Jump to content

HardCor

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Z24/zibb
 1. Hallo, wij maken als bedrijf ca. 400 offertes op jaarbasis en houden de status van die offertes nu bij in excel. Ik zou hier graag een access sjabloon voor willen hebben, dus met projectnummer, opdrachtgever, projectnaam, offertebedrag, ordestatus, volgende contact (liefst met koppeling in outlook) en een vrij invulveld met wat er de laatste keer besproken is. Is er zoiets? Ik ben jammer genoeg niet handig genoeg om dit zelf te maken.
 2. Ben blij met deze uitspraak. Ik begrijp heel goed dat ik hier niet even kan binnen komen lopen, een paar cijfertjes over de schutting kan gooien en dan verwachten dat iemand een waarde roept. Het gaat mij er simpelweg om dat ik weet welke richting ik op moet sturen wanneer het bewuste gesprek komt. Dat het komt weet ik al een tijdje, welk gevoel ik bij welke prijs heb weet ik ook al een tijdje. Maar wilde eigenlijk mijn gevoel even spiegelen aan jullie. Heb een aantal topics doorgelezen en kwam zo een aantal zinnege uitspraken tegen. Verder i.i.g. bedankt zover. En mocht het zover komen dat ik een prijs weet of spannende ontwikkelingen heb, laat ik het hier even weten.
 3. Kan me heel erg vinden in wat jullie allemaal zeggen, maar... Punt 1. Ik ben niet direct op zoek naar een koper o.i.d. Ik heb de zaak met veel plezier opgebouwd en zal er ook zonder moeilijkheden nog jaren mee door kunnen, echter een mens blijft een mens en een ondernemer blijft een ondernemer, dus als ik de kans krijg iets anders te doen wat me ook heel leuk lijkt dan zal ik die altijd grijpen. Punt 2. Ik was alleen op zoek naar een antwoord op de vraag; wanneer moet ik in gesprek gaan en wanneer moet ik weglopen, aangezien de desbetreffende persoon, in mijn optiek, waarschijnlijk zomaar een bedrag zal roepen en daar zal ik het mee moeten doen. Punt 3. Natuurlijk is het zo dat wanneer je met een overnamekandidaat in gesprek gaat het logisch is dat je dan extern kennis en kunde in huis haalt om e.e.a. te begeleiden.
 4. Yep hij heeft eerder overnames gedaan en is mede daardoor gegroeid naar een omzet van zo'n 35 mijoen.
 5. En hoe ga je dan opnieuw investeren? Bij dit soort bedragen kun je toch makkelijk een overname adviseur en fiscalist inhuren? Je hebt goed geboerd, dat ga je toch niet flink laten afromen? Andere optie is om iemand anders neer te zetten en middelen en tijd meenemen voor je nieuwe idee. 2 miljoen was misschien als voorbeeld bedoeld, zoals ik het lees. Edit: toch niet, maar met zo'n financiële toekomst moet je het toch flink beu zijn om hier mee bezig te zijn, of is het andere plan nog beter? Groet, Highio Misschien niet beter, maar wel zeker leuker. Meer waar mijn hart ligt.
 6. @Frans, dat is nou precies de reden dat hij het al een tijdje roept. Mijn diensten zou hij makkelijk kunnen aanbieden bij zijn bestaande klanten en andersom net zo.
 7. Ik denk dat zo'n 500k liquide middelen redelijk in de buurt komt. 150k overwaarde pand ook. ik denk zo'n 150k aan waarde machines/toebehoren. Verder denk ik (onderneming bestaat nu 6 jaar) dat de onderneming in de komende jaren betrekkelijk eenvoudig kan doorgroeiien naar een omzet van 10 miljoen. En dat ook nog in het huidige klantenbestand. Dus vandaar dat ik met die 2 miljoen in mijn hoofd zat.
 8. Verkoop de Beheer BV waar het pand/machines/waardevolle spullen inzitten mee.
 9. De overwinst is na betaling van totaal € 189.000,00 aan managementfee's Hebben tevens een eigen pand met onmiddels een € 150000 aan overwaarde. Gaat mij ook om het complete plaatje, dus totaalbedrag voor alles. De overwinst hebben we er ook al een aantal jaren in laten zitten om liquiditeit in de onderneming te houden. Hebben daarom ook alleen nog een betrekkelijk kleine hypotheek en verder geen leningen o.i.d. Zoals ik er nu naar kijk mag hij het hele spul voor die 2 miljoen hebben, maar weet niet of dit op e.o.a. manier wel reeel is. Ik hoef met die 2 milj. ook niet meer de overwaarde uit de eerdere jaren te hebben, dus laat mijn complete aandeel vervallen. Maar nogmaals....slaat dit ergens op of onderschat ik mijn bedrijf dan?
 10. Ik begrijp dat het beter is om een exacte waardebepaling te laten doen. Mij gaat het erom of en welk bod ik serieus zou moeten nemen. Het betreft hier iemand (zoals ik het in kan schatten) zelf iets roept en dat is het dan. Kortom zou ik een bod van zeg maar 2 miljoen op mijn aandelen serieus moeten nemen of moet ik hem dan hard uitlachen en verder gaan. Waar en wanneer ligt de grens.. Weet dat het erg lastig is voor een buitenstaander om e.e.a. te kunnen bepalen en weet ook dat ondernemers de neiging hebben hun bedrijf te overschatten, maar zoek toch een beetje naar een antwoord...
 11. Hallo, ik heb een bedrijf in de bouwbranche met een omzet van ca. € 3.500.000,00. Afgelopen jaren blijft er na belasting/kosten/management/e.d. netto zo'n € 100.000,00 per jaar over. Volgend jaar hoop ik te kunnen groeiien met ongeveer 20% dit alles omdat de markt er momenteel voor ons redelijk gunstig uitziet en omdat ik goed personeel heb kunnen aantrekken in de afgelopen jaren. Nu het volgende; Een collega ondernemer roept al een tijdje dat hij een bod op mijn zaak wil doen. Hij komt tot op heden nog niet met werkelijke getallen, maar ik heb het idee dat dat niet lang meer hoeft te duren en als ik wellicht een klein beetje die richting op praat zal het misschien snel wat serieuzer worden. Ik heb hier op zich wel oren naar omdat ik dan de vrijheid en de tijd heb om andere dingen te gaan doen. Heb een leuk idee voor weer een andere onderneming. Hoe kan ik nou op een hele eenvoudige manier bepalen (zonder dure rekenmethodes) of het bedrag wat hij roept ergens op slaat? Oftewel...hoe kan ik op basis van bovenstaande gegevens simpel een richting aan de waarde geven? Dan weet ik of zijn bod tegen die tijd serieus te nemen is of niet. En of ik er dus verder over zou willen praten of niet. Zoals eerder gezegt hebben wij (gelukkig) tot op heden geen hinder van welke crisis dan ook... :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept