Jump to content

The Beast

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste leden, Ik ben opzoek naar een boekhouding software dat geschikt is voor import/export bedrijven, dus in verschillende valuta's kan werken en ook direct BTW aangifte kan doen. Ik gebruik momenteel Quickbooks maar dit is meer amerikaans gericht. Heeft iemand misschien wat suggesties of tips? Alvast bedankt! Gideon
 2. Bedankt voor de informatie heren. Hier heb ik wat aan.
 3. Bijna iedereen vindt dat mateloos irritant, en al helemaal als het om prive vragen gaat... Volgens mij is deze topic ook gestart met een prive vraag.
 4. Hallo mensen! Even een oude topic weer naar boven brengen. Mijn vraag heeft ook hiermee te maken. Ik ontvang binnenkort een bedrag van ongeveer 100.000Euro op mijn prive rekening. Dit bedrag ga mijn ouders het overmaken naar mij zodat ik hier in Nederland een huis kan kopen. Dus een schenking. Zij wonen niet hier in Nederland maar hebben wel een Nederlandse nationaliteit. Volgens de belastingdienst: De schenker woont al langer in het buitenland U betaalt geen schenkbelasting als degene van wie u de schenking krijgt, niet in Nederland woont op het moment dat hij u de schenking geeft. (mijn situatie) Let op! U moet wél schenkbelasting betalen als de schenker: een Nederlander is en nog geen 10 jaar buiten Nederland woont een buitenlander is die in Nederland woonde en nog geen heel jaar uit Nederland weg is. Schenkbelasting hoef ik dan niet te betalen. Nou mijn vraag is: Moet ik de bank informeren over dit bedrag dat binnen zal komen? Alvast bedankt voor jullie antwoord!
 5. Voorraad zal in de begin klein zijn, ik schat 50+ product. Maar het is wel de bedoeling dat dat gaat groeien. Ik ga in de begin wel zelf alles bijhouden en kosten besparen, ik toch de tijd d'r voor. En daarna als het nodig is uitbreiden met een duurder pakket die voorraad beheer ook kan doen.
 6. Hoi Nowap, Bedankt voor je suggestie, ik had inderdaad over nagedacht en ook met mijn accountant d'r over gehad, dat ik beter gewoon alles via de webshop doe en zelf ietjes meer bijhouden. Als het inderdaad beter gaat kan ik altijd een full ERP systeem kopen. Bedankt allemaal voor jullie suggesties! Mvg, Gideon
 7. Hoi Christine, Is Quickbooks wel te gebruiken hier in Nederland? Ik weet wel dat Quickbooks heel populair is maar of het voor een nederlands bedrijf geschikt is weet ik niet. Zou je misschien dit uitleggen? mvg, Gideon
 8. Hoi Patrick, Magento heeft inderdaad een voorraadbeheer, ik kan wel ver komen met alleen dat, ik denk dat ik in het begin alleen die zal gebruiken met een online boekhoud software. Ik zal voorraad houden inderdaad. Ben net verder aan het zoeken en kwam de volgende tegen. http://flxcore.org/index.php/en/flxcore/products/open-erp lijkt heel veel op de Embedded ERP. Is niet duidelijk hoeveel het kost. Ik zal contact met hun opnemen en hun back-end even bekijken hoe het precies werkt. Als het kua prijs meevalt, dan is het misschien een optie voor mij. mvg, Gideon
 9. Hoi Patrick, Bedankt voor de info, ik had net die embedded ERP gevonden maar het lijk me wel een duur ding. Voor starters is het misschien nog niet mogelijk, maar zo te zien zijn jullie een wat grotere bedrijf dan zal het zeker wel nuttig zijn. Mischien toch een compleet boekhoud software zoeken die ook voorraadbeheer kan doen en dan maar ietjes meer werk. Als het goed loopt dan overweeg ik zeker om een embedded systeem te laten maken. Nogmaals bedankt voor de info!!
 10. Dag allemaal! Heb rond gezocht over mijn vraag maar niks gevonden dat eigenlijk antwoord geeft. Ik ga binnenkort een Webshop beginnen met Magento. Zoals meeste bedrijven heb je dan te maken met voorraadbeheer en boekhouden. Kunnen mensen die ervaring hebben met Magento mij vertellen hoe jullie omgaan met voorraadbeheer en boekhouden? Boekhouden gedeelte is niet moeilijk maar ik zit met de voorraadbeheer gedeelte. Met welke software kan ik mijn voorraad met Magento synchronizeren? Of doen de meeste mensen gewoon apart, dus voorraadbeheer/boekhouden apart en dan Magento voorraad updaten met nieuwe aantal? Ik hoop dat ik het goed heb uitgelegd wat mijn vraag is. Alvast bedankt voor jullie advies.
 11. Beste HL Leden, Ik heb geprobeerd uit te zoeken over de volgende vraag. Ik heb een bedrijf en wil internet aanvragen. Puur internet om te internet en niet om te pinnen of bellen. Zoals jullie al weten zijn zakelijke pakketten duurder dan prive pakketten. Dat is niet bij alle provider. Mijn vraag is of ik een prive pakket kan aanvragen voor mijn bedrijf en de kosten daarvan als aftrekpost gebruiken voor mijn bedrijf? Of moet ik perse een zakelijk pakket nemen om dit als aftrekpost mee te kunnen tellen? Bedankt alvast voor jullie advies!
 12. Hoi allemaal, Ik wil graag m'n eigen bedrijf starten en ben van plan om financiering bij een bank aan te vragen. Ik woon namelijk alleen hier in Nederland, m'n ouders wonen niet in Nederland maar hebben wel genoeg geld om garant to staan voor mij als dat nodig is. Nou mijn vraag, zal de bank dit accepteren? Dat buitenlandse ouders garant staan voor hun kinderen in Nederland dat een bedrijf wil starten? Hoeveel ik van de bank wil lenen is nog niet bekend. Maar lenen kan alleen als dit mogelijk is met buitenlandse ouders als garant. Heeft iemand misschien ervaring met dit soort situatie? Wat voor advies zouden jullie mij kunnen geven? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept