Jump to content

JoeriT

Legend
 • Content Count

  389
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  JoeriT
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi

Company info

 • Location
  Rijswijk
 • Branch
  Huisvesting & vastgoed
 • Branch 2
  Life sciences

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Sta open voor interactie en maak het voor jezelf mogelijk het potentieel in jezelf als ondernemer te ontsluiten door kennisdeling.
 1. @Bob: Dat wist ik niet, ik dacht dat dit enkel en alleen als bijstandsuitkering van toepassing was, iets wat ik totaal niet wil. Dat is een hele goede tip, ik ga daar even naar kijken in mijn woonplaats hoe dat zit. Dank!
 2. Bedankt voor je adviezen. Ik maak sowieso al bedragen over aan de fiscus om mijn goede wil te tonen dat ik er simpelweg vanaf wil. Het is ook helemaal niet mijn intentie om de boel te stagneren, maar een situatie op redelijkheid beoordelen kan volgens mij ook geen kwaad. Ik ga zeker het NIBUD nog even bellen voor advies.
 3. Bedankt voor je snelle reactie. Het gaat enerzijds om een naheffing en de andere een ambtshalve aanslag. Ik heb geprobeerd om met de fiscus in gesprek te gaan, maar die houden zich letterlijk aan de regels, wat ik ook alleen maar kan begrijpen. Maar het opleggen van een betaalregeling van ruim 1200 per maand is in mijn ogen niet reëel als ik al aangeef per brief wat mijn situatie is geweest. Ik begrijp het dat het volgens de regels moet, maar het kwam op mij over alsof ik een crimineel was, terwijl ik zelf het initiatief heb genomen om hierover in gesprek te gaan. De financiële situatie is bekend bij hun, maar toch dit eisen. De Gemeente BBZ heb ik geprobeerd, maar omdat ik met mijn partner tweeverdiener ben komen we daarvoor niet in aanmerking. De loongrens ligt daarvoor te laag. Dank voor je feedback. Ik hoop dat er nog andere mogelijkheden zijn om dit hoofdstuk af te kunnen sluiten. Zou me graag weer op en positieve manier willen focussen op ondernemen.
 4. Als tip kan ik nog aanvullen: - Maak een screenshot van facebookpagina en de facebookposts + instagram. Mocht je namelijk bewijs nodig hebben kan je altijd laten zien dat het digitaal gepubliceerd is. Auteursrecht is in nederland goed geregeld voor makers. - Bekijk ook eens de algemene voorwaarden van de KVGO of laat een eigen versie opstellen door een specialist. Je zou dan in beginsel een conceptschets kunnen uitschrijven met je wensen en dit aanleveren aan een gespecialiseerde advocaat. Succes.
 5. Door een ingrijpende privé gebeurtenis in de medische hoek bij mijn zoontje van drie jaar oud heb ik nogal een rommelige 3 jaar achter de rug. Heel stom, maar doordat ik zo gefocust was op zijn herstel en zorg heb ik administratief een aantal belastingzaken laten liggen. Doordat de inkomsten als ZZP'er terugliepen heb ik dit eigenlijk alleen maar uitgesteld - waardoor ik nu een aantal (voor mij forse) bedragen moet betalen. Hoofdzakelijk inkomstenbelasting. Mijn hoofdfocus was echt overleven. Mijn zoon eigenlijk beter krijgen en werk zo snel mogelijk afkrijgen om voor hem te kunnen zorgen. Ik heb mijn hoofd enigzins bovenwater kunnen houden door in de nachtelijke uren wat kleine klusjes op te kunnen lossen, maar dat was niet altijd afdoende voor de doorlopende kosten. Nu alles redelijk stabiel begint te worden kom ik eigenlijk weer tot zinnen om dit aan te pakken. Ik besef mij ook dat dit niet echt handig is geweest van mijzelf, maar om de draad weer op te pakken moet ik accepteren dat ik deze horde moet nemen. Dagelijks ben ik nu alles aan het wegwerken om zo weer orde te scheppen en overzicht te creëren om op een gezonde manier weer te kunnen ondernemen. Doordat ik nu weer actief ben met communicatie en aquisitie begint het allemaal weer langzaam op gang te komen. Om er zo snel mogelijk vanaf te zijn wil ik eigenlijk het totaalbedrag lenen om zo het schuldbedrag in 1 keer te kunnen voldoen. Het gaat om totaal tussen de 12.5K - 15K EUR. Ben niet in het bezit van een koopwoning, wel van bezittingen zoals een auto. • Wat zou ik als ZZP'er het beste kunnen doen qua lening, privé of zakelijk? • Heeft iemand tips/advies voor een goede instantie die dit soort bedragen leent aan ZZP'ers? Aangezien ik weer op gang moet komen heb ik zelf niet de illusie dat ik dit bedrag in 1-2 jaar terugbetaal, maar als ik dit op deze manier kan doen heb ik enigzins ademruimte. Had al gekeken bij mijn bank (ABN), maar ik wordt niet echt wegwijs van hoe rentepercentages werken. Alvast bedankt voor jullie tijd.
