocht op internet en het niet direct vond. En later wel, maar tegen te hoge prijs. Het hoeft ook geen succes te worden, ik ben al rijk. Maar ondernemen is leuk - zo lang je maar niet geld weg gooit. Ik heb uiteraard een business plan geschreven, puur voor eigen gebruik omdat ik verder niemand nodig heb. Geen financiers, geen investeerders etcetera. Verzendkosten, daar ontkom ik niet aan vrees ik aangezien het uit het buitenland moet komen. Maar dat zullen de echte kosten niet zijn omdat het kom kleine, lichte producten zal gaan..
 3. Hoi, Ik weet niet zeker of dit onderwerp hier thuis hoort, maar kon geen betere plek vinden. Ik ben van plan om een webwinkel te beginnen in een kleine niche markt, ik verwacht er geen grote successen van maar ik kan sowieso er een hoop van leren en moet zeker quite kunnen spelen. Ik met de producent contacten gelegd en heb een prijsopgave gekregen. Nu wil ik zaken doen, maar ik zit met een aantal vragen... * Het liefst bestel ik een kleine voorraad, zodat ik kan zien hoe het loopt. Anders begin ik met grote upfront investeringen en daar heb ik geen zin in. * Ik kan onmogelijk inschatten hoe de verkoop zal lopen. De fysieke opslag zal altijd weinig moeite kosten, het zijn producten met een kleine omvang. * Welke vraag moet ik aan de producent stellen over de levering? Zou ik kunnen vragen of ik in kleine hoeveelheden iets kan bestellen, zodat ik kan testen hoe groot mijn markt zal zijn? Ik dacht dan aan een paar honderd euro.. willen producenten daar aan meewerken? * Is het een optie om de goederen te bestellen met als voorwaarde dat ik ze kan retourneren als het niet blijkt te gaan lopen? Is dat een serieuze mogelijkheid waar professionele partijen aan mee willen werken? * Zijn producenten geneigd om nieuwe ondernemingen te helpen?
 4. Anoniem geld innen én BTW verrekenen blijkt niet te werken helaas..
 5. Ben helaas ook op een barrière gestoten. Een eenmanszaak oprichten kan eenvoudig, maar waar mijn moeder een bankrekening kan openen op haar meisjesnaam, gaat dit niet werken bij de KvK. Die hanteert namelijk gewoon de volledige officiële naam. Ze mag het geld houden, maar zal er wel inkomstenbelasting over betalen. En dat BTW heb ik nog niet helemaal uitgezocht, hoe je als particulier de BTW gaat afdragen. Blijft helaas weinig over na 19% BTW en 50% IB...
 6. Inderdaad. Een website met een vrij nauwkeurige niche. Door mijn kennis van de branche ben ik in staat om interessante artikelen te schrijven. Doordat het zo'n gespecialiseerde materie is, is het ook echt interessant voor adverteerders. Zij proberen met name om personeel aan te trekken met kennis van zaken. Is een inkomen van 1000 euro per maand door advertenties zo buitensporig hoog dan?
 7. Dat ga ik doen, lijkt mij het beste. Even uitdokteren wat er bij een eenmanszaak komt kijken, familie lid (moeder) de toko op laten richten en eventueel later vergoeding voor teksten naar mij over laten maken. Ik stuur namens mijn BV wel een factuurtje. Eigenlijk best simpel allemaal.. gek dat ik er zo lang over doe om het helder en simpel te benaderen.
 8. Anonimiteit verkies ik boven de voordelen van een eenmanszaak of VOF. En familie mag het geld gewoon houden, heb al een eigen baan waarmee ik meer dan voldoende verdien. Nog even de BTW afdracht regelen en klaar is kees. Denk ik.
 9. Onze grootste concurrent, die mij wel kent van naam, adverteert. Dus dan lekt het geheid uit. Eigen werkgever heeft ook interesse getoond. Dus vandaar.
 10. In dienst treden bij mijn familie lid.. nee, dat gaat niet werken omdat er dan allerhande gedoe bij komt kijken met sociale verzekeringen en dergelijke. Mijn BV kan er dus geen rol in spelen omdat ik de facturen niet op naam van mijn BV verstuurd heb? En als ik mijn familielid al het geld laat houden, kan ik dan wel deze persoon de belastingen laten betalen (legaal?). En kan je als prive persoon BTW verrekenen met de aankoop van bv een nieuwe computer? Of is het een idee dat ik namens mijn BV mijn familielid factureer en zo het geld laat doorrollen naar mijn BV?
 11. En zou mijn eigen BV hier nog een rol in kunnen spelen? * Kan het laten doorstorten door familie naar eigen BV. Zo lang ik daar meer kosten maak dan er inkomsten zijn, betaal ik geen belasting lijkt mij. * Moet ik dan niet eerst vennootschapsbelasting betalen, en later dividend belasting? Maak ik zaken zo niet nodeloos complex? Scheelt het uberhaupt belasting?
 12. Dag allemaal. Ik hou een weblog bij en sinds een aantal maanden begint het goed te lopen. Ik haal ongeveer 1000 euro per maand op met de advertenties. Met de adverteerders heb ik een rechtstreeks contact, en ik factureer ze ook direct. Geld incasseren via stroman Omdat mijn website anoniem is, heb ik iemand gevonden die bereid is voor mij het geld te innen. Ik wil namelijk dat óók de adverteerders niet weten wat mijn identiteit is. Het is een fatsoenlijke website, maar mijn werkgever gaat niet blij zijn als ze er achter komen dat ik het schrijf. En als ik niet incognito kan zijn, kan ik niet vrij uit schrijven. Een familielid met andere achternaam incasseert voor mij het geld. En nu? De site is een hobby, en het gaat niet echt om het geld. Maar de 12000 euro per jaar is plotseling wel serieus. Ik wil het dan ook goed gaan regelen. * BTW, ik denk dat ik BTW moet afdragen aan de belastingdienst. Ik in het namelijk wel bij de advertenties. * Kan ik "voor de website" een computer kopen, en de BTW verrekenen? heb ik dan een eenmanszaakje nodig, of een inschrijving bij het KvK? * Inkomstenbelasting gewoon regelen. Familielid valt in lagere schaal dan ik. Kan ik het daar laten staan, en hem de belasting laten betalen? * Moet ik het geld laten staan bij het familielid, of gewoon door laten stromen naar mijn eigen rekening en alles zelf gaan regelen? Bij familielid is het misschien makkelijker te houden. Mag hij belasting betalen voor iets van ik eigenlijk verdien door mijn arbeid? * Ik heb al een persoonlijke BV. Kan ik die er nog ergens voor gebruiken?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept