Ga naar inhoud

JoeriT

Legend
 • Aantal berichten

  389
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door JoeriT

 1. @Bob: Dat wist ik niet, ik dacht dat dit enkel en alleen als bijstandsuitkering van toepassing was, iets wat ik totaal niet wil. Dat is een hele goede tip, ik ga daar even naar kijken in mijn woonplaats hoe dat zit. Dank!
 2. Bedankt voor je adviezen. Ik maak sowieso al bedragen over aan de fiscus om mijn goede wil te tonen dat ik er simpelweg vanaf wil. Het is ook helemaal niet mijn intentie om de boel te stagneren, maar een situatie op redelijkheid beoordelen kan volgens mij ook geen kwaad. Ik ga zeker het NIBUD nog even bellen voor advies.
 3. Bedankt voor je snelle reactie. Het gaat enerzijds om een naheffing en de andere een ambtshalve aanslag. Ik heb geprobeerd om met de fiscus in gesprek te gaan, maar die houden zich letterlijk aan de regels, wat ik ook alleen maar kan begrijpen. Maar het opleggen van een betaalregeling van ruim 1200 per maand is in mijn ogen niet reëel als ik al aangeef per brief wat mijn situatie is geweest. Ik begrijp het dat het volgens de regels moet, maar het kwam op mij over alsof ik een crimineel was, terwijl ik zelf het initiatief heb genomen om hierover in gesprek te gaan. De financiële situatie is bekend bij hun, maar toch dit eisen. De Gemeente BBZ heb ik geprobeerd, maar omdat ik met mijn partner tweeverdiener ben komen we daarvoor niet in aanmerking. De loongrens ligt daarvoor te laag. Dank voor je feedback. Ik hoop dat er nog andere mogelijkheden zijn om dit hoofdstuk af te kunnen sluiten. Zou me graag weer op en positieve manier willen focussen op ondernemen.
 4. Als tip kan ik nog aanvullen: - Maak een screenshot van facebookpagina en de facebookposts + instagram. Mocht je namelijk bewijs nodig hebben kan je altijd laten zien dat het digitaal gepubliceerd is. Auteursrecht is in nederland goed geregeld voor makers. - Bekijk ook eens de algemene voorwaarden van de KVGO of laat een eigen versie opstellen door een specialist. Je zou dan in beginsel een conceptschets kunnen uitschrijven met je wensen en dit aanleveren aan een gespecialiseerde advocaat. Succes.
 5. Door een ingrijpende privé gebeurtenis in de medische hoek bij mijn zoontje van drie jaar oud heb ik nogal een rommelige 3 jaar achter de rug. Heel stom, maar doordat ik zo gefocust was op zijn herstel en zorg heb ik administratief een aantal belastingzaken laten liggen. Doordat de inkomsten als ZZP'er terugliepen heb ik dit eigenlijk alleen maar uitgesteld - waardoor ik nu een aantal (voor mij forse) bedragen moet betalen. Hoofdzakelijk inkomstenbelasting. Mijn hoofdfocus was echt overleven. Mijn zoon eigenlijk beter krijgen en werk zo snel mogelijk afkrijgen om voor hem te kunnen zorgen. Ik heb mijn hoofd enigzins bovenwater kunnen houden door in de nachtelijke uren wat kleine klusjes op te kunnen lossen, maar dat was niet altijd afdoende voor de doorlopende kosten. Nu alles redelijk stabiel begint te worden kom ik eigenlijk weer tot zinnen om dit aan te pakken. Ik besef mij ook dat dit niet echt handig is geweest van mijzelf, maar om de draad weer op te pakken moet ik accepteren dat ik deze horde moet nemen. Dagelijks ben ik nu alles aan het wegwerken om zo weer orde te scheppen en overzicht te creëren om op een gezonde manier weer te kunnen ondernemen. Doordat ik nu weer actief ben met communicatie en aquisitie begint het allemaal weer langzaam op gang te komen. Om er zo snel mogelijk vanaf te zijn wil ik eigenlijk het totaalbedrag lenen om zo het schuldbedrag in 1 keer te kunnen voldoen. Het gaat om totaal tussen de 12.5K - 15K EUR. Ben niet in het bezit van een koopwoning, wel van bezittingen zoals een auto. • Wat zou ik als ZZP'er het beste kunnen doen qua lening, privé of zakelijk? • Heeft iemand tips/advies voor een goede instantie die dit soort bedragen leent aan ZZP'ers? Aangezien ik weer op gang moet komen heb ik zelf niet de illusie dat ik dit bedrag in 1-2 jaar terugbetaal, maar als ik dit op deze manier kan doen heb ik enigzins ademruimte. Had al gekeken bij mijn bank (ABN), maar ik wordt niet echt wegwijs van hoe rentepercentages werken. Alvast bedankt voor jullie tijd.
 6. @TwaBla: Ja, dat het niet handig is, kom ik nu ook achter. Althans het besef. Mijn privékwestie was een echte rollercoaster dat ik van gekkigheid niet meer wist wat links en rechts was, dus ik zat er echt niet helemaal helder in. Enige wat ik tussentijds wel eens had opgevangen dat hij met financiering bezig was, daar heb ik heel braaf op gewacht. Achteraf stom. @Anouk: Inderdaad daar kwam ik achter als ondernemer. Wijze les, maar privékwestie was te omvangrijk voor mij zelf om alle ballen in de lucht te houden. - Hij geeft geen reden, hij ontwijkt elke vraag hieromtrent in alle communicatie. - De mails die hij heeft verstuurd komen uit 1 van de bv's onder de hoofd bv. @StevenK: Moet ik dan privé-adres gebruiken of de directeur zijn naam met bedrijfsadres?
 7. Ik heb ruim 7-8 maanden gewerkt voor een klant. Door een privé kwestie ben ik pas maanden later aan het factureren toegekomen. Het project is nu afgerond en ik wil deze factuur indienen om betaald te worden voor mijn geleverde diensten (dtp/vormgeving). Mijn klant heeft op tussentijdse mijlpalen akkoord gegeven per mail op door mij verstrekte prijzen/offertes. Nu heb ik al diverse malen contact geprobeerd te zoeken met mijn opdrachtgever, maar hij reageert niet op emails, telefoontjes of whatsapp berichten. Opdrachtgever is tevens directeur van dit bedrijf, maar geeft mij geen tenaamstelling zodat ik daadwerkelijk een factuur kan sturen. Hij heeft diverse BV's onder zijn holding, waarvan 1 hoofd BV. Navraag bij personeel, leert mij dat alle zaken reeds gedrukt zijn en in gebruik zijn genomen voor verpreiding. De gedrukte bewijsexemplaren heb ik ook in bezit, doordat ik ze opgevraagd heb. Ik krijg tevens te horen dat er door investeringen in nieuwe panden en voorraad de cashflow op een laag pitje ligt. Wat ik begrijp ben ik niet de enige op dit moment met een openstaande factuur. Mijn geduld begint een beetje op te raken, wat kan ik het beste doen? Iemand ervaring hiermee? Kan ik überhaupt een factuur sturen naar 1 van de willekeurige BV's?
 8. @Highio: De afspraak was dat ik mee zou helpen op het gebied van design, product/dienst ontwikkeling en marketing. Naming was niet inbegrepen dat heb ik in principe geopperd en zijn we gaandeweg akkoord mee gegaan als werknaam. Compagnon is bedenker en zou techniek en product/dienst ontwikkeling doen. Hoe bedoel je af te wijken van mijn 50/50 afspraak?
 9. Scherp en goed punt! Echter is de betekenis van bedrijfsnaam X voor marketing en het concept een aanvulling. Het heeft voor mijn compagnon ook zeker een waarde, daarom zijn we het gestart. Echter gebeurd er al een geruime tijd niks en vind ik het zonde dat een goed visueel concept blijft liggen. Of ik voor hem of voor mijzelf een naam bedenk maakt inderdaad geen verschil op het eerste gezicht, echter is de betekenis die ik heb gevonden als naam heel passend. Ik hou mij wellicht teveel vast aan een Eureka moment, aan de andere kant voelt dit "visueel concept" prima bij waarvoor ik het wil inzetten. Dat ik iets voor hem wil maken is een stukje goodwill naar hem toe, omdat ik deze situatie (hoe naïef dan ook) niet verwachtte. Er gebeurd niks, dus er valt ook weinig te claimen. Bedankt voor je directheid en eerlijkheid.
 10. @PerryBroeders Op dit moment steken we er al maanden (zeker 5 a 6) geen tijd meer in. Ik wil de naam eigenlijk voor een totaal andere dienst gebruiken die totaal niet in het verlengde ligt van waar het nu voor word gebruikt. Omdat er zo weinig tot geen publiciteit over is geweest, zie ik een kans om er wat mee te doen. Een positieve draai te geven aan de situatie. De huidige dienst zou levensvatbaar kunnen zijn, maar niet op zo'n niveau dat kosten/baten flink in de positieve cijfers kunnen lopen. De concurrentie is vrij stevig.
 11. @NicoSchouten: Bedankt voor je antwoord - gewaardeerd. Ik bedoel het niet zo, ik zie het concept wel als waardevol, dat is ook de reden geweest dat ik er inderdaad aan ben begonnen. Het gaat er in mijn ogen nu niet om of iets goed of fout is, want dat is een discussie waar ik niet wijzer van ga worden. De naam is namelijk niet ontstaan door samen te brainstormen. Die is echt uit eigen koker. Ik heb na gesprek zelfs aangeboden om een alternatieve naam volledig uit te werken, zodat hij verder kan gaan. Daarop krijg ik het antwoord dat dit websitetechnisch veel handen en voeten in de aarde heeft, vooral met SSL certificaten, Databases etc. Zaken die ik niet kan verifiëren. Als mijn compagnon de naam heeft bedacht en ontworpen zou ik het vervelend vinden, maar ik zou wel open staan voor zijn mening/suggestie. Of je daarmee akkoord moet gaan is voor ieder te bepalen, maar gezien er geen tot nauwelijks lokale publiciteit aan is gegeven, is er in mijn ogen niets aan de hand of het nu X of Y heet. Soms start je een samenwerking waar je op moment van werken een goed gevoel bij hebt en een bepaalde doelstelling wilt behalen. Maar als de haalbaarheid na enkele jaren te wensen over laat ben ik wel zo fair om aan te geven dat ik de stekker eruit wil trekken en niet klakkeloos doorga op dezelfde wijze hoe het is gelopen. Dan hou ik mijzelf voor de gek. Ik ga Texas Shoot Out lezen, dank hiervoor!
 12. @Zomaar iemand Ik wil hem niet eruit hebben, maar trekken aan in mijn ogen een dood paard heeft geen zin. Er zijn enkel kosten en de inkomsten zijn nihil - ik ben het geloof verloren doordat het momentum in mijn ogen voorbij is. Mijn inbreng is tijd, naam bedenken, design - zijn inbreng is enkel het concept.
 13. Samen met een compagnon ben ik een dienst gestart onder naam X. Door omstandigheden heeft de ondernemerscombinatie niet gewerkt en heeft de dienst nooit volledig het levenslicht gezien. We hebben geen VOF of wat voor bedrijfsvorm opgestart, we zijn vanuit onze eigen bedrijven gewoon onder naam X gestart. Ieder heeft evenredig geïnvesteerd in tijd en inkoop van goederen om deze dienst te starten. Er is geen omzet, alleen enkel wat inhoudelijkheden op socialmedia die zijn gestart (likes, volgers etc). Nu wil ik als "partner" deze dienst stoppen en een compleet eigen bedrijf beginnen onder die naam X. Ik ben het vertrouwen kwijt, omdat er na 2 jaar tijd geen omzet is gemaakt, enkel kosten. Bepaalde zaken zijn niet af, dus al met al niet een volwaardig uitgedacht bedrijf om verder mee te gaan. De naamgeving destijds komt van mijn hand, zo ook het bedenken van logo, huisstijl etc. Ik heb dit aangegeven en open gezegd dat dit mijn plannen zijn. Mijn compagnon wil niet stoppen met deze dienst en staat loodrecht tegenover mij. Hij wilt persé naam X gebruiken, anders niet. Heb zelf al aangeboden dat ik met een nieuwe naam voor hem kan komen incl. opmaak van alle items die erbij komen kijken. Mede omdat er maar weinig promotie is gedaan weet bijna niemand ervan af. Hij vind het zelf gezichtsverlies, ik vind het zakelijk "niet slim" als er een mooie naam is waar niks mee wordt gedaan. Het heeft zich niet als een merk ontwikkeld en dat zal "helaas" ook niet gebeuren op de manier hoe er nu mee word opgegaan. Gebeurd dit vaker, dat bedrijfsnamen wordt gerecycled? En wat is jullie mening? Ik wil graag verder, alle advies is welkom.
 14. Wat meer informatie omtrend merkenrecht: http://www.justitia.nl/merkenrecht/ http://www.novagraaf.com/nl/diensten/merken-zijn-een-belangrijk-onderdeel-van-ons-dagelijks-leven/wat-is-de-definitie-van-een-merk
 15. Beste Dieter, De kleuren in combinatie met de vorm maken het gemaakte ontwerp uniek en op zichzelf staand. Als jij de naam en de slogan hebt aangeleverd kan het marketingbureau daar geen aanspraak op maken, gezien zij dit niet vervaardigd hebben. Zij hebben enkel zorg gedragen voor het ontwerp. Onderdelen van een bestaand ontwerp "hergebruiken" kan in theorie, maar is "not done". Tevens maak je dan inbreuk op auteursrecht van de maker (in dit geval het marketingbureau). Als zij zich kwaadwillend willen opstellen delf jij het onderspit. Per slot van rekening breek jij de overeenkomst, mocht jij nu met een andere partij in zee gaan. Je kan in principe altijd een andere ontwerp laten maken met de door jouw bedachte naam en slogan, zolang je aan anderen je verplichtingen voldoet. Maar als je nu niet direct hun faktuur kan betalen, hoe kan je dan wel een nieuw ontwerp betalen? Het advies van TwaBla om geld te lenen lijkt mij geen onaardig idee. Heb je al eens geprobeerd om met hun rond de tafel te zitten vanwege de situatie?
 16. Bedankt voor de reacties. Het blijft een lastige materie... De laatste reactie van Bas geeft een terecht punt aan dat als je ervoor betaald hebt dit zeker "not done" is dat het opeens voor een dumpprijs weggaat. Ik doelde meer op promotionele dingen, concreet gezegd zaken waarvoor een consument niet voor hoeft te betalen. Bijvoorbeeld: Filmdisplays bij bioscopen. Redelijk wat mensen vragen bij de bioscoop of ze bij een oudere film de display, poster of spandoek mee mogen nemen. Vaak kan dit wel als er nieuw materiaal ter vervanging is (bijv. nieuwe film promotie). Gezien ik regelmatig bij drukkers kom, viel mij op dat ze vaak meerdere displays, posters en spandoeken hebben liggen. Die gaan op afroep richting de kanalen. Deze inschiet is puur promotioneel om iets te promoten, mocht er ergens een display of poster kapot gaan. Nu zie ik bij mijn bezoek bij drukkerijen dat heel veel wordt meegegeven aan recyclebedrijven. In mijn ogen zonde, want ik heb bij een paar bioscopen hier in mijn omgeving gevraagd hoeveel vraag ernaar is en die kwamen met een positief antwoord. Ze kwamen te kort voor de vraag. (Zij hebben er maar 1 of 2 liggen). De drukkers die ik heb gesproken willen er een kleine vergoeding voor hebben om het over te nemen. Puur vanwege opslag e.d. maar ik neem hun ook wat uit handen (begreep ik), want voor recycling moeten ze betalen, dit ophalen kost hun meer dan dat het oplevert.
 17. Ik kom regelmatig bij drukkerijen waar o.a. diverse promotionele drukwerk-restanten liggen zoals bijv. displays, premiums etc. Nu zijn dit vaak restanten die overblijven na het gebruik voor een campagne of actie. Het proces is vaak: - Klant levert bestand aan. - Drukkerij drukt dit en levert oplage uit of levert op afroep. - Drukkerij drukt vaak ±10% meer oplage vanwege handelingen in het proces om de eindoplage te behalen. - Klant haalt restant niet meer op. Drukkerijen gooien meestal deze zaken weg, wat inhoudt dat het gerecycled / vernietigd wordt. Van USB-sticks tot aan parasols, je kan het zo gek niet verzinnen. Als ik de restanten overneem van de drukkerij, mag ik dit dan zonder toestemming van de klant doorverkopen? Ik zoek meer info hieromtrend, wie helpt? Alvast bedankt.
 18. Jasper, ik zie de afgelopen weken een aantal antwoorden van je voorbij komen, waarbij ik het gevoel krijg dat je bezuinigt op zaken waar je helemaal niet op moet bezuinigen. Je huisstijl bijv. is wel je voorkomen, het jasje van image-building van je merk en/of bedrijf. Ik snap dat je op de kleintjes moet letten, maar bepaalde investeringen verdienen zich terug. Waaronder in 1 keer een huisstijl onder handen nemen. De waarde die het voor jou oplevert is vele malen groter dan de financiële investering. Als je mijn email-adres nog hebt, mail mij svp, dan zet ik een visitekaartje voor je in elkaar. Dan hoef je niet te hannessen met software e.d., maar dan ontzorg ik je op dat vlak. Kan jij je bezig houden met zaken doen. Logo moet je wel zelf aanleveren ;)
 19. Heel goed Annedien! Altijd leuk om creatieve medecollega's zo gretig te zien. In mijn ontwerpstudio streef ik ernaar om een kwalitatief goed produkt af te leveren aan klanten. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat de waarde van de door mij geleverde diensten (zonder dit arrogant te bedoelen) groter is dan de kosten ervan. Als ondernemer probeer je klanten te bedienen of zoals ik het zelf zie, te ontzorgen. Ik heb met deze stelling eigenlijk nog nooit problemen gehad omtrend prijs e.d. Klanten waardeerden het meedenken, het resultaat en de extra tips die ze kregen. Hierbij zie ik elke ondernemer als meerwaarde voor een klant. Mocht je namelijk niks toe kunnen voegen, dan zou theoretisch de klant het zelf kunnen doen.
 20. Jasper, dan gaat er iets niet helemaal goed in het proces. Heb je het over 13 verschillende versies? Ik vind het persoonlijk vrij veel. Logo's maken zit hem voor het merendeel in de voorbereiding qua informatie: - Weet je als ontwerper waar het bedrijf voor staat? (wat is de visie, doelstelling e.d.) - Vooronderzoek d.m.v. moodboard of mindmapping - Interactie met klant om zijn woorden om te zetten in beeld - Ondersteun alles met plaatjes om het gevoel of de visie uit te dragen In het beginsel is maak ik een merkenpaspoort dat mij deze informatie verschaft. Een merkenpaspoort is een vragenlijst die ik heb opgesteld om de klant na te laten denken over zijn eigen bedrijf. Wat hij eigenlijk doet en hoe hij dit op een makkelijke korte manier kan uitleggen. Als dit helder is, zal dit fungeren als een rode draad in het ontwerp, zodat we beiden een controlepunt hebben of we op het goede spoor blijven. (soms veranderen klanten wel eens van gedachten gaandeweg het traject). Deze kreeg ik van een collega en ik vond de inhoud erg toepasselijk op het gebied van logo design:
 21. TwaBla, ik denk zeker dat je heel scherp bent met de constatering dat een tablet vaker binnenshuis word gebruikt dan op straat of onderweg. En vooral het gemak van een lichtgewicht apparaat met kracht is hierin wel een voordeel t.o.v. een smartphone of computer. Wil je zelf een nieuw concept aanpakken of ben je vooral benieuwd wat anderen voor ideeën hebben? Ik denk dat het zine-karakter voor tablets meer gaan fungeren als mini-shoppingoutlets. Dus waar je vroeger een fullpage advertentie zag in een tijdschrift, zie je nu kans om iets interactiefs neer te zetten, waarbij je bij wijze van spreke uit de advertentie wat aan kan schaffen.
 22. MichaelY, je zou ook nog (even afhankelijk van je basiskennis), Wordpress kunnen gebruiken. Het installeren en templates plaatsen is een laagdrempelige methode. Er is online veel informatie te vinden over hoe je het kan opzetten en ook qua templates kan je je lol op, want er is veel mogelijk. Bij twijfel, een techneut inschakelen, want dat scheelt je tijd en onnodige foutmeldingen in het eindresultaat. Hopelijk heb je hier wat aan.
 23. Ik wil mij niet met je bedrijfsvoering bemoeien, maar wat jij nu schrijft is nu ook het geval met internetdrukkers. Hobbyisten die een website runnen met drukwerk. Diegene die overleven of het druk hebben zijn vaak de bedrijven die meerwaarde bieden door service en meer ontzorging, wellicht kan dat idee je helpen om marge te vergroten. Dan speelt prijs minder een rol, maar ligt de nadruk op de totaalontzorging v.d. klant. Het is maar een suggestie, doe er je voordeel mee. @Marjan: Relatiegeschenken moet je niet geven omdat "het erbij hoort" - je moet het geven als je de meerwaarde en gedachtengoed ervan in ziet. Het kan promotioneel versterkend werken en het is tevens een leuk/mooi gebaar naar je (klant)relatie. Je hebt helemaal gelijk dat dit niet persé eindejaar moet zijn, bij ons gaat dit het gehele jaar door, echter leggen wij er a.h. einde van het jaar een beetje de nadruk op het seizen/laatste kwartaal. @Frans Sijtsma: Wat jij schetst is een bekend verhaal, van wie is nu wat? Ik vind het wel heel mooi om te zien dat het geschenk van je leverancier je nog bij is gebleven. Wellicht ook de situatie van een geboorte, die staat je sowieso goed bij natuurlijk. Relatiegeschenken zijn vaak lastig om een wow-factor in te vinden, feit blijft dat het vinden van onderscheidend vermogen daarin het makkelijker maakt om het te onthouden. Echter is het zo breed, dat je soms overspoeld wordt door aanbod.
 24. @francoislo: Heb je je al goed kunnen oriënteren? Stel voor jezelf een budget of een aantal criteria op dan wordt het kiezen wat makkelijker. @Jasper Coolen: Waar denk je dat dit mee te maken heeft, is dit omdat je voor een specifieke doelgroep of sector werkt? Frappant dat helemaal niemand je ooit wat gegeven heeft, maargoed dit kan natuurlijk. @Peter Bonjernoor: Dat goede contact ben ik met je eens, vooral in tijden als nu is een prettige klantenbinding een pré.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...