 6. @TwaBla: Ja, dat het niet handig is, kom ik nu ook achter. Althans het besef. Mijn privékwestie was een echte rollercoaster dat ik van gekkigheid niet meer wist wat links en rechts was, dus ik zat er echt niet helemaal helder in. Enige wat ik tussentijds wel eens had opgevangen dat hij met financiering bezig was, daar heb ik heel braaf op gewacht. Achteraf stom. @Anouk: Inderdaad daar kwam ik achter als ondernemer. Wijze les, maar privékwestie was te omvangrijk voor mij zelf om alle ballen in de lucht te houden. - Hij geeft geen reden, hij ontwijkt elke vraag hieromtrent in alle communicatie. - De mails die hij heeft verstuurd komen uit 1 van de bv's onder de hoofd bv. @StevenK: Moet ik dan privé-adres gebruiken of de directeur zijn naam met bedrijfsadres?
 7. Ik heb ruim 7-8 maanden gewerkt voor een klant. Door een privé kwestie ben ik pas maanden later aan het factureren toegekomen. Het project is nu afgerond en ik wil deze factuur indienen om betaald te worden voor mijn geleverde diensten (dtp/vormgeving). Mijn klant heeft op tussentijdse mijlpalen akkoord gegeven per mail op door mij verstrekte prijzen/offertes. Nu heb ik al diverse malen contact geprobeerd te zoeken met mijn opdrachtgever, maar hij reageert niet op emails, telefoontjes of whatsapp berichten. Opdrachtgever is tevens directeur van dit bedrijf, maar geeft mij geen tenaamstelling zodat ik daadwerkelijk een factuur kan sturen. Hij heeft diverse BV's onder zijn holding, waarvan 1 hoofd BV. Navraag bij personeel, leert mij dat alle zaken reeds gedrukt zijn en in gebruik zijn genomen voor verpreiding. De gedrukte bewijsexemplaren heb ik ook in bezit, doordat ik ze opgevraagd heb. Ik krijg tevens te horen dat er door investeringen in nieuwe panden en voorraad de cashflow op een laag pitje ligt. Wat ik begrijp ben ik niet de enige op dit moment met een openstaande factuur. Mijn geduld begint een beetje op te raken, wat kan ik het beste doen? Iemand ervaring hiermee? Kan ik überhaupt een factuur sturen naar 1 van de willekeurige BV's?
 8. @Highio: De afspraak was dat ik mee zou helpen op het gebied van design, product/dienst ontwikkeling en marketing. Naming was niet inbegrepen dat heb ik in principe geopperd en zijn we gaandeweg akkoord mee gegaan als werknaam. Compagnon is bedenker en zou techniek en product/dienst ontwikkeling doen. Hoe bedoel je af te wijken van mijn 50/50 afspraak?
 9. Scherp en goed punt! Echter is de betekenis van bedrijfsnaam X voor marketing en het concept een aanvulling. Het heeft voor mijn compagnon ook zeker een waarde, daarom zijn we het gestart. Echter gebeurd er al een geruime tijd niks en vind ik het zonde dat een goed visueel concept blijft liggen. Of ik voor hem of voor mijzelf een naam bedenk maakt inderdaad geen verschil op het eerste gezicht, echter is de betekenis die ik heb gevonden als naam heel passend. Ik hou mij wellicht teveel vast aan een Eureka moment, aan de andere kant voelt dit "visueel concept" prima bij waarvoor ik het wil inzetten. Dat ik iets voor hem wil maken is een stukje goodwill naar hem toe, omdat ik deze situatie (hoe naïef dan ook) niet verwachtte. Er gebeurd niks, dus er valt ook weinig te claimen. Bedankt voor je directheid en eerlijkheid.
 10. @PerryBroeders Op dit moment steken we er al maanden (zeker 5 a 6) geen tijd meer in. Ik wil de naam eigenlijk voor een totaal andere dienst gebruiken die totaal niet in het verlengde ligt van waar het nu voor word gebruikt. Omdat er zo weinig tot geen publiciteit over is geweest, zie ik een kans om er wat mee te doen. Een positieve draai te geven aan de situatie. De huidige dienst zou levensvatbaar kunnen zijn, maar niet op zo'n niveau dat kosten/baten flink in de positieve cijfers kunnen lopen. De concurrentie is vrij stevig.
 11. @NicoSchouten: Bedankt voor je antwoord - gewaardeerd. Ik bedoel het niet zo, ik zie het concept wel als waardevol, dat is ook de reden geweest dat ik er inderdaad aan ben begonnen. Het gaat er in mijn ogen nu niet om of iets goed of fout is, want dat is een discussie waar ik niet wijzer van ga worden. De naam is namelijk niet ontstaan door samen te brainstormen. Die is echt uit eigen koker. Ik heb na gesprek zelfs aangeboden om een alternatieve naam volledig uit te werken, zodat hij verder kan gaan. Daarop krijg ik het antwoord dat dit websitetechnisch veel handen en voeten in de aarde heeft, vooral met SSL certificaten, Databases etc. Zaken die ik niet kan verifiëren. Als mijn compagnon de naam heeft bedacht en ontworpen zou ik het vervelend vinden, maar ik zou wel open staan voor zijn mening/suggestie. Of je daarmee akkoord moet gaan is voor ieder te bepalen, maar gezien er geen tot nauwelijks lokale publiciteit aan is gegeven, is er in mijn ogen niets aan de hand of het nu X of Y heet. Soms start je een samenwerking waar je op moment van werken een goed gevoel bij hebt en een bepaalde doelstelling wilt behalen. Maar als de haalbaarheid na enkele jaren te wensen over laat ben ik wel zo fair om aan te geven dat ik de stekker eruit wil trekken en niet klakkeloos doorga op dezelfde wijze hoe het is gelopen. Dan hou ik mijzelf voor de gek. Ik ga Texas Shoot Out lezen, dank hiervoor!
 12. @Zomaar iemand Ik wil hem niet eruit hebben, maar trekken aan in mijn ogen een dood paard heeft geen zin. Er zijn enkel kosten en de inkomsten zijn nihil - ik ben het geloof verloren doordat het momentum in mijn ogen voorbij is. Mijn inbreng is tijd, naam bedenken, design - zijn inbreng is enkel het concept.
 13. Samen met een compagnon ben ik een dienst gestart onder naam X. Door omstandigheden heeft de ondernemerscombinatie niet gewerkt en heeft de dienst nooit volledig het levenslicht gezien. We hebben geen VOF of wat voor bedrijfsvorm opgestart, we zijn vanuit onze eigen bedrijven gewoon onder naam X gestart. Ieder heeft evenredig geïnvesteerd in tijd en inkoop van goederen om deze dienst te starten. Er is geen omzet, alleen enkel wat inhoudelijkheden op socialmedia die zijn gestart (likes, volgers etc). Nu wil ik als "partner" deze dienst stoppen en een compleet eigen bedrijf beginnen onder die naam X. Ik ben het vertrouwen kwijt, omdat er na 2 jaar tijd geen omzet is gemaakt, enkel kosten. Bepaalde zaken zijn niet af, dus al met al niet een volwaardig uitgedacht bedrijf om verder mee te gaan. De naamgeving destijds komt van mijn hand, zo ook het bedenken van logo, huisstijl etc. Ik heb dit aangegeven en open gezegd dat dit mijn plannen zijn. Mijn compagnon wil niet stoppen met deze dienst en staat loodrecht tegenover mij. Hij wilt persé naam X gebruiken, anders niet. Heb zelf al aangeboden dat ik met een nieuwe naam voor hem kan komen incl. opmaak van alle items die erbij komen kijken. Mede omdat er maar weinig promotie is gedaan weet bijna niemand ervan af. Hij vind het zelf gezichtsverlies, ik vind het zakelijk "niet slim" als er een mooie naam is waar niks mee wordt gedaan. Het heeft zich niet als een merk ontwikkeld en dat zal "helaas" ook niet gebeuren op de manier hoe er nu mee word opgegaan. Gebeurd dit vaker, dat bedrijfsnamen wordt gerecycled? En wat is jullie mening? Ik wil graag verder, alle advies is welkom.
 14. Wat meer informatie omtrend merkenrecht: http://www.justitia.nl/merkenrecht/ http://www.novagraaf.com/nl/diensten/merken-zijn-een-belangrijk-onderdeel-van-ons-dagelijks-leven/wat-is-de-definitie-van-een-merk
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept